Λαμπατος για Harbeth HL-5 ?

Reaction score
3.950
Απάντηση: Λαμπατος για Harbeth HL-5 ?

ναι, αλλά όχι όπχιος κι όπχιος τσακιριδης, δηλαδή όχι αυτός ή αυτός ή αυτός ή αυτός, και σίγουρα όχι αυτός ή αυτός...

Μιλάμε για αυτόν τον Τσακιρίδη, τον Οδυσσέα, (καθηγητής), και τα μηχανήματά του θα τα βρεις στην TSAKIRIDIS DEVICES.

φυσικά, τύφλα νά'χουν οι κινέζοι, απλά είναι "της μοδός"...
Tι έφκιασεςς πάλι άρχοντα!!! Καταπληκτικουά δις!!
Είχα ακούσει τα χαμπρέθια πριν χρόνια στον αντιπρόσωπο.
Ο Παντέλος λεπόν τα οδηγούσε με ένα ολοκληρωμένο ενισχυτάκι με λαμπιόνια, βέρυ κόμπακτ (Ιταλιάνος νομίζω, κόκκινο κοστουμάκι και λουστρίνι), με κάτι ψιλά βατάκια (να, τόσα δα ήτουνα), συννεφιά είχε, καλωδίωσιςςς Αρμόνικ τεχνόλοτζιζζζ, θέσαμε βινύλια, σύμπακτους δίσκοι κ.α., έπαιζε καλά, δεν μου έλλειπε ρώμη και μαικρονταινάμικς (του Παντέλου δεν του αρέσουν κ αι μεγάλαι εντάσεις..), μια χαρά γενικώς ειπείν.
Δηλαδής ο Λογοθέτης άsχημα οδήγαγε τις πόρτες του πέρυσι (κάπου 85 db ευαισθησία κ υπόγεια νούμερα αντίστασης!) στην έκθεση με το λαμπιονάτο του 2χ60watt?
Ένεκα που έχουμε καλά παιδιά στας λάμπας, ας δει ο φίλος μας αν μπορούν να του κάνουν την πρόταση τους για το ματσάρισμα και νομίζω ότι δεν θα του αρνηθούν 3+ μέρες ακρόασης στο χώρο του.:107::107::107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.950

(βασανους Αβασταχτους ,το θυμασαι:145:)
ααααααα, το πουλί'μ, τό'χεις σε μπλου ρέι μήπως?:143::135:

Reaction score
4.249

Ρε παιδες προσεξατε το βιογραφικο του Τσακιριδη. Τι κατεβατο ηταν αυτο?
Ομως ο ανθρωπος γραφει οτι σπουδασε ιατρικη (μαλλον και ιατρικη). Τι στο διαλα, δηλαδη οποιος εχει γνωσεις χαιενταδικες πρεπει να ειναι οποωσδηποτε γιατρος? Δηλαδη βλαμενος με την βουλα? :142:

Μια ακομη ιδεα στον ενδιαφερομενο. McIntosch 275. Νομιζω οτι σχετικα ευκολα βρισκεται και μεταχειρισμενος. Μπορει και να γεφυρωθει.

Reaction score
372

Επειδή έζησα κάποιο διάστημα με τα Harbeth HL-5 στο 2ο μου σύστημα, θα έλεγα ότι το πάντρεμα τους με λαμπάτο ενισχυτή πρέπει να γίνει με προσοχή, γιατί τα ηχεία λόγω χαμηλής ευαισθησίας θέλουν κάποια watt, ιδιαίτερα αν ο χώρος είναι μεγάλος.
Επίσης ο χαρακτήρας τους είναι προς τη μαλακή πλευρά και δεν θα πρέπει να συνδυαστούν με λαμπάτο που έχει αντίστοιχο χαρακτήρα γιατί το αποτέλεσμα γίνεται πολύ ''μελό'', εκτός βέβαια και αν αυτό είναι το ζητούμενο.
Πιστεύω ότι ένας καλός τρανζιστοράτος (ακόμα καλύτερα τάξης Α') , θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Reaction score
200

Επειδή έζησα κάποιο διάστημα με τα Harbeth HL-5 στο 2ο μου σύστημα, θα έλεγα ότι το πάντρεμα τους με λαμπάτο ενισχυτή πρέπει να γίνει με προσοχή, γιατί τα ηχεία λόγω χαμηλής ευαισθησίας θέλουν κάποια watt, ιδιαίτερα αν ο χώρος είναι μεγάλος.
Επίσης ο χαρακτήρας τους είναι προς τη μαλακή πλευρά και δεν θα πρέπει να συνδυαστούν με λαμπάτο που έχει αντίστοιχο χαρακτήρα γιατί το αποτέλεσμα γίνεται πολύ ''μελό'', εκτός βέβαια και αν αυτό είναι το ζητούμενο.
Πιστεύω ότι ένας καλός τρανζιστοράτος (ακόμα καλύτερα τάξης Α') , θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα.
Θελεις να προτεινεις καποιες μαρκες;

Reaction score
372

Σε τρανζίστορ :Yba, Accuphase, Plinius, οι νέοι Luxman.
Για τον Sugden εξαρτάται από τον χώρο σου.

Σε λάμπα : Audio research, VTL και οι νέοι Conrad Jhonson
Πιο φθηνή λύση PrimaLuna

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.950

Σε λάμπα : Audio research, VTL και οι νέοι Conrad Jhonson
Πιο φθηνή λύση PrimaLuna
και να προσθέσω: ice γενικώς, tripath γενικώς, hypex γενικώς...

λάμπα με ούμπαλα.:137:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Λαμπατος για Harbeth HL-5 ?

και να προσθέσω: ice γενικώς, tripath γενικώς, hypex γενικώς...

λάμπα με ούμπαλα.:137:

Kαλά, έχεις και γαμώ τις ταράτσες στο 'πα? :137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
Εγώ να πω κάτι γενικό που έχω παρατηρήσει...
αναφέρουν κάποιοι μάρκες μηχανημάτων πως είναι τρελές πατάτες και αυτό δεν το λέω επειδή έτσι μου κατέβηκε αλλά τεκμηριωμένα.
Δυστυχώς δεν μπορώ να πω περισσότερα αλλά λίγη προσοχή ρε παιδιά.
Δεν φταίει σε τίποτα ο άνθρωπος που ρωτάει και μπορεί να την πατήσει ακούγοντας συμβουλές.

Reaction score
200
Απάντηση: Re: Λαμπατος για Harbeth HL-5 ?

αναφέρουν κάποιοι μάρκες μηχανημάτων πως είναι τρελές πατάτες και αυτό δεν το λέω επειδή έτσι μου κατέβηκε αλλά τεκμηριωμένα.
Δεν φταίει σε τίποτα ο άνθρωπος που ρωτάει και μπορεί να την πατήσει ακούγοντας συμβουλές.
Θα προτιμουσα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους, συμφωνα με την εμπειρεια, που εχει ο καθενας απο εμας στον ηχο.
Δεν πιστευω να σου πει κανεις αγαπητε PeterMeni γιατι ειπες κατι αρνητικο για καποιες μαρκες, απεναντιας θα σου πουνε και μπραβο για το θαρος της γνωμης σου. Αν καποιος εχει διαφορετικη γνωμη ας την πει σε αυτα που θα πεις εσυ.
Πρεπει να λεμε και αληθειες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
Re: Απάντηση: Re: Λαμπατος για Harbeth HL-5 ?

Θα προτιμουσα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους, συμφωνα με την εμπειρεια, που εχει ο καθενας απο εμας στον ηχο.
Δεν πιστευω να σου πει κανεις αγαπητε PeterMeni γιατι ειπες κατι αρνητικο για καποιες μαρκες, απεναντιας θα σου πουνε και μπραβο για το θαρος της γνωμης σου. Αν καποιος εχει διαφορετικη γνωμη ας την πει σε αυτα που θα πεις εσυ.
Πρεπει να λεμε και αληθειες.
Λυπάμαι αλλά η εμπλοκή μου με το χώρο δεν μου το επιτρέπει.
Απλά να επιστήσω την προσοχή μας όταν δίνουμε μια συμβουλή καλό είναι να είμαστε σίγουροι.
Το να λέμε πως κάποιο μηχάνημα είναι καλό επειδή έχει αστεράκια ή επειδή το είπε ο τάδε είναι εύκολο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Φιλε Πετρο ,σεβομαι την διακριτικοτητα σου,ΑΛΛΑ.......
Πολλες φορες λες μια γνωμη και επειτα ψαχνομαστε για ποιο μηχανημα ελεγες
Τρελλες πατατες ενταξει,αλλα αμα δεν εχουν ονοματεπωνυμο,ΑΦΜ κλπ,κλπ,κλπ τι το λες
Σαν ρεβιουερ ντροπαλος ακουγεσαι.Η πεστα με το ονομα τους η καλυτερα μην λες τιποτα
Οποιος λεει κατι με ονομα παιρνει και το βαρος της γνωμης του και ακουει τα σχολιανα του αναλογα με τι λεει(πολλα παραδειγματα,ψηφιακα-λαμπες κοκ)
Οταν ομως ειναι ανωνυμα ποιο το οφελος?Τι καταλαβαινω εγω που διαβαζω οτι καποιο Χ μηχανημα ειναι παπαρια η μεταξωτη κορδελα
Σ'αγαπαω ,σ'εκτιμαω αλλα πολυ Σφιγγα ρε παιδι μου

Reaction score
2.248

Και εγώ θα συμφωνήσω με τον Μάνο φίλτατε Πέτρο.....
Σε κάτι παρόμοιο πρόσφατα για ένα single end λαμπάτο νόμιζα ότι παίζαμε την κολοκυθιά.:138:

Reaction score
372

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στα μηχανήματα που πρότεινα αλλά για ΟΛΑ ΑΥΤΑ (εκτός από τα νέα Conrad Jhonson) ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, αφού έχουν περάσει κατά διαστήματα από το σύστημα μου. Δεν λέω ότι όλα είναι άριστα ή ότι όλα θα ήταν η προσωπική μου επιλογή, απλά πιστεύω ότι μπορεί να ταιριάξουν ηχητικά με τα Harbeth. Για το λόγο αυτό έδωσα πολλές προτάσεις ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιλογής.
Τώρα το να πετάμε γενικά ένα ''τρελές πατάτες'' χωρίς να το τεκμηριώνουμε δεν μου φαίνεται και πολύ σοβαρό.
Ή βγαίνεις και τα λες με το όνομά τους ή καλύτερα μην δημιουργείς εντυπώσεις.

Reaction score
200

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στα μηχανήματα που πρότεινα αλλά για ΟΛΑ ΑΥΤΑ (εκτός από τα νέα Conrad Jhonson) ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, αφού έχουν περάσει κατά διαστήματα από το σύστημα μου. Δεν λέω ότι όλα είναι άριστα ή ότι όλα θα ήταν η προσωπική μου επιλογή, απλά πιστεύω ότι μπορεί να ταιριάξουν ηχητικά με τα Harbeth. Για το λόγο αυτό έδωσα πολλές προτάσεις ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιλογής.
Τώρα το να πετάμε γενικά ένα ''τρελές πατάτες'' χωρίς να το τεκμηριώνουμε δεν μου φαίνεται και πολύ σοβαρό.
Ή βγαίνεις και τα λες με το όνομά τους ή καλύτερα μην δημιουργείς εντυπώσεις.
Συμφωνω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
Re: Απάντηση: Λαμπατος για Harbeth HL-5 ?

Φιλε Πετρο ,σεβομαι την διακριτικοτητα σου,ΑΛΛΑ.......
Πολλες φορες λες μια γνωμη και επειτα ψαχνομαστε για ποιο μηχανημα ελεγες
Τρελλες πατατες ενταξει,αλλα αμα δεν εχουν ονοματεπωνυμο,ΑΦΜ κλπ,κλπ,κλπ τι το λες
Σαν ρεβιουερ ντροπαλος ακουγεσαι.Η πεστα με το ονομα τους η καλυτερα μην λες τιποτα
Οποιος λεει κατι με ονομα παιρνει και το βαρος της γνωμης του και ακουει τα σχολιανα του αναλογα με τι λεει(πολλα παραδειγματα,ψηφιακα-λαμπες κοκ)
Οταν ομως ειναι ανωνυμα ποιο το οφελος?Τι καταλαβαινω εγω που διαβαζω οτι καποιο Χ μηχανημα ειναι παπαρια η μεταξωτη κορδελα
Σ'αγαπαω ,σ'εκτιμαω αλλα πολυ Σφιγγα ρε παιδι μου

Μάνο το θέμα είναι να προσέχει ο καθένας τι λέει και τι προτείνει.
Για τα λεφτά του άλλου μιλάμε και σήμερα δεν βγαίνουν εύκολα.
Το να πω ο τάδε ενισχυτής που κοστίζει 10 είναι καλύτερος από τον δείνα που κοστίζει 20 και είναι ίδιας προέλευσης είναι εύκολο, αλλά πιστεύω πως δεν είναι το ζητούμενο.

Στο κάτω κάτω ας προσέχει ο καθένας που δίνει τα λεφτά του.
Γιαυτό υπάρχουν οι μικρές αγγελίες και όπως βλέπεται είναι γεμάτες ΚΑΙ από καινούρια μηχανήματα.

Reaction score
210

Γεια σε ολους
Ειμαι στην ερευνα για εναν οικονομικο (?!?) ολοκληρωμενο λαμπατο για να οδηγησει τα Harbeth Super HL-5 μου. Σκεφτομαι πολυ σοβαρα τον Cayin A-88T, εχω διαβασει πολυ καλα λογια, εχει watt, και η τιμη υποφερεται...!!!

Καμια αλλη ιδεα ?!?
Φιλε nstayrou,μιας και ειχα βρεθει ακριβως στον ιδιο προβληματισμο με σενα,πριν απο τρια περιπου χρονια οταν αγοραζα τα Harbeth Super HL-5 μου, και μιας και βλεπω οτι εχουμε τις ιδιες προτιμησεις-κλισεις μαλλον προς τις λαμπες, θελοντας να σε βοηθησω, καταθετω εδω τις εμπειριες μου,απο την τριχρονη συμβιωση μου με τα ηχεια, και τις προσπαθειες να τα ματσαρω με ενισχυτες ειτε τρανζιστορατους, ειτε λαμπατους. Πραγματικα,δεν θυμαμαι ποσοι ενισχυτες παρελασαν απο το σπιτι μου,(κυριως λαμπατοι) ,προσπαθωντας το τελειο matching. Εδω πρεπει να πω, οτι το ηχειο συμπεριφερθηκε πολυ συγκαταβατικα,με ολα τα ενισχυτικα,αλλα λιγοτερο, και αλλα περισσοτερο. Ωσπου ηλθε ο GRYPHON DIABLO PHONO ,2X250 W, και καθαρισε το τοπιο,και μου αποκαλυψε τις πραγματικες δυνατοτητες του ηχειου.Βεβαια,με 10.000 Ε (ευτυχως εγιναν πολλες ανταλλαγες μαζι για να πεσει το τιμημα),δεν θα περιμενε κανεις λογικα κατι λιγοτερο. Εζησα δυο ευτυχισμενα χρονια μεχρι σημερα,απολαμβανοντας εναν τελειο συνδυασμο. Τη νιρβανα μου ομως, ηλθε να μου την αναστατωσει προσφατα ενας φιλος ,ο οποιος προ διμηνου,μου λεει,Κωστα,εχω ενα μηχανακι (του κουτιου),λαμπατο parallel single ended με δυο 6l6 στο καναλι,θες να στο φερω να το ακουσεις για καμμια βδομαδα ? Φιλε μου , εκανα τη ...λαλακια και του ειπα Ναι. Και απο την ημερα που ηλθε στο σπιτι μου ο AUDIO NOTE SORO ,εδω και δυο μηνες τωρα, ο GRYPHON δεν εχει ξαναναψει. Βεβαια, περιτο να σου πω οτι ο AUDIO NOTE εμεινε για παντα στο ρακ μου,και εγω εχω αρχισει ηδη να πληρωνω τις δοσεις του, σε μια τιμη,στο 1/4 της τιμης του GRYPHON. Συμπερασμα, ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ........

Reaction score
210

Το σετ-απ μου περιλαμβανει σαν player το Sim Audio Moon Eclipse 5ετιας,και λιγα πραγματα απο fine tuning.O χωρος ακροασης μου ειναι 12-13 τμ. Για οτι αλλη πληροφορια θελεις, στη διαθεση σου.

Reaction score
200

Το σετ-απ μου περιλαμβανει σαν player το Sim Audio Moon Eclipse 5ετιας,και λιγα πραγματα απο fine tuning.O χωρος ακροασης μου ειναι 12-13 τμ. Για οτι αλλη πληροφορια θελεις, στη διαθεση σου.
Ο χωρος ομως του αγαπητου nstavrou ειναι 40τ.μ, αρα θελει πολυ δυνατο ενισχυτη.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.596
Members
38.472
Νεότερο μέλος
nickger