jbl synthesis 1400 array

Reaction score
5.614
Nα γίνω σπαστισκός;
Εδώ μιλάμε για home cinema κύριοι.Για χροιές και prat στην audio παρακαλώ
(δλδ τι αληθοφάνεια θέλουμε στο h-c,να μπορούμε να ξεχωρίσουμε απ τον κρότο αν το πιστόλι ήταν colt ή αν ο πύραυλος tomahawk;:116:)
Θα διαφωνήσω. Η αληθοφάνεια κάνει τη διαφορά και στο home cinema. Και οι χροιές μπορούν να είναι μεθυστικές στο κεντρικό κανάλι. Επί ένα χρόνο έκαιγα καθημερινά 16 λάμπες στον atma-sphere οδηγώντας κεντρικό Heresy για να έχω τις συγκεκριμένες χροιές και τη ζωντανή και ζεστή αίσθηση στο κέντρο.

Reaction score
281

Reaction score
150
Μην ορκίζεσαι, κράτα μία πισινή! ;)
Όσο μπορώ να μπερδέψω το παιδί μου με άλλο, τόσο θα μπέρδευα live ορχήστρα με ηχείο. Τα υπόλοιπα είναι high-end φαντασιώσεις για εμένα και μετά από 12 χρόνια σε ωδείο θεωρώ αστείο οτιδήποτε άλλο πάνω στο θέμα.

Εξαιρετικά απότελέσματα από ηχεία μπορείς να πάρεις αλλά πως να το κάνουμε το υποκατάστατο είναι υπόκατάστατο.

Reaction score
460
Απάντηση: jbl synthesis 1400 array

Ειχα επικοινωνησει με stassen για να αγορασω απο εκει τα array 1000 για να τα βαλω πισω,σε ερευνα που εκανα τα βρηκα απο Ελληνικη αντιπροσωπεια 5200ε.Απο stassen μου ερχονταν 5950 περιπου με τα μεταφορικα,για φπα ουτε κουβεντα δεν δεχονταν.Και τελικα πηρα για πισω τα jbl s1a.

Reaction score
460

Παντως οποιος θελησει να προβει σε αγορα καποιου ηχειου jbl απο την σειρα synthesis, καλο θα ειναι να προμηθευτει μαζι και καποια ανταλλακτικα γιατι εαν παθει κατι θα μεινει για αρκετους μηνες χωρις ηχεια.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.410
Απάντηση: Re: jbl synthesis 1400 array

Όσο μπορώ να μπερδέψω το παιδί μου με άλλο, τόσο θα μπέρδευα live ορχήστρα με ηχείο. Τα υπόλοιπα είναι high-end φαντασιώσεις για εμένα και μετά από 12 χρόνια σε ωδείο θεωρώ αστείο οτιδήποτε άλλο πάνω στο θέμα.

Εξαιρετικά απότελέσματα από ηχεία μπορείς να πάρεις αλλά πως να το κάνουμε το υποκατάστατο είναι υπόκατάστατο.
Σωτήρη δυστυχώς το ξέρεις πολύ καλά , οτι το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ηχείο.
Αυτό είναι το λιγότερο, ούτε οι ενισχυτές , ούτε τόσο τα πλειερς.
Είναι οι ρημάδες οι ηχογραφήσεις που είναι συνήθως βιασμένες απο παντού με κομπρέσορες λίμιτερς και οτι άλλη ηλεκτρονική μαλακία υπάρχει για να κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη οι άχρηστοι ηχολήπτες, η για να μπορέσουν να γράψουν μερικούς κουλούς , μουγκούς , φάλτσους , άχρηστους υποτιθέμενους καλιτέχνες.Υπάρχουν και καλά μικρόφωνα και καλές τεχνικές ηχογράφησης και καλά στουντιο και απόλα.Θα μπορούσαν ακόμα και στο απλό cd, να βγάλουν παπάδες, αλλά είπαμε.
Οχι βέβαια οτι θα μπέρδευες ποτέ live μουσική με κονσέρβα, αλλά ε, κουβέντα να γίνεται.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.410

Πάντως μπορώ να πω οτι τα 9800 του αντώνη προχθές που τα άκουσα με την νεα κεφαλή με εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά.Εχουν ενα ιδίωμα αυτά τα ηχεία , οχι κορνίλα,αλλά μια κάποια διαφάνεια και κατευθυντικότητα που γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα αναλόγως και του περιεχομένου βέβαια.Αν δεν είχα τους αυλούς και ψαχνόμουν για ηχεία θα ήταν απο τα φαβορί στην λίστα μου.Μοναδικό μειονέκτημα η έκταση στα χαμηλά, μέχρι 45 κύκλους.Φυσικά ηθελημένα το έκανε αυτό η jbl , αλλά το γιατί δεν ξέρω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Εξαιρετικά απότελέσματα από ηχεία μπορείς να πάρεις αλλά πως να το κάνουμε το υποκατάστατο είναι υπόκατάστατο.[/QUO

Σωτήρη δυστυχώς το ξέρεις πολύ καλά , οτι το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ηχείο.
Αυτό είναι το λιγότερο, ούτε οι ενισχυτές , ούτε τόσο τα πλειερς.
Είναι οι ρημάδες οι ηχογραφήσεις που είναι συνήθως βιασμένες απο παντού με κομπρέσορες λίμιτερς και οτι άλλη ηλεκτρονική μαλακία υπάρχει για να κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη οι άχρηστοι ηχολήπτες, η για να μπορέσουν να γράψουν μερικούς κουλούς , μουγκούς , φάλτσους , άχρηστους υποτιθέμενους καλιτέχνες.Υπάρχουν και καλά μικρόφωνα και καλές τεχνικές ηχογράφησης και καλά στουντιο και απόλα.Θα μπορούσαν ακόμα και στο απλό cd, να βγάλουν παπάδες, αλλά είπαμε.
Οχι βέβαια οτι θα μπέρδευες ποτέ live μουσική με κονσέρβα, αλλά ε, κουβέντα να γίνεται.
ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ :126:

Reaction score
460

Πάντως μπορώ να πω οτι τα 9800 του αντώνη προχθές που τα άκουσα με την νεα κεφαλή με εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά.Εχουν ενα ιδίωμα αυτά τα ηχεία , οχι κορνίλα,αλλά μια κάποια διαφάνεια και κατευθυντικότητα που γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα αναλόγως και του περιεχομένου βέβαια.Αν δεν είχα τους αυλούς και ψαχνόμουν για ηχεία θα ήταν απο τα φαβορί στην λίστα μου.Μοναδικό μειονέκτημα η έκταση στα χαμηλά, μέχρι 45 κύκλους.Φυσικά ηθελημένα το έκανε αυτό η jbl , αλλά το γιατί δεν ξέρω.
Τι να τις κανεις τις παλιοκορνες ρε Γιαννη?:143:Το ηχειο αυτο οτι του δωσεις θα βγαλει απο κλασικη,τζαζ,ροκ,ντισκο,Ελληνικα,τα παντα ολα!Ειδες Γιαννη μου πως μεταμορφωθηκε οταν ακουγαμε τον δισκο του Στεφανιδη?

Reaction score
10

Eγώ από την άλλη μετά από χρόνια σε αίθουσες, κυρίως κλασσικής, ανά την Ευρώπη πιστεύω ότι μπορείς να φτάσεις πάρα μα πάρα πολύ κοντά.
Είναι κρίμα πραγματικά να το πιστεύεις αυτό γιατί τότε είναι που δεν θα φτάσεις ποτέ στο στόχο. :126:

Reaction score
460

Eγώ από την άλλη μετά από χρόνια σε αίθουσες, κυρίως κλασσικής, ανά την Ευρώπη πιστεύω ότι μπορείς να φτάσεις πάρα μα πάρα πολύ κοντά.
Είναι κρίμα πραγματικά να το πιστεύεις αυτό γιατί τότε είναι που δεν θα φτάσεις ποτέ στο στόχο. :126:
Toν στοχο αυτο κυνηγαμε καλε μου φιλε ολοι μας,αλλα μολις τον πλησιαζουμε αυτος εξαφανιζεται ως δια μαγειας!:116:Ειναι γεγονος ομως αυτο που λεει ο Γιαννης,οτι δηλ η πλειονοτητα των ηχογραφησεων ειναι απαραδεκτες,μεχρι και σε ειδικου τυπου ηχογραφησεων, πανακριβων cd η sacs ενα καλο συστημα τις αποκαλυπτει απροκλητα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.410

Κοίτα αν το πιστεύεις αυτό μάλλον δεν εχεις ακούσει αληθινή live μουσική.Χωρίς μικροφωνικές ενισχυτές ηχεία και διάφορες άλλες αηδίες.
Πως να το κάνουμε ? η αληθινή μουσική απο αληθινά σκέτα όργανα , φωνάζει απο τετράγωνα μακριά.Εχει άλλες δυναμικές , άλλες χροιές , άλλες ταχύτητες.
Δεν πιάνεται η αληθινή l;ive μουσική απο κανένα σύστημα.Απλά μπορεί να πλησιαστεί.

Reaction score
460

Κοίτα αν το πιστεύεις αυτό μάλλον δεν εχεις ακούσει αληθινή live μουσική.Χωρίς μικροφωνικές ενισχυτές ηχεία και διάφορες άλλες αηδίες.
Πως να το κάνουμε ? η αληθινή μουσική απο αληθινά σκέτα όργανα , φωνάζει απο τετράγωνα μακριά.Εχει άλλες δυναμικές , άλλες χροιές , άλλες ταχύτητες.
Δεν πιάνεται η αληθινή l;ive μουσική απο κανένα σύστημα.Απλά μπορεί να πλησιαστεί.
Μονο το 9800 μπορει να ακουστει ακομη καλυτερα και και απο live μουσικη.:135::135::135:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: jbl synthesis 1400 array

ΟΚ φαντάζομαι ξέρεις καλύτερα σε πόσα live έχω πάει και που.

Επαναλαμβάνω ότι μπορούμε να πλησιάσουμε δραματικά κοντά στο live. Αν θες να μιλήσω με ποσοστά θα έλεγα 80%, ή τέλος πάντων σε ένα βαθμό που και εμπειρία από live να έχεις να μπερδεύεσαι εύκολα. :126:

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763

Γεια στα λογια σου ρε παιδι μου ! συμφωνω και επαυξανω!

για εμενα οταν το λεει αυτο κατοχος συγκεκριμενων ηχειων (9αδας B&W σειρας 8 παρακαλω) που γουσταρω τρελλα -τα ηχεια, μην γινει και καμια παραξηγηση, χαχα- με γνωση μουσικης και οχι μπαρμπουτσαλα...

τα αλλα ειναι απλες οδοντοπαστες...και μπριζωμα για να αγοραζουμε και να τα ακουμπαμε χοντρα, προτινω η δηλωση να γινει sticky

Reaction score
10
Γεια στα λογια σου ρε παιδι μου ! συμφωνω και επαυξανω!

για εμενα οταν το λεει αυτο κατοχος συγκεκριμενων ηχειων (9αδας B&W σειρας 8 παρακαλω) που γουσταρω τρελλα -τα ηχεια, μην γινει και καμια παραξηγηση, χαχα- με γνωση μουσικης και οχι μπαρμπουτσαλα...

τα αλλα ειναι απλες οδοντοπαστες...και μπριζωμα για να αγοραζουμε και να τα ακουμπαμε χοντρα, προτινω η δηλωση να γινει sticky
άμα είναι να μιλάμε για να μιλάμε απλά ενημερώστε μου για να λέω και εγώ πάνω στη τρέλα ότι μου κατεβαίνει στο κεφάλι! Καλώς η κακώς αυτή τη στιγμή τα B&W έχουν μείνει μια δεκαετία πίσω! Μέχρι το 2000 ήταν αξιοπρεπή! Τέλος από μένα, προφανώς δεν έχουνε κοινή βάση για συζήτηση!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το θεμα μας δεν ειναι τα συνοδα ή το υλικο, ή ακομα και ο χωρος
Καθε τι που ακουμε απο δισκακι φιλτραρεται με τα αναλογα γουστα του καθε κονσολακια.Αυτο δεν εχει καμμια σχεση με τον λαιβ ηχο.
Και κατι ακομα , αν παρουμε μια μελη μπαντα με μια κιθαρα μια γκρανκασα, και ενα πνευστο .Ποσα λεφτα πρεπει να ξοδεψουμε για να εχουμε μονο και μονο την ενταση (ποιοτικη εννοειται)
ε?
Πολλα ,παρα πολλα .
Για τον λαιβ ηχο δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα. Οσα και να χαλασουμε

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
άμα είναι να μιλάμε για να μιλάμε απλά ενημερώστε μου για να λέω και εγώ πάνω στη τρέλα ότι μου κατεβαίνει στο κεφάλι! Καλώς η κακώς αυτή τη στιγμή τα B&W έχουν μείνει μια δεκαετία πίσω! Μέχρι το 2000 ήταν αξιοπρεπή! Τέλος από μένα, προφανώς δεν έχουνε κοινή βάση για συζήτηση!
το δραματικα κοντα σε live, πριν διαβαζω το ποσοστο του 80%, το φανταζομουν για 95%+ , μην πω και μεγαλυτερο νουμερο

πανω στη τρελα μου, πανω στην φαντασια μου τα λεω :103:

φιλικα

Βασιλης

αληθεια, παιζεις καποιο μουσικο οργανο? μην παρεξηγεις την ερωτηση μου...
ολοι εμεις που "κρινουμε", ξερουμε απο μουσικη?
μου κανει ωρες ωρες σαν να σχολιαζουμε κρατηματα και επιδοσεις αυτοκινητων χωρις να εχουμε οδηγησει ποτε αυτοκινητο...

Reaction score
460

το δραματικα κοντα σε live, πριν διαβαζω το ποσοστο του 80%, το φανταζομουν για 95%+ , μην πω και μεγαλυτερο νουμερο

πανω στη τρελα μου, πανω στην φαντασια μου τα λεω :103:

φιλικα

Βασιλης

αληθεια, παιζεις καποιο μουσικο οργανο? μην παρεξηγεις την ερωτηση μου...
ολοι εμεις που "κρινουμε", ξερουμε απο μουσικη?
μου κανει ωρες ωρες σαν να σχολιαζουμε κρατηματα και επιδοσεις αυτοκινητων χωρις να εχουμε οδηγησει ποτε αυτοκινητο...
Ξερω για τον Γιαννη οτι παιζει αυλο:142:

Reaction score
460

Κοιταξτε τωρα πως αναλωνομαστε για πραγματα που ειναι δεδομενα.Με την σημερινη τεχνολογια που διαθετουν τα στουντιο και εφοσον επεμβαινει το ανθρωπινο αυτι του καθε ενος "ηχοληπτη"προκοπη δεν προκειται να δουμε για απολυτη ηχογραφηση Υψηλου επιπεδου ηχογραφηση ολοι εχουμε ακουσει και ολοι μας εχουμε απο ενα σιντι,απολυτη ηχογραφηση οταν ο ηχος περναει απο δεκαδες μετρα καλωδιων και αλλων ηλεκτρονικων μεσων,μεχρι να φθασει στο συρταρακι του σιντι πλευερ μας απεχει πολυ!Σε επαφη που ειχα με καποιον που κανει μαστερινγκ σε μεγαλους καλλιτεχνες και διατηρει στουντιο στο κολωνακι,(εχει κανει πανω απο 5000 τετοια σε πασιγνωστους καλλιτεχνες)μου ελεγε οτι την ωρα του μαστερ ο καλλιτεχνης (πασιγνωστος)του ελεγε να τσιμπισει λιγο τα πριμα και τα μπασα για να ειναι τα κομματια ξεσηκωτικα!Τι να λεμε τωρα,με τετοιες παραμετρους ποια ποσοστα να προσδιορισουμε του τι ακουμε?Οσο αφορα τα jbl 1400 array,τα ηχεια αυτα δεν παιζονται!Οποιος ακουσει τα μεγαλα jbl synthesis(dd 66000 everest,k2 s9800se,array 1400 και 1000)απλα δεν παει σε αλλα ηχεια,με αυτα τελειωνει για παντα(οσο η τεχνολογια παραμενει η ιδια).Οποιος λοιπον τα γλυκοκοιταει μην διστασει να προβει στην αγορα τους,καθε ημερα μαζι τους θα ειναι μοναδικη,οτι τους δωσεις παιζουν.Θες εντασεις για σινεμα,ροκ,ντισκο,τζαζ,κλασσικη,αριες,τα παντα!!Ας μας πει ο Γιαννης τι ακουσε απο τα 9800 οταν βαλαμε την ντενον 304 στο πικαπ,αλλο ηχειο αλλος ηχος.Προβειτε λοιπον αφοβα στην αγορα τους οι τιμες στην Ελλαδα ειναι,μετα τις αναλογες εκπτωσεις,ειναι πιο χαμηλες απο οποια αλλη χωρα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.488