ΤΟ ΜΑΤ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ???

Reaction score
0
Ο βραχίονας είναι GRACE 707 Black που μόλις ανακαλωδιώθηκε και δουλεύει (ελπίζω καλά γιατί ακόμη δεν τον άκουσα) πάνω σε ένα STD. Σκέφτομαι να βάλω ένα ματ της Audioquest από σορμποθάνη ή το Clearaudio Vinyl Harmo-nicer (εσείς τι θα βάζατε ?). Αυτό που φοβάμαι όμως είναι ότι θα πρέπει να ξαναρυθμίσω το βραχίονα. Δεν θα πρέπει να σηκωθεί στη βάση του τόσο όσο και το πάχος του ματ???

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.367
Και βέβαια θα πρέπει να ρυθμιστεί ξανά η γωνία VTA του βραχίονα σου.

Γενικά το κάθε υλικό που μεσολαβεί μεταξύ πλατό και δίσκου αλλάζει τον ήχο.
Το τι σου κάνει ηχητικά και πως το αντιλαμβάνεσαι στο σύστημα σου εσύ και μόνο θα το κρίνεις.

Ρίξε και μια ματιά στο Achromat.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.882
Απάντηση: ΤΟ ΜΑΤ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ???

STD?? Θέλουμε φωτό! Οπωσδήποτε.

Ψηφίζω τη σορμποθάνη της Audioquest. Δεν χρειάζεται να επαναρυθμίσεις τίποτα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: ΤΟ ΜΑΤ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ???

Ρίξε και μια ματιά στο Achromat.
+1 αν και δεν ξέρω αν η βελτίωση που θα δεις αξίζει όσο η τιμή αγοράς του achromat. Σε διαφορετικά πλατό με το achromat έχω δει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Αν μπορείς πρώτα δοκίμασέ το και μετά προχώρα σε αγορά.

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Προσπαθώ να γλυτώσω τη φασαρία να ξαναρυθμίσω το βραχίονα γιατί παρόλο που οι χειρονακτικές δουλειές μου αρέσουν πολύ (μάστορας έπρεπε να γίνω) μόλις τελείωσα ανακαλωδίωση και γενικό σέρβις - αναβάθμιση σε πλατώ - βραχίονα και ακόμη δεν το έχω συνδέσει να το ακούσω. Πρέπει τώρα να ξεβιδώσω το βραχίονα και να τον βιδώσω πιό ψηλά, να ξανακάνω και τις υπόλοιπεσ ρυθμίσεις απο την αρχή ? γιαυτό σκυλοβαρυέμαι. Αν πρέπει όμως θα το κάνω. Φωτο αμέσως μόλις βρώ πώς ανεβαίνει. Είμαι φρέσκος ακόμα και δεν ξέρω όλα τα κόλπα.
Τελικά ο φίλος που σας ανακάλυψε και μου είπε να γίνω μέλος είχε δίκιο. Είναι καταπληκτική η παρέα. Και αυτός δεν είναι μέλος. Ο Μ......
Το Achromat που το βρίσκω ? Είναι καλό ? σε σχέση με τα άλλα δύο ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.367
Η μόνη ρύθμιση που θα πρέπει να γίνει ξανά είναι η ανύψωση του βραχίονα.
Οι υπόλοιπες δεν επηρεάζονται.
Αυτό βέβαια θα το κάνεις αφού καταλήξεις στο ματ που σου ταιριάζει.
Καλό είναι να δανειστείς τα υπό εξέταση ματ και να ακούσεις με το καθένα ξεχωριστά.

Κάνε το κόπο να αναφέρεις και το υπόλοιπο σύστημα σου.

Το Achromat το βρίσκεις εδώ...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.951

Σκέφτομαι να βάλω ένα ματ της Audioquest από σορμποθάνη ή το Clearaudio Vinyl Harmo-nicer (εσείς τι θα βάζατε ?). Αυτό που φοβάμαι όμως είναι ότι θα πρέπει να ξαναρυθμίσω το βραχίονα. Δεν θα πρέπει να σηκωθεί στη βάση του τόσο όσο και το πάχος του ματ???
Προσωπικά προτιμώ πλατώ που δεν χρειάζονται καμία παρεμβολή ΄΄ματ΄΄ μεταξύ αυτών και του δίσκου.Όταν προβείς στην επαναρύθμιση,μην ξεχάσεις να λάβεις υπόψη και το πάχος της πλειοψηφίας των βινυλίων σου.Όσο γιά την εξομάλυνση των στρεβλώσεων,έχει θιγεί σε παρελθόν θέμα...

Reaction score
0

Δεν αναφέρθηκα στο υπόλοιπο σύστημα επειδή ήταν παρατημένο για πολλά χρόνια και τώρα βρίσκεται σε στάδιο αναβάθμισης - αντικατάστασης. Δούλευε βέβαια με ένα μέτριο CD Sony, αλλά όταν δεν δουλεύει το πικάπ έχω την αίσθηση ότι είναι παρατημένο. Ο ενυσχυτής είναι YAMAHA 2 x 100 w RMS και τα ηχεία ιδιοκατασκευή BBC Monitor L S 3-5 a (δεν θα τάχετε προλάβει) με 1 ή κατα περίσταση 2 υπογούφερ όλα με μεγάφωνα KEF και προσεγμένα (όσο μπορούσα) cross-over, καμπίνες, κτλ.
Απο φθινόπωρο θα αντικατασταθούν πρώτα τα ηχεία με κάτι σαν Artemis ή KEF XQ40 ή Focal 826 w ή ATC 40 ή .... θα δούμε.
Έχετε να ρίξετε συμβουλές και γνώμες....... Όρεξη νάχετε.

Reaction score
3.967

Δεν αναφέρθηκα στο υπόλοιπο σύστημα επειδή ήταν παρατημένο για πολλά χρόνια και τώρα βρίσκεται σε στάδιο αναβάθμισης - αντικατάστασης. Δούλευε βέβαια με ένα μέτριο CD Sony, αλλά όταν δεν δουλεύει το πικάπ έχω την αίσθηση ότι είναι παρατημένο. Ο ενυσχυτής είναι YAMAHA 2 x 100 w RMS και τα ηχεία ιδιοκατασκευή BBC Monitor L S 3-5 a (δεν θα τάχετε προλάβει) με 1 ή κατα περίσταση 2 υπογούφερ όλα με μεγάφωνα KEF και προσεγμένα (όσο μπορούσα) cross-over, καμπίνες, κτλ.
Απο φθινόπωρο θα αντικατασταθούν πρώτα τα ηχεία με κάτι σαν Artemis ή KEF XQ40 ή Focal 826 w ή ATC 40 ή .... θα δούμε.
Έχετε να ρίξετε συμβουλές και γνώμες....... Όρεξη νάχετε.
Aγαπητέ FILOPIMIN σόρυ για την παρέμβαση, αλλά θα με καταλάβεις δεν θα με παρεξηγήσεις. Δεν ξέρω να σου απαντήσω για το ματ, αλλά το μάλτ σίγουρα διορθώνει όλα τα σφάλματα της γεωμετρίας!:126:

Reaction score
0

Σίγουρα !
Όπως τη βρίσκει ο καθένας.

Reaction score
0

Η δική μου συνεισφορά στο Forum είναι special αφιερωμένη στον Κώστα τον Κόγια και είναι οι φωτό που ζήτησε και είχα υποσχεθεί. THE ABSOLUTE HI END TURNTABLE + AMPLIFIER + SPEKER SYSTEM Όταν έπαιξε στο ίδιο δωμάτιο με ένα ζευγάρι TAD REFERENCE ONE αυτά μουγκάθηκαν. Απο τότε τα τρέχουμε στους ψυχολόγους, στους ψυχιάτρους αλλά τίποτε. Αρνούνται πεισματικά ακόμη και να ψυθιρίσουν. Βεβαίως για να βγάλει αυτόν τον ήχο - εμπειρία ζωής του είχαν γίνει όλες οι ρυθμίσεις. Αλφάδιασμα, ρύθμιση VTA, γωνία εκτροπής, υπερκρέμαση, antiskating, βάρος ανάγνωσης 0.25 (σε κιλά βέβαια) κτλ. Μόνο ανακαλωδίωση δεν χρειάστηκε γιατί είναι υπεράνω καλωδίων. Μπορείτε να το απολαύσετε.

http://img821.imageshack.us/img821/3980/pict0149.th.jpg

εδω φαίνεται καλά ο βραχίονας και το "μοτέρ"
http://img62.imageshack.us/img62/411/pict0155a.th.jpg
και μια λεπτομέρεια
http://img23.imageshack.us/img23/5355/pict0142s.th.jpg
ΣΗΜ.: Το volume ανεβοκατεβαίνει ανοιγοκλείνοντας τις πόρτες. (έχει και πόμολα)
Και το φτωχό καλό μου STD
http://img704.imageshack.us/img704/4683/pict0126j.th.jpg

http://img695.imageshack.us/img695/5561/pict0135h.th.jpg

Περιμένω σχόλια.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.882

Ααα μπράβο! Καλοξόδευτα! Το Strath είναι σαν να αγοράσθηκε χθες... :107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579

βάρος ανάγνωσης 0.25 (σε κιλά βέβαια) ....
:111: ανπέχταμπλ! φοβερό!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88