how-to-split-video-into-chapters

Reaction score
0
Γεια σας . δεν ξερω αν το topic μου το εχω στην σωστη κατηγορια αλλα δεν βρικα αλλη πιο καταλληλη για να το βαλω

ας μπουμε στο θεμα μας .

Αυτο που θελω να κανω ειναι να περνω σαν εισοδο ενα video(mpeg-4) με καποιο εργαλειο και σαν εξοδο να ειναι παλυ σε μορφη mpeg-4 αλλα οργανωμενο σε chapters ...

Επισης αμα γινετε τα ονοματα των chapters να τα καθοριζω εγω και οχι by default το προγραμμα...

αυτα προς το παρον

ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και την υπομονη .

Reaction score
3
Απάντηση: how-to-split-video-into-chapters

Κατ' αρχήν καλωσήρθες.
Μάλλον έπρεπε να βάλεις το θέμα στις ειδικές κατηγορίες-Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και περιφερειακά. Αλλά δεν πειράζει, ίσως μπορεί να το διορθώσει κάποιος συντονιστής, αν βέβαια πάει εκεί ή κάπου αλλού.
Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το τι ακριβώς εννοείς με το:<<...να περνω σαν εισοδο ενα video(mpeg-4) με καποιο εργαλειο και σαν εξοδο να ειναι παλυ σε μορφη mpeg-4 αλλα οργανωμενο σε chapters...>>.
Προφανώς θα εννοείς βίντεο (mpeg-4) από κάποια εξωτερική πηγή στον Η/Υ και ταυτόχρονα (ή με επεξεργασία) να βάζεις κεφάλαια και να το σώζεις σε mpeg-4.
Μπορείς να το διευκρινήσεις για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε;

Reaction score
0

Ναι αυτο εννοω. εχω ενα βιντεο σε mpeg-4 και θελω αυτο το βιντεο να του βαλω chapters . οταν ο χρηστης κανει click στο chapter1 με την μορφη link τοτε θα τον πηγαινει στο αντιστοιχω chapter . βεβαιως το chapter θα του ορισω εγω τον τιτλο

απλα δεν ξερω με ποιο εργαλειο να το κανω αυτο . ελπιζω το εργαλειο που θα μου προτεινετε να ειναι free και σχετικα ευκολο.

συγκεκριμενα η μορφη που θελω να παρει το αρχειο video ειναι οπως ειναι και στο παρακατω link: http://videolectures.net/mit6046jf05_demaine_lec03/

δηλαδη εκει που λεει slides να κανω click σε ενα link και να πηγεναι το βιντεο στην x χρονικη στιγμη . καπως ετσι το θελω. εχεις να μου προτινεις γενικα καποιο εργαλειο γι αυτο τον σκοπο?

ευχαριστω εκ των προτερων.

Reaction score
0

Γενικά υπάρχει τρόπος να εισάγω chapters σε βίντεο Mpeg-4 ???

Ευχαριστω :)

Reaction score
3

Δεν ξέρω κάποιο τέτοιο εργαλείο. Αλλά γιατί δεν τα κάνεις ξεχωριστά βίντεο με αρίθμηση στην αρχή και μετά το όνομα που θέλεις.
Έτσι θα παίζουν με την σειρά που θέλεις και θα εχουν το όνομα που θέλεις.

Reaction score
0

Εγω θελω με εργαλειο να το κανω αυτο . πως ειναι ενα DVD που εχει chapters ετσι θελω και σε ενα mpeg-4 να ειναι οργανωμενο σε chapters

Αλλα δεν ξερω πως γινετε αυτο...

Τελος παντον. ευχαριστω για την βοηθεια ..

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Από ότι ξέρω μόνο αρχεία mkv υποστηρίζουν chapters
Matroska is designed with the future in mind. It incorporates features you would expect from a modern container format, like:
  • Fast seeking in the file
  • Chapter entries
  • Full metadata (tags) support
  • Selectable subtitle/audio/video streams
  • Modularly Expendable
  • Error resilience (can recover playback even when the stream is damaged)
  • Streamable over the internet and local networks (HTTP, CIFS, FTP, etc)
  • Menus (like DVDs have)
http://www.matroska.org/technical/whatis/index.html

Reaction score
3

Αλήθεια, όπως λέει και ο gkontoletas, γιατί δεν τα μετατρέπεις σε Matroska;

Reaction score
0

Πάνω σε αυτό με τα MKV αρχεία έχω και εγώ να ρωτήσω κάποια πράγματα.
1)Δοκίμασα να κάνω 2 διαφορετικά αρχεία 1 αλλά στο Pc όταν το ανοίγω δεν έχει πρόσβαση στο 2ο.Εκτός αν το ανοίξω με vlc που εκεί παίζει σε μια εικόνα το ένα και σε διαφορετική το άλλο ταυτόχρονα.
2)Το link για το chapter editor στα MKV δεν το πολυκατάλαβα.Δοκίμασα να κάνω κεφάλαια με το mkvmerge με βάση τον χρόνο αλλά κόλλαγε και μου έβγαζε πρόβλημα.
3)Αν το mkv αρχείο έχει chapters και το μετατρέψω σε avi,mp4 κλπ τα chapters θα συνεχίσουν να υπάρχουν?

Reaction score
2

Πάνω σε αυτό με τα MKV αρχεία έχω και εγώ να ρωτήσω κάποια πράγματα.
1)Δοκίμασα να κάνω 2 διαφορετικά αρχεία 1 αλλά στο Pc όταν το ανοίγω δεν έχει πρόσβαση στο 2ο.Εκτός αν το ανοίξω με vlc που εκεί παίζει σε μια εικόνα το ένα και σε διαφορετική το άλλο ταυτόχρονα.
2)Το link για το chapter editor στα MKV δεν το πολυκατάλαβα.Δοκίμασα να κάνω κεφάλαια με το mkvmerge με βάση τον χρόνο αλλά κόλλαγε και μου έβγαζε πρόβλημα.
3)Αν το mkv αρχείο έχει chapters και το μετατρέψω σε avi,mp4 κλπ τα chapters θα συνεχίσουν να υπάρχουν?
Άνοιξε το σημειωματάριο των windows και φτιάξε ένα νέο αρχείο με την εξής μορφή:
CHAPTER01=00:00:00.000
CHAPTER01NAME=Chapter 1
CHAPTER02=00:05:00.000
CHAPTER02NAME=Chapter 2
CHAPTER03=00:10:00.000
CHAPTER03NAME=Chapter 3
CHAPTER04=00:15:00.000
CHAPTER04NAME=Chapter 4
CHAPTER05=00:20:00.000
CHAPTER05NAME=Chapter 5
CHAPTER06=00:25:00.000
CHAPTER06NAME=Chapter 6

ακριβώς όπως είναι το παραπάνω όπου κάθε κεφάλαιο αποτελείται από δύο γραμμές χωρίς κενές γραμμές πουθενά.
Στην πρώτη γραμμή του κάθε κεφαλαίου, τα μηδενικά αυτά: CHAPTER02=00:00:00.000 είναι οι ώρες, τα επόμενα τα λεπτά, μετά τα δευτερόλεπτα και τα τελευταία 3 μηδενικά είναι τα κλάσματα του δευτερολέπτου.
Το πρώτο κεφάλαιο αρχίζει από το 00:00:00.000
Το 2ο κεφάλαιο αρχίζει σε χρόνο ίσο με τη διάρκεια του 1ου κεφαλαίου και ούτω καθεξής.
Στη 2η γραμμή του κάθε κεφαλαίου, μετά το CHAPTER01NAME= γράφεις το όνομα του κεφαλαίου.
Έτσι, αν έχουμε 3 βιντεάκια με διάρκεια 02' 22'' το 1ο, 1 ώρα 22 λεπτά 1 δευτερόλεπτο και 135 χιλιοστά το 2ο και 03' 35'' το τρίτο, με ονόματα π.χ. money, no money, lot of money αντίστοιχα, τότε το αρχείο θα έχει τη μορφή:

CHAPTER01=00:00:00.000
CHAPTER01NAME=money
CHAPTER02=00:02:22.000
CHAPTER02NAME=no money
CHAPTER03=01:22:01.135
CHAPTER03NAME=lot of money

Μόλις τελειώσεις αποθηκεύεις το αρχείο με ότι όνομα θες ως txt με κωδικοποίηση ANSI.

Ανοίγεις το MKVmerge, κάνεις append (και όχι add) ένα-ένα τα βιντεάκια (με τη σειρά που αντιστοιχεί στα κεφάλαια βέβαια) και μετά πας στην καρτέλα Global (3ο tab επάνω επάνω) και στο τρίτο τμήμα κάτω (Chapters), στο πεδίο Chapter file κάνεις browse και βρίσκεις το αρχείο txt που φτιάξαμε πριν και το φορτώνεις.
Στη συνέχεια ακολουθείς τη διαδικασία δημιουργείας του MKV.
Όταν θα βλέπεις στη συνέχεια το MKV π.χ. με το MPClasic, από το μενού navigate, βλέπεις όλα τα κεφάλαια με τα ονόματα που έχεις β'αλει και μπορείς να περιηγηθείς σ' αυτά.
Σημειωτέον ότι τα βιντεάκια που κάνεις append πρέπει να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά π.χ. κωδικοποίηση, ανάλυση, περίπου ίδιο bitrate κ.λ.π.

Reaction score
0

Αααααααααα γεια σου ρε παιχταρά μου!!!!!!!!!!!
Μια τελευταία ερώτηση...Το "μοντάρω" το mkv και είναι κομπλέ με κεφάλαια κλπ...Αν το μετατρέψω το αρχείο (που έχει κεφάλαια κλπ) σε avi ή mp4 θα διατηρηθούν τα κεφάλαια????Όχι για τίποτα άλλο,απλά τα mkv δεν είναι ακόμα και τόσο διαδεδομένα για dvd kai blu ray players.Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
2

Μια τελευταία ερώτηση...Το "μοντάρω" το mkv και είναι κομπλέ με κεφάλαια κλπ...Αν το μετατρέψω το αρχείο (που έχει κεφάλαια κλπ) σε avi ή mp4 θα διατηρηθούν τα κεφάλαια????Όχι για τίποτα άλλο,απλά τα mkv δεν είναι ακόμα και τόσο διαδεδομένα για dvd kai blu ray players.Ευχαριστώ πολύ.
Αυτό δεν το γνωρίζω. Πάντως το WDTV αναγνωρίζει κανονικά τα κεφάλαια σε MKV

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Όχι, αν μετατρέψεις το αρχείο mkv σε άλλη μορφή δεν θα διατηρηθούν τα κεφάλαια και όλες οι επιπλέον δυνατότητές του.
Τα αρχεία mkv μπορούν να αναπαραχθούν από πολύ μεγάλο αριθμό media players και από πολλά Blu-Ray τελευταίας γενιάς, δες στην σχετική κατηγορία του AVSite

Reaction score
0

Όταν ανοίγω το mkv merge αλλά δεν έχει την επιλογή append στο input.
Έχει μόνο add.Το append "ξεκλιδώνει" μόνο όταν έχω βάλει τουλάχιστον ένα αρχείο μέσα.
Οπότε αν έχω πολλά video βάζω το 1ο και append για τα υπόλοιπα?

Reaction score
2

Όταν ανοίγω το mkv merge αλλά δεν έχει την επιλογή append στο input.
Έχει μόνο add.Το append "ξεκλιδώνει" μόνο όταν έχω βάλει τουλάχιστον ένα αρχείο μέσα.
Οπότε αν έχω πολλά video βάζω το 1ο και append για τα υπόλοιπα?
Ναι ακριβώς έτσι. Κάνεις add το 1ο βιντεάκι και append όλα τα υπόλοιπα

Reaction score
0

Οκ.Μια τελευταία ερώτηση πάνω σε αυτό το θέμα :)
Θέλω τώρα να κάνω την ταινία με κεφάλαια για DVD για DVD player(δυστυχώς το MKV k dvix/avi format δεν υποστειρίζεται παντού).Δεν με απασχολεί να έχει μενού,Το autostart με υπερκαλύπτει.Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ?
Αν είναι εύκολο να δωθούν και κάποιες οδηγίες στην χρήση ήταν άψογο,
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σημείωση:δεν θέλω να υπάρχει απώλεια στην ανάλυση της εικόνας.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio