high end φυκια....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

ok εαν βαλεις το Blue Heaven με ενα Nuforce με Damping Factor 4000 με ενα Burmester με damping factor 2000 η ενα Sovereign με damping factor 1000 και με ενα Wavac με damping factor 10 στο ιδιο ηχειο με ευαισθησια 92-94dB (σε ενα Verity Sarastro π.χ) το καλωδιο δε θα ειναι λεπτοηχο και στις 4 περιπτωσεις, ε?

Οκ αν το λες εσυ....
Εδώ μπορείς να βρεις την απάντηση.

Κι όχι, δε θα ειναι "λεπτόηχο" με Wavac στο μπάσσο, αν και στα χαμηλομεσαία δε θα "γεμίσει" χωρίς equalizer. Γι'αυτό κι ο Michael Fremer προτίμησε το λαμπάτο Music Reference RM-200 σε σχέση με τα Musical Fidelity kW monoblocks ή το Yamaha MX-D1.

" I auditioned the Sarastros with my references: Musical Fidelity kW monoblocks, Music Reference RM-200 tube amp, Yamaha MX-D1 digital amplifier (under review).... Overall, I preferred the tube amp, which inexplicably seemed to provide the speaker with the most consistent low-frequency control and drive."

Μπορεί το ηχείο να έχει μια δόση "loudness" αλλά έχει κενά και από τις δυό πλευρές. Λεπτόηχα εκ φύσεως, με μια δόση loudness. Αυτά.

οκ?

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

Εδώ μπορείς να βρεις την απάντηση.

Κι όχι, δε θα ειναι "λεπτόηχο" με Wavac στο μπάσσο, αν και στα χαμηλομεσαία δε θα "γεμίσει" χωρίς equalizer. Γι'αυτό κι ο Michael Fremer προτίμησε το λαμπάτο Music Reference RM-200 σε σχέση με τα Musical Fidelity kW monoblocks ή το Yamaha MX-D1.

" I auditioned the Sarastros with my references: Musical Fidelity kW monoblocks, Music Reference RM-200 tube amp, Yamaha MX-D1 digital amplifier (under review).... Overall, I preferred the tube amp, which inexplicably seemed to provide the speaker with the most consistent low-frequency control and drive."

Μπορεί το ηχείο να έχει μια δόση "loudness" αλλά έχει κενά και από τις δυό πλευρές. Λεπτόηχα εκ φύσεως, με μια δόση loudness. Αυτά.

οκ?
ρε Κωστα δεν καταλαβες τι εννοουσα. Εννοω οτι εαν στο συστημα του Κανακακη που εχει και Wavac και Sarastro βαλω και παιξει π.χ το Argento που εχω εγω σπιτι και μετα το αντικαταστησω με ενα Nordost Blue Heaven το αποτελεσμα θα ακουστει πιο λεπτοηχο σε σχεση με το αλλο ασχετως με το τι ενισχυτη θα χρησιμοποιησεις απο πισω (οπου Wavac βαλε οτι θες). Αυτο ειπα και δεν μιλησα για το εαν το Sarastro ακουγεται λεπτοηχο με τον ενα η τον αλλο ενισχυτη...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965
Απάντηση: high end φυκια....

αν εννοούσες αυτό που λες τώρα, θα απαντούσα ότι για το συγκεκριμένο ηχείο το Nordost Blue Heaven μάλλον παίζει πιο σωστά, στα αναμενόμενα δηλαδή για το ηχείο αυτό.
Επίσης θα σε ρωτούσα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Argento σου.

Παρόλα αυτά, η επιλογή ενισχυτή (βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών) είναι πολύ πιο σημαντική από την επιλογή καλωδίου, ελπίζω να μην έχεις αντίρρηση...

Reaction score
684

αν εννοούσες αυτό που λες τώρα, θα απαντούσα ότι για το συγκεκριμένο ηχείο το Nordost Blue Heaven μάλλον παίζει πιο σωστά, στα αναμενόμενα δηλαδή για το ηχείο αυτό.
Επίσης θα σε ρωτούσα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Argento σου.

Παρόλα αυτά, η επιλογή ενισχυτή (βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών) είναι πολύ πιο σημαντική από την επιλογή καλωδίου, ελπίζω να μην έχεις αντίρρηση...

φυσικα δεν εχω αντιρρηση. ο ενισχυτης ειναι το α και το ω.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: high end φυκια....

φυσικα δεν εχω αντιρρηση. ο ενισχυτης ειναι το α και το ω.
Ο χώρος είναι το α και το ω
Με βάση αυτή την αρχή έχω ακούσει φθηνά μηχανήματα να παίζουν παπάδες και πανάκριβα μηχανήματα να μπουμαρουν να τσιρίζουν να να να…

Οπότε την επόμενη φορά που θα πούμε το τάδε φύκι και το τάδε μετάξι ας αναλογιστούμε λίγο που το ακούσαμε

Οι συσκευές όταν είναι στην ίδια κατηγορία τιμής πάνω κάτω και φυσικά με τον ήχο της κάθε εταιρίας ( ναι ναι κάθε εταιρία έχει το δικό της κούρδισμα ) είναι παρόμοια

Έχω κάνει αυτήν την συζήτηση με τον πετροπουλο γιατί είχα προσέξει ότι τα ηχεία του τα κουρδίζει σε σχεδόν άδειο χώρο με το σκεπτικό ότι κάπως έτσι είναι και το μέσο ελληνικό σπίτι
Η b&w φαντάζομαι λόγω της ιδιαιτερότητας των αγγλικών σπιτιών αλλιώς
Και πάει λέγοντας

Reaction score
81
Απάντηση: Re: Απάντηση: high end φυκια....

Ο χώρος είναι το α και το ω
Με βάση αυτή την αρχή έχω ακούσει φθηνά μηχανήματα να παίζουν παπάδες και πανάκριβα μηχανήματα να μπουμαρουν να τσιρίζουν να να να…

Οπότε την επόμενη φορά που θα πούμε το τάδε φύκι και το τάδε μετάξι ας αναλογιστούμε λίγο που το ακούσαμε

Οι συσκευές όταν είναι στην ίδια κατηγορία τιμής πάνω κάτω και φυσικά με τον ήχο της κάθε εταιρίας ( ναι ναι κάθε εταιρία έχει το δικό της κούρδισμα ) είναι παρόμοια

Έχω κάνει αυτήν την συζήτηση με τον πετροπουλο γιατί είχα προσέξει ότι τα ηχεία του τα κουρδίζει σε σχεδόν άδειο χώρο με το σκεπτικό ότι κάπως έτσι είναι και το μέσο ελληνικό σπίτι
Η b&w φαντάζομαι λόγω της ιδιαιτερότητας των αγγλικών σπιτιών αλλιώς
Και πάει λέγοντας
+10000000000000000000

Reaction score
15.548

Ρε παιδια ειλικρινα ειναι απιστεμπλ αυτα που διαβασα...

Μαρεσε το θεμα και ειπα να δω τι γινετε.....
.....μιλαμε οτι εριξα πολυ γελιο......

μιλαμε οτι.....:405:

Ο τιτλος του θεματος επρεπε να ειναι....
.... high end και πρασινα αλογα..

Τα φυκια ειναι αληθες...ειναι κατι που υπαρχει ...
.....τι σχεση μπορει να εχει με κατι ανυπαρκτο ........:405:

Reaction score
460

Φύκια:

Όλοι οι ενισχυτές που έχουν τροφοδοτικό με λαμπάτη ανόρθωση, ανεξαρτήτως τιμής.

Όλα τα ηχεία οικιακής χρήσης ενός δρόμου, ανεξαρτήτως τιμής.

Όλα τα ηχεία κόρνας.

Όλοι οι λαμπάτοι ενισχυτές με τιμή τριπλάσια από τις αντίστοιχες των Tsakiridis Devices και Audio Technologies.

Ολα τα λαμπάτα phono, ανεξαρτήτως τιμής. (Το να φτιάχνεις λαμπάτο phono, είναι σαν να σου δίνουν γούνινο παλτό να μην κρυώσεις, αλλά δεν το δέχεσαι, και πηγαίνεις ολόγυμνος στο Βόρειο Πόλο να ψήσεις καφέ).

Όλα τα θωρακισμένα καλώδια ρεύματος, ανεξαρτήτως τιμής. Ακόμα κι αν πωλούνται για μισό ευρώ.

Όλοι οι κατασκευαστάδες / εμποράδες / ρηβιούερς που θεωρούν πως επειδή το τάδε σύστημα τροφοδοτείται με ρεύμα από μια μπαλαντέζα, που η μισή είναι τυλιγμένη στο καρούλι της, το σύστημα χάνει "σε θέματα δυναμικών" και βγάζει και "κόκκο". Όσον αφορά το χρώμα των κόκκων, αν είναι μπλε ή πράσινοι, το θέμα διερευνάται ενδελεχώς από υπομονετικούς παιδοψυχολόγους. (Και ο Τέσλα βλέπει από ψηλά, σκασμένος στα γέλια).

Όλες οι ηλεκτρολογικές ασφάλειες που έχουν επίχρυσες επαφές και αντί να διατίθενται στην αγορά μέσω της ορθής οδού, των καταστημάτων ηλεκτρολογικόύ υλικού, πλασσάρονται μέσα από τα χαϊεντομάγαζα, ανάμεσα σε ξύλινα φεγκ-σούι, λουστραρισμένους υγραντήρες πούρων, κόκκινα κρασιά, φοντάν και άλλες ανοησίες, και σε τιμή η οποία εμπίπτει στην αρμοδιότητα, όχι της Εισαγγελικής Αρχής, αλλά των ψυχιάτρων, (ο εισαγγελέας σηκώνει τα χέρια ψηλά, καθ' ότι αναρμόδιος, τί να κάνει ο άνθρωπος).

Όλοι οι κατασκευαστάδες / εμποράδες / ρηβιούερς που θέτουν την τοπολογία και τις συνδέσεις single ended με RCA ως ανώτερες των balanced, επειδή έτσι νομίζουν, και δημιουργούν στον κόσμο εσφαλμένες εντυπώσεις και εσφαλμένα στερεότυπα, (διά να το είπω ευσχήμως).

Όλα τα CD player που πωλούνται στην ίδια τιμή με αυτήν μιας Mercedes C200 Compressor, ή ακόμα και σε πολλαπλάσια τιμή. Ναι, λέμε και ονόματα: Burmester, Goldmund.

Όλα τα καλώδια διασύνδεσης (intrerconnect), που πωλούνται σε τιμή υψηλότερη απ' όσο κάνουν 10 CD. (Τί να κάνω, είμαι επιεικής).

Όλα τα ηχεία που έχουν καμπίνα πάχους αντιστοίχου με αυτό του αντηχείου της κιθάρας.

Όλα τα ηχεία που προορίζονται για οικιακή χρήση, και πλασσάρονται ότι "βγάζουν μπάσο" από μεγάφωνα με γραμμική διαδρομή 3 χιλιοστών.

Όλα τα πικάπ με βραχίονα 12 ιντσών.
Tα εχεις ακουσει ολα τα ηχεια κορνας για να τα απαξιωνεις ετσι?Εισαι τοσο απολυτος?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.155

Δηλαδή, θα πρέπει να οδηγήσω όλα τα ιστιοφόρα του πλανήτη, για να συμπεράνω ότι είναι πιο αργοκίνητα από τα αεροπλάνα; :114:

Πάτε καλά ρε; :114:

Reaction score
81

Αν και απλος θνητος συμφωνω με τον ημιθεο!

Reaction score
460

Δηλαδή, θα πρέπει να οδηγήσω όλα τα ιστιοφόρα του πλανήτη, για να συμπεράνω ότι είναι πιο αργοκίνητα από τα αεροπλάνα; :114:

Πάτε καλά ρε; :114:
Δεν νομιζω να με καλυπτει η απαντηση σου.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Κάτι μου λέει ότι άλλο έχει στο μυαλό του ο Αντώνης και άλλο ο ΚΚ..

Reaction score
460
Απάντηση: Re: high end φυκια....

Κάτι μου λέει ότι άλλο έχει στο μυαλό του ο Αντώνης και άλλο ο ΚΚ..
Γιωργο καλησπερα,μπορεις να μας βοηθησεις λιγο?Νομιζω οτι ξερεις τι εννοω!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Mάλλον ο ΚΚ δεν εννοεί τις κόρνες με την μορφή που υπάρχουν στα δικά σου ηχεία,αλλά στα λοιπά χαϊεντικά ηχεία με κόρνες σε όλο το φάσμα(ξέρεις αυτά που αποδίδουν καλά τον λυρισμό και την εσωτερικότητα της ηχογράφησης με εξαιρετικό prat,ενώ παρεξηγούνται όταν ο ενισχυτής είναι πάνω από 3watt και δεν έχει τροφοδοτικά θαμένα επί 3 χρόνια σε κοκκινόχωμα για να ''χωνέψει'' ο χαλκός στα τυλίγματα).
Αλλά κανείς δεν μπορεί να μπεί στο μυαλό ενώς ημίθεου,οπότε και εγώ εικασίες κάνω..

Reaction score
460
Απάντηση: Re: high end φυκια....

Mάλλον ο ΚΚ δεν εννοεί τις κόρνες με την μορφή που υπάρχουν στα δικά σου ηχεία,αλλά στα λοιπά χαϊεντικά ηχεία με κόρνες σε όλο το φάσμα(ξέρεις αυτά που αποδίδουν καλά τον λυρισμό και την εσωτερικότητα της ηχογράφησης με εξαιρετικό prat,ενώ παρεξηγούνται όταν ο ενισχυτής είναι πάνω από 3watt και δεν έχει τροφοδοτικά θαμένα επί 3 χρόνια σε κοκκινόχωμα για να ''χωνέψει'' ο χαλκός στα τυλίγματα).
Αλλά κανείς δεν μπορεί να μπεί στο μυαλό ενώς ημίθεου,οπότε και εγώ εικασίες κάνω..
Συμφωνω απολυτα,θα επρεπε ομως,με την εμπειρια που εχει,να διευκρινιζει επακριβως τι εννοει για να αντιλαμβανεται ο κοσμος τις διαφορες,και οχι συλιβδην να καταδικαζουμε τις κορνες.Ειναι βεβαια γεγονος οτι παρα πολυς κοσμος(σχεδον ολοι) δεν γνωριζει τα 9800 και τις επιδοσεις τους ως ηχεια κορνας!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

Συμφωνω απολυτα,θα επρεπε ομως,με την εμπειρια που εχει,να διευκρινιζει επακριβως τι εννοει για να αντιλαμβανεται ο κοσμος τις διαφορες,και οχι συλιβδην να καταδικαζουμε τις κορνες.Ειναι βεβαια γεγονος οτι παρα πολυς κοσμος(σχεδον ολοι) δεν γνωριζει τα 9800 και τις επιδοσεις τους ως ηχεια κορνας!!
Βρε και να τα θεωρεί του πεταματού,αλλάζει κάτι στην δίκη σου άποψη για τα συγκεκριμένα ηχεία;Ή αλλάζει η αποδοση των ηχείων;Στο είπα και απο κοντά,είναι η μόνη φορά που άκουσα κορνοείδες και δεν έφυγα με πονοκέφαλο(αντε να εξαιρέσουμε και τα μεγάλα klipsch).Και το γεγονός ότι αποδίδει τόσο καλά με μέτρια τοποθέτηση είναι κάτι αξιοθαυμαστο.Αλλά όλα αυτά είναι υποκειμενικά στοιχεία.
Οκ σχεδιαστικά όλες οι κόρνες έχουν κάποια εγγενή μειονεκτήματα αλλά και πλεονεκτήματα,όπως και κάθε είδος μεγαφώνο ή σχεδίαση(αν βρεί κανείς το τέλειο μεγάφωνο ή σχεδίαση να μου το πεί να κάνουμε μπίζνα).So fukcing what;

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: high end φυκια....

Βρε και να τα θεωρεί του πεταματού,αλλάζει κάτι στην δίκη σου άποψη για τα συγκεκριμένα ηχεία;Ή αλλάζει η αποδοση των ηχείων;Στο είπα και απο κοντά,είναι η μόνη φορά που άκουσα κορνοείδες και δεν έφυγα με πονοκέφαλο(αντε να εξαιρέσουμε και τα μεγάλα klipsch).Και το γεγονός ότι αποδίδει τόσο καλά με μέτρια τοποθέτηση είναι κάτι αξιοθαυμαστο.Αλλά όλα αυτά είναι υποκειμενικά στοιχεία.
Οκ σχεδιαστικά όλες οι κόρνες έχουν κάποια εγγενή μειονεκτήματα αλλά και πλεονεκτήματα,όπως και κάθε είδος μεγαφώνο ή σχεδίαση(αν βρεί κανείς το τέλειο μεγάφωνο ή σχεδίαση να μου το πεί να κάνουμε μπίζνα).So fukcing what;
Μα Γιωργο μου δεν αναφερομαι για τα δικα μου γουστα,εγω ηξερα τι πηρα και δεν τα αλλαζω για κανενα αλλο ηχειο στον κοσμο.Αναφερομαι στην λανθασμενη αποψη, που καποιοι καταδικαζουν συλιβδιν ολα τα ηχεια κορνας,και μεταφερουν αρνητικες εντυπωσεις στον κοσμο, για τον τυπο αυτων των ηχειων!

Reaction score
460

Και εγω γνωριζα για τα ηχεια κορνας και τα μειονεκτηματα τους αλλα μολις ακουσα τα 9800 καταλαβα οτι υπαρχουν και εξαιρεσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.136
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop