Ποσο καλα ακουτε?

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Ποσο καλα ακουτε?

σιγουρα το τεστ ειναι ενταξει?
γινετε με τα logitech x-540 να ακουω 22khz?
παντως και με τα akg k 530 ακουω 22kzh ποιο καθαρα
οποτε ειμαι καλα ε? :p 17 χρονων ενας ακομα χρονως μου εμεινε οποτε να το λιωσω ε? LOL :137:
Και εγώ τα 22 τα άκουγα πολύ δυνατά, κάτι παίζει δεν μπορεί! Η είμαι νυχτερίδα ή είναι μούφα το τεστ ή είναι μούφα τα creative.

Η και τα τρία...:143:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.693
Απάντηση: Ποσο καλα ακουτε?

Το αποτέλεσμα είναι οτι φτάνω μέχρι τα 8000 hz, και χάνω και λίγο στην κατευθηντικότητα.
Μήπως πρέπει να αλλάξεις προβολέα; :142: :142: :142: :142:

Reaction score
6
εμεις εδω μεσα δεν ακουμε καλα τις φωνες της πεθερας και της γυναικας μας....:138: οταν αγοραζουμε μηχανηματα και ....μεγαλα ηχεια.:108:

Reaction score
39

Ας μου επιτραπεί να σημειώσω κάποιες παρατηρήσεις.

1. Το πόσο καλά ακούει κάποιος δεν συνδέεται μόνο με την απόκριση υψηλών συχνοτήτων. Υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί ( σημαντικότεροι παράγοντες ). Η απόκριση υψηλών συχνοτήτων συνήθως συνδέεται με την ηλικία, καθώς το ακουστικό τύμπανο χάνει την ελαστικότητά του. Είναι σπουδαιότερη η μέτρηση της ευαισθησίας της ακοής σε όλες τις ακουστές συχνότητες , σε διάφορες εντάσεις και η μελέτη της χαρακτηριστικής καμπύλης. Οπως επίσης η διαφορά ευαισθησίας μεταξύ των δύο αυτιών μας.

2. Τα διάφορα ηχειάκια η ακουστικά μέσω των οποίων πραγματοποιείται το τεστ αυτό, δεν είναι γραμμικά. Η απόκρισή τους , ειδικά στις υψηλές συχνότητες, είναι αναξιόπιστη. Οπότε τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με την ποιότητά τους.

3. Ακόμα και τα ιατρικά μηχανήματα που πραγματοποιούν τέτοιες μετρήσεις δεν είναι πάντοτε απολύτου ακριβείας. Συνήθως ενδιαφέρει να μετρήσουν μία γενική κατάσταση του μέσου ανθρώπου και όχι την ακοή ενός θιασώτη ήχου υψηλής πιστότητας.

4. Η καλή κατάσταση της ακοής, δεν συνεπάγεται οπωσδήποτε το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να '' κρίνει '' και να συγκρίνει τον ήχο ενός συστήματος. Η επεξεργασία και η κρίση συνδέονται με πολούς άλλους παράγοντες. Γι αυτό λέμε ότι η τελική αντίληψη είναι καθαρά υποκειμενική. Περισσότερα βέβαια γιά την φύση της ακοής έχουν γραφεί αλλού.

Οπότε καλό θα ήταν το θέμα να είχε τίτλο '' πόσο υψηλές συχνότητες ακούτε ''.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.693

Ακούω από τα 160 ως τα 6000 ΗΖ
Λέτε να φταίνε τα αυτιά μου ή τα ηχειάκια του PC μου;

Reaction score
6

Ας μου επιτραπεί να σημειώσω κάποιες παρατηρήσεις.

1. Το πόσο καλά ακούει κάποιος δεν συνδέεται μόνο με την απόκριση υψηλών συχνοτήτων. Υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί ( σημαντικότεροι παράγοντες ). Η απόκριση υψηλών συχνοτήτων συνήθως συνδέεται με την ηλικία, καθώς το ακουστικό τύμπανο χάνει την ελαστικότητά του. Είναι σπουδαιότερη η μέτρηση της ευαισθησίας της ακοής σε όλες τις ακουστές συχνότητες , σε διάφορες εντάσεις και η μελέτη της χαρακτηριστικής καμπύλης. Οπως επίσης η διαφορά ευαισθησίας μεταξύ των δύο αυτιών μας.

2. Τα διάφορα ηχειάκια η ακουστικά μέσω των οποίων πραγματοποιείται το τεστ αυτό, δεν είναι γραμμικά. Η απόκρισή τους , ειδικά στις υψηλές συχνότητες, είναι αναξιόπιστη. Οπότε τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με την ποιότητά τους.

3. Ακόμα και τα ιατρικά μηχανήματα που πραγματοποιούν τέτοιες μετρήσεις δεν είναι πάντοτε απολύτου ακριβείας. Συνήθως ενδιαφέρει να μετρήσουν μία γενική κατάσταση του μέσου ανθρώπου και όχι την ακοή ενός θιασώτη ήχου υψηλής πιστότητας.

4. Η καλή κατάσταση της ακοής, δεν συνεπάγεται οπωσδήποτε το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να '' κρίνει '' και να συγκρίνει τον ήχο ενός συστήματος. Η επεξεργασία και η κρίση συνδέονται με πολούς άλλους παράγοντες. Γι αυτό λέμε ότι η τελική αντίληψη είναι καθαρά υποκειμενική. Περισσότερα βέβαια γιά την φύση της ακοής έχουν γραφεί αλλού.

Οπότε καλό θα ήταν το θέμα να είχε τίτλο '' πόσο υψηλές συχνότητες ακούτε ''.
σωστος +1.000

Reaction score
6

Ακούω από τα 160 ως τα 6000 ΗΖ
Λέτε να φταίνε τα αυτιά μου ή τα ηχειάκια του PC μου;
Σιγουρα φταινε τα ...πτωχης ..αποκρισης υψηλων ηχειακια του pc.:126:

Γινεται να ....ψησουμε ..:136:με βρεγμενα καρβουνα?:133:

Reaction score
29.578

Ο κος Κωνσταντίνου τα λέει πολύ καλά.
Εγω να συμπληρώσω , οτι σπάνια σε ακοογράφο θα δεί κανείς συχνότητες πάνω απο 8κ.
Και το πολύ μέχρι 10κ.Υπάρχει όμως και μέτρηση του ακουστικού νεύρου , οχι με ακουστικά αλλά ενα ειδικό οργανάκι συνδεδεμένο στον ακοογράφο , που προφανώς τροφοδοτείται με κάποια σήματα και φοριέται στο κεφάλι , με σκοπό να ερεθίσει το ακουστικό νεύρο.Εκεί γίνονται άλλες μετρήσεις και μπαίνουν και αυτές στο διάγραμμα μαζί με των αυτιών , και βγαίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Το κακό είναι οτι με την πάροδο του χρόνου πέφτει η ευαισθησία των αυτιών στα άκρα του φάσματος , χαμηλές ψηλές , συνήθως οχι πάντα .Επίσης αυτό που ευθύνεται για την πτώση της ακοής δεν είναι πάντα το τύμπανο , αλλά και τα τρια η κάποιο απο τα τρια ωστάρια, σφύρα, άκμων, αναβολέας, των οποίων η μηχανική σύνδεση με χόνδρο , μεταδίδει το σήμα απο το τύμπανο.Με τα χρόνια σκληραίνει ο χόνδρος και δεν κινείται ελεύθερα με αποτέλεσμα να την ακούει η ακοή μας.

Reaction score
10
Πως φανερώθηκαν μόνοι τους πάντως αυτοί που πάτωσαν στο τεστ...:143:

Reaction score
6
εεεε...Τζουλια... μου μιλησες?:135:? νομιζα οτι μου ειπες οτι ....δε με θελεις για τα λεφτα μου....:142:αλλα για το στερεοφωνικο μου...:143:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

15 Khz εύκολα.

Για 18 χρονια dj μιά χαρά με βρίσκω.

Reaction score
6
καλα τα 15 khz!

Οι γυναικες λενε,,,,.....ακουνε πιο πανω...:131: αλλα δε σκαμπαζουν απο στερεοφωνικα ( οι περισσοτερες...)

Reaction score
29.578

Λοιπόν μετα απο ακουστική έρευνα στον φίλο μου αντωνη αδαμόπουλο , με ακουστικά και αυλούς φυσικά είμαι στην ευχαριστον θέσην να ανακοινώσω τα ακόλουθα"
Ακουστικά στα - 30db 19khz.
" στα - 20db 20khz
" στα - 10db 22khz

Ayλος στα - 20db 18khz
" στα - 10db 19khz.

:602::604:

Reaction score
29.578

Εννοείται οτι σε στάθμες πάνω απο -10db ανεβαίνω στα 22lkhz απο τα ηχεία , αλλά εκεί παίζουν και άλλα πράγματα μπάλα.Οτι μπορέσαμε να μετρήσουμε σε κάποιες ήσυχες φάσεις της γειτονικής οδού βουλιαγμένης.

D

Deleted member 23222

Guest

Πλάκα έχει...λοιπόν pc γραφείου χωρίς εξωτερικά ηχεία...10κ άνετα, αλλά μετά...τίποτις...(Ηλικία τη λέω ...μη κοιτάς μόνο τα infractions μου...):138:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.896
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster