Monitor audio rx6 ή rx8

Reaction score
0
Καλημέρα σας. Θα ήθελα τη βοήθεια σας στα εξής: 1) έχω ένα Harman Kardon 3490, τα rx6 λογικά τα παίζει απροβλημάτιστα το ίδιο ισχύει και για τα rx8 (τα οποία είναι 4ωμα)? Στο site τους λένε για ενισχυτή από 50-175w ο hk είναι 120w
2) Θα παίζουν σε χώρο 45 τμ θα δω μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο ή δεν αξίζει και τόσο να δώσω 400 € παραπάνω?

Reaction score
0
Απάντηση: Monitor audio rx6 ή rx8

Καλησπέρα μήπως καμιά γνώμη για τις παραπανω απορίες?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Να τα ακουσεις και τα 2.Αμα τα 8 παιζουν 400€ καλυτερα παρε τα
Μην περιμενεις να αγορασεις με τα αυτια καποιου αλλου.
Καλως ηλθες στο κλουβι με τους τρελλους

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988

Για την απόδοση των ηχείων ως προς τη στάθμη, το πόσο δυνατά θα παίζουν, σημασία έχει η απόσταση ακρόασης, και όχι ο συνολικός όγκος του δωματίου. Σε δωμάτιο εμβαδού 45m² έχεις μάλλον περίσσεια άνεση στην τοποθέτηση, αλλά με δύο 6άρια γούφερ, μη τα τοποθετήσεις μακρύτερα από 3m, διότι τα μπάσα δεν θα σε ικανοποιήσουν. Ο ενισχυτής είναι κατάλληλος και για τα δύο μοντέλα. Προτίμησε το RX8, αξίζει τη διαφορά στην τιμή.

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Το μέγιστο της απόστασης που θα τοποθετηθούν είναι 4 μέτρα και άρα αν τα rx8 μπορεί να μου φανούν λίγα ως προς τα μπάσα τότε τα rx6... Τα τετραγωνικά αυτά που αναφέρω είναι χώρος ενιαίος με κουζίνα σε σχήμα Γ περίπου. Τα ηχεία θα μπούν στη μέση περίπου της μεγάλης πλευράς του Γ. Το ένα θα είναι σε σημείο που κάνει γωνία και θα χει 35-40 cm απόσταση από τον πίσω τοίχο. Με τον HK 3490 σε μεγάλη ένταση τα rx6 θα ζορίζονται ενώ τα rx8 θα έχουν κι άλλο να δώσουν και καλό θα ήταν να είχε κι αλλή δύναμη?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988

Τα RX8 θα έχουν πιο ελεύθερα γούφερ, καθώς για τις μεσαίες υπάρχει χωριστό μεγάφωνο.

Reaction score
0

Άρα μεταξύ των δύο rx8. Αν από την μία λέγαμε rx8 και από την άλλη rx6 με κάποιο sub? Εκεί μπλέκουμε με ρυθμίσεις ώστε να τα συνδιάσουμε και μπορεί να μην έχουμε καλό αποτέλεσμα?

Reaction score
3.967

Άρα μεταξύ των δύο rx8. Αν από την μία λέγαμε rx8 και από την άλλη rx6 με κάποιο sub? Εκεί μπλέκουμε με ρυθμίσεις ώστε να τα συνδιάσουμε και μπορεί να μην έχουμε καλό αποτέλεσμα?
Καλημέρα σου
Νομίζω θα μπλέξεις πολύ με το σαμπ. Πέρα απ το στήσιμο στο χώρο - που δεν είναι καθόλου εύκολο- έχεις το θέμα της συνεργασίας στην ένταση.

Reaction score
0

Καλημέρα. Και γω κάπως έτσι το βλέπω. Αν το sub είναι ενεργό θα πρέπει όταν ανεβάζω ένταση από τον ενισχυτή να ανεβάζω και στο sub. Aν όχι λογικά όλα θα ρυθμίζονται από τον ενισχυτή.

Reaction score
3.967

Καλημέρα. Και γω κάπως έτσι το βλέπω. Αν το sub είναι ενεργό θα πρέπει όταν ανεβάζω ένταση από τον ενισχυτή να ανεβάζω και στο sub. Aν όχι λογικά όλα θα ρυθμίζονται από τον ενισχυτή.
Nαί κ βάλε. Θα στα πεί κ ο ΚΚ που το κατέχει ετι περαιτέρω,,,,:126:

Reaction score
0

Αν είναι ενεργό το sub ανεβάζωντας την ένταση στον ενισχυτή θ ανεβαίνει και η ένταση στο sub? Γιατί σαφώς ένα sub θα έχει την δυνατότητα για πολύ περισσότερα χαμηλά αν θές και αν όχι το βάζεις να παίζει πολύ διακριτικά.

Reaction score
0

Γιατί έχω πάρει είδη τα rx6 και στο σπίτι έχω την εντύπωση ότι δεν έχω αρκετό μπάσο. Μπορώ να τ αλάξω αλλά τελικά η διαφορά θα ναι 650 € και μπορεί να μην δω μεγάλη διαφορά.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.988

Δεν θα δεις διαφορά. Τα μεγάφωνα είναι σχεδόν τα ίδια, να μη πω τα ίδια. Ανέβα σε δύο 8ιντσα.

Reaction score
0

Η οποιαδήποτε αλαγή σε ηχεία θα είμαι 200 € μείον γιατί θα μου τα πάρει σαν μεταχειρισμένα (τα χω μία βδομάδα) Εκτώς αυτού σε ποιά 8 ιντζα (monitor audio)? Δεν θε θέλω ν ανέβω και τρελά σε χρήματα. Η λύση του sub?

Reaction score
0

Και αν αξίζει η λύση του sub αυτά τι σας λένε? MONITOR AUDIO R370HD ή BR-10 και VELODYNE CHT-10Q ή CHT-12Q.

Reaction score
0

SOS Τα CANTON CHRONO 509 DC σε σχέση με τα rx6 rx8 λένε τίποτα? Είναι 3 δρόμων 160 w 20hz-40khz 88,3 db , tweeter 1" mid 7" woofer 7"

Reaction score
0

Καλημέρα. Τα rx8 τα παίζει σίγουρα ο HK 3490 ή θα χω θέμα με θερμοκρασίες? Μου προτείνουν ένα arcam a28 στα 850 € αξίζει τα λεφτά του ή σ αυτά τα λεφτά να επιλέξω κάτι άλλο?

Reaction score
0

Τα audio spectrum artemis σε σχέση με τα rx8 τί λένε? Και με τι ενισχυτή αυτά τα ηχεία γύρω στα 1000 €?

Reaction score
0
Τα εδωσες πισω τελικα τα 6αρια;
Και τα 2 ειναι καλα ηχεια το θεμα ειναι τι θα αρεσει σε σενα περισσοτερο,
και μην κοιτας παντα την τιμη για να κρινεις.

Εχει τυχη σε πολους να τους αρεσουν ηχεια φτηνωτερα.
Πανε να ακουσεις αν μπορεις.

Για ενισχυτη στο χιλιαρικο εχει πραμα θα βρεις,yamaha,denon η αν βρεις pioneer 72.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef