WEISS DAC202 by avmentor

D

deleted user 10898

Guest
Γιάννη από την αρχή είπα το ντενον είναι σοβαρό μηχανάκι – δικαιολογημένα να ήταν και καλύτερο του 202

Αυτό με την ασους δεν μπορούμε να καταλάβουμε
ακριβως...

Reaction score
29.995
Απάντηση: WEISS DAC202 by avmentor

Κοιτάξτε παιδιά με το hifi hiend ασχολούμαι ερασιτεχνικά απο το 80 , και επαγγελματικά απο το 90 , εχω παραστεί σε ουκ ολίγες δοκιμές και συγκριτικά , χωρίς τελικό αποτ΄'ελεσμα , γιατί απλάδεν υπήρχε.Διαφορές μεταξύ ηχείων υπάρχουν και είναι τεράστιες. Διαφορές ενισχυτών , λάμπες και τρανζίστορς υπάρχουν και είναι μικρότερες.
Διαφορές μεταξύ dac's , ποτέ δεν ακούσαμε , εγω και κάμποσοι άλλοι.
Ακόμα και ανάμεσα σε φτηνιάρικα μηχανάκια κόντρα σε υπερμηχανήματα.
Δεν υπάρχουν ακουστές διαφορές η εστω αν το θέλετε διαφορές που να δικαιολογούν την διαφορά του ποσού.
Στο συγκριτικό που κάναμε με τον σωτήρη , avp vs assus , οσο και αν το παλάιψαμε διαφορές δεν ακούσαμε.Ούτε θέλω να εκθειάσω την assus αλλά ούτε και να θάψω τον Avp.
Δεν μειώνω τον avp λέγοντας οτι σε δικάναλο πρόγραμα ακούγεται το ιδιο η σχεδόν το ιδιο με την assus.Τι να κάνουμε ?
Μπορεί σε sacd να παίζει καλύτερα ο avp , αν και αμφιβάλω, αλλά αυτό θέλει άλλου είδους set up.
Επίσης ενα λεπτο σημείο που την πατάει πολύς κόσμος είναι το level.Αν δεν είναι ακριβώς το ιδιο , παρερμηνεύονται πράγματα για πλάκα.Η διαφορά ενος και μόνον db είναι αρκετή για να θάψει ενα μηχάνημα και να θεοποιήσει ενα άλλο.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Αν έχεις κάποια καλά ακουστικά δοκίμασε να δεις τι θα ακούσεις.

Reaction score
29.995

Το κάναμε και αυτό , οσο αφορά στο weiss και πάλι διαφορά δεν ακούσαμε.
Ακουστικά , τι άλλο denon ah-d7000.
Περιμένω κάτι fostex t50-rp.

Reaction score
0

Μια μικρή διόρθωση στην αρχή της γραφής σου.
Δεν είναι ιδίου κόστους τα μηχανήματα , 3150 εχει το weiss 8640 εχει ο avp.To pc του σωτήρη με την assus και τα υπόλοιπα ολα μπορεί και να εχει φτάσει τα 5000 .
Οπως σωστά είπες δεν κατηγόρησε κανείς το 202 , είπαμε παίζει καλά , τις διαφορές δεν ακούσαμε.
Εξ ου και η ιδέα να συγκρίνω τον avp με το medea , και τον sovereign.
Επίσης διαφορά μεταξύ avp και assus πάλι δεν ακούσαμε , τεστ που κάναμε προ καιρού.

Ωπ, ωπ! Διαφωνώ! Μην ξεχνάς ότι 3150 έχει το weiss, αλλά χρησιμοποίησες και το τελικό στάδιο του avp, οπότε ανεβαίνει η τιμή! Άσε που (αν το πάρεις αναλογικά δηλαδή) βγαίνουν στα ίδια χρήματα γιατί η σύγκριση (κόστους) που πρέπει να γίνει, είναι της προενίσχυσης/dac μονάδας με το weiss. (δλδ παρ'το αυγό και κούρευτο...).

Και στο ότι έπρεπε να ακουστούν διαφορές διαφωνώ! Υποτίθεται ότι αυτά τα μηχανήματα είναι υψηλης πιστότητας και έχουν ως στόχο την απόλυτη (και άπιαστη). Οπότε, λογικά όσο ανεβαίνεις σε ποιότητα, (και κόστος) τόσο περιμένεις να προσεγγίζουν την "απόλυτη" πιστότητα και άρα να ακούς ελάχιστες έως μηδενικές διαφορές.

Reaction score
29.995

Τι λες μάναμ? πιο τελικό στάδιο?
Ο avp είναι προ.Για την ακρίβεια preopro.
Αν εννοείς τον τελικό , και βέβαια τον χρησιμοποίησα.
Πως θα οδηγούσα ηχεία χωρίς τελικό?
Ο τελικός οτι του δώσεις παίζει.Αν του δώσεις σιρόπια , ε σιρόπια θα παίξει.
Αν του δώσεις κλωτσοπατινάδες , ε κλωτσοπατινάδες θα παίξει.
Που εμπλέκεται εδω ο τελικός?
8640 εχει ο avp και 8540 εχει ο poa.Δυο ξεχωριστά μηχανάκια.

Reaction score
4.419

Κοιτάξτε παιδιά με το hifi hiend ασχολούμαι ερασιτεχνικά απο το 80 , και επαγγελματικά απο το 90 , εχω παραστεί σε ουκ ολίγες δοκιμές και συγκριτικά , χωρίς τελικό αποτ΄'ελεσμα , γιατί απλάδεν υπήρχε.Διαφορές μεταξύ ηχείων υπάρχουν και είναι τεράστιες. Διαφορές ενισχυτών , λάμπες και τρανζίστορς υπάρχουν και είναι μικρότερες.
Δεν υπάρχουν ακουστές διαφορές η εστω αν το θέλετε διαφορές που να δικαιολογούν την διαφορά του ποσού.
Στο συγκριτικό που κάναμε με τον σωτήρη , avp vs assus , οσο και αν το παλάιψαμε διαφορές δεν ακούσαμε.Ούτε θέλω να εκθειάσω την assus αλλά ούτε και να θάψω τον Avp.
Δεν μειώνω τον avp λέγοντας οτι σε δικάναλο πρόγραμα ακούγεται το ιδιο η σχεδόν το ιδιο με την assus.Τι να κάνουμε ?
Μπορεί σε sacd να παίζει καλύτερα ο avp , αν και αμφιβάλω, αλλά αυτό θέλει άλλου είδους set up.
Επίσης ενα λεπτο σημείο που την πατάει πολύς κόσμος είναι το level.Αν δεν είναι ακριβώς το ιδιο , παρερμηνεύονται πράγματα για πλάκα.Η διαφορά ενος και μόνον db είναι αρκετή για να θάψει ενα μηχάνημα και να θεοποιήσει ενα άλλο.
Γιαννη κατι δεν παει καλα εδω. Για σενα και τους φιλους σου. Εδω ο Σταματακος εκανε τεστ σε 15 διαφορετικα ντακ και παντου κατι διαφορετικο ειχε να γραψει. Φαινεται λογικο να υπαρχουν διαφορες. Μικρες ενδεχομενως αλλα υπαρκτες.

Θα ηθελα να εκανες συγκριση των ντακ, οχι μεσω του λαπτοπ, αλλα με media player. Γιατι εχω μια υποψια, αλλα ακομη δεν την λεω. Βρες δυο ιδια media player (πχ e-great), και κανε παλι τις συγκρισεις. Βαλε κομματια, απο τη μια να υπαρχει εντονο μπασο και αλλα κομματια με εντονα πριμα. Εχω μια υποψια οτι θ ακουσεις διαφορες (κατα την αποψη μου πολυ μικρες).

Reaction score
0

Τι λες μάναμ? πιο τελικό στάδιο?
Ο avp είναι προ.Για την ακρίβεια preopro.
Αν εννοείς τον τελικό , και βέβαια τον χρησιμοποίησα.
Πως θα οδηγούσα ηχεία χωρίς τελικό?
Ο τελικός οτι του δώσεις παίζει.Αν του δώσεις σιρόπια , ε σιρόπια θα παίξει.
Αν του δώσεις κλωτσοπατινάδες , ε κλωτσοπατινάδες θα παίξει.
Που εμπλέκεται εδω ο τελικός?
8640 εχει ο avp και 8540 εχει ο poa.Δυο ξεχωριστά μηχανάκια.
Χμμ, τότε λάθος μου!
Εννοείται πως θα έβαζες τελικό. Νόμιζα ότι ήταν ολοκληρωμένος, τον είδα έτσι και ψωμομένο και παραπλανήθηκα.

Reaction score
29.995

Γιαννη κατι δεν παει καλα εδω. Για σενα και τους φιλους σου. Εδω ο Σταματακος εκανε τεστ σε 15 διαφορετικα ντακ και παντου κατι διαφορετικο ειχε να γραψει. Φαινεται λογικο να υπαρχουν διαφορες. Μικρες ενδεχομενως αλλα υπαρκτες.

Θα ηθελα να εκανες συγκριση των ντακ, οχι μεσω του λαπτοπ, αλλα με media player. Γιατι εχω μια υποψια, αλλα ακομη δεν την λεω. Βρες δυο ιδια media player (πχ e-great), και κανε παλι τις συγκρισεις. Βαλε κομματια, απο τη μια να υπαρχει εντονο μπασο και αλλα κομματια με εντονα πριμα. Εχω μια υποψια οτι θ ακουσεις διαφορες (κατα την αποψη μου πολυ μικρες).

Να το δούμε και αυτό με τον σωτήρη που είναι επι του pcάδικου.:142:

Reaction score
29.995

Χμμ, τότε λάθος μου!
Εννοείται πως θα έβαζες τελικό. Νόμιζα ότι ήταν ολοκληρωμένος, τον είδα έτσι και ψωμομένο και παραπλανήθηκα.

Δικαίως μπερδεύτηκες , το έγραψα και πιο πάνω το μοσχάρι είναι 27.5 κιλά . Δεν θυμίζει και πολύ προ. Μάλλον ολοκληρωμένο θα έλεγα και εγω.:142:

Reaction score
22

Kαλησπέρα,

δεν γνωρίζω καλά τα παρεάκι και θα ηθελα να με συγχωρεσετε
αλλά αν κανετε τελικά τη κόντρα με τον geo μπορω να πονταρω ενα χιλιαρικακι στα αναλογικά εκ κηφισιάς?

Θα με συγχωρεσεις Τζον, ακους διαφορες από παραγωγη σε παραγωγη?
οχι απλά λίγο διαφορετικά αλλά αισθητα διαφορετικό ακουσμα

Ο κύριος Θεμης πιστευω οτι αναφερε το τι συμβαινει
μου εχει τύχει και εμενα ενα μηχανακι να επιβαλλει τον ηχο του

Reaction score
1.772

Γιατί πρέπει σώνει και καλά να ακούγονται διαφορετικά?
Γιατί πρέπει να υπάρχει πρόβλημα? :142:
γιατι δυο διαφορετικα μηχανηματα ακουγονται διαφορετικα

μεταξυ τους για να μη σου πω και δυο ιδια αν ειναι χειροποιητα.

ποσο μαλλον τρια.

αν δεν ακουγονται καποιος λογος υπαρχη.

θα μπορουσα να στο αποδειξω ευκολα αν ειμασταν κοντα αλλα

προσφερθηκαν κι αλλοι οποτε δοκιμαστε.

Reaction score
15.548

Αστο ρε κωστάκη ... αφού δεν τόχεις το ρημάδι ? .....

Επειδη εγω δεν τοχω Τζονι ακου και κανεναν αλλον.....

Τα μηχανακια σου εχουν(7κ προ) και (7κ τελικος 10καναλος) για να μην πω λιγοτερα και αρχιζεις και κλαις....:116:

Με τον Σωτηρη που μιλησα τηλ μου ειπε οτι και με dac του 1/3 του weiss δεν υπηρχε διαφορα....:111::112:

Οπως ειπαν και καποιοι που τοχουν ....ψαξτε τι ακουτε...:137:

Reaction score
150
Τα καλώδια μου στα L&R είναι Belden 2.5mm και έχουν μήκος ούτε ένα μέτρο το καθένα. Επίσης έχω δυο ζευγάρια στο κάθε ηχείο όχι επειδή πιστεύω ότι κάνουν διαφορά αλλά μιας και ο κάθε NEMO έχει δυο ζευγάρια μπόρνες τα έβαλα έτσι για γούστο κι επειδή το προτείνει και η B&W. Α, να σημειώσω ότι η σύνδεση με το Weiss ήταν Balanced με τους τελικούς (μόνο balanced έχουν) αλλά και με τον προ.

Πάντως διαφορά στο σύστημα μου μεταξύ των DAC του Onkyo και της Asus βλέπω και η Asus παίζει πολύ καλύτερα. Το λέω για να μη λέτε ότι δεν βλέπουμε πουθενά διαφορές.

Όπως διαφορά (ασχετως αν τη γουστάρω) κάνει και το Audyssey φυσικά και ακουστή αλλά αυτό είναι αναμενόμενο γιατί μιλάμε για επέμβαση στην απόκριση συχνότητας άμεση. Το ίδιο και τα EQ που έχω στα sub.

Ρε παιδιά μη το κουράζουμε μιας και το HTPC μου είναι πανεύκολο να το πάω όπου θέλω κι έχει κι ενσωματομένη οθόνη και με το Dinove EDGE δεν έχω ούτε καλώδια ούτε μπελά να το φέρω όπου θέλετε να το δοκιμάσουμε. Απλά πράγματα και θα λυθεί και το μυστήριο.

Reaction score
29.995

Επειδη εγω δεν τοχω Τζονι ακου και κανεναν αλλον.....

Τα μηχανακια σου εχουν(7κ προ) και (7κ τελικος 10καναλος) για να μην πω λιγοτερα και αρχιζεις και κλαις....:116:

Με τον Σωτηρη που μιλησα τηλ μου ειπε οτι και με dac του 1/3 του weiss δεν υπηρχε διαφορα....:111::112:

Οπως ειπαν και καποιοι που τοχουν ....ψαξτε τι ακουτε...:137:
Γιατί μάναμ αγχώνεσαι?
Εγω δεν αγχώνωμαι καθόλου. Οσο εχουν, εχουν τα μηχανάκια μου.
8560 και 8540 εχουν κατάλογο .Εννεοείται οτι street price τα βρίσκεις λιγότερο.Γιατί να κλαίω? εγω τα εχω πληρώσει λιγότερο , απο τους πρώτους γαρ.
Δεν ξέρω και δεν καταλαβαίνω αυτό που λες για τον σωτήρη, με το τηλ.
Οσον αφορά για αυτούς που το εχουν καλά κάνουν και λένε οτι λένε , και εγω λεω τα δικά μου , gecke?

Reaction score
15.548

Γιατί μάναμ αγχώνεσαι?
Εγω δεν αγχώνωμαι καθόλου. Οσο εχουν, εχουν τα μηχανάκια μου.
8560 και 8540 εχουν κατάλογο .Εννεοείται οτι street price τα βρίσκεις λιγότερο.Γιατί να κλαίω? εγω τα εχω πληρώσει λιγότερο , απο τους πρώτους γαρ.
Δεν ξέρω και δεν καταλαβαίνω αυτό που λες για τον σωτήρη, με το τηλ.
Οσον αφορά για αυτούς που το εχουν καλά κάνουν και λένε οτι λένε , και εγω λεω τα δικά μου , gecke?
γκεγκε...:137:

Ρωτα τον Σωτηρη....

Ο καθενας οτι ακουει λεει Τζονι...

Οι διαφορες ειναι υπαρκτες για μενα που δεν ειμαι και του ηχου οπως αλλοι......

Ακου και λιγο τα παιδια που γνωριζουν κατι παραπανω απο σενα...

Εμενα παντως με καλυψε ο vet σε μερικα σημεια....

να ακουσεις την "μεστή μεσαια περιοχη του 202 και τα αερινα μεταξενια πριμα του" (τι γραφω ε?)

Reaction score
777
ας τα καλωδια. ο μπακ και ο εαρ σου λενε οτι πρεπει να ακους διαφορες. εαν δεν ακους υπαρχει προβλημα, βρες το. και το κακο ειναι οτι συνηθως εχουν δικιο...
ναι ενώ στην περίπτωση των καλωδίων το να ακούς διαφορές είναι αρνητικό για το σύστημα...τί να πείς...

πραγματικά και εγώ αυτό πιστεύω.Οτι στα dac δέν υπάρχουν διαφορές που να δικαιολογούν τα ποσά.Ή μάλλον να το πώ καλύτερα είναι άσκοπη η dac-ολατρεία.Ουσιαστικά είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας πρίν τα καλώδια.Βέβαια τα αποτελέσματα χρήματα-απόδοση είναι απογοητευτικά...

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

ναι ενώ στην περίπτωση των καλωδίων το να ακούς διαφορές είναι αρνητικό για το σύστημα...τί να πείς...

πραγματικά και εγώ αυτό πιστεύω.Οτι στα dac δέν υπάρχουν διαφορές που να δικαιολογούν τα ποσά.Ή μάλλον να το πώ καλύτερα είναι άσκοπη η dac-ολατρεία.Ουσιαστικά είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας πρίν τα καλώδια.Βέβαια τα αποτελέσματα χρήματα-απόδοση είναι απογοητευτικά...
γιατι καλε ειναι αρνητικο να ακους διαφορες στα καλωδια;

το αν οι διαφορες δικαιολογουν τα χρηματα η οχι ειναι υποθεση

του καθενος και της τσεπης του αλλα το να μην υπαρχουν

καθολου διαφορες ειναι περιεργο.

και εγω δεν ακουω διαφορες στα καλωδια ρευματος αλλα

στην πραγματικοτητα ακουω τοσο μικρες διαφορες που δεν αξιζη

να ασχοληθω μαζι τους.

αυτο δεν σημαινη ομως οτι δεν υπαρχουν.

Reaction score
29.995

γκεγκε...:137:

Ρωτα τον Σωτηρη....

Ο καθενας οτι ακουει λεει Τζονι...

Οι διαφορες ειναι υπαρκτες για μενα που δεν ειμαι και του ηχου οπως αλλοι......

Ακου και λιγο τα παιδια που γνωριζουν κατι παραπανω απο σενα...

Εμενα παντως με καλυψε ο vet σε μερικα σημεια....

Γιατί ρε κωστάκη ? δλδ δεν μου φτάνει η δική μου η γνώμη?
Πρέπει να πάρω και συμβούλους?
Δεν μας τα λες καλά μου φαίνεται .
Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν απο τους υπόλοιπους που γράφουν εδω , ο καθένας εχει την άποψή του , και είναι σεβαστή.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΣΤΏ.
ΚΑΙ εν πάσει πάση περιπτώσει αν θεωρούσα οτι ήθελα βοήθεια , ε , μάλλον θα την ζήταγα και δεν θα ντρεπόμουνα.
Ομως στην παρούσα φάση δεν ζητάω βοήθεια ούτε θεωρώ οτι εχω μπερδευτεί . Οι απόψεις μου είναι ξεκάθαρες .
Μετά απο ενα συγκριτικό και μάλλιστα παρουσία και άλλων αυτιών και οχι μόνο των δικών μου διαπιστώθηκε αυτό που έγραψα , και αυτό που έγραψε και ο σωτήρης.Γιατί πρέπει σώνει και καλά να είμαστε λάθος εμείς και οχι εσείς? :142:

Reaction score
29.995
Απάντηση: Re: WEISS DAC202 by avmentor

Είναι μια απο τις λίγες φορές γενικότερα που συμφωνώ με τον teachertza , αλλά ετσι είναι.
Η μάλλον απλά συμφωνώ μαζί του για να μην εκλειφθεί λάθος η κουβέντα μου. Παρόλο που στο παρελθόν τον εχω κράξει , και ζητώ πάλι συγνώμη για αυτό.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος