Σχολή χορού

Reaction score
0
Καλησπέρα κι ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.

Είμαι στην κατασκευαστική φάση μιάς σχολής χορού με δύο αίθουσες, στο παρακάτω σκαρίφημα έχουμε:
> Με μπλε χρώμα τις γυψοσανίδες
> Με κόκκινο χρώμα τζαμαρία/τοίχο
> Με κίτρινο χρώμα τους τοίχους
&
> Με μαύρο χρώμα τις κολώνες

Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε δύο θέματα:

(1)
Στην Α' Αίθουσα θα τοποθετηθεί Πιάνο. Ποιά είναι η βέλτιστη θέση του;
Προς το παρόν σκέφτομαι να το τοποθετήσω κάτω δεξιά με μέτωπο (του πιανίστα) προς την αίθουσα.

(2)
Και για τις δύο αίθουσες πρέπει να εγκατασταθεί σύστημα ήχου ικανού να αποδώσει ρεπερτόριο (κατ' αρχήν) κλασικής μουσικής.
Το ζητούμενο δεν είναι οι μεγάλες εντάσεις, όσο η ομοιορφία και μια σχετική πιστότητα.

Πόσα ηχεία θα καλύψουν τις απαιτήσεις και σε ποιές θέσεις θα πρέπει να τοποθετηθούν;
Υποθέτω ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν κεντρικά ηχεία / subwoofer, τι τύπου ενισχυτές/all-in-one μπορούν να με καλύψουν;

Το budget που διαθέτω είναι αρκετά περιορισμένο, μπορώ να διαθέσω συνολικά (2 CD decks, ενισχυτικά, ηχεία, καλώδια) το πολύ μέχρι 1000 ευρώ.

Ευχαριστώ πολύ!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Σχολή χορού

Εκτός εξωφρενικού απροόπτου (λόγω, και πάλι, budget) μιλάμε για όρθιο πιάνο.

Reaction score
10
Επειδή πρόσφατα έστησα σύστημα σε σχολή χορού φίλης, ερωτήξεις:
Στις δύο αίθουσες θα υπάρχουν ταυτοχρονα διαφορετικά γκρουπάκια, άρα διαφορετική μουσική, άρα 2 συστήματα? Θα μπει ψευδοροφή με τρύπες (για ηχοαπορόφηση)? Καθρέφτες που θα έχει? Καλύτερα θα ήταν τα ηχεία να μπουν στο ταβάνι, και για αισθητικούς λόγους... Τα συστήματα σε ποιο σημειο θα μπουν?

Reaction score
0

@planitismetal:
Σε καθεμία αίθουσα παίζουν αυτόνομα δύο πηγές σε δύο διαφορετικά σετ ηχείων.

"ψευδοροφή με τρύπες" --> Ενδιαφέρον, πρώτη φορά το ακούω...
Πώς μπορώ να το ζητήσω από το συνεργείο που θα μου στήσει τις γυψοσανίδες;
Η έως τώρα σχεδίαση προέβλεπε γυψοσανίδα με στρώση πετροβάμβακα για την ψευδοροφή. Η διάταξη της ψευδοροφής ήταν με τρύπες για τα PL φωτιστικά, υποθέτω όμως πως δεν είναι αυτό στο οποίο αναφέρεσαι (?)
Επίσης, η έως ώρα σχεδίαση προβλέπει την ψευδοροφή εντελώς flat, είσαι ΟΚ με αυτό;

Στο νέο σκαρίφημα έχω μαρκάρει τις θέσεις των συστημάτων με το φουξ πολύγωνο + τους καθρέφτες με γαλάζιο:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Μπορείς να βάλεις 4-6 ηχεία οροφής , 8ιντσα για να εχεις καλο μπασάκι και ομοιόμορφο ήχο σε ολη την αίθουσα.

Φυσικά εχουν καπάκι , που μπορεί να βαφτεί.

Reaction score
0

"Μπορείς να βάλεις 4-6 ηχεία οροφής" --> ΟΚ, ευχαριστώ!
Έχεις κάποια συγκεκριμένα υπ' όψιν σου, επίσης πώς οδηγούνται αυτά;

Reaction score
2
Χαιρετώ και εγώ την ομάδα και τον φίλο pontiac. Πιστεύω το καλύτερο θα ήταν να έρθει κάποιος να δει τον χώρο και να κάνει τις προτάσεις του. Το μειωμένο budget ίσως το δυσκολεύει αλλά π.χ. λύσεις με ηχεία στην ψευδοροφή νομίζω πρέπει κάποιος να ξέρει που να τα τοποθετήσει! Το πιάνο (όρθιο)γενικά νομίζω αποδίδει καλύτερα (σε ένταση, όγκο και μπάσο) όταν είναι "φατσα" στον τοίχο σε μικρή απόσταση λίγων εκατοστών. Αυτό εδώ προφανώς δεν εξυπηρετεί διότι ο πιανίστας θα είναι πλάτη στον χώρο. Δεν είμαι και ειδικός βέβαια, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να το βλέπει ήλιος (δεν ξέρω τι γίνεται με την τζαμαρία). Γενικά θέλει σταθερή θερμοκρασία (όσο γίνεται χαμηλότερη) και υγρασία (ελαφρώς ανεβασμένη πάνω από 40-45% rH) για να διατηρεί το κούρδισμά του. Χαιρετώ και θα επανέρθω

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.987

Επειδή οι χώροι περικλείονται αναγκαστικά από μεγάλες ανακλαστικές επιφάνειες, ο βέλτιστος τρόπος τοποθέτησης ηχείων είναι στη οροφή (μεγάφωνα να κοιτούν προς τα κάτω), και μάλιστα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο πολλά και διεσπαρμένα. Μια λύση σε αυτό είναι τα μεγάφωνα των 100V, ώστε ο ενισχυτής να βλέπει κανονικό φορτίο.

Το πιάνο ενδείκνυται να τοποθετηθεί στην κάτω αριστερή γωνία του μεγάλου χώρου, τοπθετημένο έτσι, ώστε ο πιανίστας να βλέπει προς τα "ανατολικά", αν το πιάνο είναι όρθιο, ή προς τα "βορειοδυτικά", αν είναι grand piano, (ώστε το ανοικτό καπάκι να στρέφει τον ήχο προς το κέντρο της αίθουσας, και όχι προς τον τοίχο). Φαντάζομαι, πως αν πάρεις grand piano, αυτό θα είναι οικιακής χρήσης, με μήκος κάπου 1,6 - 1,8 μέτρα. (Τα πιάνα κοντσέρτου είναι μακρύτερα, φτάνουν μέχρι και 2,8 μέτρα). Χώρια ο χώρος του καθίσματος.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Σχολή χορού

Επειδή οι χώροι περικλείονται αναγκαστικά από μεγάλες ανακλαστικές επιφάνειες, ο βέλτιστος τρόπος τοποθέτησης ηχείων είναι στη οροφή (μεγάφωνα να κοιτούν προς τα κάτω), και μάλιστα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο πολλά και διεσπαρμένα. Μια λύση σε αυτό είναι τα μεγάφωνα των 100V, ώστε ο ενισχυτής να βλέπει κανονικό φορτίο.

Το πιάνο ενδείκνυται να τοποθετηθεί στην κάτω αριστερή γωνία του μεγάλου χώρου, τοπθετημένο έτσι, ώστε ο πιανίστας να βλέπει προς τα "ανατολικά", αν το πιάνο είναι όρθιο, ή προς τα "βορειοδυτικά", αν είναι grand piano, (ώστε το ανοικτό καπάκι να στρέφει τον ήχο προς το κέντρο της αίθουσας, και όχι προς τον τοίχο). Φαντάζομαι, πως αν πάρεις grand piano, αυτό θα είναι οικιακής χρήσης, με μήκος κάπου 1,6 - 1,8 μέτρα. (Τα πιάνα κοντσέρτου είναι μακρύτερα, φτάνουν μέχρι και 2,8 μέτρα). Χώρια ο χώρος του καθίσματος.
το ''ανατολικό''και το ''βορειοδυτικό''πως προκύπτει;έχεις τοπογραφικό;:137:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Σχολή χορού

@planitismetal:
Σε καθεμία αίθουσα παίζουν αυτόνομα δύο πηγές σε δύο διαφορετικά σετ ηχείων.

Πώς μπορώ να το ζητήσω από το συνεργείο που θα μου στήσει τις γυψοσανίδες;
Η έως τώρα σχεδίαση προέβλεπε γυψοσανίδα με στρώση πετροβάμβακα για την ψευδοροφή. Η διάταξη της ψευδοροφής ήταν με τρύπες για τα PL φωτιστικά, υποθέτω όμως πως δεν είναι αυτό στο οποίο αναφέρεσαι (?)
Επίσης, η έως ώρα σχεδίαση προβλέπει την ψευδοροφή εντελώς flat, είσαι ΟΚ με αυτό;

Στο νέο σκαρίφημα έχω μαρκάρει τις θέσεις των συστημάτων με το φουξ πολύγωνο + τους καθρέφτες με γαλάζιο:

Ψευδοροφή ή γυψοσανίδα?

[RELIOPS="Διάτρητες Ηχοαπορροφητικές Γυψοσανίδες"]
http://www.knauf.gr/3_110_000_004.html[/RELIOPS]

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef