Από χθες το βράδυ βλέπω κι εγώ - επί τέλους - Mundial σε HD. Απίστευτη εμπειρία!

Reaction score
3.085
Καλημέρα.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης - 2 πιάτα, ένα των 1.20m και ένα του 1.0m με δύο διπλά LNBs έκαστον και μέσω δύο διακοπτών DiSEqC 4:1, εγκαταστάτης ο Γιάννης Καλέμης των Αφών Καλέμη - το σήμα διοχετεύτηκε τόσο στον AZBox Premium όσο και στον ενσωματωμένο δέκτη της τηλεόρασης και είδα επί τέλους το φως το αληθινόν!

Τί να πω! Μου πέσανε τα σαγόνια με τη διαφορά εικόνας ανάμεσα στη φτωχή εικόνα της ΝΕΤ και στην εικόνα του ARD-Das Erste HD (ευχαριστώ Χριστίνα Keller και Sotos65!). Λεπτομέρειες ακόμα και στο χορτάρι που πατούσαν οι ποδοσφαιριστές!

Τελικά, το έξοδο για την αναβάθμιση της εγκατάστασης και την πλήρη λειτουργία του AZBox δεν πήγε τζάμπα.

Υ.Γ.:
Φυσικά, η εγκατάσταση περιείχε και πολλή δική μου προσωπική δουλειά, στον τομέα της προετοιμασίας. Έπρεπε να διασφαλιστεί η στήριξη των ιστών των πιάτων, και αυτό σήμαινε κατασκευή από ανοξείδωτες λάμες, που προσαρμόστηκαν στα κάγκελα της ταράτσας με ασφαλή τρόπο. Να σημειώσω ότι η κατεργασία του ανοξείδωτου χάλυβα δεν είναι απλή υπόθεση, απαιτεί ειδικά εργαλεία και τρυπάνια κοβαλτίου, καθώς και γνώσεις για το πώς να το χειριστείς.

Καλημέρα και πάλι.
-

Reaction score
386
Απάντηση: Από χθες το βράδυ βλέπω κι εγώ - επί τέλους - Mundial σε HD. Απίστευτη εμπε

Kαλές hd θεάσεις Παναγιώτη.
Στο παρακάτω μπορείς να βλέπεις ποια κανάλια εκπέμπουν ελεύθερα και από που για αθλητικά mundial για την ώρα.

http://liveonsat.com/footy_today.php

Επίσης από το παρακάτω Link, αν σε ενδιαφέρουν τα Ελληνικά σχόλια ,μπορείς να βλέπεις & NET HD. :142:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=84152

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Από χθες το βράδυ βλέπω κι εγώ - επί τέλους - Mundial σε HD. Απίστευτη εμπε

Welcome to the club ... Παναγιωτη :109:

Είναι τελείως διαφορετικός ο κοσμος του HD απο τον SD...
και που να δείς και τον κόσμο του δορυφορικού HD - 3D...!!! :109:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.770

Καλορίζικο Παναγιώτη.
Πράγματι όταν η εικόνα από την κάμερα πάει κατευθείαν για εκπομπή, χωρίς να εγγραφεί κάπου και να ξαναπαιχτεί, είναι το κάτι άλλο.
Έχω έναν γείτονα που φέτος ειδικά για το μουντιάλ και με την δική μου παρότρυνση, έκανε την υπέρβαση και πήρε μεγάλη 55άρα LED TV και δορυφορικό σύστημα και έχει ξετρελαθεί.
Κάνει σαν μικρό παιδί με το νέο του παιχνίδι. Και έχει πλάκα όταν μου λέει: "κοίτα κοίτα εικόνα"

Όσο για τα ανοξείδωτα υποθέτω ότι έχεις μεγάλη εμπειρία απ΄αυτά λόγω της δουλειάς σου στη θάλασσα και στα πλοία τόσα χρόνια.
Κι εγώ δουλεύω τακτικά με ανοξείδωτα και μου βγάζουν την πίστη.
Ειδικά όταν και τα κοβαλτίου τρυπάνια χαλάνε με 3 - 4 τρύπες σε λάμα πάχους 8 χιλιοστών!
Αλλά κακά τα ψέμματα είναι το καλύτερο υλικό. Αθάνατο.

Reaction score
0

Καλορύζικο.
Και ελπίζω για όλους εμάς που λόγο Μουντιάλ κάναμε αυτή την κίνηση, αυτό το έξοδο, να βρεθεί και μετά λόγος χρησιμότητας του hd δορυφορικού εξοπλισμού μας. Κάποια free hd προγράμματα η και κάποιο οικονομικό πακέτο με αθλητικά και ντοκυμαντέρ. Περιμένουμε και απ'την nova το hd νέο της σήμα!!!!

Reaction score
119

Σημερα με την εικονα απο το ΖDF HD θα δεις το φως το αληθινο ακομα καλυτερα.
Η εικονα του Das Erste HD ειναι μαλλον μετρια εν συγκρισει με τα υπολοιπα.

Reaction score
3.085
Σας ευχαριστώ

Σας ευχαριστώ όλους σας για τις ευχές σας και τα καλά σας λόγια.

Kαλές hd θεάσεις Παναγιώτη.
Στο παρακάτω μπορείς να βλέπεις ποια κανάλια εκπέμπουν ελεύθερα και από που για αθλητικά mundial για την ώρα.

http://liveonsat.com/footy_today.php

Επίσης από το παρακάτω Link, αν σε ενδιαφέρουν τα Ελληνικά σχόλια ,μπορείς να βλέπεις & NET HD. :142:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=84152
Λευτέρη - και οι υπόλοιποι - το είχα υπ΄όψη μου το προγραμματάκι. Έκανα όμως έναν απλούστερο συνδυασμό, ο οποίος αποδείχθηκε καλή λύση. Συγκεκριμένα, στην αρχή δοκίμασα να έχω ήχο από την έξοδο line του Panasat (NOVA) - συντονισμένου στη ΝΕΤ, φυσικά - στον προενισχυτή/τελικό μου, με την αίσθηση ότι, επειδή είναι και οι δύο δορυφορικές μεταδόσεις, θα είναι συγχρονισμένες. Έπεσα όμως έξω κατά 3-5 δευτερόλεπτα. Μετά είπα να συνδέσω στον προενισχυτή την έξοδο του DVD Recorder, ώστε να δω κι από κει τί χρονική διαφορά θα έχει ο ήχος από την εικόνα. Προς μεγάλη μου έκπληξη, η επίγεια μετάδοση (που κι αυτή δορυφορική είναι στον πυρήνα της, φυσικά) ήταν σχεδόν εντελώς συγχρονισμένη με την δορυφορική του ARD-Das Erste HD (κάπου μισό δευτερόλεπτο υπολογίζω χρονική καθυστέρηση είχε ο ήχος), οπότε παρακολούθησα το υπόλοιπο της μετάδοσης του Ουρουγουάη-Γκάνα (αυτό κι αν ήταν θρίλερ!) υπό σχεδόν κανονικές συνθήκες. Το συστήνω σε όλους, αν δυσκολεύει το θέμα με το κομπιουτερίστικο τρόπο.

Welcome to the club ... Παναγιωτη :109:

Είναι τελείως διαφορετικός ο κοσμος του HD απο τον SD...
και που να δείς και τον κόσμο του δορυφορικού HD - 3D...!!! :109:
Πάνο μου, το κατάλαβα τώρα! Φυσικά, έχω επανειλημμένα απολαύσει Full HD από Blu-Ray στην τηλεόρασή μου, αλλά άλλο πράγμα η ζωντανή μετάδοση κι άλλο η "κονσέρβα-υλικό" του δίσκου.

Καλορίζικο Παναγιώτη.
Πράγματι όταν η εικόνα από την κάμερα πάει κατευθείαν για εκπομπή, χωρίς να εγγραφεί κάπου και να ξαναπαιχτεί, είναι το κάτι άλλο.
Έχω έναν γείτονα που φέτος ειδικά για το μουντιάλ και με την δική μου παρότρυνση, έκανε την υπέρβαση και πήρε μεγάλη 55άρα LED TV και δορυφορικό σύστημα και έχει ξετρελαθεί.
Κάνει σαν μικρό παιδί με το νέο του παιχνίδι. Και έχει πλάκα όταν μου λέει: "κοίτα κοίτα εικόνα"

Όσο για τα ανοξείδωτα υποθέτω ότι έχεις μεγάλη εμπειρία απ΄αυτά λόγω της δουλειάς σου στη θάλασσα και στα πλοία τόσα χρόνια.
Κι εγώ δουλεύω τακτικά με ανοξείδωτα και μου βγάζουν την πίστη.
Ειδικά όταν και τα κοβαλτίου τρυπάνια χαλάνε με 3 - 4 τρύπες σε λάμα πάχους 8 χιλιοστών!
Αλλά κακά τα ψέμματα είναι το καλύτερο υλικό. Αθάνατο.
Μιχάλη μου, η επιλογή μου για ανοξείδωτο είναι συνειδητή, ακριβώς λόγω επαγγέλματος και αποκτηθείσης πείρας δεκαετιών με αυτό. Όσο για τα τρυπάνια κοβαλτίου, όπως όλα τα κοπτικά εργαλεία της μηχανουργικής, έτσι κι αυτά έχουν φθορά και απαιτούν κάποια στιγμή τρόχισμα για να επανέλθουν στην προετεραία καλή κατάσταση κοπής. Αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί τροχό βάσης και - κυρίως - γνώση της τέχνης του τροχίσματος. Στη δουλειά μου λέμε πως: "Ο καλός ο τορναδόρος (ο μηχανουργός γενικά) φαίνεται από το πόσα μέτρα γρέζι βγαίνει στο τορνίρισμα ή στο τρύπημα". Που σημαίνει πως αν το κοπτικό εργαλείο (τρυπάνι, εργαλείο κοπής τόρνου, κοντύλι φρέζας, εργαλείο πλάνης κλπ.) είναι καλά και σωστά τροχισμένο, το γρέζι κοπής είναι συνεχές ως αποτέλεσμα καλής κοπής, Αλλά τώρα μπήκαμε σε άλλα χωράφια. Άστο για άλλη φορά.

Καλό απόγευμα.
-

Reaction score
3.085
ZDF HD. Έχει μετάδοση;

Σημερα με την εικονα απο το ΖDF HD θα δεις το φως το αληθινο ακομα καλυτερα.
Η εικονα του Das Erste HD ειναι μαλλον μετρια εν συγκρισει με τα υπολοιπα.
Τί εννοείς; Έχει μετάδοση Mundial από αυτό το κανάλι σήμερα; Κι αν ναι, ποιά (-ές) και τί ώρα (-ες);

Το λέω, διότι χτες το δοκίμασα και πράγματι η εικόνα του ήταν εξαιρετική, αλλά Mundial δεν είχε.

Ευχαριστώ.

Reaction score
119

Εδω εχει το Αργεντινη-Γερμανια στις 17.00 απο το ZDF HD. :615:
Για το βραδυνο ματς δε βλεπω ελευθερη hd μεταδοση απο τα Γερμανικα.

Reaction score
0

Ώχχχχ...

Reaction score
0

Τώρα θα βολευτούμε με το RTL. :109:
Τουλάχιστον 16:9

Reaction score
0

HD το είδες; Εγώ έχω μόνο τα 2 Γερμανικά.

Reaction score
1

Καλημέρα.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης - 2 πιάτα, ένα των 1.20m και ένα του 1.0m με δύο διπλά LNBs έκαστον και μέσω δύο διακοπτών DiSEqC 4:1, εγκαταστάτης ο Γιάννης Καλέμης των Αφών Καλέμη - το σήμα διοχετεύτηκε τόσο στον AZBox Premium όσο και στον ενσωματωμένο δέκτη της τηλεόρασης και είδα επί τέλους το φως το αληθινόν!

Τί να πω! Μου πέσανε τα σαγόνια με τη διαφορά εικόνας ανάμεσα στη φτωχή εικόνα της ΝΕΤ και στην εικόνα του ARD-Das Erste HD (ευχαριστώ Χριστίνα Keller και Sotos65!). Λεπτομέρειες ακόμα και στο χορτάρι που πατούσαν οι ποδοσφαιριστές!

Τελικά, το έξοδο για την αναβάθμιση της εγκατάστασης και την πλήρη λειτουργία του AZBox δεν πήγε τζάμπα.

Υ.Γ.:
Φυσικά, η εγκατάσταση περιείχε και πολλή δική μου προσωπική δουλειά, στον τομέα της προετοιμασίας. Έπρεπε να διασφαλιστεί η στήριξη των ιστών των πιάτων, και αυτό σήμαινε κατασκευή από ανοξείδωτες λάμες, που προσαρμόστηκαν στα κάγκελα της ταράτσας με ασφαλή τρόπο. Να σημειώσω ότι η κατεργασία του ανοξείδωτου χάλυβα δεν είναι απλή υπόθεση, απαιτεί ειδικά εργαλεία και τρυπάνια κοβαλτίου, καθώς και γνώσεις για το πώς να το χειριστείς.

Καλημέρα και πάλι.
-
Και πόσο πήγε * το μαλλί * εαν επιτρέπεται Παναγιώτη..?? Στο περίπου δηλαδή , διοτι ασφαλώς η προσωπική εργασία δεν αποτιμάται εύκολα....

Νάσαι πάντα καλά να τα χα'ιρεσαι όλα ....

Reaction score
0

Καλώς ήρθες στο κλαμπ της δορυφορικής HD μετάδοσης ποδοσφαίρου. Η επιστροφή σε SD θα σε ξενερώσει βέβαια μετά το τέλος του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Reaction score
3.085
Κοστολόγηση και άλλα

Και πόσο πήγε * το μαλλί * εαν επιτρέπεται Παναγιώτη..?? Στο περίπου δηλαδή , διοτι ασφαλώς η προσωπική εργασία δεν αποτιμάται εύκολα....

Νάσαι πάντα καλά να τα χαίρεσαι όλα ....
Καλησπέρα,

Κοίταξε, το κόστος είχε να κάνει περισσότερο με τα υλικά, ήτοι:

1) 1 πιάτο KBS-Dish100cm 97x87 cm.

2) 4 Humax LNBs, Twin, μοντέλο LNB 121

3) 2 MARNED DiSEqC Swithes 4x1.

4) Καλώδια

5) Ένα μωβ Irdeto CAM

Η εργασία (στήσιμο 2 πιάτων και συντονισμός, πέρασμα καλωδίωσης καθώς και συντονισμός και σετάρισμα 2 δορυφορικών δεκτών) ήταν στο συνολικό κόστος. Όλα μαζί κοντά στο 300άρι.

Καλώς ήρθες στο κλαμπ της δορυφορικής HD μετάδοσης ποδοσφαίρου. Η επιστροφή σε SD θα σε ξενερώσει βέβαια μετά το τέλος του Παγκοσμίου κυπέλλου.
Νάσαι καλά. Εδώ θα είμαστε να το συζητάμε.
-

Reaction score
1
Απάντηση: Κοστολόγηση και άλλα

[QUOTE
Η εργασία (στήσιμο 2 πιάτων και συντονισμός, πέρασμα καλωδίωσης καθώς και συντονισμός και σετάρισμα 2 δορυφορικών δεκτών) ήταν στο συνολικό κόστος. Όλα μαζί κοντά στο 300άρι.
-[/QUOTE]

Νομίζω οτι το ποσόν ακούγεται ιδιαίτερα λογικό , σε σχέση πάντα με το αποτέλεσμα που απο τις περιγραφές σου , κρίνεται πάρα πολύ καλό....!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.159
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound