Bi-Amp (διπλοενισχυση)

Reaction score
0
Χαιρετε φιλτατοι
Θα ηθελα να παρακαλεσω εαν καποιος γνωριζει να μας πει πως μπορει να γινει (ο 1909 λεει στο μανουαλ πως γινεται)το σχετικο γεφυρωμα(το λεω σωστα?) και εαν θα βοηθησει αυτο στο να εχουμε καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα η απλα θα ζορισουμε τον ενισχυτη(?) χωρις λογο
Ευχαριστω

Reaction score
1
Δεδομένου ότι τα ηχεία σου υποστηρίζουν διπλοκαλωδίωση, αφαιρείς τους ακροδέκτες που γεφώνουν τα ζευγάρια των πόλων πίσω από τα ηχεία, και συνδέσεις τα ζεύγη των woofer στις εξόδους Front A του ενισχυτή, και τα ζεύγη των tweeter στις εξόδους Surround back/Amp Assign.

Ο ενισχυτής δεν θα ζορίζεται, αλλά θα δουλεύει και πιο άνετα. Το θέμα είναι αν χρειάζεσαι την παραπάνω ισχύ που σου προσφέρει η δι-ενίσχυση κι αν αξίζει να αγοράσεις και το 2ο ζευγάρι καλωδίων που απαιτούνται για τέτοια δουλειά.

Δεν μας είπες όμως τι ηχεία έχεις...

Reaction score
0
Απάντηση: Bi-Amp (διπλοενισχυση)

Eχεις δικιο ,τα ηχεια ειναι Audio Spectrum tls (units by Seas) και ΔΕΝ εχουν διπλοκαλωδιωση ,μεσα στην αγνοια μου λοιπον σκεφτηκα "βλαχικα" δλδ να παρω απο την Βζωνη με αλλο καλωδιο και να το ενωσω με αυτο που ηδη εχω στο ηχειο να κανω τα 2 καλωδια 1, επειδη ομως δεν γνωριζω αν αυτο μπορει να γινει( χωρις να ανατιναχτω μαζι με τον ενισχυτη) γιαυτο και ρωτω.
Μπηκα δε σε αυτη την διαδικασια γιατι τα 2 μπροστινα τα βλεπω λιγο βαρεια για τον 1909 (ενω ειναι μια χαρα με τον αναλογικο σε στερεο) και ειπα μπας και παιρνοντας λιγο παραπανω ρευμα ειναι καλυτερα

Ευχαριστω ξανα

Υ.Γ Και μην αρχισετε το κραξιμο εχω αγνοια και ρωτω

Reaction score
1
Δεν γνωρίζω εαν προκληθεί βλάβη στον ενισχυτή σου, επειδή τα κυκλώματα Front A και Front B συνδέονται στα ίδια transistor εξόδου. Για την ακρίβεια είτε συνδέεται μόνο το Α, είτε μόνο το Β είτε και τo A και το Β.

Όμως ο ενισχυτής σου κάνει διενίσχυση με ένα εκ των Α/Β και το Surround Back/Amp Assign, επομένως συνδέοντας τα ηχεία σου στο Α και το Β δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα. Συνδέοντας τα ηχεία στο Front A και το Surround Back/Amp Assign είναι πολύ πιθανό να προκληθεί βλάβη...

Αλλά αφού δεν υποστηρίζουν διπλοκαλωδίωση τα ηχεία, μείνε στη μονοκαλωδίωση, δεν χάλασε κι ο κόσμος, ελάχιστοι έχουν διπλοκαλωδίωση.

Reaction score
0
Αφού ο φίλος Budda άνοιξε το νήμα θα ήθελα και εγώ να κάνω σχετικές ερωτήσεις στο ίδιο θέμα.
Έχω τον rxv1800 με κύρια ηχεία τα Tannoy Sencys 2 που παίρνουν bi wire. Ο ενισχυτής το κάνει σε συνδυασμο με τα sur back, εφόσον φυσικά αυτά δεν χρησιμοποιούνται.
Το σύστημα δεν έχει συνδεθεί ακόμα και δεν μπορώ να το δοκιμάσω στην πράξη, γι' αυτό έχω κάποιες απορίες.
1) Όντως τα ηχεία θα τροφοδοτηθούν με τη διπλάσια (θεωρητικά πάντα) ισχύ, (bi amp, δηλαδή αν είναι 50W το κάθε κανάλι το ηχείο θα τροφοδοτηθεί με 2Χ50=100W) ή το κάθε κανάλι θα πέσει στα 25W (οπότε 2Χ25=50W) ώστε η συνολική ισχύς να παραμείνει ίδια όπως νομίζω κάνουν κάποιοι στέρεο ενισχυτές οι οποίοι βέβαια δεν έχουν παραπάνω κανάλια και ουσιαστικά κάνουν μόνο bi wire;
2) Τι γίνεται με τις (ονομαστικές καταρχήν) αντιστάσεις των ηχείων (τα 8ohm θα γίνουν 4);
3) Μήπως το YPAO κατά τη ρύθμιση βρεί τα μπροστινά ηχεία σαφώς δυνατότερα (σε db) οπότε μειώσει τις σχετικές τιμές τους για να πετύχει το ματσάρισμα άρα η διπλή ενίσχυση πάει χαμένη και σε στέρεο mode (που σε αυτό ενδιαφέρει ουσιαστικά); Πιστεύω τουλάχιστον ότι δεν θα επηρρεάζει σε pure direct όπου το σήμα περνάει εκτός του παραμετρικού EQ.

Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
1
1) Όντως τα ηχεία θα τροφοδοτηθούν με τη διπλάσια (θεωρητικά πάντα) ισχύ, (bi amp, δηλαδή αν είναι 50W το κάθε κανάλι το ηχείο θα τροφοδοτηθεί με 2Χ50=100W) ή το κάθε κανάλι θα πέσει στα 25W (οπότε 2Χ25=50W) ώστε η συνολική ισχύς να παραμείνει ίδια όπως νομίζω κάνουν κάποιοι στέρεο ενισχυτές οι οποίοι βέβαια δεν έχουν παραπάνω κανάλια και ουσιαστικά κάνουν μόνο bi wire;
Περίπου είναι η απάντηση. Βεβαίως η ισχύς δεν θα είναι η μισή για τον κάθε κλάδο, αλλά πρακτικά ούτε και η διπλάσια, ειδικά αν το ηχείο είναι 2 δρόμων. Κι αυτό συμβαίνει επειδή με την δι-ενίσχυση, χρησιμοποιούνται 2 κανάλια για τα woofer και 2 για τα tweeter. Όταν τα woofer καταναλώνουν ισχύ στο όριο των 50 watt, τα tweeter καταναλώνουν περί τα 10~15 watt ισχύ. Επομένως τα 100 watt θα μπορούσαν να καταναλωθούν σε μια ιδανική περίπτωση όπου το crossover είναι τοποθετημένο περί τα 350Hz (το συναντάς μόνο σε τρίδρομα ηχεία, ανάμεσα στα woofer και τα mid/tweeter) και φυσικά το πρόγραμμα να έχει ανάλογη κάλυψη συχνοτήτων ένθεν κι ένθεν αυτής της συχνότητας.

2) Τι γίνεται με τις (ονομαστικές καταρχήν) αντιστάσεις των ηχείων (τα 8ohm θα γίνουν 4);
Όχι τα 8 Ω παραμένουν 8, κι ακόμη καλύτερα ο κλάδος του ενισχυτής που οδηγεί τα woofer, "βλέπει" πολύ μεγάλη αντίσταση στις υψηλές συχνότητες, ενώ ο κλάδος που οδηγεί τα tweeter "βλέπει" πολύ μεγάλη αντίσταση στις χαμηλές συχνότητες.

Τα 8 Ω ο ενισχυτής τα "βλέπει" ως 4 Ω στην περίπτωση που έχει δυνατότητα γεφύρωσης και μετατρέπεται σε πλήρως διαφορικό ενισχυτή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η σύνδεση των ηχείων γίνεται σε κόκκινους πόλους του ενισχυτή, και όχι σε κόκκινο-μαύρο, αφού οι μαύροι αποτελούν τη γέφυρα. Έτσι έχεις θεωρητικά μέχρι και 4πλάσια ισχύ, εφόσον το επιτρέπει το τροφοδοτικό του ενισχυτή.

3) Μήπως το YPAO κατά τη ρύθμιση βρεί τα μπροστινά ηχεία σαφώς δυνατότερα (σε db) οπότε μειώσει τις σχετικές τιμές τους για να πετύχει το ματσάρισμα άρα η διπλή ενίσχυση πάει χαμένη και σε στέρεο mode (που σε αυτό ενδιαφέρει ουσιαστικά); Πιστεύω τουλάχιστον ότι δεν θα επηρρεάζει σε pure direct όπου το σήμα περνάει εκτός του παραμετρικού EQ.
Δεν νομίζω να πηγαίνει χαμένη, αλλά μια δοκιμή θα σε πείσει.

Reaction score
0
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ταχύτατη και εμπεριστατωμένη απάντησή σου.

Reaction score
0
Γεια σας !! Θέλω μια βοήθεια να καταλάβω - προσπαθώ ο άνθρωπος - γιατί ναι μεν έχω μια εμπειρία στους Η/Υ αλλά από Audio το παλέυω ακόμα... Εχω τον ενισχυτή Pioneer VSX-LX70 (Impedance at Output Level 6Ω) και τα ηχεία Crystal Audio THX-3D12 Impedance (Ohm) 4 - 8.
H Ρύθμιση του ενισχυτή είναι στα 6Ω Είναι σωστά? ( Δεν πάει πιο κάτω)
Εάν κάνω Bi-Amplifying στα 2 μπροστινά ηχεία θα ενισχυθεί η ποιότητα και η ποσότητα του ήχου?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αν το προβλεπει ο πιο ναι
μια δοκιμη θα σε ψησει
Με τα αλλα τι θα κανεις?

Reaction score
1

ενδιαφερον ακουγεται...
εχω ενα yamahaki (rx-v663) ο οποιος αν δεν κανω λαθος την υποστηριζει την διπλοκαλωδιωση, ενα ζευγαρι δαπεδου crystal audio ΤΧ-Τ2,κεντρικο crystal audio THX select,και αλλα 4 SmArt 4 Tower,τα οποια ολα εχουν υποδοχες διπλοκαλωδιωσης.αυτα εχουν σειριακο ή παραλληλο crossover?
αξιζει να πειραματιστω?θα εχω καλυτερα αποτελεσματα?(οχι οτι δεν ακουω καλα τωρα)
αν μπορειτε βοηθηστε και δωστε τα φωτα σας!
thanks in advance

Reaction score
0
Λοιπόν το επιχείρησα χτες το βράδυ. Ο Pioneer είναι 7.1 οπότε τις back surround εξόδους που είχα ανενεργές τις χρησιμοποίησα για να τροφοδοτήσω τις υψηλές συχνότητες στα ηχεία. Το αποτέλεσμα (πριν κάνω ρυθμίσεις με το MCAA ήταν) ενισχυμένο μπάσο από τα κύρια ηχεία. Κάτι που δεν μου άρεσε και δεν προχώρησα παρακάτω. Τα επανέφερα όλα στην αρχική τους θέση. Ελπίζω να μην έκανα κάτι λάθος και απογοητεύτηκα βιαστικά.

Reaction score
0
Γεια σας !! Θέλω μια βοήθεια να καταλάβω - προσπαθώ ο άνθρωπος - γιατί ναι μεν έχω μια εμπειρία στους Η/Υ αλλά από Audio το παλέυω ακόμα... Εχω τον ενισχυτή Pioneer VSX-LX70 (Impedance at Output Level 6Ω) και τα ηχεία Crystal Audio THX-3D12 Impedance (Ohm) 4 - 8.
H Ρύθμιση του ενισχυτή είναι στα 6Ω Είναι σωστά? ( Δεν πάει πιο κάτω)
Εάν κάνω Bi-Amplifying στα 2 μπροστινά ηχεία θα ενισχυθεί η ποιότητα και η ποσότητα του ήχου?
-Καλυτερα να ρυθμισεις την εξοδο του Pioneer στα 8Ω "δουλευει" πιο ξεκουραστα.
-Στην περιπτωση διπλοενισχυσης γενικα επιτυγχανουμε σαφως καλυτερη αποδοση. Για AVR εως 2000 euro -οπως ο Pioneer VSX-LX70- τα αποθεματα ρευματος των τροφοδοτικων τους δεν ειναι μεγαλα. Eαν λοιπον εχεις ορισει τα ηχεια σου ως large και κανεις διπλοενισχυση στα main, τοτε στελνεις ουσιαστικα την ιδια ισχυ αλλα διπλασιο ρευμα, οποτε καλυτερος ελεγχος των ηχειων απο τον ενισχυτη σου ιδιαιτερα στο χαμηλο που απαιτει "καλο" ρευμα.
-Ωστοσο ιδανικη περιπτωση για τον Pioneer VSX-LX70 ειναι να επιλεξεις κατασταση "pure direct" και να αναλαβει ενα υπογουφερ τις χαμηλες συχνοτητες ακομη και στην κατασταση διπλοενισχυσης που σε ενδιαφερει.Ετσι δεν εξαντλεις το τροφοδοτικο του απο πλευρας παροχης ρευματος, ενω τα αποθεματα του μπορουν να οδηγηθουν "ανεπαφα" στα κυριως ηχεια, οπου συνηθως υπαρχουν και οι υψηλοτερες απαιτησεις σε ρευμα.:126:

Reaction score
1.187

Eχεις δικιο ,τα ηχεια ειναι Audio Spectrum tls (units by Seas) και ΔΕΝ εχουν διπλοκαλωδιωση ,μεσα στην αγνοια μου λοιπον σκεφτηκα "βλαχικα" δλδ να παρω απο την Βζωνη με αλλο καλωδιο και να το ενωσω με αυτο που ηδη εχω στο ηχειο να κανω τα 2 καλωδια 1, επειδη ομως δεν γνωριζω αν αυτο μπορει να γινει( χωρις να ανατιναχτω μαζι με τον ενισχυτη) γιαυτο και ρωτω.
Μπηκα δε σε αυτη την διαδικασια γιατι τα 2 μπροστινα τα βλεπω λιγο βαρεια για τον 1909 (ενω ειναι μια χαρα με τον αναλογικο σε στερεο) και ειπα μπας και παιρνοντας λιγο παραπανω ρευμα ειναι καλυτερα

Ευχαριστω ξανα

Υ.Γ Και μην αρχισετε το κραξιμο εχω αγνοια και ρωτω
Εφόσον τα ηχεία σου δεν υποστηρίζουν διπλοκαλωδίωση ΜΗΝ το σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις τον ενισχυτή σου για διενίσχυση.
Θα τον καταστρέψεις και θα τρέχεις μετά...

Reaction score
0

Συγνώμη που κάνω post σε ένα σχετικά παλιό θέμα...
Θέλω να ρωτήσω...
Η διενίσχυση γίνεται μόνο με τα surround back? Δηλαδή αν κάποιος έχει συνδέσει στον ενισχυτή 7.1 ηχεία η διενίσχυση είναι αδύνατη;
Δεν μπορούμε πχ να βάλουμε στο front A το twiter και στο front B τα woofer (σε τρίδρομο π.χ. ηχείο) και να βάλουμε τον ενισχυτή να παίζει με Α+Β; Ουσιαστικά απομονώνουμε το ρεύμα που πάει στο κάθε μεγάφωνο κατα κάποιο τρόπο... Σωστά; Οπότε δεν έχουμε διενίσχυση πάλι; Ή θεωρείται απλά διπλοκαλωδίωση...;
Στην περίπτωση του φίλου με τα crystal Audio, η επιλογή της διενίσχυσης κουράζει τον ενισχυτή ή όχι διότι έχω μπερδευτεί για τα καλά... Από τη μια είπατε ότι είναι καλύτερο μιας και δεν πέφτει το ηχείο εύκολα και βλέπει μεγαλύτερη αντίσταση (ευκολία για τον ενισχυτή εφόσον τα ηχεία είναι 4ohm και τα βλέπει πιο συχνά 8ρια) από την άλλη όμως λέτε ότι καταναλώνει περισσότερο ρεύμα (κουράζεται ο ενισχυτής) και είναι προτιμότερο ένα sub με υψηλό cross over. Ποια είναι η αλήθεια τελικά;;;
Κάτι άλλο που με καίει κυριολεκτικά...
Σε ποιες συχνότητες "πέφτει" η αντίσταση του ηχείου συνήθως; Ξέρω ότι κάθε ηχείο έχει διαφορετική συμπεριφορά αλλά μήπως υπάρχουν κάποιες τιμές για τις οποίες είναι πιο σύνηθες το φαινόμενο; Ενδιαφέρομαι για τα thxt3-se και το ψάχνω...
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...

Reaction score
1.187

Συγνώμη που κάνω post σε ένα σχετικά παλιό θέμα...
Θέλω να ρωτήσω...
Η διενίσχυση γίνεται μόνο με τα surround back?
Διενίσχυση δεν κάνουν όλοι οι 7.1 AV ενισχυτές. Πρέπει να το προβλέπει αυτό στις λειτουργίες του ο κατασκευαστής. Ο δικός μου για παράδειγμα RXV-750 που είναι παλιότερο μοντέλο δεν κάνει διενίσχυση. Έτσι τα δύο επιπλέον τελικά στάδια μένουν ανεκμετάλλευτα στην δική μου περίπτωση που έχω συνδέσει 5 και όχι 7 ηχεία.

Δηλαδή αν κάποιος έχει συνδέσει στον ενισχυτή 7.1 ηχεία η διενίσχυση είναι αδύνατη;
Ακριβώς! Ένας 7.1 ενισχυτής έχει μέσα του 7 τελικά στάδια. Στην περίπτωση που έχουμε συνδέσει 7 ηχεία δεν περισσεύουν τελικά στάδια για διενίσχυση. Η διενίσχυση ήταν μια ιδέα των κατασκευαστών προκειμένου να μην μένουν ανενεργά και ανεκμετάλλευτα τα δύο επιπλέον τελικά στάδια αφού είδαν ότι οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τους ενισχυτές σαν 5.1 και όχι σαν 7.1 Εξάλλου είναι και ελάχιστες οι ταινίες που έχουν πανω από 5.1 κανάλια...

Δεν μπορούμε πχ να βάλουμε στο front A το twiter και στο front B τα woofer (σε τρίδρομο π.χ. ηχείο) και να βάλουμε τον ενισχυτή να παίζει με Α+Β; Ουσιαστικά απομονώνουμε το ρεύμα που πάει στο κάθε μεγάφωνο κατα κάποιο τρόπο... Σωστά; Οπότε δεν έχουμε διενίσχυση πάλι; Ή θεωρείται απλά διπλοκαλωδίωση...;
Τα ζεύγη ηχείων Α + Β είναι παράλληλα συνδεδεμένα στα δύο τελικά στάδια που προορίζονται για οδήγηση των κύριων ηχείων. Οπότε όταν συνδέσεις woofer στο Α και το tweeter στο Β (ή ανάποδα) έχεις κάνει διπλοκαλωδίωση και όχι διενίσχυση, γιατί παίρνουν από το ίδιο τελικό στάδιο.

Στην περίπτωση του φίλου με τα crystal Audio, η επιλογή της διενίσχυσης κουράζει τον ενισχυτή ή όχι διότι έχω μπερδευτεί για τα καλά... Από τη μια είπατε ότι είναι καλύτερο μιας και δεν πέφτει το ηχείο εύκολα και βλέπει μεγαλύτερη αντίσταση (ευκολία για τον ενισχυτή εφόσον τα ηχεία είναι 4ohm και τα βλέπει πιο συχνά 8ρια)
Όχι η διενίσχυση δεν "κουράζει" τον ενισχυτή.

από την άλλη όμως λέτε ότι καταναλώνει περισσότερο ρεύμα (κουράζεται ο ενισχυτής) και είναι προτιμότερο ένα sub με υψηλό cross over. Ποια είναι η αλήθεια τελικά;;;
Οι χαμηλές συχνότητες είναι αυτές που τραβάνε τα πιο πολλά amperes και "κουράζουν" τον ενισχυτή ασχέτως διενίσχυσης.
Οσο πιο ψηλά ανεβαίνει το sub άρα πιο πολλές χαμηλές συχνότητες φεύγουν από τον ενισχυτή και πάνε στο sub, τόσο "ξεκουράζεται" ο ενισχυτής. Ασχέτως πάντα αν τον χρησιμοποιούμε σε απλή ενίσχυση ή διενίσχυση.

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου
Δηλαδή αν έχουμε 4ohmμα ηχεία και ορίσουμε το cross over του sub ψηλά (προτινόμενη τιμή για thx νομίζω 80Hz, 120Hz το έχω εγώ αλλά ακούω ότι μερικά sub πάνε και 350Hz) θα μπορέσει πολύ άνετα ο οποιοσδήποτε ενισχυτής να δουλέψει χωρίς να θερμανθεί και να καταστραφεί αυτός ή τα twitter των ηχείων λόγο κούρασης και παραμόρφωσης του σήματος; Από άποψη ποιότητας ήχου (ακουστικά) δεν είναι προτιμότερο να δουλεύουν τα woofer των ηχείων για τις χαμηλές;

Και κάποιες απορίες που έχω ακόμα:
1. Η διπλοκαλωδίοση (με τα A+B που λέγαμε,) δίνει τουλάχιστον ωφέλη στην ποιότητα του ήχου ή είναι απλά ένας μύθος...; Ποια είναι η γνώμη σου;

2. Οι ενισχυτές οι καινούργιοι που λένε π.χ. 9.1, 11.1 κλπ κάνουν διενίσχυση με τα επιπλέον κανάλια;; Άσχετα δηλαδή από τα surround που αντιστοιχούν στο σύστημα 7.1 ή πρέπει να θυσιάσουμε και πάλι τα 2 πίσω του 7.1;
Το 9.1 είναι 7.1 ενισχυτής με επιπλέον εξόδους για front B ή τα front B δεν μετριούνται και αφορά επιπλέον surround;
Και ένα τελευταίο...

3. Το μήκος του καλωδίου των ηχείων επηρεάζει τόσο πολύ την καθυστέρηση αναπαραγωγής του σήματος;
Δηλαδή τα μπροστά μου ηχεία είναι συνδεδεμένα με καλώδιο 1,5 μέτρου ενώ τα πίσω μου με καλώδιο 7 μέτρων. Υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στο σήμα;
Μήπως να πάρω 7μετρα καλώδια και για τα μπροστά ηχεία για να αναπαράγουν ταυτόχρονα;

Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια

Reaction score
1.187

Δηλαδή αν έχουμε 4ohmμα ηχεία και ορίσουμε το cross over του sub ψηλά (προτινόμενη τιμή για thx νομίζω 80Hz, 120Hz το έχω εγώ αλλά ακούω ότι μερικά sub πάνε και 350Hz) θα μπορέσει πολύ άνετα ο οποιοσδήποτε ενισχυτής να δουλέψει χωρίς να θερμανθεί και να καταστραφεί αυτός ή τα twitter των ηχείων λόγο κούρασης και παραμόρφωσης του σήματος;
Όσο πιο ψηλά κόβονται οι χαμηλές συχνότητες και οδηγούνται στο sub τόσο "ξεκουράζεται" ο ενισχυτής και θερμαίνεται λιγότερο. Φυσικά πρέπει να μπορεί να ανέβει και το sub σε αυτές τις συχνότητες προκειμένου να μην έχεις "τρύπα". Δηλαδή "διώχνεις" κάποιες συχνότητες από τα κύρια προς το sub, αλλά αυτό θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να τις αναπαράξει. Διαφορετικά τις χάνεις.

Από άποψη ποιότητας ήχου (ακουστικά) δεν είναι προτιμότερο να δουλεύουν τα woofer των ηχείων για τις χαμηλές;
Από άποψη ποιότητας καλό είναι τα sub να μην ανεβαίνουν πολύ ψηλά και να αφήνουμε τα woofer των κύριων ηχείων να κατέβουν. Συνήθως τα sub είναι πιο "αργά" και δεν δένουν εύκολα χρονικά με τα κύρια ηχεία. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν τα προτιμούμε στην μουσική.

Και κάποιες απορίες που έχω ακόμα:
1. Η διπλοκαλωδίοση (με τα A+B που λέγαμε,) δίνει τουλάχιστον ωφέλη στην ποιότητα του ήχου ή είναι απλά ένας μύθος...; Ποια είναι η γνώμη σου;
ΜΥΘΟΣ. Το μόνο που συμβαίνει στην διπλοκαλωδίωση είναι ότι διπλασιάζεται η συνολική διατομή. Αυτό θα μπορούσες πολύ εύκολα να το πετύχεις (αν ήταν απαραίτητο) απλώς επιλέγοντας καλώδια μεγαλύτερης διατομής. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταφύγει κανείς στην διπλοκαλωδίωση παρά μόνο αν είναι πωλητής καλωδίων.

2. Οι ενισχυτές οι καινούργιοι που λένε π.χ. 9.1, 11.1 κλπ κάνουν διενίσχυση με τα επιπλέον κανάλια;; Άσχετα δηλαδή από τα surround που αντιστοιχούν στο σύστημα 7.1 ή πρέπει να θυσιάσουμε και πάλι τα 2 πίσω του 7.1;
Το 9.1 είναι 7.1 ενισχυτής με επιπλέον εξόδους για front B ή τα front B δεν μετριούνται και αφορά επιπλέον surround;
Τα front Β συνήθως παίρνουν από το ίδιο τελικό στάδιο που παίρνουν και τα front A οπότε δεν γίνεται διενίσχυση με Α και Β
Για την διενίσχυση πρέπει πάντα τα θυσιάσεις δύο από τα τελικά στάδια που προορίζονταν για κάποια surround προκειμένου να οδηγήσουν τα woofers ή τα tweeters των κύριων. Τώρα ποιά θα είναι αυτά εξαρτάται από τον κατασκευαστή και το πώς έχει σχεδιάσει να settάρεται το μηχάνημά του.
O κορυφαίος βέβαια όλων των εποχών DENON POA-A1HD όπως φαίνεται εδώ:
http://www.denon.de/site/datadir/dg/1_dg_av_POAA1HD_back.jpg
έχει 10 κανάλια τα οποία μπορούν όλα να συνδυαστούν μεταξύ τους είτε για διενίσχυση είτε για γεφύρωση προκειμένου να αυξήσουν την ισχύ τους. Έτσι στον εν λόγω Denon μπορούμε να έχουμε 10 κανάλια με απλή ενίσχυση ή 5 κανάλια όλα με διενίσχυση, ή 8 κανάλια εκ των οποίων τα 2 με διενίσχυση και τα υπόλοιπα 6 με απλή ενίσχυση, ή 7 κανάλια (3 με διενίσχυση και 4 απλή) ή οποιονδήποτε άλλον συνδυασμό μάς βολεύει.

3. Το μήκος του καλωδίου των ηχείων επηρεάζει τόσο πολύ την καθυστέρηση αναπαραγωγής του σήματος;
Δηλαδή τα μπροστά μου ηχεία είναι συνδεδεμένα με καλώδιο 1,5 μέτρου ενώ τα πίσω μου με καλώδιο 7 μέτρων. Υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στο σήμα;
Μήπως να πάρω 7μετρα καλώδια και για τα μπροστά ηχεία για να αναπαράγουν ταυτόχρονα;
Όχι το μήκος των καλωδίων δεν επιφέρει καθόλου καθυστέρηση στο σήμα, συνεπώς δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως λόγος να προσθέσεις επιπλέον μέτρα καλώδιο στα κύρια ηχεία σου.

Reaction score
29.578

Χεχε τα κορυφαία μηχανήματα δεν κρύβονται.....

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σου komhst! :605:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898