Διακοπή καπνίσματος

Reaction score
7.068
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διακοπή καπνίσματος...

+1

To έχω κόψει εδώ και ένα χρόνο, παίδες δεν είναι τίποτα - οι δύο πρώτες μέρες είναι μόνο λίγο θέμα.
Έτσι είναι.!!
Το 1985 15 ετών, το άρχισα για πλάκα και για "μαγκιά".
Το 2003 διαπίστωσα ότι η πλάκα είχε σταματήσει
γιατί είχα φτάσει αισίως τα 80 τσιγάρα ημερησίως
και θεώρησα ότι μάγκας είναι όποιος δεν καπνίζει πλέον.
Οπότε και δεν το ξανάπιασα :107:.
Έτσι απλά, μόνο λόγω μιας ανασφάλειας που ένιωθα
είχα για τους επόμενους 6-7 μήνες πάντα μαζί μου
το μισό πακέτο ,τα τέσσερα κλειστά και τον ζίπο μου
(αυτά που μείναν δλδ την ώρα που το σταμάτησα)
μπας και με πιάσει η τρέλα και ξανακαπνίσω.:114:
Μετά τα πέταξα όλα.
Σημειωτέον δε, ότι δεν έχω ξαναπιεί και φραπέ από τότε.:144:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.710
Απάντηση: Διακοπή καπνίσματος...

Εγώ πάντως κάνω το πιο "υγιεινό" κάπνισμα.
Είμαι στα 5 - 6 τσιγάρα την ημέρα.
Το πρωΐ με τον καφέ, μετά το φαγητό κ.λ.π.
Όταν έρθει η ώρα να καπνίσω όμως πρέπει να καπνίσω οπωσδήποτε, αλλιώς θα φάω τα σίδερα ή θα πνίξω κανέναν.
Αλλά εδώ και πολλά χρόνια έτσι καπνίζω.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Εγώ πάντως κάνω το πιο "υγιεινό" κάπνισμα.
:137:

Κάτι παρόμοιο κανω κι εγώ.

Μπορεί να πιάσει νυχτα και να μην καπνίσω.
Το βράδυ ομως , με παρέα και ποτάκια το θέλω το άτιμο.

Δέν θέλησα ποτέ να το κόψω.
Κανω καπνο απ το 1992 και με τα 25 gr περνάω 3 μέρες τουλάχιστον.

Reaction score
1.285
Καλά μην λέτε τέτοια σε κάποιον που θέλει να το ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ! ! !
( όχι σε μένα )

Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ το καλό , θετικό στο κάπνισμα ! Και πόσο μάλιστα
ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ !

Είναι μια από τις ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ του οργανισμού !

Reaction score
1.988

Για να κοψεις το καπνισμα φιλε μου πρεπει ναι εισαι καλα ψυχολογικα. Αν δεν εισαι μην το προσπαθεις καθολου, γιατι θα ξανακαπνισεις και μετα η απογοήτευση θα ειναι μεγαλυτερη.

Καπνιζα απο το 93 μεχρι το 2006. Μια μερα (σε περιοδο με καλή ψυχολογία) είπα τελος. Η πρώτη βδομάδα ήταν λίγο ζορικη. Αλλά επειδή ήμουν καλά σε όλα τα αλλα, έφυγε και από τότε (κοντά 4 χρόνια) δεν....

Θα εκπλαγείς με τις διαφορές που θα δείς στον οργανισμό σου απο την 1η κιόλας μέρα.
Εγώ πχ είδα τεράστια διαφορά στον ύπνο. Κοιμόμουν και ξεκουραζόμουν πραγματικα!

Reaction score
1.285
Re: Απάντηση: Διακοπή καπνίσματος...

Για να κοψεις το καπνισμα φιλε μου πρεπει ναι εισαι καλα ψυχολογικα. Αν δεν εισαι μην το προσπαθεις καθολου, γιατι θα ξανακαπνισεις και μετα η απογοήτευση θα ειναι μεγαλυτερη.

Καπνιζα απο το 93 μεχρι το 2006. Μια μερα (σε περιοδο με καλή ψυχολογία) είπα τελος. Η πρώτη βδομάδα ήταν λίγο ζορικη. Αλλά επειδή ήμουν καλά σε όλα τα αλλα, έφυγε και από τότε (κοντά 4 χρόνια) δεν....

Θα εκπλαγείς με τις διαφορές που θα δείς στον οργανισμό σου απο την 1η κιόλας μέρα.
Εδώ θα διαφωνήσω !

Το κάπνισμα κόβεται σε μια ΔΥΣΚΟΛΗ στιγμή !

Όταν τρέχεις και δεν φτάνεις , όταν είσαι αγχωμένος , όταν έχεις προβλήματα πολλά !

Όταν το καταφέρεις ΤΟΤΕ να το κόψεις ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.

Και ξαναλέω είναι μόνο κατά πόσο το ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ μπορεί να ορίζει το σώμα σου ! ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ !

Πές στον εαυτό σου : ¨ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ , ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ"

και θα δείς που ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ , δεν θα ξανακαπνίσεις !

Reaction score
20
Απάντηση: Re: Διακοπή καπνίσματος...

Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ το καλό , θετικό στο κάπνισμα !
Και όμως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο θετικό και καλό στο κάπνισμα: δίνει δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους...

Κι εμένα μου δίνει ηρεμία όταν την έχω ανάγκη και κανείς και τίποτα άλλο δε μπορεί να μου προσφέρει κάτι τέτοιο, αντιθέτως μάλιστα...
Συν τη βοήθεια στο πρωινό ξύπνημα... μεγάλο πράμα αυτό... Δυστυχώς μόνο ο καφές δεν είναι αρκετός, για μένα...

Αυτό στο οποίο δεν πιστεύω είναι η εξάρτηση του ανθρώπου στη νικοτίνη. Για ποντίκια και πιθήκους το πιστεύω, για τον άνθρωπο όχι. Τόσοι και τόσοι το έκοψαν χωρίς το παραμικρό σύμπτωμα στέρησης...

Αλλά πιστεύω στην εξάρτηση του ανθρώπου από το "λειτουργικό" της διαδικασίας του καπνίσματος... Πέρα από τις φαρμακολογικές δράσεις της νικοτίνης υπάρχουν και οι ψυχολογικές που επιγραμματικά περιέγραφε μια διαφήμιση που θυμάμαι από παιδί στην τηλεόραση, αλλά δεν θυμάμαι για ποια μάρκα τσιγάρων ήταν: "μ' ένα τσιγάρο δεν είσαι ποτέ μόνος"... Κι αυτό δικό μας δημιούργημα είναι...

Reaction score
1.285
Re: Απάντηση: Re: Διακοπή καπνίσματος...

Και όμως υπάρχει ένα πολύ μεγάλο θετικό και καλό στο κάπνισμα: δίνει δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους...

Κι εμένα μου δίνει ηρεμία όταν την έχω ανάγκη και κανείς και τίποτα άλλο δε μπορεί να μου προσφέρει κάτι τέτοιο, αντιθέτως μάλιστα...

Συν τη βοήθεια στο πρωινό ξύπνημα... μεγάλο πράμα αυτό... Δυστυχώς μόνο ο καφές δεν είναι αρκετός, για μένα...

Το πρώτο δεν νομίζω ότι είναι επιχείρημα , τώρα για την ηρεμία πίστεψέ με είναι η ηρεμία του ναρκομανή που παίρνει την δόση του !
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ( ένιωθα και εγώ ... )

Τώρα το πρωινό ξύπνημα (και η επίσκεψη στην τουαλέτα) είναι καθαρά θέμα χρονισμού και συγχρονισμού του βιολογικού ρολογιού!
Νομίζω υπάρχουν τρόποι να μην χρειάζεσαι το τσιγάρο ....

Reaction score
20

Dimpas:
δεν έγραψα ότι είναι επιχείρημα υπέρ καπνίσματος, αλλά θετικό. Ετερον εκάτερον...
δεν ξέρω αν έτσι είναι η ηρεμια του ναρκομανή που παίρνει τη δόση του γιατί δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά...
εγώ δε νομίζω, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τρόποι για να μην χρειάζεται κάποιος το τσιγάρο,
κάτι περί επισκέψεως που ανέφερες το αφήνω ασχολίαστο... :111:
αλλά για να βοηθήσουμε ας αναφέρουμε τα λόγια του Mark Twain: "το να κόψει κάποιος το κάπνισμα είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο! εγώ το έχω κόψει 500 φορές μέχρι τώρα..."

Reaction score
593

23 χρονια καπνιστης (Καμηλες αφιλτρες κυριως) και τo εκοψα με ελεγχομενες αναπνοες...
Περ. μισο λεπτο καθε αναπνοη με πολυ βαθειες εισπνοες (μεχρι να μην χωραει τιποτα) και παρα πολυ αργες εκπνοες. Και για λιγα λεπτα αυτο.
Στην αρχη ζαλιζομουν και πηγαινα σα κοτοπουλο αλλα σιγα-σιγα συνηθισα.
Οταν αναβα τσιγαρο μετα απο τις αναπνοες, γινομουν εντελως χαλια κι εκανα μιση ωρα να συνελθω. Σε μια βδομαδα δεν ηθελα να βλεπω τσιγαρο.

Τεσπα, τωρα απλα μ'αρεσει να στριβω καπνο για πιπα, χωρις να τον κατεβαζω. Απλα για τη μυρωδια...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Διακοπή καπνίσματος...

Έτσι είναι, επίσης ξυπνάς με καθαρό κεφάλι - απίστευτο συναίσθημα! Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αντέχεις πιο πολύ στα πάντα και στροφάρει καλύτερα το μυαλό!

Reaction score
1.153

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να "επιχειρήσω" να το κόψω.Κάνω καπνό τα τελευταία 13 χρόνια και προ διετίας είχα φτάσει σε σημείο να κάνω καπνό 50γρ σε μιάμιση μέρα άφιλτρο.Το πρωινό ξύπνημα ήταν επίπονη διαδικασία,πόνοι στο στήθος,αγώνας για μια ανάσα και άλλα τέτοια ωραία.Να μην πω για την σχεδόν μηδενική αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης.Τώρα το έχω ελαττώσει αρκετά,25άρης καπνός σε 2 μέρες αλλά κάτι πρέπει να γίνει...

Reaction score
1
Την πρώτη βδομάδα , που το είχα κομμένο , η κοπέλα μου μου έκανε δώρο ένα βιβλίο ,
ΑΥΤΟ : http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=2641886
Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες σε 5 χρόνια (και διάφορες "προσπάθειες" με πούρα και τσίχλες) έτυχε να διαβάσω το βιβλίο αυτό (Allen Carr: Ο εύκολος τρόπος να κόψετε το κάπνισμα) και χάρη σ'αυτό το έκοψα! Έχουν ήδη περάσει από τότε 3 χρόνια.

Το βιβλίο το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να κόψει το κάπνισμα. Αυτός που το έγραψε κάπνιζε 5 πακέτα τη μέρα! Στο βιβλίο δεν προσπαθεί να τρομάξει τον καπνιστή (άλλωστε αυτό απλά προκαλεί άγχος και αυξάνει το κάπνισμα). Κυρίως συζητά για τους λόγους που καπνίζουμε. Διαβάζοντάς το συνειδητοποίησα για ποιο λόγο το άρχισα, για ποιο λόγο το συνέχιζα, και τι φοβόμουν ότι θα χάσω αν το κόψω. Και τελικά κατάλαβα ότι δεν θα χάσω τίποτα απολύτως, ούτε πρόκειται για καμιά "θυσία" και έτσι τελικά το να το κόψω ήταν πράγματι εύκολο!

Σημειώνω ότι δεν έφτασα ποτέ στο σημείο να "απεχθάνομαι" τον καπνό, ακόμη μου αρέσει η μυρωδιά. Αλλά το βιβλίο με βοήθησε στο να μην ξανα-αρχίσω το κάπνισμα (που είναι η μεγάλη παγίδα). Και κυρίως με απάλλαξε από το καθημερινό μαρτύριο "θέλω να καπνίσω αλλά δεν πρέπει".

Reaction score
180

To εχω κοψει τρεις φορες στη ζωη μου. Επι τρια χρονια τις δυο πρωτες φορες και εξι χρονια την τελευταια. Αρα δικαιουμαι να εχω αποψη.
Συμπερασματα:

1.Στην ηλικια των 46, που το εκοψα τη τελευταια φορα, το καλυτερο που παρατηρησα, ηταν μια αξιοπροσεκτη βελτιωση της στυτικης λειτουργιας και γενικα της λιμπιντο.
Αισθανθηκα δλδ οτι πηγα ηλικιακα 15 χρονια πισω. (αμεση βελτιωση κυκλοφοριακου)

2.Προσωπικα, αλλα και απο αλλους που εχω ρωτησει, ειναι πιο ευκολο να το κοψεις, χρησιμοποιωντας κομπολοι. Απο τοτε εκοψα το τσιγαρο, δεν παω πουθενα χωρις κομπολοι. Ειμαι εξαρτημενος απο αυτο, αλλα τουλαχιστον δεν βλαπτει στην υγεια.

3. Οταν το κοψετε μην το ξαναβαλετε στο στομα σας ουτε για πλακα. Ετσι στη πλακα, το ξαναρχισα τις δυο πρωτες φορες που το εκοψα.

4.Οταν το κοψετε μην καταπιεσετε και μην απωθησετε την επιθυμια σας για καπνισμα.
Ζηστε με αυτην, και δεχθειτε οτι ναι μεν ειναι το καπνισμα κατι ευχαριστο, αλλα κανει πολυ κακο στη υγεια σας. Μην κοψετε δλδ το τσιγαρο γιατι θα το μισησετε τυφλα. Αντιμετωπιστε το παντα με την καλη του και την κακη του πλευρα. Μονο ετσι θα προστατευτειτε ενσυνειδητα απο τον κινδυνο να το ξαναρχισετε.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Διακοπή καπνίσματος...

Πιστευω πως η εξαρτηση ειναι μονο εγκεφαλικη...
Είναι και χημική. Και μάλιστα πάρα πολύ.

Διάβασα ότι η νικοτίνη, μαζί με την ηρωίνη, είναι οι πιο εθιστικές χημικές ουσίες που υπάρχουν. Απλώς η απεξάρτηση από την νικοτίνη δεν είναι τόσο βασανιστική όσο η απεξάρτηση από την ηρωίνη.

Ο χημικός εθισμός είναι και ο λόγος που αν πρώην καπνιστής καπνίσει 1-2 τσιγάρα, είναι πολύ πιθανό να ξανα-αρχίσει το κάπνισμα.

Reaction score
1

Ζηστε με αυτην, και δεχθειτε οτι ναι μεν ειναι το καπνισμα κατι ευχαριστο, αλλα κανει πολυ κακο στη υγεια σας.
Εμένα με βοήθησε πολύ το ξεκαθάρισμα αυτού του σημείου.

Γιατί είναι ευχάριστο το κάπνισμα;

Αφού την πρώτη φορά που καπνίζουμε βήχουμε και ο οργανισμός μας δεν το θέλει. Και όλοι οι μη-καπνιστές το θεωρούν άσχημη μυρωδιά.

Γιατί οι καπνιστές το θεωρούμε "ευχάριστο";

Τι είναι το "ευχάριστο";

Διαβάζοντας το βιβλίο που ανέφερα πιο πάνω, κατέληξα στο εξής: είναι σα να θέλει να πάει κανείς στην τουαλέτα για πιπί και να κρατιέται επί ώρες. Όταν τελικά πάει και ανακουφιστεί είναι πολύ ευχάριστο. Όμως ποιος το κάνει αυτό κάθε μέρα συστηματικά; Κανείς! Θα λέγαμε ηλίθιο κάποιον που θεληματικά κρατιέται με τις ώρες ώστε στο τέλος να ... απολαύσει την ανακούφιση.

Κάπως έτσι είναι και με την χημική εξάρτηση στη νικοτίνη. Σε 15 λεπτά η νικοτίνη στο αίμα μας έχει μειωθεί και ο οργανισμός αποζητά νικοτίνη. Επειδή κανείς μας δεν καπνίζει κάθε 15 λεπτά, κρατιόμαστε. Κρατιόμαστε, κρατιόμαστε ... και όταν επιτέλους το καπνίσουμε, από την ανακούφιση μας φαίνεται απολαυστικό.

Απόλαυση δηλαδή είναι η ανακούφιση από την έλλειψη νικοτίνης, η ίδια η νικοτίνη δεν έχει καμιά απόλαυση και αυτό το ξέρει και οποιοσδήποτε μη-καπνιστής δοκίμασε κάποτε ένα τσιγάρο.

Reaction score
0
Καλά μην λέτε τέτοια σε κάποιον που θέλει να το ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ! ! !
( όχι σε μένα )

Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ το καλό , θετικό στο κάπνισμα ! Και πόσο μάλιστα
ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ !

Είναι μια από τις ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ του οργανισμού !
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa