Διακοπή καπνίσματος

Reaction score
0
Πριν από περίπου 3 εβδομάδες επισκεύτηκα πνευμονολόγο για μια τυπική εξέταση. Στην συζήτηση που είχαμε, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και η έντονη επιθυμία μου να σταματήσω το κάπνισμα, αλλά με την βοήθεια ιατρικού παρασκευάσματος. Η πνευμονολόγος μου ανέφερε ότι υπάρχει θεραπεία αλλά πρώτα ας κάνω μια προσπάθεια από μόνος μου. Η προσπάθεια έγινε και ήταν αποτυχημένη :402::616:

Σήμερα λοιπόν ξανάεπισκεύτηκα την πνευμονολόγο για να μου συστήσει την θεραπεία. Μου ανέφερε λοιπόν το χάπι Champix, το όποιο έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Η όλη θεραπεία κραταει 12 εβδομάδες και το κόστος από ότι ανέφερε είναι περίπου 80 ευρώ το μήνα (όχι πολλά αν αναλογιστώ ότι τα πακέτα τσιγάρα του μήνα κοστίζουν κάπου εκεί ίσως και παραπάνω).

Το θέμα είναι ότι σε αναζήτηση που έκανα στο internet σχετικά με το εν λόγω χάπι, βρέθηκα αντιμέτωπος με ισχυρές παρενέργειες και μαρτυρίες που να τις επιβεβαιώνουν. Οι παρενέργειες αυτές πέραν αυτών που αναγράφονται στην συσκευασία είναι σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των σκέψεων αυτοκτονίας.

Βεβαία από την άλλη γιατροί αναφέρουν ότι οι παραπάνω παρενέργειες ίσως να μην σχετίζονται με το φάρμακο αλλά με την έλλειψη νικοτίνης, που έτσι κι' αλλιώς υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν και πέραν από την χρήση του φαρμάκου.

Υπάρχει λοιπόν κάποια/ος που να έχει κάνει χρήση του εν λόγου χαπιού ? και αν ναι ποιες ήταν οι παρενέργειες που διαπίστωσε , εφόσον υπήρξαν ?

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
το είχα πάρει εγω πριν απο 3 χρόνια χωρίς καμια παρενέργεια. Σταμάτησα το κάπνισμα με τα χάπια ευκολα αλλά το ιδιο ευκολα το ξανα άρχισα σε μικρό χρονικά διάστημα. Το έκοψα πριν απο ενα χρόνο και κάτι χωρίς καμμία βοήθεια.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Διακοπή καπνίσματος...

Δεν έχω εμπειρία, ούτε εγώ ούτε άτομα του περιβάλλοντός μου, αλλά αυτό που ξέρω από παλαιότερη ερώτησή μου σε γιατρό είναι ότι αν σκέπτεσαι να ξεκινήσεις τέτοια θεραπεία, θα πρέπει πρώτα να έχεις τσεκάρει το θυρεοειδή σου...

Reaction score
19

Αν θες να σταματήσεις να καπνίζεις απλά σταματάς..

Reaction score
4

Από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει στην ζωή μου ήταν το κόψιμο του καπνίσματος
αυτό από μόνο του είναι λόγος να μην το ξαναρχίσω ποτέ
δυστυχώς εδώ δεν υπάρχει manual
πρέπει ο καθένας να βρει τον τρόπο του
μόνο όταν το αποφασίσεις εσύ και το χωνέψεις θα το κόψεις
αλλιώς ότι σου πω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος είναι παντελώς άχρηστο
φιλικά

Reaction score
1.285
Άρχισα να καπνίζω το 2001 , απλά χωρίς λόγο !
Στριφτό άφιλτρο για αρχή και μετά το 2004 με φιτράκι !
Έκανα ένα 25άρι καπνό κάθε 2μίση μέρες !

Το 2007 ,τον Μάιο είχα ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ=ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ !
Μάθημα πρωί , μάθημα μεσημέρι , μάθημα απόγευμα ->10 μμ
ΚΑΙ τα ΣΚ Φωτογραφίσεις σε ΟΛΗ την Αττική ! Από Σούνιο μέχρι Αυλώνα !
Μιλάμε για ένα μήνα ΜΑΡΤΥΡΙΟ ! ! !

Είχα φτάσει σε ένα σημείο να ξυπνάω το πρωί και να βγάζω ΜΑΥΡΑ ΤΑΛΙΡΑ , και ο βήχας και η βρώμα που έβγαζα δεν είχε τελειωμό !
Ένα απόγευμα βρήκα χρόνο και πήγα για καφέ με ένα φιλαράκι , που και αυτός κάπνιζε τον ίδιο καπνό ! Είχα πάρει φρέσκο καπνό και έκατσα να πιω φραπεδάκι και φρέσκο τσιγάρο !

Ρουφάω μια τζούρα καφεδάκι , στρίβω το τσιγαράκι και το ανάβω !
Δεν είχα φτάσει στην μέση , το σβήνω και χαρίζω ΟΛΑ τα υπάρχοντα στον φίλο που καθόταν δίπλα μου !

Έτσι απλά έκοψα το κάπνισμα !

Είπα στον εαυτό μου ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΠΝΙΣΕΙ !

Και έτσι έγινε !

( Με τον ίδιο φίλο βρέθηκα πριν κανα μήνα+ στη Σαλονίκη σε γνωστό ξενυχτάδικο και όλοι καπνίζαν ! Μου έβαλε ένα πούρο στο στόμα , το άναψε ! Έκανα πως πήρα 2 τζούρες -όχι κάτω- και μετά το άφησα στο τασάκι ! )

Την πρώτη βδομάδα , που το είχα κομμένο , η κοπέλα μου μου έκανε δώρο ένα βιβλίο ,
ΑΥΤΟ : http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=2641886

Το διάβασα μέχρι ένα σημείο !
Το κεφάλαιο που έχει τα " Θετικά του καπνίσματος" !
Γυρίζοντας σελίδα , αντίκρισα ΜΟΝΟ ένα τίτλο και απο κάτω ΛΕΥΚΟ, ούτε μια τελεία !

Το έκλεισα και εκεί ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ !

Είναι τόσο εύκολο να κόψεις το κάπνισμα τελικά !

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ !

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Διακοπή καπνίσματος...

Αν θες να σταματήσεις να καπνίζεις απλά σταματάς..
+1

To έχω κόψει εδώ και ένα χρόνο, παίδες δεν είναι τίποτα - οι δύο πρώτες μέρες είναι μόνο λίγο θέμα.

Reaction score
140
Το ποσοστό επιτυχίας του chambix είναι 50% , αυτό παραδέχονται και αυτοί αλλά και εγώ από δεκάδες φίλους και συγγενείς που το έχουν πάρει
Προσωπικά προσπάθησα με το chambix 3 φορές ( σύνολο 4 κουτιά ) χωρίς αποτέλεσμα
Επίσης μου προκάλεσαν πρόβλημα στο στομάχι ( φίλος αναγκάστηκε να τα παίρνει με zandac και αυτός όμως χωρίς αποτέλεσμα )

Το 50% δεν είναι λίγο
Αξίζει να το δοκιμάσεις , είναι ίσως ο πιο ανώδυνος τρόπος να το κόψεις
50 ευρω κάνουν αλλά τα γράφουν οι πνευμονολόγοι και πληρώνεις 5 ευρω το κουτί

Reaction score
0

Αν πάρεις το χάπι είναι σαν να ζητάς να κάνει άλλος την προσπάθεια για σένα. Στην ουσία, δεν θέλεις να συμμετέχεις και δεν συμμετέχεις στην προσπάθεια. Απλά περιμένεις να δεις τι θα κάνει το βοήθημα για σένα.
Αυτό είναι από την φύση του θνησιγενές, και κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει πολλές δυνατότητες να λειτουργήσει για μακρό χρόνο, ακόμα κι αν το κόψεις αρχικά.
Κόψτο μόνος σου, και θυμίσου κάτι πολύ σημαντικό. Για να κόψεις το κάπνισμα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Για να ανάψεις τσιγάρο χρειάζεται να κάνεις κάτι!!!

Reaction score
10
Eίναι πολύ απλό, μπαίνε κάθε μέρα το πρωί στο Internet και βλέπε για καμιά ώρα φωτογραφίες από πνεύμονες καπνιζόντων, από ανρώπους που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα κτλ. Πίστεψέ με είναι πολύ αποτελεσματικό...;)
Δεν θα θες να ξανακαπνίσεις ποτέ μετά! Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα.

Reaction score
140

Αν πάρεις το χάπι είναι σαν να ζητάς να κάνει άλλος την προσπάθεια για σένα. Στην ουσία, δεν θέλεις να συμμετέχεις και δεν συμμετέχεις στην προσπάθεια. Απλά περιμένεις να δεις τι θα κάνει το βοήθημα για σένα.
Αυτό είναι από την φύση του θνησιγενές, και κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει πολλές δυνατότητες να λειτουργήσει για μακρό χρόνο, ακόμα κι αν το κόψεις αρχικά.
Κόψτο μόνος σου, και θυμίσου κάτι πολύ σημαντικό. Για να κόψεις το κάπνισμα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Για να ανάψεις τσιγάρο χρειάζεται να κάνεις κάτι!!!

Ερώτηση :121:
Αν έχεις πονοκέφαλο παίρνεις ασπιρίνη?

Reaction score
19

Μετά από έξι χρόνια όταν έκοψα το κάπνιζα δεν είχα πονοκεφάλους!

Η κεντρική ιδέα είναι πως αν θες να κόψεις το κάπνισμα το κόβεις, αν δεν θες τρέχεις σε γιατρούς πνευμονολόγους, καρδιολόγους, βελονιστές και εγώ δε ξέρω τι άλλο, παίρνεις φάρμακα κάνεις ψυχοθεραπείες ή υπνοτισμό μέχρι αν πεις αϊ σιχτίρ το κόβω!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.030

Άσχημη περίοδο βρήκες να το κόψεις!

Τουλάχιστον μην παρακολουθείς το χρηματιστήριο αν θες να τα καταφέρεις... :114:

Reaction score
19

Αντιθέτως, αν έχεις λόγους να παρακολουθείς το χρηματιστήριο τότε με 4 ευρώ το πακέτο, ένας ακόμη λόγος να το κόψεις! :138:

Reaction score
1.285

Μετά από έξι χρόνια όταν έκοψα το κάπνιζα δεν είχα πονοκεφάλους!

Η κεντρική ιδέα είναι πως αν θες να κόψεις το κάπνισμα το κόβεις, αν δεν θες τρέχεις σε γιατρούς πνευμονολόγους, καρδιολόγους, βελονιστές και εγώ δε ξέρω τι άλλο, παίρνεις φάρμακα κάνεις ψυχοθεραπείες ή υπνοτισμό μέχρι αν πεις αϊ σιχτίρ το κόβω!
Πολύ σωστά !
Η σωματική εξάρτηση από την νικοτίνη παρέρχεται μετά από μερικές ημέρες !
Μετά είναι ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ κομμάτι !
Αν πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν είσαι πλέον καπνιστής και ότι το τσιγάρο δεν είναι μέρος της προσωπικότητάς σου , ΚΕΡΔΙΣΕΣ !

Είναι όλα μέσα στο κεφάλι σου ...

Reaction score
0
Καταρχάς ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις και τις ενθαρρυντικές σας τοποθετήσεις.

Δυστυχώς για μένα δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση η διακοπή καπνίσματος και ίσως να οφείλεται και σε κομμάτι αδυναμίας του χαρακτήρα. Στα 15 χρόνια καπνίσματος το μεγαλύτερο διάστημα που κατάφερα να διακόψω ήταν 3 εβδομάδες και άλλες 2 φορές από 1 εβδομάδα η κάθε μια. Το βρίσκω αδύνατο, ιδίως αυτή την περίοδο (δουλεία , Χ.Α.Α. όπως πολύ σωστά ανέφερε ο xfader :136:), να το κόψω χωρίς βοήθημα διότι τα νευρά θα φτάσουν στο ζενίθ :434:. Ίσως και να είναι μόνο η αίσθηση ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο , δεν ξέρω, αλλά σίγουρα είναι κάτι που στη σκέψη και μόνο με φοβίζει.

Όσο αναφορά το συγκεκριμένο χάπι βρήκα τις αναφορές στο ιντερνέτ αρκετά ανησυχητικές και σκέφτηκα να ρωτήσω για προσωπικές εμπειρίες αλλά και στην ενημέρωση εφόσον και κάποιος άλλος σκεφτοταν για παρομοια αντιμετώπιση του προβλήματος. Ίσως καταφύγω σε τσίχλα η αυτοκόλλητο (τα γνωστά) για αρχή και βλέπουμε...

Reaction score
4.909

Από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω κάνει στην ζωή μου ήταν το κόψιμο του καπνίσματος
αυτό από μόνο του είναι λόγος να μην το ξαναρχίσω ποτέ
δυστυχώς εδώ δεν υπάρχει manual
πρέπει ο καθένας να βρει τον τρόπο του
μόνο όταν το αποφασίσεις εσύ και το χωνέψεις θα το κόψεις
αλλιώς ότι σου πω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος είναι παντελώς άχρηστο
φιλικά
Προσυπογράφω απόλυτα!
Για μένα το κουμπί ήταν συγκεκριμένη υπόσχεση που έδωσα στον υιό σε αντάλλαγμα δικής του, και όταν αυτός αντεπεξήλθε απόλυτα στην δική του "υποχρέωση", τότε και μόνο τότε το έκοψα, αφού δεν θα δεχόμουν με τίποτε να μη τηρήσω υπόσχεση απέναντι στο παιδί μου και να φανώ αδύναμος και εξαρτημένος... (την υπόσχεση στον εαυτό μου ή την σύζυγο ...την καταπατούσα πολύ εύκολα, αλλά απέναντι στο παιδί δεν το ήθελα με τίποτε!). Κατα κάποιο τρόπο βέβαια αυτοπαγιδεύτηκα αυτοβούλως, αφού η υπόσχεση του υιού που τηρήθηκε ήταν μαλλον ευκολότερη (όπως αποδείχτηκε) και έτσι κι αλλιώς θα γινόταν μαλλον αυτό που μου υποσχέθηκε, αλλά ενδεχομένως του έδωσα κι αυτουνού ένα κίνητρο επιπλέον...
Πριν 7 χρόνια αυτά. Απο εδώ και πέρα βέβαια το μυστικό ειναι να μή καπνίσω ούτε μισό, γιατι η υποτροπή είναι πάντα εύκολη.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: Re: Διακοπή καπνίσματος...

Eίναι πολύ απλό, μπαίνε κάθε μέρα το πρωί στο Internet και βλέπε για καμιά ώρα φωτογραφίες από πνεύμονες καπνιζόντων, από ανρώπους που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα κτλ. Πίστεψέ με είναι πολύ αποτελεσματικό...;)
Δεν θα θες να ξανακαπνίσεις ποτέ μετά! Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα.
Να υποθέσουμε ότι με ανάλογη ιντερνετική μέθοδο(βλέποντας λινκ υπερβολών υψηλής πιστότητας) παίρνουν τώρα σειρά και άλλες ΄΄έξεις΄΄(λ.χ. χαϊενδικές:612:);

Reaction score
33

Να καταφύγεις σε βοήθεια αν νομίζεις ότι θα σε βοηθήσει!

Ότι και να χρησιμοποιήσεις προκειμένου να το κόψεις, είναι καλύτερο με διαφορά από το κάπνισμα.

Να πάρεις οπωσδήποτε το βιβλίο που ο φίλος ο Dimpas σου πρότεινε (ΑΥΤΟ : http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=2641886) το πήρα και εγώ και άρχισα να το διαβάζω.

Καλή επιτυχία φίλε μου (το αυτό και δι' ημάς)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa