ΑΧΤΑΡΜΑΣ

Reaction score
0
Χαιρετω ολο το forum.Ειναι η πρωτη φορα που γραφω και θα ηθελα τα φωτα σας.
Λοιπον ας ξεκινησω.
Εχω μια πολυ μεγαλη συλλογη απο τραγουδια mp3 και θελω να την αξιοποιησω ηχιτικα.Θελω να συνδεσω το laptop με ενισχυτη και ηχεια (αν προτεινεται καποιο σετ μου το λετε) αλλα θα ηθελα αναλογα με τα κεφια μου να μιξαρω, ετσι για πλακα.Αρα θελω μικτη, ενισχυτη, ηχεια, dac,καλωδια.
Τι εχω; laptop,καρτα ηχου(native instruments audio2 dj) και ενα σετ της klipsch το ifi.
Βασικα θελω αναλογως την ωρα και την διαθεση μου να κανω οτι θελω με αυτην την συλλογη.Δηλ.Οποτε θελω να ακουω απο τα klipch,οποτε θελω να μιξαρω και να ακουω απο τα klipsh ή απο το σετ ενισχυτη-ηχειων,οποτε θελω να ακουω μονο απο το σετ ενισχυτη-ηχειων.Τα ακουσματα ειναι ξενα τραγουδια απο disco 80s μεχρι χορευτικα σημερινα.Ο χωρος ειναι το γραφειο μου (15 τ.μ) που απεναντι απο εκει που καθομαι εχω χωρο για να βαλω το σετ ενισχυτη-ηχειων.Χαμος ε;
Σιγα-σιγα να βγαλουμε μια ακρη ρε παιδια.
Ευχαριστω εκ των προτερων και sorry για την μεγαλη εισαγωγη.

Reaction score
10
Καλώς ήρθες!
Από τη στιγμή που δεν έχεις cd αλλά μόνο mp3, τι τα θες τα μηχανήματα μίξης? Ένα virtual dj προγραμματάκι φτάνει... Ούτως ή άλλως όλοι πλέον οι dj's παίζουν από λαπτόπι!!!

http://www.virtualdj.com/

Reaction score
0
Απάντηση: ΑΧΤΑΡΜΑΣ

Το εχω το virtual dj.
Οταν λεμε μηχανηματα μιξης εννοουμε κοντρολακια των 150 euro(herkules, numark και τετοια) οχι τιποτα το ιδιαιτερο δηλ.
Εγω θα ηθελα μια βοηθεια οσον αφορα τον ενισχυτη με τα ηχεια και οσον αφορα το dac που θα παρεμβαλεται αναμεσα στο loptop και τον ενισαχυτη.

Reaction score
0

Κανενας ρε παιδια;
Εναν ενισχυτακο ζηταω, ηχειακια,dacακι και καλωδιακια,
Μια προταση κι ας πεσει χαμω........

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.651

ένα πράμα ζητάς, όχι 3, δηλαδή 3 σε ένα. δηλαδή ενεργό ηχείο με ενσωματωμένο ντακ. υπάρχουν πολλές τέτοιες επιλογές, για όλα τα βαλάντια. από τα φτηνά μπέριγκερ των 140 ευρώ μέχρι το κόστος ενός τετραθέσιου πόρσε με τελική 303 χιλ/ω.

διάλεξε όπχιο αντέχει η τσεπούλα σου. σε κάπχιο μαγαζί με επαγγελματικό ήχο μπορείς να ακούσεις μπόλικα τέτχια και να διαλέξεις όπχιο σου φανεί πχιο ...όμορφο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.478
Re: Απάντηση: Re: ΑΧΤΑΡΜΑΣ

ένα πράμα ζητάς, όχι 3, δηλαδή 3 σε ένα. δηλαδή ενεργό ηχείο με ενσωματωμένο ντακ. υπάρχουν πολλές τέτοιες επιλογές, για όλα τα βαλάντια. από τα φτηνά μπέριγκερ των 140 ευρώ μέχρι το κόστος ενός τετραθέσιου πόρσε με τελική 303 χιλ/ω.

διάλεξε όπχιο αντέχει η τσεπούλα σου. σε κάπχιο μαγαζί με επαγγελματικό ήχο μπορείς να ακούσεις μπόλικα τέτχια και να διαλέξεις όπχιο σου φανεί πχιο ...όμορφο.
Ξεχωριστα
Μεχρι 1000 αντε 1200
Κακώς.Την απάντηση στην έδωσε από πάνω ο Κώστας.
Πάρε ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία και θα παροπλίσεις ότι έχεις μέχρι στιγμής.Επίσης το hercules είναι μια χαρά για κάνεις την δουλειά σου αν δεν σε βολεύουν τα softwarικά εργαλεία.

Μπές και κάνε μια αρχική ψαχτική.
Πχ εδώ είναι η σειρά dsm που έχει και dac επάνω.Οπότε ή τα κοτσάρεις αμέσως πάνω στην ψηφιακή έξοδο του υπολογιστή ή βάζεις και την hercules ανάμεσα και κάνεις παιχνίδι.

Προσοχή όμως.Τα mp3 μπορεί να σου ακουστούν πολύ χάλια.
Δεν φταίνε τα ηχεία.Τα mp3 φταίνε.Οπότε υπάρχει κίνδυνος να ξημεροβραδιάζεσαι ψάχνοντας για flac.
Άρα αν δεν θές να μπλέξεις σε τέτοιον κυκεώνα αγόρασε ότι τραβάει η ψυχή σου,το μάτι σου,η τσέπη σου και άραξε να απολαύσεις την μουσικούλα σου.

Υπάρχει βέβαια και το τελειωτικό χτύπημα αν θές τα mp3 σου να ακούγονται όμορφα αλλά τα ηχεία που θα σου προτείνω είναι ιδιοκατασκευής(στα φτιάχνουν δεν τα φτιάχνεις εσύ) και ο ενισχυτής είναι με λάμπα στο ένα του στάδιο.
Αν θες συνεχίζω..

Reaction score
0

Ευχαριστω πολυ και τον Κωστα και τον συντονιστη για τις απαντησεις.
Απλα ειχα φτιαξει στο μυαλο μου ενα πακετο(ενισχυτη-ηχειων-dac)να ακουω τα mp3 μου και στο μελλον να προσθετα και ενα cdακι για να ακουω πιο ποιοτικα.
Ισως να εχετε δικιο για τα ενεργα αλλα και παλι οταν θα θελω κατι παραπανω για πεταμα θα πανε.
Ισως να μη μου καθονται καλα τα ενεργα στο μυαλο μου.
Απο την αλλη δεν εχω ακουσει και ποτε μου ενεργο(οχι οτι θα καταλαβω οτι ειναι καλο ή κακο γιατι το αυτι μου ειναι απαιδευτο).
Οσο για τις κατασκευες σιγουρα για να το προτεινεις θα εχει καλο αποτελεσμα αλλα να φανταστεις ποσο ξενα μου ακουγονται ολα αυτα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.478
Τι να το κάνεις το cd απ την στιγμή που έχεις τον υπολογιστή;

Το καλό και το κακό για το αυτί του καθενός είναι σχετικό.Αν το πάμε τεχνικά τα ενεργά ηχεία δεν έχουν συναγωνισμό.Αν το πάμε με το αυτί τότε χαιρετίσματα μιας και ο καθένας θα λέει την άποψη του και δεν θα καταλήξουμε πουθενά..
(Κώστα ρίξε μια σε παρακαλώ τα link για
1)Περί απόψεως
2)Για τα ενεργά ηχεία
μιας και δεν τα βρίσκω τώρα).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.651

1)...Απλα ειχα φτιαξει στο μυαλο μου ...

2)Ισως να εχετε δικιο για τα ενεργα αλλα και παλι οταν θα θελω κατι παραπανω για πεταμα θα πανε.

3)...να φανταστεις ποσο ξενα μου ακουγονται ολα αυτα...
κοίτα, δεν είναι κακό να μη ξέρεις, κακό είναι να μην ακούς όταν σου λένε...:126::142::143:

1. ξέχνα τι είχες "φτιάξει στο μυαλό σου". Διάβασε, μάθε, και θα δεις ότι θα φτιάξεις κάτι άλλο στο μυαλό σου...

2. ίσως όταν θελήσεις κάτι παραπάνω, αν έχεις 3 μηχανήματα θα πετάξεις 3 μηχανήματα κι όχι 1. αυτό όμως που σου προτείνουμε, θα δουλεύει και θα συνεχίσει να δουλεύει, κι όταν θελήσεις κάτι παραπάνω, ασχέτως τι νομίζεις τώρα.

3. δεν είναι κακό να σου ακούγονται ξένα... κακό είναι να μη ξέρεις τι θες. εσύ ήσουν σαφής, ξέρεις τι θες. μόνο κοστολόγιο δε μας είπες ακόμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.651
Απάντηση: Re: ΑΧΤΑΡΜΑΣ

(Κώστα ρίξε μια σε παρακαλώ τα link για
1)Περί απόψεως
2)Για τα ενεργά ηχεία
μιας και δεν τα βρίσκω τώρα).
τι θες τώρα, να τον τρομάξεις και να φύγει τρέχοντας? :143::135::143::135:

Reaction score
0

Αγαπητε μου Κωστα σεβαστα ολα αυτα που μου λες.
Και τα ακουω με μεγαλη προσοχη:140:
Κοιταω ομως το χωρο μου και μπροστα μου εχω κενο.Αυτο το λεω για τα ενεργα οτι εχω την εντυπωση οτι δεν χωρανε στο γραφειο μου..
Ενω απεναντι μου, κοιτωντας τον τοιχο δηλ., εχω χωρο ωστε να βαλω αυτα που λεω και με ενα καλωδιακι οποτε θελω να τα συνδεω και να ακουω, ειτε απο laptop(κυριως) ειτε απο ραδιο, ειτε απο cd(λεμε τωρα).
Το κοστολογιο μπορει να φτασει οπως προειπα απο 1000 μεχρι 1200 μαρουλακια και πιστευω οτι θα ειμαι super:125:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.478
Μα ίσα-ίσα με ενεργά ηχεία έχεις όσο το δυνατόν λιγότερες συσκευές.

Δλδ τι διαστάσεις περίπου θές να έχουν τα ηχεία;

Reaction score
0

Κατα κυριο λογο βασης, αλλα με περνει και για δαπεδου(θα γλυτωσω και τις βασεις)
Αλλα παμε για ηχεια βασης γιατι με τα δαπεδου με βλεπω να ριχνω κανα τοιχο:111:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.651

αυτά ή αυτά.

και βάλτα στον πίσω τοίχο, στο χωλ, στο παιδικό, όπου θες. μόνο στο γραφείο σου μη τα βάζεις.... :143::138::143:

οφ κόρς, δις ιζ μάι οπίνιον όνλι...:126:

Reaction score
0

Ευχαριστω και παλι Κωστα για τις προτασεις σου.Θα ηθελα ομως 2 πραγματα.
1. Αν προτιμησω αυτα τα ηχεια (εννοω ενεργα) επειδη ξερω οτι το καθενα εχουν volume αυτονομο πως θα γινεται(αν γινεται) να αυξομειωνω την ενταση με μια κινηση και στα δυο.Αλιιως δεν λεει να ψαχνω που ειναι η ενταση στο ενα για να την φτιαξω και στο αλλο!!
2.Κανε και μια προταση ενα σετ ενισχυτη-ηχειων(παθητικων αυτη τη φορα) και καλωδιων(μεση τιμη) για να κανω την ερευνα μου εγω οσο μπορω απο ακροασεις.Ετσι για να μου φυγει απο μεσα μου.
Δηλ. εκτος απο αυτα τα ενεργα ηχεια να ακουσω και ενα σετακι απο ενισχυτη-ηχχεια.
Ευχαριστω παντως.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.651

για το βόλιουμ το ένα έχει και τηλεκοντρόλ, αλλά έτσι κι αλλιώς, αφού θα παίζεις από πι-σι, μπορείς να το ρυθμίζεις από εκεί. και με τηλεκοντρόλ αν θες. αυτό το ρυθμιστικό στάθμης των ηχείων θα το έχεις σε 1 θέση και δε χρειάζεται να το πειράζεις καθόλου.

α, για σετ που λες, δις ιζ χάος, ρίξε ψάξιμο σε παλιότερα θρεντς, θα πάρεις μια γεύση.

Reaction score
249

3 μηχανηματα σε ενα-η χαρα καθε παντρεμενης γυναικας που ο αντρας της ασχολειται με το σπορ

Reaction score
0

Ψαχνω ηδη δικο μου χωρο οχι γιατι εχω ιδιαιτερο προβλημα με τη συζυγο αλλα γιατι γουσταρω βρε παιδι μου να ειμαι μονος μου και να τα σπαω που λεμε.Να καλεσω 2 φιλους να δουμε και τη μπαλα μας.
Αυτο ειναι και το μεγαλο μου ονειρο.:125:
Ας ειναι η οικονομικη κριση που μας προλαβε, αλλα που θα παει εχει δρομο ακομα η ζωη.....:130:

Τωρα , μετα απο μια μικρη ερευνα που εκανα εχω δει 2 σετακια
1. εναν nad τον 325 με τα klipsch τα rf52 ή rf62(αυτα δεν τα ακουσα)
2 yamaxa rx797 με τα kef iq30.

Πολυ ωραια ηταν και τα 2 (αυτι απαιδευτο ειπαμε) μαλλον θα 1 απο τα 2 στην τυχη.Σε οποιο μαγαζι εξυπηρετηθω πιο καλα.:144:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid