Χρόνια πολλά gstriftos!

Μηνύματα
30.532
Reaction score
51
Απάντηση: Χρόνια πολλά gstriftos!

Ρε noobά :142:
Δεν ξέρεις πως μπαίνει στην πλατφόρμα η συμπλήρωση γενεθλίων?:142:


Χρόνια πολλά Γιώργαρε!
Ό,τι επιθυμείς :107:
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
60
Απάντηση: Χρόνια πολλά gstriftos!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΩΡΓΟ !!!!
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.742
Reaction score
4.437
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές!

Για περάστε:

 

Μηνύματα
1.201
Reaction score
1.153
Απάντηση: Χρόνια πολλά gstriftos!

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες...:116::138::142:
 




Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
18.047
Reaction score
60.020
Απάντηση: Χρόνια πολλά gstriftos!



http://tastytour.pblogs.gr/2007/05/kolokythopita-strifth.html
Xρόνια πολλά κι ευτυχισμένα με την υπέροχη αυτή συνταγή της γιαγιάς Μαρίας από το Διδυμότειχο.Προσοχή στη μερίδα γιά όσους είναι διαβητικοί.

Υλικά για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1 αυγό (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας λάδι
κιλό αλεύρι περίπου



Υλικά γιά τη γέμιση:
1 μέτριο κίτρινο κολοκύθι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
2 φλιτζάνια λάδι
1 αυγό για να αλείψουμε την πίτα


Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε.Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ταυτόχρονα ζυμώνουμε το μείγμα.Το ζυμάρι μας δεν θα πρέπει να είναι μαλακό αλλά ούτε και πολύ σφικτό.(Το αλεύρι που αναγράφεται στα υλικά είναι πολύ για τη ζύμη.Όσο περισσέψει το χρησιμοποιούμε για το άνοιγμα των φύλλων).Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί περίπου 30 λεπτά και το χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια ένα για κάθε φύλλο( 12 με 13 φύλλα).Όσο το ζυμάρι ξεκουράζεται καθαρίζουμε και τρίβουμε το κολοκύθι σε ψιλό τρίφτη.Πατάμε το τριμμένο κολοκύθι για να φύγει ένα μέρος από τα υγρά του.Προσθέτουμε τη ζάχαρη,το ξύσμα,την κανέλλα και τα ανακατεύουμε.Ανοίγουμε όλα τα φύλλα όσο πιο ψιλά μπορούμε και μετά αρχίζουμε να τα γεμίζουμε.Παίρνουμε ένα φύλλο το διπλώνουμε στη μέση έτσι ώστε να γίνει ένα ημικύκλιο και με ένα κουτάλι το βρέχουμε με λάδι.Στην κυκλική πλευρά του βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο προς την ευθεία πλευρά του έτσι ώστε να γίνει σαν μπαστούνι.Βάζουμε το μπαστούνι σε καλά λαδωμένο ταψί.Παλιά βάζαμε την πίτα σε στρόγγυλο ταψί στρίβοντας τα φύλλα σύμφωνα με την περίμετρο του ταψιού.Σ' αυτό οφείλει η κολοκυθόπιτα το χαρακτηρισμό της ως στριφτή.Σήμερα τη βάζουμε συνήθως σε τετράγωνο ταψί.Πριν την ψήσουμε την αλείφουμε με αυγό. Την ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου.Σερβίρεται σκέτη ή και με άχνη ζάχαρη.
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
173
Απάντηση: Χρόνια πολλά gstriftos!

Χρονια σου πολλα και καλα!
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.458
Απάντηση: Χρόνια πολλά gstriftos!

Κι από μένα χρόνια πολλά Γιώργο.Δίδυμος κι εσύ?:619:
Εγώ μόλις τώρα που άλλαξε η μέρα γιορτάζω τα γενέθλια μου/27/05/xxx :605:
 


Μηνύματα
30.172
Reaction score
29.928
Απάντηση: Χρόνια πολλά gstriftos!

Πολύχρονος , και ευτυχισμένος george.
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.746
Απάντηση: Χρόνια πολλά gstriftos!

Βρε συ Γιωργακη , πολύχρονος ρε φιλε.
Ολη μέρα χθες ελεγα να σου τηλεφωνήσω, το συζήτησα και με κάτι ''παλιόπαιδα'' της ΕΒΒΕ και τελικά το ξέχασα.
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.742
Reaction score
4.437
Re: Απάντηση: Χρόνια πολλά gstriftos!

Βρε συ Γιωργακη , πολύχρονος ρε φιλε.
Ολη μέρα χθες ελεγα να σου τηλεφωνήσω, το συζήτησα και με κάτι ''παλιόπαιδα'' της ΕΒΒΕ και τελικά το ξέχασα.
Η ''συζήτηση'' στα πόσα λιτρα σταμάτησε;:137:
 

Μηνύματα
14.133
Reaction score
11.822
Χρόνια πολλά και καλά, Γιώργο! Αν και το έχω δει από προχτές, τώρα ηρέμησα για να σκεφτώ να σου ευχηθώ!

Πάντα υγεία και χαρά!
 



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.435
Μηνύματα
3.052.692
Members
38.559
Νεότερο μέλος
Fotis A.
Top