νομος του 38%

D

deleted user 10898

Guest
προσπαθωντας να στησω τα ηχεια μου σε ενα μικρο ψιλοdedicated δωματιο, διαβαζωντας δεξια και αριστερα επεσα πανω στον νομο38%.
ουσιαστικα τον παρουσιαζει ο Ethan Winer της realtraps.
με λιγα λογια λεει πως το στησιμο των ηχειων πρεπει να ξεκινα απο την θεση ακροασης η οποια να βρισκεται στο 38% απο τον εμπρος η πισω τοιχο του δωματιου. στη συνεχεια στηνουμε τα ηχεια σε ισοπλευρο τριγωνο κλπ κλπ.

THE 38 PERCENT RULE

The placement method used here is based on the "38 percent rule" which theorizes that the best listening position is 38 percent into the length of the room, when measured from either the front or rear wall. This offers the best compromise of peaks versus nulls for any given room size. For 2-channel listening you'll get the flattest low frequency response by sitting 38 percent of the way back from the front wall

http://www.realtraps.com/art_room-setup.htm

εχετε αποψη?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: νομος του 38%

...
εχετε αποψη?
Άποψη; Το θέμα έχει ήδη αναλυθεί στην Ανατομία Ακουστικής Χώρων:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=79626&page=8

Από τώρα μιλάμε περισσότερο γιά όψεις-κατόψεις με θέα την Ακρόπολη :126:(ελέω επικαιρότητας)

D

deleted user 10898

Guest
ναι βρε μπουτια, το νημα ειναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο.
εσυ που το κατεχεις το θεμα, ανταποκρινεται ο νομος του 38% στην θεωρια?
ειναι ενα ρεζουμε που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ως τυφλοσουρτη?
πες μου την ΑΠΟΨΗ σου και μετα εγω θα μιλησω με εργα...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: νομος του 38%

ναι βρε μπουτια, το νημα ειναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο.εσυ που το κατεχεις το θεμα, ανταποκρινεται ο νομος του 38% στην θεωρια?
ειναι ενα ρεζουμε που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ως τυφλοσουρτη?
πες μου την ΑΠΟΨΗ σου και μετα εγω θα μιλησω με εργα...
Δημόσια ;:142:
Ε,δεν υπάρχει καμιά όρεξη να σου τα τυφλοσούρω.Μάλλον όμως θες να πεις κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πράξη...
Αποτελεί λοιπόν ιδανική αφετηρία γιά να καταλήξεις στη θέση που θα σου αρέσει περισσότερο στα πλαίσια του πειραματισμού.Άφησε μονάχα τα ΄΄μη αναστρέψιμα΄΄ έργα για τη...Μόνικα.
Οι δικές μου ακροάσεις τις περισσότερες φορές δεν συμμορφώνονται πιά με το συγκεκριμένο κανόνα,αφού έχω ξεφύγει από την καταπίεση των sweet spot.Προτιμώ να διατηρώ χαλαρότητα στη σχέση με το hiend.
Επιπλέον,προτιμώ ακουστικά την εκτεταμένη διάχυση έναντι της απορρόφησης.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: νομος του 38%

Δημόσια ;:142:
Ε,δεν υπάρχει καμιά όρεξη να σου τα τυφλοσούρω.Μάλλον όμως θες να πεις κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πράξη...
Αποτελεί λοιπόν ιδανική αφετηρία γιά να καταλήξεις στη θέση που θα σου αρέσει περισσότερο στα πλαίσια του πειραματισμού.Άφησε μονάχα τα ΄΄μη αναστρέψιμα΄΄ έργα για τη...Μόνικα.
πολυ ωραία, ιδανικη αφετηρια λοιπον...

Οι δικές μου ακροάσεις τις περισσότερες φορές δεν συμμορφώνονται πιά με το συγκεκριμένο κανόνα,αφού έχω ξεφύγει από την καταπίεση των sweet spot.Προτιμώ να διατηρώ χαλαρότητα στη σχέση με το hiend.
Επιπλέον,προτιμώ ακουστικά την εκτεταμένη διάχυση έναντι της απορρόφησης.
δηλαδη προτιμας να ακους στο σημειο που η μετρησιμη καμπυλη αποκρισης αποκλίνει απο την ιδανική ή εστω την καλυτερη στον χώρο σου? τι μετραμε τοτες και δεν βαζουμε μονο το αυτακι μας να κανει δουλεια?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.909
Απάντηση: Re: νομος του 38%

προτιμώ ακουστικά την εκτεταμένη διάχυση έναντι της απορρόφησης.
πω πω! τι είπες τώρα δικέ μου...:126:

άντε να το καταλάβει αυτό ο κοσμάκης....:136:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.909
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: νομος του 38%

δηλαδη προτιμας να ακους στο σημειο που η μετρησιμη καμπυλη αποκρισης αποκλίνει απο την ιδανική ή εστω την καλυτερη στον χώρο σου?
καμιά σχέση. ο χώρος έχει 1 ενιαία "απόκριση" ή για να το πω καλύτερα "συμπεριφορά". ιδανική θέση και κολοκύθια τούμπανα δεν έχουν σχέση με την ηχητική ταυτότητα του χώρου.

τι μετραμε τοτες και δεν βαζουμε μονο το αυτακι μας να κανει δουλεια?
επίσης καμιά σχέση. μετράμε και ξαναμετράμε κάθε σπιθαμή και κάθε γωνιά του χώρου. το αυτάκι μας να παραμένει δίπλα στο μυαλό μας και το μετρητικό μικρόφωνο να κάνει ...βόλτες.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: νομος του 38%

καμιά σχέση. ο χώρος έχει 1 ενιαία "απόκριση" ή για να το πω καλύτερα "συμπεριφορά". ιδανική θέση και κολοκύθια τούμπανα δεν έχουν σχέση με την ηχητική ταυτότητα του χώρου.
analyse it please.
μιλαμε για ιδανικες συνθηκες η εχει φτιαξει ετσι τον χωρο σου ωστε να μετραει παντου το ιδιο?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: νομος του 38%

πω πω! τι είπες τώρα δικέ μου...:126:

άντε να το καταλάβει αυτό ο κοσμάκης....:136:
ταπαμε αυτα. αλλοι χωροι και ηχεια (πανελ/ηδνμκα) θενε απορροφηση αλλοι διαχυση.
Τωρα τι προτιμαει ο μπουτιας δεν μας εδνιαφερει... μας ενδιαφερει?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.909
Απάντηση: νομος του 38%

όλοι οι χώροι, ανεξαρτήτως ηχείου, θελουν διάχυση, όχι απορρόφηση.

το μόνο κομμάτι του χώρου που χρήζει απορρόφησης, είναι ο πίσω τοίχος.

τι θα φάμε σήμερα?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Re: νομος του 38%-Enter the Matrix

πολυ ωραία, ιδανικη αφετηρια λοιπον...
δηλαδη προτιμας να ακους στο σημειο που η μετρησιμη καμπυλη αποκρισης αποκλίνει απο την ιδανική ή εστω την καλυτερη στον χώρο σου? τι μετραμε τοτες και δεν βαζουμε μονο το αυτακι μας να κανει δουλεια?
Neo to Morpheus:"...are you trying to tell me that I can dodge bullets?"
Morpheus to Neo:"No Neo!I'm trying to tell you that when you're finished you will not need to dodge bullets..."
:126:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.127
Members
38.533
Νεότερο μέλος