καλώδια ηχείων

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: καλώδια ηχείων

Αααχ, γι' αυτό μ' αρέσει αυτό το παιδί! Γιατί πιστεύει! Όχι σα μερικούς - μερικούς. Όσοι πιστοί προσέλθετε... :114:
ειδατε ωρε τι ωραιο πραμα ειναι να εισαι 41 και να σε φωναζουν παιδι.Ουτε κρεμα με ιαλουρονικο οξυ να ηταν .:143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.872
Απάντηση: Re: καλώδια ηχείων

Επίσης λέτε να δω διαφορά αν αλλάξω το καλώδιο ρεύματος?
Όχι, πιθανότατα δεν θα δεις καμία διαφορά με αλλαγή καλωδίου ρεύματος.
πιθανότατα θα δεις διαφορά αλλά δε θα ακούσεις διαφορά.

αμα το καλώδιο ρεύματος δε φαίνεται εκεί που είναι, τότε αλλάζουν τα δεδομένα, οπότε πιθανότατα δε θα δεις διαφορές, αλλά θα ακούσεις διαφορές.

όταν θα ακούσεις διαφορές, πιθανότατα θα είναι η ιδέα σου.

αν δεν είναι η ιδεα σου, και όντως υπάρχουν ακουστές διαφορές, πιθανότατα δε θα μπορείς να αποφασίσεις ποιό από τα δυό είναι το καλύτερο.

αν μπορέσεις να αποφασίσεις, πιθανότατα θα αποφασίσεις λάθος.

αν αποφασίσεις λάθος, πιθανότατα να βοηθήσεις και άλλους να επαναλάβουν το ίδιο ακριβώς λάθος με σένα.

ασχέτως αν αποφάσισες σωστά ή λάθος, πιθανότατα στο άμεσο μέλλον να αλλάξεις άποψη.

αν δεν αλλάξεις άποψη, πιθανότατα άλλαξες χόμπι και πετάς αλλού τα λεφτά σου.

με αυτόν τον τρόπο πιθανότατα θησαυρίζουν κάποιοι απατεώνες.

γιατί ακριβώς, όλα είναι πιθανά σε αυτή την παλιοζωή!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

πριν κανα μηνα λοιπον πηγα σε καποιο μελος να ακουσει ενα καλωδιο μου.

Το κουμπωνουμε στο ντακ του και ακουει, μικρες διαφορες.
Δεν αξιζει τοσα λεφτα λεει , και με το δικιο του.
Του λεω να του κανουμε μια και στον ενισχυτη σου.Τσαμπα ειναι.
Ελα ομως εκει που ακουσε ΜΕΓΑΛΕΣ διαφορες , τοσο μεγαλες που αναγκαστηκε να αγορασει ενα.
Το ιδιο καλωδιο το καναμε τεστ σε αλλο συστημα , αν και πλεον
δεν το ενδιεφερε το αποτελεσμα , ακουσε και εκει διαφορες.
Αυτα
για τωρα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140
Απάντηση: Re: καλώδια ηχείων

πιθανότατα θα δεις διαφορά αλλά δε θα ακούσεις διαφορά.

αμα το καλώδιο ρεύματος δε φαίνεται εκεί που είναι, τότε αλλάζουν τα δεδομένα, οπότε πιθανότατα δε θα δεις διαφορές, αλλά θα ακούσεις διαφορές.

όταν θα ακούσεις διαφορές, πιθανότατα θα είναι η ιδέα σου.

αν δεν είναι η ιδεα σου, και όντως υπάρχουν ακουστές διαφορές, πιθανότατα δε θα μπορείς να αποφασίσεις ποιό από τα δυό είναι το καλύτερο.

αν μπορέσεις να αποφασίσεις, πιθανότατα θα αποφασίσεις λάθος.

αν αποφασίσεις λάθος, πιθανότατα να βοηθήσεις και άλλους να επαναλάβουν το ίδιο ακριβώς λάθος με σένα.

ασχέτως αν αποφάσισες σωστά ή λάθος, πιθανότατα στο άμεσο μέλλον να αλλάξεις άποψη.

αν δεν αλλάξεις άποψη, πιθανότατα άλλαξες χόμπι και πετάς αλλού τα λεφτά σου.

με αυτόν τον τρόπο πιθανότατα θησαυρίζουν κάποιοι απατεώνες.

γιατί ακριβώς, όλα είναι πιθανά σε αυτή την παλιοζωή!
:604: :604:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.741

Επειδή πρέπει κάποτε να ξεδιαλύνουμε το τοπίο με το στρώσιμο των καλωδίων θα σας βάλω σαν αποδεικτικά στοιχεία τις φωτο από δύο καλώδια πριν και μετά το στρώσιμό τους.
Κύριοι το αποτέλεσμα μπορεί να μην το ακούτε όλοι, αλλά σίγουρα το βλέπετε.

Λοιπόν,

καλώδιο Α) πριν το στρώσιμο

Και μετά το στρώσιμο

Καλώδιο Β) πριν το στρώσιμο

και μετά το στρώσιμο

Ε να μη λέμε και ότι θέλουμε, η διαφορά είναι εμφανής. :137:

:136: :136:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: καλώδια ηχείων

απο την πολυ ντοματια (που ελεγε ο ζηκος)
εχω γινει αγαλμα ο λουστης

Ποιόν μου θυμίζει, ποιόν μου θυμίζει... :121:

...

Reaction score
29.733

Εναν γνωστό μας που εσυ Live δεν τον εχεις δει , χωρίς καλώδια γύρω του...:116:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Στήν προηγούμενη εργασία μου, είχα την τύχη και τήν χαρά , να περάσω μέρες ολόκληρες με τον άνθρωπο πού επινόησε τον ορο hiend.
Τουλάχιστον , ετσι πιστεύω, απ όσα εχω ακούσει.

Με τα καλώδια έχει τίς δικές του απόψεις.
Ναι μέν πιστεύει οτι ένα καλώδιο μπορεί να κάνει την διαφορά, αλλά οποιος του΄λεγε για στρωσίματα και ηρεμίες , αρχιζαν τα γέλια.
Σ ενα ταξίδι του στην Ελλάδα , είχε φέρει κάποια καλώδια ονόματι CZgel,made by Mark Levinson.
Tα καλώδια ηταν κουλούρα μέσα σε υφασμάτινα σακούλια.
Είχαν μαζευτεί στην εταιρεία , διάφοροι hiendαδες γιά να προλάβουν να αγοράσουν το κελεπούρι.
Ενας απ αυτούς είπε:Πριν τα συνδέσουμε , να τα ισιώσουμε για να ηρεμήσουν.
Γιά να πάρει την απάντηση:Νευριασμένα ειναι καί πρέπει να ηρεμήσουν?
Επρεπε να βλέπατε τα μούτρα μερικών...

Φυσικά τ αγόρασαν ολα και τούς εστειλε κι άλλα , για τούς φίλους τους.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Απλα κανει τα καλωδια να ακουγονται καλυτερα.Και ειμαι μεσα σε αυτους που το πιστευουν.
στρωσιμο σημαινει οτι το καλωδιο εχει φτασει στο 100% της αποδοσης του οπως αυτη ειναι καθορισμενη απο τον κατασκευαστη. Υπαρχουν καποια καλωδια που οταν τα βαλεις να παιξουν πρωτη φορα δεν αποδιδουν παρα ενα κλασμα της τελικης αποδοσης που πρεπει να εχουν... Με την παροδο του χρονου που παιζουν (αναλογα με τον καλωδιο βεβαια) τα πραγματα βελτιωνονται...
Aκόμα και τα παράλογα ΄΄στρώνουν΄΄...από τετράποδα γίνονται δίποδα:126:

πιστεύει, ε? τι να κάνουμε, έτσι είναι οι πιστοί... :138::137:
Στήν προηγούμενη εργασία μου, είχα την τύχη και τήν χαρά , να περάσω μέρες ολόκληρες με τον άνθρωπο πού επινόησε τον ορο hiend.
Τουλάχιστον , ετσι πιστεύω, απ όσα εχω ακούσει.
Με τα καλώδια έχει τίς δικές του απόψεις.
Ναι μέν πιστεύει οτι ένα καλώδιο μπορεί να κάνει την διαφορά, αλλά οποιος του΄λεγε για στρωσίματα και ηρεμίες , αρχιζαν τα γέλια.
Σ ενα ταξίδι του στην Ελλάδα , είχε φέρει κάποια καλώδια ονόματι CZgel,made by Mark Levinson.
Tα καλώδια ηταν κουλούρα μέσα σε υφασμάτινα σακούλια.
Είχαν μαζευτεί στην εταιρεία , διάφοροι hiendαδες γιά να προλάβουν να αγοράσουν το κελεπούρι.
Ενας απ αυτούς είπε:Πριν τα συνδέσουμε , να τα ισιώσουμε για να ηρεμήσουν.
Γιά να πάρει την απάντηση:Νευριασμένα ειναι καί πρέπει να ηρεμήσουν?
Επρεπε να βλέπατε τα μούτρα μερικών...
Φυσικά τ αγόρασαν ολα και τούς εστειλε κι άλλα , για τούς φίλους τους.
Ο ΜΚ καταξιώθηκε ακριβώς σε εποχές που δεν είχαν πάρει πρέφα οι καλωδιοεξαρτώμενοι...Τί θα γινόταν εάν τα καλώδια ενός (πραγματικά) ΄΄χαϊενδικού΄΄ ιατροδιαγνωστικού μηχανήματος συνοδεύονταν με την ένδειξη ν'αφεθούν να ΄΄στρώσουν΄΄ γιά ΄΄χ΄΄ ώρες μέχρις ότου ν'αποκτήσει τη μέγιστη ΄΄απόδοση΄΄ στις απεικονίσεις;:140:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.872

Τί θα γινόταν εάν τα καλώδια ενός (πραγματικά) ΄΄χαϊενδικού΄΄ ιατροδιαγνωστικού μηχανήματος συνοδεύονταν με την ένδειξη ν'αφεθούν να ΄΄στρώσουν΄΄ γιά ΄΄χ΄΄ ώρες μέχρις ότου ν'αποκτήσει τη μέγιστη ΄΄απόδοση΄΄ στις απεικονίσεις;:140:
ένα τέτχιο, ένα πραγματικά χαϊενδικό δηλαδή μηχάνημα ιατρικής απεικόνισης, παρέλαβα πρόσφατα. Το "μάνιουαλ" είναι 6 τόμοι. Δυστυχώς, προς μεγάλη μου απογοήτευση, δεν έχει οδηγίες στρωσίματος, ενώ το κόστος του είναι πολύ μεγαλύτερο του συνολικού κόστους του ηχοσυστήματός μου.... μα είναι δυνατόν?

προς μεγάλη μου έκπληξη :)138:) συνοδευόταν από απλό καλώδιο ρεύματος.

δε πίστευα στα μάτια μου :)136:) όταν είδα ότι από την πρώτη στιγμή λειτουργούσε τέλεια, χωρίς λίγο στρώσιμο ρε παιδί μου, μα που πάμε, σκέφτηκα....

Βέβαια, το έβαλα πάνω σε ups. Λες να τού'κοψα τίποτα αρμονικές (χροιές)? Και η πλάκα είναι ότι όντως δουλεύει με αρμονικές. και δεύτερες, και τρίτες. :143:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Εναν γνωστό μας που εσυ Live δεν τον εχεις δει , χωρίς καλώδια γύρω του...:116:
με εχει δει λαιβ εδω και καμποσα χρονια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Aκόμα και τα παράλογα ΄΄στρώνουν΄΄...από τετράποδα γίνονται δίποδα:126:

Ο ΜΚ καταξιώθηκε ακριβώς σε εποχές που δεν είχαν πάρει πρέφα οι καλωδιοεξαρτώμενοι...Τί θα γινόταν εάν τα καλώδια ενός (πραγματικά) ΄΄χαϊενδικού΄΄ ιατροδιαγνωστικού μηχανήματος συνοδεύονταν με την ένδειξη ν'αφεθούν να ΄΄στρώσουν΄΄ γιά ΄΄χ΄΄ ώρες μέχρις ότου ν'αποκτήσει τη μέγιστη ΄΄απόδοση΄΄ στις απεικονίσεις;:140:
ενα τετοιο δεν καβαλαγε ενα στον πολεμο τον αστρων και πεθανε ?:143:

Reaction score
1

Κύριοι (και κυρίες, αν υπάρχουν σε αυτο το site που αμφιβάλω). Καταρχάς μου άρεσε η μηδενιστική απάντηση του costas EAR !
Δεύτερον, με την βόήθεια φίλων που είναι γνώστες του αντικειμένου (ο πιο ενημερωμένος έχει schaub lorentz τρανζιστοράκι), αποφανθήκαμε ότι ναι τα oehlbach είναι τα καλύτερα από τα τρία καλώδια που έχω, συνεπώς θα τα κρατήσω μέχρι να τα αλλάξω :140: Αφήστε που βαριέμαι το βίδωμα-ξεβίδωμα !
Εχουν πιο γεμάτο ήχο, πιο σφιχτό μπάσο, αλλά ενδεχομένος κάπως μικρότερη ευκρίνεια. Με λίγο περισσότερο μπάσο να είναι η εγγραφή και συντονίζεται το σπίτι (αυτό κυρίως σε συνεχόμενο μπάσο. Iσως να φταίει και ο ΝΑD).
Αυτά από μένα, ένα cd player πρέπει κάποια στιγμή να τσιμπήσω και στην συνέχεια ξηλώνω τα καλώδια και τον NAD. Ακριβό χόμπυ το άτιμο και είναι και μικρόβιο.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Και κλείνω με μια ερώτηση, τα QED anniversary xt biwire τα φέρνει κανείς Ελλάδα, ή μόνο από internet?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

η ετυτ, πλεον
αλλα μπορει να εχει στοκ ο μασελος
(παλιος αντιπροσωπος)

Reaction score
684

ένα τέτχιο, ένα πραγματικά χαϊενδικό δηλαδή μηχάνημα ιατρικής απεικόνισης, παρέλαβα πρόσφατα. Το "μάνιουαλ" είναι 6 τόμοι. Δυστυχώς, προς μεγάλη μου απογοήτευση, δεν έχει οδηγίες στρωσίματος, ενώ το κόστος του είναι πολύ μεγαλύτερο του συνολικού κόστους του ηχοσυστήματός μου.... μα είναι δυνατόν?

προς μεγάλη μου έκπληξη :)138:) συνοδευόταν από απλό καλώδιο ρεύματος.

δε πίστευα στα μάτια μου :)136:) όταν είδα ότι από την πρώτη στιγμή λειτουργούσε τέλεια, χωρίς λίγο στρώσιμο ρε παιδί μου, μα που πάμε, σκέφτηκα....

Βέβαια, το έβαλα πάνω σε ups. Λες να τού'κοψα τίποτα αρμονικές (χροιές)? Και η πλάκα είναι ότι όντως δουλεύει με αρμονικές. και δεύτερες, και τρίτες. :143:
εγω παντως το πολυμπριζο που εχω το βαζουν στα Γερμανικα νοσοκομεια για να συνδεουν τον αξονικο και τον μαγνητικο τομογραφο... Ειναι αρκετα high end?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.872

εγω παντως το πολυμπριζο που εχω το βαζουν στα Γερμανικα νοσοκομεια για να συνδεουν τον αξονικο και τον μαγνητικο τομογραφο... Ειναι αρκετα high end?
κοίτα να σου πω, πολύ προχωρημένα πράματα λες.
προσωπικά δεν έχω δει κανένα αξονικό ή μαγνητικό τομογράφο να παίρνει ρεύμα από πολύμπριζο, κι έχω δει πάνω από 200 μηχανήματα ως τώρα, όλα από τον πίνακα παίρνουν κατευθείαν.

τώρα αν έχεις πολύμπριζο τριφασικό που σηκώνει καταναλώσεις αξονικού και μαγνητικού τομογράφου, ε, νταξ, είσαι πολύ μπροστά μιλάμε...

:618::618::618:

:204:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON