Diy Near field monitor

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.557
Απάντηση: Diy Near field monitor

παιδες στην υποκατηγορια diy δε ειμαστε?ποιο το νοιμα να προτεινετε ετοιμα ηχεια?
κατ'αρχήν μη μου μιλάς στον πληθυντικό.:143::135:

εγώ είμαι ο μόνος φταιχτης που πρότεινα έτοιμα ηχεία στην ντιούικη κατηγορία.

δε γνωριζόμαστε, οπότε δε γνωρίζεις ότι ως τώρα έχω στο "ποινικό μητρώο μου" πάνω από 100 ζευγάρια ηχεία ιδιοκατασκευές (άσε τα υπόλοιπα). τη γκαρσονιέρα που έμενα στα φοιτητικά μου χρόνια, ξυλουργείο την είχα κάνει, στάνταρ θα έβλεπες σέγα και ροκανίδια στο πάτωμα....

όμως, πλέον, δυστυχώς ή ευτυχώς, ΙΜΗΟ το DIY στο ηχείο έχει πεθάνει.:145:

παλιά δε θα το συζητούσα καν, να, πάρε αυτές τις μονάδες, φτιάξε και μια καμπίνα, κι είσαι άρχοντας. τώρα όμως, για το pc στον επαγγελματικό μου χώρο, αγόρασα έτοιμα με 35 (!) ευρώ περίπου έκαστο, ίσως και με λίγο μικρότερο ποσό, αυτά τα ηχειάκια:

ρε φίλε, δε παλεύονται, δε γίνεται... και δυνατά παίζουν, και μπόλικο μπασάκι βγάζουν για τα κυβικά τους, και καθαρό ήχο. με όλα τους τα βύσματα και τις ευκολίες τους. τι συζητάμε....

με λίγα ευρώ περισσότερα έχεις και i-pod-dock. να, κοίτα το ξανά:

ε, τι άλλο να πω. δε λέω, καλή η ενασχόληση με την ιδιοκατασκευή, αλλά δε συμφέρει, ούτε οικονομικά πλέον. από ευκολίες, δε το συζητάμε...

γι'αυτό και πρότεινα στον φίλο μου το Σπύρο που ξεκίνησε αυτό το θρεντ να πάρει κάτι έτοιμο. και το ίδιο ακριβώς θα προτείνω και σε σένα.

καλό λοιπόν το αυτομαστίγωμα - αν σ'αρέσει, αλλά αν συμφέρει, καλύτερα να σε μαστιγώνει καμια ψηλή κουκλάρα στα πέτσινα, έτσι νά'χει και πιο πολύ γούστο ρε αδερφέ, περισσότερα αξεσουάρ....:137:

Reaction score
0
Η αληθεια ειναι πως ειδικα στη χαμηλη κατηγορια τιμης, ο κυριος IMHO λογος για να φτιαξει καποιος ηχεια ειναι για τη χαρα της δημιουργιας. Και για πειραμα-γνωση. Ετσι κι αλλιως ειναι μικρο το οικονομικο ρισκο. Εγω ας πουμε στο γραφειο μου εχω βαλει ενα gainclone και για ηχεια εφτιαξα BIB με FE126 (ξερω ξερω θα πουμε τωρα για τα full range και τετοια :138::116: ) τα οποια ειναι λιγο υπερβολη και ισως θα μπορουσα να παρω και καλυτερο αποτελεσμα με ετοιμα, αλλα ειχε πλακα.

Αλλα πλεον υπαρχουν και ετοιμες λυσεις που σου λυνουν τα χερια, that is true.

Reaction score
467

Για να μαι απολυτα ειλικρηνεις, ψαχνω για diy κατασκευη με το σκεπτικο να φτιαχτει κατι καλυτερο απο το ετοιμο, με τα ιδια χρηματα.. Το behringer αυτο το χαλβαδιαζω καιρο τωρα κ μαλον θα το τσιμπησω. Δε κοστιζει κ τιποτα σπουδαιο..
Απλα τα ηχεια αυτα τα θελω για καμια πολυ χαμηλης εντασης ακροαση, πχ βραδακυ αργα κτλ..γιαυτο κ κοιταω τα μικρουλια φονκεν που τα χω ακουσει κ αν εξαιρεσουμε τα χαμηλα, κελαιδαει!. Παντως ααααν εχεις κ καμια κατασκευουλα με κανα 3 ιντσο η 4ιντσο αλλα με κουτα το πολυ 2lt ,ριχτην να χουμε κ καμια εξτρα ιδεα!

Reaction score
26.498

οτι λεει ο ακριβογιαν
diy εχει νοημα μονο για πολυ καλο διδρομο και πλεον σε λεφτα απο 1500 και πανω.
γαι οτιδηποτε λιγοτερο το ετοιμο (εστω και με μικορβελτιωσεις σε κυκλωμα) θα βγαλει πιο ανετα τα λέφτα του.

επισης αυτα τα καινουρια m audio λενε οτι πανε πολυ καλα
και εχουν και εισοδο ψηφιακια

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Re: Απάντηση: Diy Near field monitor

παιδες στην υποκατηγορια diy δε ειμαστε?ποιο το νοιμα να προτεινετε ετοιμα ηχεια?
Λοιπόν εγώ σκέφτομαι να προτείνουμε, σε όσους ρωτάνε για έτοιμα ηχεία, να φτιάξουν ένα ζευγάρι μόνοι τους και σε αυτούς που θέλουν να κατασκευάσουν ηχεία, να αγοράσουν έτοιμα.:138::138::138:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552

οτι λεει ο ακριβογιαν
diy εχει νοημα μονο για πολυ καλο διδρομο και πλεον σε λεφτα απο 1500 και πανω.
γαι οτιδηποτε λιγοτερο το ετοιμο (εστω και με μικορβελτιωσεις σε κυκλωμα) θα βγαλει πιο ανετα τα λέφτα του.

επισης αυτα τα καινουρια m audio λενε οτι πανε πολυ καλα
και εχουν και εισοδο ψηφιακια
Εγώ πάλι έχω εντελώς αντίθετη άποψη...
αν διαθέσεις 500 ευρώ φτιάχνεις άνετα ένα ηχείο που αποδίδει καλύτερα από όλα τα έτοιμα έως τα 1500 ευρώ και γιατί όχι και στα 2500 ευρώ ή και παραπάνω.
Προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει τεχνογνωσία, εμπειρία, εξοπλισμός και κανένας γνωστός για φτηνές αγορές μονάδων και καμπινών.:138::138::138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.557
Απάντηση: Re: Απάντηση: Diy Near field monitor

Εγώ πάλι έχω εντελώς αντίθετη άποψη...
αν διαθέσεις 500 ευρώ φτιάχνεις άνετα ένα ηχείο που αποδίδει καλύτερα από όλα τα έτοιμα έως τα 1500 ευρώ και γιατί όχι και στα 2500 ευρώ ή και παραπάνω.
Προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει τεχνογνωσία, εμπειρία, εξοπλισμός και κανένας γνωστός για φτηνές αγορές μονάδων και καμπινών.:138::138::138:

όμορφα. πες μου λοιπόν, με 500 ευρώ που λες, τι μπορείς να φτιάξεις που να "αποδίδει καλύτερα" (όπως λες) από τα παρακάτω:

(επιλέγω μόνο παθητικά ηχεία, το εύκολο στην κατασκευή δηλαδή, διότι αν μπώ στο τριπάκι του ενεργού με ενσωματωμένο dac και με διορθώσεις χώρου, απλά θα γελάσουμε με το τι μπορείς να φτιάξεις στο ίδιο κοστολόγιο...)

TANNOY PRECISION 6 (τιμή το ζεύγος 371 ευρώ)

Acoustic Energy AE22-01 Passive (τιμή το ζεύγος 555 ευρώ)

κι αυτά στο ίδιο κόστος με αυτό της κατασκευής. Μη με βάζεις στον πειρασμό να σου βρω επιλογές μέχρι τα 2.500 ευρώ, διότι... ποια σύγκριση; θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

πες μου όμως, στα ίδια χρήματα, τι μπορείς να κάνεις καλύτερο από αυτά τα 2 που σου δείχνω, έτσι δειγματοληπτικά που λένε. πες μου λοιπόν τι μπορείς να κάνεις με 371 ευρώ και τι με 555 ευρώ.

στην πρώτη περίπτωση πρέπει να έχει κόστος συνολικό (μεγάφωνα, καμπίνα, κρος, βύσματα, σίτα κλπ) 185 ευρώ ανα ηχείο, και στη δεύτερη 275 ευρώ ανα ηχείο.

παρακαλώ....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.557

στα 400 ευρώ το τεμάχιο, πιο ακριβά δηλαδή, παίζει το Klein + Hummel P110N, αλλά αυτό το λέω έτσι, δε τίθεται θέμα να το σχολιάσουμε ή να το "κοντράρουμε" με κάτι.... αφήστε το καλύτερα. ας δούμε τις προηγούμενες φτηνότερες επιλογές, τι "αντίπαλο" έχουν σε DIY, στο ίδιο ακριβώς κοστολόγιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.557

IMHO το μόνο που αξίζει να κάνει κανείς είναι να προβεί στην αγορά έτοιμων σχεδίων ιδιοκατασκευής από ηχεία γνωστά με πολλούς κατόχους, με μετρήσεις, με πολλά.

μια τέτοια καλή πρόταση είναι η Newform Research. Τα κοστολόγιά της κυμαίνονται από 2,2 έως 4,5 χιλιάρικα για τα συμβατικά ριμπονάτα ηχεία της, ενώ τα Coaxial Ribbon LineSource ηχεία τους κοστολογούνται από 1,8 έως 13 χιλιάρικα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Diy Near field monitor

όμορφα. πες μου λοιπόν, με 500 ευρώ που λες, τι μπορείς να φτιάξεις που να "αποδίδει καλύτερα" (όπως λες) από τα παρακάτω:

(επιλέγω μόνο παθητικά ηχεία, το εύκολο στην κατασκευή δηλαδή, διότι αν μπώ στο τριπάκι του ενεργού με ενσωματωμένο dac και με διορθώσεις χώρου, απλά θα γελάσουμε με το τι μπορείς να φτιάξεις στο ίδιο κοστολόγιο...)

TANNOY PRECISION 6 (τιμή το ζεύγος 371 ευρώ)

Acoustic Energy AE22-01 Passive (τιμή το ζεύγος 555 ευρώ)

κι αυτά στο ίδιο κόστος με αυτό της κατασκευής. Μη με βάζεις στον πειρασμό να σου βρω επιλογές μέχρι τα 2.500 ευρώ, διότι... ποια σύγκριση; θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

πες μου όμως, στα ίδια χρήματα, τι μπορείς να κάνεις καλύτερο από αυτά τα 2 που σου δείχνω, έτσι δειγματοληπτικά που λένε. πες μου λοιπόν τι μπορείς να κάνεις με 371 ευρώ και τι με 555 ευρώ.

στην πρώτη περίπτωση πρέπει να έχει κόστος συνολικό (μεγάφωνα, καμπίνα, κρος, βύσματα, σίτα κλπ) 185 ευρώ ανα ηχείο, και στη δεύτερη 275 ευρώ ανα ηχείο.

παρακαλώ....
Πάλι εγώ φταίω που μένεις Θεσσαλονίκη?:138::138::138:
Και τα 500 που είπα θα μπορούσαν να είναι 400 με τις προϋποθέσεις που ανέφερα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.557

α, έτσι το κάνω και γω.
και με 150 ευρώ, τι 400, σιγά. ναι, σίγουρα.

και φέρε όποιο ηχείο θες μέχρι 5.000 ευρώ να στο ξεκοιλιάσω. αμ πως.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Αυτό το Klein... πως το λένε βγαίνει από το << κλαίει η μάνα τους στο μνήμα>>?:137:
Τα 400 ευρώ που ζητάει το τεμάχιο πως δικαιολογούνται?
Από τις ποιοτικές μονάδες του μήπως?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552

α, έτσι το κάνω και γω.
και με 150 ευρώ, τι 400, σιγά. ναι, σίγουρα.

και φέρε όποιο ηχείο θες μέχρι 5.000 ευρώ να στο ξεκοιλιάσω. αμ πως.
Μήπως να σου στέλνω φορτωτικές με πρακτορείο? :142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.557

κοίτα να δεις πόσο εύκολα βρίσκεις φτηνά μεγάφωνα να κάνουν και δουλειά (έτσι στα γρήγορα, τιμές μόνο από έναν):

1. Fountek NeoCd3.5H 3" reinforced sandwich ribbon tweeter, horn loaded. $46.00 each

κι αν θες να μη βάλεις ρίμπον, το VIfa NE25VTS-04 1" Silk Dome Tweeter με $27.10 τιμούλα, μια χαρά δουλεύει, και πολύ πιο φτηνό, ε?

2. Scan-Speak Discovery D7608/9200-10 3" Dome Midrange $89.90 each

ή SEAS Prestige MCA12RC (H1304) 4.5" Coated Paper Midrange $60.65 each

και γουφερούκλα:

Peerless SLS 830669 - 12" Woofer $70.15 each

ή 10' Peerless SLS 830668 10" Woofer $55.85

---------------

οπότε, ορίστε, να είμαι και χουβαρντάς, για ΗΧΕΙΑΝΤΖΑ με 1 12' γούφερ, μιντ θόλου 3' της προκοπής και τουίτερ ρίμπον κορνάτο που σκίζει, πάμε συνολικό κόστος μεγαφώνων ανα ηχείο 200 ντάλαρς, πες 150 ευρώ δηλαδή, και κρος στο παλεύω μια χαρά με ένα 50-ρικο. καμπίνα έχω δικό μου επιπλά, να την κάνει μούρλια ήτζάμπα εντελώς, ή κανα 50ρικο έτσι για τα ξύλα. άρα συνολικό κόστος μπορεί να βγεί άνετα 250 ευρώ.

κι έλα να σου σπάσω το σπλήνα ρεεεεεεεεε

αμ πως

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Και αυτές τις τιμές ή πολύ κοντινές τις βρίσκεις και εδώ....
Οπότε που το παράξενο?:126:
(το 10'' γουφεράκι της Peerless το χάζευα πριν λίγες μέρες)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.557
Απάντηση: Re: Diy Near field monitor

Αυτό το Klein... πως το λένε βγαίνει από το << κλαίει η μάνα τους στο μνήμα>>?:137:
Τα 400 ευρώ που ζητάει το τεμάχιο πως δικαιολογούνται?
Από τις ποιοτικές μονάδες του μήπως?
ναι, κλαίει, έτσι ακριβώς.

τα 400 ευρώ τους φυσικά δικαιολογούνται και από τις μονάδες, και από τα υπολογισμένα waveguide (που δε μπορείς να κάνεις εσύ), αλλά βασικά από τις μετρήσεις τους, τις οποίες καν δε μπορείς να έχεις εσύ. όχι να τις πλησιάσεις, να τις έχεις, να μετρήσεις τα ίδια που έχουν μετρήσει, δεν έχεις τέτοιο εξοπλισμό μετρήσεων εν ολίγοις.

για λεπτομέρειες, δες εδώ. Αφού περάσεις 3-4 ώρες διαβάσματος για αυτό το ηχείο, αφού δεις τι τεχνολογία έχει, δες και την τιμή του και κλάψε.

όπως ακριβώς << κλαίει η μάνα τους στο μνήμα>>.

αυτά, και λίγα λέω δηλαδή...:136::137:

------------

βέβαια, εκεί που δίνουν ρέστα είναι στο πλήρες, με 2 ενισχυτές μέσα σε κάθε ηχείο, με ενεργό κρος, αλλά και με ψηφιακή είσοδο, με ενσωματωμένο dac δηλαδή, που δίνεται σαν έτοιμο προϊόν, με εγγύηση και τρομερή υποστήριξη, στα 888 ευρώπουλα. Είναι σα να σου λέει: "φτιάξε ρε μάγκα αν μπορείς 2 ενισχυτικά στάδια κι ένα ενεργό κρος κι ένα ντακ, με όλα τα παρελκόμενά τους, με 480 ευρώ!" φυσικά, χωρίς να μπορείς να προσεγγίσεις ούτε για αστείο την ποιότητα της κλάιν-μάιν. ορίστε, έτσι σου σπάει τα μούτρα φίλε μου και συνάδελφε στο DIY!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.557

(το 10'' γουφεράκι της Peerless το χάζευα πριν λίγες μέρες)
καλά κάνεις και το χαζεύεις. το έχω χρησιμοποιήσει. πολύ καλό είναι, αλλά δεν αντέχει πολύ ισχύ, ιδίως αν το ποτίσεις πολύ πολύ χαμηλές, τερματίζει. πάντως εντυπωσιακά καλό για τα χρήματά του.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.552
Δεν σου κρύβω πως όταν βλέπω χωνί γύρω από τουίτερ μια ανατριχίλα με πιάνει... αλλά μπορεί κάπου, κάποτε να βρεθεί κάποιο που να παίζει!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

Δεν σου κρύβω πως όταν βλέπω χωνί γύρω από τουίτερ μια ανατριχίλα με πιάνει... αλλά μπορεί κάπου, κάποτε να βρεθεί κάποιο που να παίζει!
έτσι πίστευα κάποτε κι εγώ, αλλά τώρα πλέον έπαψα να ελπίζω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.433
Members
38.698
Νεότερο μέλος
makpag