WEISS DAC202 by avmentor

Reaction score
150
Σωτήρη ευχαρίστως να ακούσουμε οτι θέλεις, αφού όμως στο σύστημά σου δεν έκανε την διαφορά, δεν βλέπω το λόγο να το ψάξεις περαιτέρω. Γι αυτό εξ άλλου δανείζω μηχανήματα για να διαπιστώσει κάποιος τι κάνει στο σύστημά του, πριν αγοράσει και όχι τι άκουσε στο κατάστημα ή τι λένε οι άλλοι.

Μα μου κάνει εντύπωση τρομερή μάλιστα! Προσοχή όμως διότι εδώ δεν λέμε ότι δεν έπαιζε καλά! Πολύ πολύ καλά έπαιζε!

Απλά θέλω να δω τι διαφοροποίηση ασχέτου ποιο είναι καλύτερο ή όχι.

Η πηγή μου είναι εύκολο να έρθει εκεί οπότε αν θέλεις κι εσύ γιατί να μην το κάνουμε. Επίσης αν υπάρχει κάτι στο σύστημα μου που δεν αναδεικνύει τις διαφορές ή τις εμποδίζει από το να φανούν θα ήθελα να το ξέρω. Μεταξύ άλλων συσκευών όμως βλέπω διαφορές και αυτό είναι το περίεργο.

Τώρα τι μπορεί να φταίει μεταξύ B&W 800D, NEMO και 202 δεν ξέρω. Έχω κι έναν Bryston 14BSST που θα μπορούσα να δοκιμάσω αλλά επειδή ήταν μπελά δεν το έκαν.

Και εκτός από το σύστημα μου στου Γιάννη τι φταίει?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Θα ήθελα να σου πω ούτε άσχετοι είμαστε ούτε τα φήνουμε στην τύχη τους αυτά. Σαφώς και είναι σημαντικά. Έχω και το XTZ Room Analyzer κι έχω ασχοληθεί άπειρα πλέον για να δω τι κάνει ο χώρος μου.
σωστος...

Reaction score
2.248
Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

μ'αυτά που προσφέρει, ναι, συμφωνώ μαζί σου, τα αξίζει.

κάπχιοι βέβια δίνουν περισσότερα για ένα βραχίονα ή μια κεφαλή, (βλέπε DAC) με την "πίστη" πως το πικάπ (βλέπε CD) θα παίζει καλύτερα, αλλά .... τι να τους εκάμεις, δε γουστάρουν φάιρ-γουάιρ και πισιά, κακό του κεφαλιού τους!
Διαβάζοντας οοολο το νήμα δεν μπορώ να μην σκάσω από τα γέλια :204: :143:

Εμ και εσύ κε Κώστα δεν περίμενες λίγο..... βιάστηκες, βιάστηκες να μας την πεις :137:

Reaction score
0

Διάβασα κι εγώ το νήμα ρε παιδιά και κάτι με παραξένεψε. Κατ'αρχάς για να μην παρρεξηγηθώ, δεν λέω κανέναν άσχετο και αν λέω κάποιον αυτός είμαι εγώ. Στο θέμα μας λοιπόν. Λένε ο John και ο JargonGR ότι δεν βρήκαν διαφορά ανάμεσα στο dac202 και τα συστήματά τους. Άρα με τη χρήσε απλής επαγωγικής σκέψης, εγώ καταλήγω στο εξής.

Εφόσον δεν βρέθηκε διαφορά ανάμεσα στα μηχανήματα (denon) του John και στο dac202 συμπεραίνω ότι είναι εξίσου καλά και τα δύο, πράγμα μάλλον φυσιολογικό (για εμένα) μιας και κινούνται στο ίδιο επίπεδο τιμής.

Στη συνέχεια με τα μηχανήματα του Jagon πάλι δεν βρέθηκε διαφορά (άρα ισάξια) πράγμα το οποίο είναι αξιοσημείωτο μιας και μιλάμε για τεράστια διφορά τιμής.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι αφού το dac202 είναι ισάξιο και με την πηγή του John αλλά και του Jagon, τότε κατά συνέπεια οι δύο πηγές των εν λόγω ανθρώπων είναι ισάξιες. Άρα η το HTPC με σαφώς χαμηλότερο κόστος μπορεί και συναγωνίζεται μηχανήματα πολλαπλάσιου κόστους?
Ακόμα, όντως (αν έχει γίνει σύγκριση) δεν έχει υπάρξει διαφορά ανάμεσα στον denon και την asus?

Τέλος, θα γίνει τελικά αυτό το συγκριτικό sovereign και denon? Πολύ θα ήθελα να δω τα αποτελέσματα. Και να σημειώσω μία άποψη εδώ. Αν (λέω αν) ο sovereign δεν είναι fully balanced, τότε αυτό είναι υπέρ του denon και δεν βλέπω λόγο για να μην αξιοποιηθεί ή να μην γίνει σύγκριση fully balanced denon με sovereign. Εξάλλου δεν εξετάζεται το θέμα της συνδεσμολογίας, αλλά του αποτελέσματος.

Πάντως πολύ θα ήθελα να δω τα αποτελέσματα.

Να κάνω και το σχόλιο για το πικάπ. Κατά τη δική μου άποψη (που λατρεύω το βινύλιο) όντως είναι πιθανό (για εμένα σίγουρο) ένα πικάπ να μην φτάσει ποτέ την αποδοση του pc με ένα κορυφαίο dac. Έλα όμως που εμένα μου αρέσει! Και να καθαρίζω τους δίσκους, και ρυθμίζω την κεφαλή και να σηκώνομαι να αλλάζω πλευρά και να χαζεύω τους δίσκους μου στα ράφια μου. Και να και ακούω από τον υπολογιστή, μπορώ να σας πω ότι τους δίσκους που έχω σε βινύλιο (αλλά και σε CD) τους ξέρω όλους απέξω με κάθε κομμάτι που έχουν μέσα. Αντίθετα από τη μουσική βιβλιοθήκη που έχω στο pc έχω ακούσει το 30% στην καλύτερη (με έφαγαν οι δισκογραφίες, βλακεία μου το ξέρω).

Συμπερασμα:
1 το πικάπ που έχω
1 το PC
8 τα καλώδια που καταλήγουν στον ενισχυτή μου
88 τα βινύλια που χωράνε σε ένα ράφι

Τυχαίο? Δεν νομίζω!
(Μου έχει κολλήσει ρε παιδιά, συγνώμη!)

Reaction score
1.772

εστω οτι τα μηχανηματα ειναι το ιδιο καλα.

θα επρεπε τουλαχιστον να ακουγονται διαφορετικα.

οχι καλυτερα η χειροτερα αλλα διαφορετικα.

αφου δοκιμασατε και κατευθειαν δεν ειναι ο προ το προβλημα.

προβλημα υπαρχη ομως και ειμαι περιεργος να δω ποιο ειναι

αφου απο οτι φαινεται ειστε διατεθιμενοι να το ψαξετε.

Reaction score
29.995

εστω οτι τα μηχανηματα ειναι το ιδιο καλα.

θα επρεπε τουλαχιστον να ακουγονται διαφορετικα.

οχι καλυτερα η χειροτερα αλλα διαφορετικα.

αφου δοκιμασατε και κατευθειαν δεν ειναι ο προ το προβλημα.

προβλημα υπαρχη ομως και ειμαι περιεργος να δω ποιο ειναι

αφου απο οτι φαινεται ειστε διατεθιμενοι να το ψαξετε.

Γιατί πρέπει σώνει και καλά να ακούγονται διαφορετικά?
Γιατί πρέπει να υπάρχει πρόβλημα? :142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.805

για όλα φταίει το τζίτερ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.805

Γιατί πρέπει σώνει και καλά να ακούγονται διαφορετικά?
Γιατί πρέπει να υπάρχει πρόβλημα? :142:
σίγουρα ακούγονται διαφορετικά.

σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

βρείτε το.

Reaction score
140
Εγώ νομίζω ότι τα καλώδια δεν αφήνουν να αναδειχθούν οι διαφορές αλλά δεν το γράφω γιατί θα ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα και είναι και μεσημέρι:412:

Reaction score
10
Εγώ νομίζω ότι τα καλώδια δεν αφήνουν να αναδειχθούν οι διαφορές αλλά δεν το γράφω γιατί θα ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα και είναι και μεσημέρι:412:
Αντώνη είναι σίγουρα και αυτό, το θέμα είναι αν αυτό είναι σημαντικότερο.

Reaction score
29.995

Διάβασα κι εγώ το νήμα ρε παιδιά και κάτι με παραξένεψε. Κατ'αρχάς για να μην παρρεξηγηθώ, δεν λέω κανέναν άσχετο και αν λέω κάποιον αυτός είμαι εγώ. Στο θέμα μας λοιπόν. Λένε ο John και ο JargonGR ότι δεν βρήκαν διαφορά ανάμεσα στο dac202 και τα συστήματά τους. Άρα με τη χρήσε απλής επαγωγικής σκέψης, εγώ καταλήγω στο εξής.

Εφόσον δεν βρέθηκε διαφορά ανάμεσα στα μηχανήματα (denon) του John και στο dac202 συμπεραίνω ότι είναι εξίσου καλά και τα δύο, πράγμα μάλλον φυσιολογικό (για εμένα) μιας και κινούνται στο ίδιο επίπεδο τιμής.

Στη συνέχεια με τα μηχανήματα του Jagon πάλι δεν βρέθηκε διαφορά (άρα ισάξια) πράγμα το οποίο είναι αξιοσημείωτο μιας και μιλάμε για τεράστια διφορά τιμής.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι αφού το dac202 είναι ισάξιο και με την πηγή του John αλλά και του Jagon, τότε κατά συνέπεια οι δύο πηγές των εν λόγω ανθρώπων είναι ισάξιες. Άρα η το HTPC με σαφώς χαμηλότερο κόστος μπορεί και συναγωνίζεται μηχανήματα πολλαπλάσιου κόστους?
Ακόμα, όντως (αν έχει γίνει σύγκριση) δεν έχει υπάρξει διαφορά ανάμεσα στον denon και την asus?

Τέλος, θα γίνει τελικά αυτό το συγκριτικό sovereign και denon? Πολύ θα ήθελα να δω τα αποτελέσματα. Και να σημειώσω μία άποψη εδώ. Αν (λέω αν) ο sovereign δεν είναι fully balanced, τότε αυτό είναι υπέρ του denon και δεν βλέπω λόγο για να μην αξιοποιηθεί ή να μην γίνει σύγκριση fully balanced denon με sovereign. Εξάλλου δεν εξετάζεται το θέμα της συνδεσμολογίας, αλλά του αποτελέσματος.

Πάντως πολύ θα ήθελα να δω τα αποτελέσματα.

Να κάνω και το σχόλιο για το πικάπ. Κατά τη δική μου άποψη (που λατρεύω το βινύλιο) όντως είναι πιθανό (για εμένα σίγουρο) ένα πικάπ να μην φτάσει ποτέ την αποδοση του pc με ένα κορυφαίο dac. Έλα όμως που εμένα μου αρέσει! Και να καθαρίζω τους δίσκους, και ρυθμίζω την κεφαλή και να σηκώνομαι να αλλάζω πλευρά και να χαζεύω τους δίσκους μου στα ράφια μου. Και να και ακούω από τον υπολογιστή, μπορώ να σας πω ότι τους δίσκους που έχω σε βινύλιο (αλλά και σε CD) τους ξέρω όλους απέξω με κάθε κομμάτι που έχουν μέσα. Αντίθετα από τη μουσική βιβλιοθήκη που έχω στο pc έχω ακούσει το 30% στην καλύτερη (με έφαγαν οι δισκογραφίες, βλακεία μου το ξέρω).

Συμπερασμα:
1 το πικάπ που έχω
1 το PC
8 τα καλώδια που καταλήγουν στον ενισχυτή μου
88 τα βινύλια που χωράνε σε ένα ράφι

Τυχαίο? Δεν νομίζω!
(Μου έχει κολλήσει ρε παιδιά, συγνώμη!)

Μια μικρή διόρθωση στην αρχή της γραφής σου.
Δεν είναι ιδίου κόστους τα μηχανήματα , 3150 εχει το weiss 8640 εχει ο avp.To pc του σωτήρη με την assus και τα υπόλοιπα ολα μπορεί και να εχει φτάσει τα 5000 .
Οπως σωστά είπες δεν κατηγόρησε κανείς το 202 , είπαμε παίζει καλά , τις διαφορές δεν ακούσαμε.
Εξ ου και η ιδέα να συγκρίνω τον avp με το medea , και τον sovereign.
Επίσης διαφορά μεταξύ avp και assus πάλι δεν ακούσαμε , τεστ που κάναμε προ καιρού.

Reaction score
29.995

Καλά τώρα αμα το ξεφτυλίσουμε με τα καλώδια καλά κρα΄σσά.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Καλά τώρα αμα το ξεφτυλίσουμε με τα καλώδια καλά κρα΄σσά.
ας τα καλωδια. ο μπακ και ο εαρ σου λενε οτι πρεπει να ακους διαφορες. εαν δεν ακους υπαρχει προβλημα, βρες το. και το κακο ειναι οτι συνηθως εχουν δικιο...

Reaction score
29.995

σίγουρα ακούγονται διαφορετικά.

σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

βρείτε το.

ψάξε ψάξε δεν θα το βρείς......
Ελα βρες το ρε κώστα το ρημάδι , παντού το ψάχνουμε , και δεν το βρίσκουμε.:135:

Reaction score
29.995
Απάντηση: Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

ας τα καλωδια. ο μπακ και ο εαρ σου λενε οτι πρεπει να ακους διαφορες. εαν δεν ακους υπαρχει προβλημα, βρες το. και το κακο ειναι οτι συνηθως εχουν δικιο...

Καλά ο καθένας λέει οτι θέλει , τα είπαμε αυτά.:116:
Αμα θέτε ελάτε να το ξανακάνουμε το πείραμα.
Και btw γιατί πρέπει σώνει και καλά να ακούς διαφορές? και να υπάρχει και πρόβλημα ρε νίκο?
Εχουμε δυο κουτιά που κάνουν την ιδια δουλειά , διαφορετικά μεν -σχεδόν - αλλά την ιδια δουλειά , γιατί πρέπει να ακούγονται διαφορετικά? Δεν το καταλαβαίνω αυτό.?

Reaction score
140
Γιάννη από την αρχή είπα το ντενον είναι σοβαρό μηχανάκι – δικαιολογημένα να ήταν και καλύτερο του 202

Αυτό με την ασους δεν μπορούμε να καταλάβουμε

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Καλά ο καθένας λέει οτι θέλει , τα είπαμε αυτά.:116:
Αμα θέτε ελάτε να το ξανακάνουμε το πείραμα.
Και btw γιατί πρέπει σώνει και καλά να ακούς διαφορές? και να υπάρχει και πρόβλημα ρε νίκο?
Εχουμε δυο κουτιά που κάνουν την ιδια δουλειά , διαφορετικά μεν -σχεδόν - αλλά την ιδια δουλειά , γιατί πρέπει να ακούγονται διαφορετικά? Δεν το καταλαβαίνω αυτό.?
η διαφορα με την καρτα πρεπει να ειναι ακουστη 100%. οταν δεν ειναι πρεπει να δεις τι γινεται. για τον προ πρεπει να ακους διαφορες υπερ του προ κατ εμενα!! αλλα αυτο εχει λιγη σημασια.... γιατι ακουγονται διαφορετικα εχει 300εξηγησεις, το σιγουρο ειναι οτι απο ενα συστημα που σεβετε τον εαυτο του ανεξαρτητως τιμης πρπει να μπορεις να ξεχωρισεις μια καρτα ηχου απο ενα dac.
απτα...
Νικος

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.579
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani