jbl synthesis 1400 array

Reaction score
5.614
Θα προτιμούσα την έκδοση με το ξεχωριστό horn module και το module με τα δύο οκτάιντσα.

14ιντσα main δεν έχουν λόγο ύπαρξης στο home cinema σε νορμάλ σπίτια. Προτιμότεροι οι δυνατοί δορυφόροι.

Στη δεκαετία του '90 ήμουν με δύο 15ιντσα Cerwin-Vega για main και δύο 12ιντσα Vega για surround.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.572
Απάντηση: jbl synthesis 1400 arρay

Μπορω να μαθω βρε Κωστα τι σου αρεσει απο τις πλαστικες κορνες των υπερτιμημενων παλιοJBL?:121:
τα JBL υπερτιμημένα? ααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαα

εδώ γίνεται της καρακαλτάκας η υπερτιμολόγηση από βιοτεχνιούλες και ψευτογκουρούδες, και μιλάμε για την JBL? Έλεος...

Προσωπικά την JBL την εκτιμώ σαφώς περισσότερο από την B&W, γιατί ΕΙΝΑΙ μεγαλύτερη σε όλα της. Παράδειγμα οι πυρήνες νεοδυμίου στα γούφερ, που η JBL χρησιμοποιεί εδώ και μπόλικα έτη, σε δικά της μεγάφωνα, ενώ η B&W μόλις τώρα τόλμησε για πρώτη φορά, και σε ηχείο (σαφώς) υπερκοστολογημένο. Να δούμε πότε θα τολμήσει διπλά εν σειρά πηνία φωνής, με διπλούς πυρήνες νεοδυμίου.... κάτι που επίσης εφαρμόζει εδώ και μπόλικα χρόνια η JBL. Αμα το έχει πατεντάρει βέβαια, τα τέτοια της θα τολμήσει η Β&W, σιγά μη μπλέξει σε δικαστικό αγώνα με την αμερικάνα...:142:

Άσε που τα έσοδα της JBL προέρχονται κατά βάση από τον επαγγελματικό ήχο, όπου φύκια και μεταξωτές κορδέλες δεν έχουν "πέραση". Το ίδιο και η τιμολογιακή της πολιτική. Καμιά σχέση με χαλιεντάδικες πρακτικές.... μη χε...

Δεν ειναι ομως και φθηνο 12000ε τιμη Ελλαδας!!
τώρα τι θες, παραδείγματα ηχείων στα διπλάσια, στα 4-πλάσια ή στα 10-πλάσια χρήματα? Ή και πιο ψηλά? Άντε... Μια χαρά είναι η τιμή του, μια χαρά. Παίρνεις τεχνογνωσία και εμπειρία μιας φίρμας που κάνει ηχεία από τότε που ανακαλύφθηκε ο όρος "ηχείο", παίρνεις στάθμες, παίρνεις έκταση, παίρνεις ισορροπία στο φάσμα, τι θες δηλαδή παραπάνω να πάρεις με 12.000? κανα αράπη?:142:

Reaction score
281
Απάντηση: jbl synthesis 1400 array

Με συγχωρείτε, αλλά που γνωρίζετε ότι εδώ κοστίζουν 12.000 ευρώ ?

Στην Ολλανδία κοστίζουν 6.590. (το έχω τσεκάρει, έχω μιλήσει με κατάστημα. Και μάλιστα εάν κάποιος πληρεί κάποιες προϋποθέσεις, δεν χρεώνουν τον φπα. Βγαίνουν δλδ στα 5.400 ευρώ)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.572

Στην Ολλανδία κοστίζουν 6.590. (το έχω τσεκάρει, έχω μιλήσει με κατάστημα. Και μάλιστα εάν κάποιος πληρεί κάποιες προϋποθέσεις, δεν χρεώνουν τον φπα. Βγαίνουν δλδ στα 5.400 ευρώ)
ααααααααααααααα-χαχαχαχαχα:143::135::143:

Reaction score
281

To αστείο είναι στο παραπάνω μου μήνυμα, ή στην τιμή που πωλούνται τα ηχεία αυτά εδώ ?

Reaction score
777
Re: Απάντηση: jbl synthesis 1400 arρay

Άσε που τα έσοδα της JBL προέρχονται κατά βάση από τον επαγγελματικό ήχο, όπου φύκια και μεταξωτές κορδέλες δεν έχουν "πέραση". Το ίδιο και η τιμολογιακή της πολιτική. Καμιά σχέση με χαλιεντάδικες πρακτικές.... μη χε...
Επαγγελματικό ήχο εννοείς αυτές τις καραμούζες που ακούμε στα κλάμπ?Ούτε να μου τα χαρίζανε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.572
Απάντηση: Re: Απάντηση: jbl synthesis 1400 arρay

To αστείο είναι στο παραπάνω μου μήνυμα, ή στην τιμή που πωλούνται τα ηχεία αυτά εδώ ?
αστείο είναι που τα λεν και "υπερτιμημένα". Ιδίως με την τιμή που έδωσες, πέφτει γέλιο μπόλικο! άντε που μου θίχτηκες...:143:

Επαγγελματικό ήχο εννοείς αυτές τις καραμούζες που ακούμε στα κλάμπ?Ούτε να μου τα χαρίζανε...
καλά, καλά, τραγούδα. Προσωπικά ακουσα ένα ενεργό κτηνάρι επαγγελματικό της JBL, με ύψος 2 μέτρα, κι ένα σαμπ στην παρέα, και μού'φυγε ο τάκος. Εκεί να ακούσεις μπομπ μάρλευ και μόμπι και μπι μπι κινγκ, να σου σαλέψει. Εντάξει, όπερα δεν άκουσα, αλλά ότι έπαιξε, το έπαιξε όχι απλά "χαριτωμένα", όχι απλά "καλά", αλλά ..."ψαρωτικά σωστά"!:126:

Αυτά που συνέβαιναν στον επαγγελματικό ήχο πριν μια 20-ετία, με τα "κακά" σελέστιον, ξέχνα τα. Πλέον ο ήχος τους έχει ανέβει απίστευτα....

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: jbl synthesis 1400 arρay

Προσωπικά ακουσα ένα ενεργό κτηνάρι επαγγελματικό της JBL, με ύψος 2 μέτρα, κι ένα σαμπ στην παρέα, και μού'φυγε ο τάκος. Εκεί να ακούσεις μπομπ μάρλευ και μόμπι και μπι μπι κινγκ, να σου σαλέψει. Εντάξει, όπερα δεν άκουσα, αλλά ότι έπαιξε, το έπαιξε όχι απλά "χαριτωμένα", όχι απλά "καλά", αλλά ..."ψαρωτικά σωστά"!
η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοποίηση :136:

Reaction score
460

Η τιμη αυτη αφορα το τεμαχιο,να ξερεις οτι οι τιμες της jbl
ειναι παντα ανα τεμαχιο,αυτο που σου λεω ειναι 100 τις 100 σιγουρο.

Reaction score
460

τα JBL υπερτιμημένα? ααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαα

εδώ γίνεται της καρακαλτάκας η υπερτιμολόγηση από βιοτεχνιούλες και ψευτογκουρούδες, και μιλάμε για την JBL? Έλεος...

Προσωπικά την JBL την εκτιμώ σαφώς περισσότερο από την B&W, γιατί ΕΙΝΑΙ μεγαλύτερη σε όλα της. Παράδειγμα οι πυρήνες νεοδυμίου στα γούφερ, που η JBL χρησιμοποιεί εδώ και μπόλικα έτη, σε δικά της μεγάφωνα, ενώ η B&W μόλις τώρα τόλμησε για πρώτη φορά, και σε ηχείο (σαφώς) υπερκοστολογημένο. Να δούμε πότε θα τολμήσει διπλά εν σειρά πηνία φωνής, με διπλούς πυρήνες νεοδυμίου.... κάτι που επίσης εφαρμόζει εδώ και μπόλικα χρόνια η JBL. Αμα το έχει πατεντάρει βέβαια, τα τέτοια της θα τολμήσει η Β&W, σιγά μη μπλέξει σε δικαστικό αγώνα με την αμερικάνα...:142:

Άσε που τα έσοδα της JBL προέρχονται κατά βάση από τον επαγγελματικό ήχο, όπου φύκια και μεταξωτές κορδέλες δεν έχουν "πέραση". Το ίδιο και η τιμολογιακή της πολιτική. Καμιά σχέση με χαλιεντάδικες πρακτικές.... μη χε...!

τώρα τι θες, παραδείγματα ηχείων στα διπλάσια, στα 4-πλάσια ή στα 10-πλάσια χρήματα? Ή και πιο ψηλά? Άντε... Μια χαρά είναι η τιμή του, μια χαρά. Παίρνεις τεχνογνωσία και εμπειρία μιας φίρμας που κάνει ηχεία από τότε που ανακαλύφθηκε ο όρος "ηχείο", παίρνεις στάθμες, παίρνεις έκταση, παίρνεις ισορροπία στο φάσμα, τι θες δηλαδή παραπάνω να πάρεις με 12.000? κανα αράπη?:142:
Εγω φιλε Κωστα τα ξερω αυτα, εχω jbl απο το 1980 σχεδον ολα τα μοντελα και ξερω και που ποναει το καθε ενα.Εαν ακουσεις το 9800 θα καταλαβεις πολλα!!!Τωρα τα ποιο πανω γιατι τα λες θες να παραξηγηθεις με κανεναν απο εδω μεσα(ονοματα δεν λεμε),παντως με αυτα που γραφεις με εκανες φιλο σου.

Reaction score
460

:143:
Μπορω να μαθω βρε Κωστα τι σου αρεσει απο τις πλαστικες κορνες των υπερτιμημενων παλιοJBL
Αυτη η αποψη δεν ειναι δικια μου,καποιος αναφερθηκε ετσι για τα jbl και εγω απλως το αναθερμανα!Ντορος να γινεται.:143:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Nα γίνω σπαστισκός;
Εδώ μιλάμε για home cinema κύριοι.Για χροιές και prat στην audio παρακαλώ
(δλδ τι αληθοφάνεια θέλουμε στο h-c,να μπορούμε να ξεχωρίσουμε απ τον κρότο αν το πιστόλι ήταν colt ή αν ο πύραυλος tomahawk;:116:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.572
Απάντηση: Re: jbl synthesis 1400 array

η αξία της άποψης "το άκουσα, τέλειο!" ή "δεν έχει μπάσσα" - ηχητική ταυτοποίηση
πολύ πολύ σωστά! λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.

(εγώ είμαι άλλος ένας ..."καθένας")

Οπότε, είπες εσύ "είναι χάλια", είπα εγώ "είναι σούπερ", ε, βγάλε άκρη! Τυπικό χάλι έντ!

...παντως με αυτα που γραφεις με εκανες φιλο σου.
αυτό θέλει πολύ κουβέντα, αλλά με συνοδεία μπύρας, όχι έτσι, ξεκάρφωτα. πιο πολύ πάντως από το να συμφωνούμε, χαίρομαι το να ...διαφωνούμε κοσμίως!

Nα γίνω σπαστισκός;
(δλδ τι αληθοφάνεια θέλουμε στο h-c,να μπορούμε να ξεχωρίσουμε απ τον κρότο αν το πιστόλι ήταν colt ή αν ο πύραυλος tomahawk;)
εσύ δε μπορείς να γίνεις "σπαστικός", πέρασε έξω φίλε μου....

Reaction score
150
Nα γίνω σπαστισκός;
(δλδ τι αληθοφάνεια θέλουμε στο h-c,να μπορούμε να ξεχωρίσουμε απ τον κρότο αν το πιστόλι ήταν colt ή αν ο πύραυλος tomahawk;:116:)

Ρε ποιος άφησε την πόρτα ανοιχτή?

Και ξέρεις ρε Γιώργο ποιο είναι το αστείο? Ότι και στη μουσική τα ίδια σκατά είναι και το συζητούσα εχθές και με το Γιάννη.

Τι αληθοφάνεια και κολοκύθια τούμπανα και καθόμαστε και ψάχνουμε τι στιγμή που ΟΛΑ τα ηχεία τελικά σχέση με τη αληθινή μουσική live δεν έχουν και δεν προκειταί ποτέ να μπερδέψω ηχοσύστημα με ζωντανή ορχήστρα. Ειλικρινά έχω αρχίσει και βαριέμαι και πολλές φορές λέω να ασχοληθώ πλέων ΜΟΝΟ με το περιεχόμενο, δηλαδή ΤΑΙΝΙΕΣ και μουσική!

Reaction score
777

Οπότε, είπες εσύ "είναι χάλια", είπα εγώ "είναι σούπερ", ε, βγάλε άκρη! Τυπικό χάλι έντ!
χαχα!!!πάντως είσαι φοβερός...ξέρεις πάντα να το γυρίζεις!!!!

Και ξέρεις ρε Γιώργο ποιο είναι το αστείο? Ότι και στη μουσική τα ίδια σκατά είναι και το συζητούσα εχθές και με το Γιάννη.
Επειδή εγώ είμαι της μουσικής και τρύπωσα παράνομα στο θρέντ μου αφιερώνω το παρακάτω τραγούδι οπου θα έπρεπε να μου αφιερώνατε εσείς:142:
[YOUTUBE]LeAS39JD-4c[/YOUTUBE]
http://www.youtube.com/watch?v=LeAS39JD-4c

Reaction score
460

αυτό θέλει πολύ κουβέντα, αλλά με συνοδεία μπύρας, όχι έτσι, ξεκάρφωτα. πιο πολύ πάντως από το να συμφωνούμε, χαίρομαι το να ...διαφωνούμε κοσμίως! Καλημερα,και συνοδεια μπυρας παιζει και οτι αλλο κανεις κεφι!Εμενα μου αρεσει ο διαλογος,δηλ και να συμφωνουμε και να διαφωνουμε,και να κραζουμε τους κολλημενους και τους αρτηριοσκληρωτικους.:116:

α

Reaction score
460

αυτό θέλει πολύ κουβέντα, αλλά με συνοδεία μπύρας, όχι έτσι, ξεκάρφωτα. πιο πολύ πάντως από το να συμφωνούμε, χαίρομαι το να ...διαφωνούμε κοσμίως!

ααα

Reaction score
460

Και μπυρα παιζει και οτι αλλο κανεις κεφι!Εμενα μου αρεσει ποιο πολυ ο διαλογος δηλ και να συμφωνουμε και να διαφωνουμε,αλλα και να κραζουμε τους κολλημενους και τους αρτηριοσκληρωτικους!

Reaction score
460

Τι αληθοφάνεια και κολοκύθια τούμπανα και καθόμαστε και ψάχνουμε τι στιγμή που ΟΛΑ τα ηχεία τελικά σχέση με τη αληθινή μουσική live δεν έχουν και δεν προκειταί ποτέ να μπερδέψω ηχοσύστημα με ζωντανή ορχήστρα. Ειλικρινά έχω αρχίσει και βαριέμαι και πολλές φορές λέω να ασχοληθώ πλέων ΜΟΝΟ με το περιεχόμενο, δηλαδή ΤΑΙΝΙΕΣ και μουσική!
Σωστος ο Σωτηρης!!

Reaction score
10
Ρ
Τι αληθοφάνεια και κολοκύθια τούμπανα και καθόμαστε και ψάχνουμε τι στιγμή που ΟΛΑ τα ηχεία τελικά σχέση με τη αληθινή μουσική live δεν έχουν και δεν προκειταί ποτέ να μπερδέψω ηχοσύστημα με ζωντανή ορχήστρα.
Μην ορκίζεσαι, κράτα μία πισινή! ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.742
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88