ΠΡΟΒΛΗΜΑ DAC - REALTEK HD

Reaction score
29
Εχω το λαπτοπ της acer aspire 7738g που βγάζει ήχο απο την realtek high definition το πρόβλημα προέκυψε όταν σύνδεσα το λαπτοπ με το dac(campridge audio ) μέσο όπτικής s/pdif (mini jack σε οπτική) και προσπάθησα να ακούσω διάφορα αρχεία υψηλής ανάυλυσης. Διαπίστωσα ότι όταν έβαζα αρχείο 24/96 αν οι ρυθμίσεις της realtek δεν ήταν στην επιλογή 24/96 αλλά σε 16/44 τότε το dac παρέμενε στα επίπεδα του 16/44 και όχι στο 24/96 που κανονικά έπρεπε να είναι, αλλά συμβαίνει και το αντίθετο ρυθμιζοντας τη realtek να παίζει 24/96 και βάζοντας να παίξει αρχείο 16/44 τότε το dac δείχνει απο τις φωτεινές του ενδείξεις οτι παίζει 24/96 ενω θα επρεπε να είχε αλλάξει σε 16/44. Τι μπορεί να συμβαίνει ρε παιδιά μήπως κάνω κάτι λάθος εγώ, το λαπτοπ είναι συνδεμένο με οπτική στο dac και το dac με xlr στον ενισχυτή. Ααα και κάτι τελευταίο δε θα έπρεπε η realtek να έχει επιλογή auto ή τέλος πάντων να μπορεί ο χρήστης να απενεργοποιεί την επιλογή του format;;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Φαντάζομαι τρέχεις είτε Vista είτε 7.
Oπότε κατέβασε το WASAPI από εδώ, πέτα το μέσα στο folder "components" που θα βρεις στο directory του Foobar, άνοιξε Foobar, πήγαινε στα preferences και στο output επέλεξε το WASAPI (Realtek HD Digital/SPDIF output).
Στο περίπου γιατί δεν τα έχω μπροστά μου.

Καλό θα είναι να απενεργοποιήσεις όλα τα DSP (εκτός αν τρέχεις εν γνώση σου) και το replaygain.

Reaction score
29
Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ DAC - REALTEK HD

Αν εννοείς αυτό το έχω κάνει......

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Δεν αρκεί να έχει εγκατασταθεί. Πρέπει και να το έχεις επιλέξει στην έξοδο.
Πήγαινε εκεί που λέει Playback -> Output και επέλεξε το WASAPI Realtek Digital Output (κάτι τέτοιο θα γράφει).

Reaction score
29
Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ DAC - REALTEK HD

Eυχαριστώ Κώστα φίλε μου, έγραψες....το πρόβλημα λύθηκε ..

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Καλά ηχεία, αλλά από χροιές μηδέν.. Εγώ είμαι πολύ απογοητευμένος! :143: :143:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Καλά ηχεία, αλλά από χροιές μηδέν.. Εγώ είμαι πολύ απογοητευμένος! :143: :143:
Μην το πάρει κανείς για αρνητικό αυτό με τις χροιές γιατί θα μαλώσουμε.. :144:

Reaction score
12
Ρε παιδια και γω χρησιμοποιω foobar σε XP αλλα δεν εχω βαλει asio, οταν παιζω 24/96 ο ενισχυτης δειχνει οτι παιρνει 24/96, ειναι σωστο αυτο? Realtek hd ειναι και μενα aspire το 10"

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.576
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani