Αρωτηξις....ουσιας περικαλω.....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Λοιπον κυριοι θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση και φυσικα αν εχετε διαθεση μου απαντατε.......

Λοιπον θα ηθελα την γνωμη σας για τα αν ειναι εφικτο στο συστημα μου η και στο δικο σας πως θα σας φαινοταν η ιδεα αν καποιος χρησιμοποιουσε ειτε εναν στερεοφωνικο τελικο η δυο μονομπλοκια για τα χαμηλα του σε class D πχ 2χ500 watt-8 ohm ενω στα μεσουψηλα να βαλλουμε εναν καλο στερεοφωνικο solid state που μας αρεσει και γουσταρουμε το παιξιμο του.......ποσο θα ηταν βατη αυτη η ηχητικη κεντα?
Υπαρχει περιπτωση το ηχειο μας να δυσαναχετησει και να φωναζει ποσα κιλα μαλακας ειναι ο ιδιοκτητης του?
Υπαρχει περιπτωση μη συνεργειας αυτων των δυο σχολων?

ΠΧ ...εχω τα 802 τα Ναυτιλια τα οποια θελουν εναν σκασμο ρευματα για να παιξουν τα μεγιστα....αν λοιπον του εβαζα δυο 500αρια σε class D (πχ Wired for Sound με τα γνωστα μοντουλια της ICE POWER )στα χαμηλα και στις μεσουψηλες να εβαζα εναν 250αρι στα 8ohm ,εχω εναν της Proceed πειραγμενο με Burson διακριτα αντι των τελεστικων,αντιστασεις ακριβειας-Ricen-Holco-Roe-Yamamura,πυκνωτες Nippon 105 C-vcap στο Bypass των ηλεκτρολυτικων ,ασημοκαλωδιωση εσωτερικη,δυο x 700 kva μετασχηματιστες της Plintron με dual mono σχεδιαση και ηχο μανουλα....τι λετε βρεεεεεεεεε>????????????
Θα δε3σει το γλυκο????????????

D

deleted user 10898

Guest
θα δεσει αριστα. παρε ενα metric halo lio-8 σαν dac και ηλεκτρονικο xover και καθαρισες...

Reaction score
29.755
Απάντηση: Αρωτηξις....ουσιας περικαλω.....

Το θέμα είναι πως θα ματσάρεις τις στάθμες των διαφορετικών τελικών , που προφανώς θα εχουν και άλλο κέρδος.Με λίγα λόγια, πχ να βγάζουν ταυτόχρονα και οι δυο 10vrms , στην έξοδό τους.Γιατί αλλιώς η θα ακούς μπασαριστά, η πριμαριστά ανάλογα με το ποιός θα βγάζει ποιο πολύ ρεύμα.Αμα έχεις τρόπο να τα φέρεις σε ιδια στάθμη γιατί οχι?

Reaction score
10
Εγώ λέω να βάλεις 3 διαφορετικούς ενισχυτές για woofer, mid, high και μάλιστα να τους συνδέσεις και με 3 διαφορετικά καλώδια. Στη τρέλα πάνω.

Reaction score
29.755
Απάντηση: Αρωτηξις....ουσιας περικαλω.....

Ναι βάλε λάμπες μεσαία , πρίμα , για να είναι ζεστά , και solid state , στα μπάσσα ...
ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΡΧΩΝ.
Δεν ξερω πιανού , αλλά μια φορά είσαι.

Reaction score
0
θα δεσει αριστα. παρε ενα metric halo lio-8 σαν dac και ηλεκτρονικο xover και καθαρισες...
Εγώ λέω να βάλεις 3 διαφορετικούς ενισχυτές για woofer, mid, high και μάλιστα να τους συνδέσεις και με 3 διαφορετικά καλώδια. Στη τρέλα πάνω.
Αν παρει αυτο που λεει ο Vet και το χρησιμοποιησει οπως πρεπει (με μετρησεις κλπ.) δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα. :126:

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Αρωτηξις....ουσιας περικαλω.....

Ναι βάλε λάμπες μεσαία , πρίμα , για να είναι ζεστά , και solid state , στα μπάσσα ...
ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΡΧΩΝ.
Δεν ξερω πιανού , αλλά μια φορά είσαι.
Έχω ακούσει ένα τέτοιο σύστημα. Μάλιστα είχε κόρνες στα μεσαία.Έπαιζε απίστευτα. Αλλά ο ιδιοκτήτης είχε διαθέσει πολύ χρόνο, χρήμα και μεράκι για να το κάνει να παίζει έτσι.

Reaction score
141
Στα τβίτερ τύλιξε τα καλώδια σε μία σόμπα για να είναι ζεστές οι ψηλές(!)
στο μιντ ρίξε λίγο λάδι στα καλώδια για να είναι υγρές οι μεσαίες
και στα χαμηλά σύνδεσε ενισχυτή-γούφερ με ντίζα γκαζιού απο
CR 500 για απίστευτα γκάζια.:138:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Και για να έχουμε καλό ερώτημα...
αν ο ένας ενισχυτής αναστρέφει τη φάση ενώ ο άλλος όχι ή έχουμε κάποια ολίσθηση φάσης λόγω φίλτρων στον έναν...τι γίνεται?

Έλα μωρέ τι και αν στο σημείο κροσαρίσματος είμαστε 10-15 db κάτω!!!
Μπορεί και να ακούγεται καλύτερα:140::140::140:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
ναι από δυνατότητες καλό είναι το Lio-8...
τώρα αν έπαιζε και μουσική θα ήταν άψογο:137:

D

deleted user 10898

Guest
ναι από δυνατότητες καλό είναι το Lio-8...
τώρα αν έπαιζε και μουσική θα ήταν άψογο:137:
δεν ειπε οτι θελει μουσικη, διενισχυση ειπε οτι θελει... :116:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: Αρωτηξις....ουσιας περικαλω.....

Στα τβίτερ τύλιξε τα καλώδια σε μία σόμπα για να είναι ζεστές οι ψηλές(!)
στο μιντ ρίξε λίγο λάδι στα καλώδια για να είναι υγρές οι μεσαίες
και στα χαμηλά σύνδεσε ενισχυτή-γούφερ με ντίζα γκαζιού απο
CR 500 για απίστευτα γκάζια.:138:
Φτου σου ρε και συ....και σε νομιζα φιλο μου.........Γιουδα ισκαριωτη.....ακου λαδι στα καλωδια.....το λες αυτο για να βαλλω αραβοσιτελαιο και να εχω κοκο στις μεσαιες παλιοκουφαλιτσα.....σε καταλαβα ομως......φτου σου ρε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Και για να έχουμε καλό ερώτημα...
αν ο ένας ενισχυτής αναστρέφει τη φάση ενώ ο άλλος όχι ή έχουμε κάποια ολίσθηση φάσης λόγω φίλτρων στον έναν...τι γίνεται?

Έλα μωρέ τι και αν στο σημείο κροσαρίσματος είμαστε 10-15 db κάτω!!!
Μπορεί και να ακούγεται καλύτερα:140::140::140:
Τωρα εσυ με μπερδεψες και μου εβαλλες πολλα γιατρε μου........ακου ολισθηση φασης....α να μου χαθεις και συ που μου αρχισες με απαισιοδοξια το πειραμα........

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Ναι αλλα θα ερθεις απο την Οξοπετρα να μου τα ρυθμησεις??????

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Αρωτηξις....ουσιας περικαλω.....

Φτου σου ρε και συ....και σε νομιζα φιλο μου.........Γιουδα ισκαριωτη.....ακου λαδι στα καλωδια.....το λες αυτο για να βαλλω αραβοσιτελαιο και να εχω κοκο στις μεσαιες παλιοκουφαλιτσα.....σε καταλαβα ομως......φτου σου ρε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν σε κοροϊδεύει. Αυτά εδώ έχουν γνήσιο αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Δίνει πιό μεστή γεύση, συγγνώμη, χροιά ήθελα να πω, στις μεσαίες-και στις ακριανές επίσης.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop