ΟΤΕ Satellite, ετοιμάζεται για Σεπτέμβριο...!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

"Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να βγει στον αέρα το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, όχι των παραδοσιακών τηλεοπτικών καναλιών, αλλά του ΟΤΕ.

Ο κύριος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας ετοιμάζεται να δοκιμαστεί και στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, λανσάροντας υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου και μάλιστα υψηλής ευκρίνειας με το «πακέτο» Hellas Sat HD.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το «μπουκέτο» περιεχομένου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δίνοντας έμφαση και στο αθλητικό πρόγραμμα, και θα μπορεί μέσα στους επόμενους μήνες, κάνοντας χρήση της σχετικής άδειας που διαθέτει ο Hellas Sat να εκπέμπει δορυφορικά τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ήδη ο ΟΤΕ έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα στο ΕΣΡ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης, στελέχη του ΟΤΕ ανέφεραν πως ο ελληνικός δορυφόρος έχει και τη χωρητικότητα και τις δυνατότητες να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του ΟΤΕ, τουλάχιστον μέχρι το 2017, οπότε θα βρίσκεται σε τροχιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ που διαχειρίζεται τον Hellas Sat έλαβε πέρυσι την άδεια παραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, την δεύτερη που εκχωρήθηκε από το κράτος ύστερα από 10 χρόνια.

Το πλάνο των συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω του δορυφόρου δεν είναι καινούργιο για τον ΟΤΕ, αφού βρίσκεται στα σκαριά περίπου 3 χρόνια. Πλέον θεωρείται πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για εικόνα υψηλής ευκρίνειας και περιεχόμενο κατόπιν πληρωμής και όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές «το πακέτο που θα λανσάρει ο Οργανισμός θα είναι άκρως ανταγωνιστικό».

Έτσι ο ΟΤΕ θα ανταγωνιστεί ουσιαστικά τη δορυφορική ψηφιακή πλατφόρμα της Nova με τους πάνω από 331.000 συνδρομητές, η οποία ανήκει στη Forthnet. Μάλιστα, η Nova θα ξεκινήσει από τον Αύγουστο τις πρώτες εκπομπές τηλεοπτικού περιεχομένου σε Full HD, με την στρατηγική της να εστιάζει στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή.

Ο ΟΤΕ έχει ήδη παρουσία και στο χώρο της δορυφορικής εκτός Ελλάδος και δη, στη Ρουμανία. Η θυγατρική του Romtelecom προσφέρει ήδη την υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης Dolce μέσω του δορυφόρου μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2, φθάνοντας στο πρώτο τρίμηνο του 2010 στους 900.000 συνδρομητές.

Ρόη Χάικου - capital.gr"

Reaction score
68
Απάντηση: ΟΤΕ Satellite, ετοιμάζεται για Σεπτέμβριο...!!!

Δηλαδή είναι 100% σίγουρο ότι περί τα τέλη Αυγούστου θα έχουμε 2 δορυφορικές πλατφόρμες;

Reaction score
0

Ειναι καλο νεο αλλα αν ειναι σε ποιοτητα τα καναλια σαν τυπου Ertword καλυτερα να μη βγη στον αερα γιατι θα μας κανη ρεζιλι των σκυλιων οπως μας κανη καθημερινα η ερτ το οποιο εινε το χειροτερο απο ολλες τις πλευρες το χειροτερο καναλι της γης Κανετε κατι γιαυτο το προβλημα η του σαίτ μπας η το κλεισουν η το ρυθμισουν αξιωπρεπως καντε το θεμα

Reaction score
0

Γεια χαρά στα παιδιά του forum. Το παρακάτω το έχω κάνει post και σε άλλο thread του forum αλλά με πνίγει τόσο που το βάζω και εδώ.

Καλά όλα αυτά φίλε Πάνο και φίλοι μου, εγώ μόλις πήρα στα χέρια μου το τεύχος Αυγούστου μόνον στεναχώρια ένοιωσα, διαβάζω και αυτά... Παντρεμένες κάρτες - δέκτες ο ένας τώρα το ίδιο και ο άλλος άντε να δούμε που θα βγει αυτό. Τους πανάκριβους δέκτες μας δλδ τη θα τους κάνουμε.? Μάλλον αν φτάσει κάποια τέτοια ώρα καλύτερα τίποτα ή κάποιο ξένο πακέτο παρά ...να με παντρέψουν με το ζόρι.
8 και πλέον χρόνια συνδρομητής και το συμβόλαιο που είχα υπογράψει δεν έλεγε τέτοια. Τώρα με το έτσι θέλουν πρέπει εγώ να πετάξω τα λεφτά μου δλδ τους δέκτες που έχω χρυσοπληρώσει για να πάρω την πατάτα τους..? Άντε να δούμε που θα βγει αυτό... :141:
Χαιρετώ.

Reaction score
1
Υπάρχουν τρόποι για NDS κάρτες να παίξουν και σε άλλους δέκτες....

Αυτό έκανα με τη συνδρομή μου στο Sky Digital για 3 χρόνια μέχρι να διακόψω και νομίζω ότι για το Sky Italia ήταν εφικτό.

Θα πρέπει να περιμένουμε να βγει η κάρτα πρώτα....

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

κάθε δράση έχει και την αντίδραση της...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=85210

διαβάστε εδώ τι έγινε σε αυτη την περίπτωση, την αντίδραση που προκλήθηκε και πώς αντιμετωπίζει η κοινότητα των δορυφορικών όλα αυτα που συμβαίνουν...

Reaction score
35
Απάντηση: Re: ΟΤΕ Satellite, ετοιμάζεται για Σεπτέμβριο...!!!

Υπάρχουν τρόποι για NDS κάρτες να παίξουν και σε άλλους δέκτες....

Αυτό έκανα με τη συνδρομή μου στο Sky Digital για 3 χρόνια μέχρι να διακόψω και νομίζω ότι για το Sky Italia ήταν εφικτό.

Θα πρέπει να περιμένουμε να βγει η κάρτα πρώτα....
Η κάρτα NDS που θα έχει το πακέτο του OTE είναι νεώτερης γενιάς, με τεχνολογία secure silicon. Αντίστοιχη χρησιμοποιεί το πακέτο Dolce για τα νέα HD κανάλια του.

Προς το παρόν η secure silicon έκδοση του NDS δε παίζει πουθενά αλλού.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

"εχουσειν γνωσιν οι φύλακες" του ΟΤΕ (όπως και της NOVA) χρησιμοποιούν ότι πιο καινούργιο για να εξασφαλίσουν το αδιάβλητο του πακέτου...

Συνδρομητές θα εξασφαλίσουν? :121:

Reaction score
35

"εχουσειν γνωσιν οι φύλακες" του ΟΤΕ (όπως και της NOVA) χρησιμοποιούν ότι πιο καινούργιο για να εξασφαλίσουν το αδιάβλητο του πακέτου...

Συνδρομητές θα εξασφαλίσουν? :121:
Προσωπικά δε με ενοχλεί ο ιδιοκτησιακός δέκτης, αρκεί να προσφέρει:

1. Καλή ποιότητα εικόνας, HDMI σύνδεση, γρήγορα σε απόκριση μενού (του ΟΤΕ θα το έχει, οι νέοι δέκτες της Nova θα είναι έτσι, οι παλιοί ... ας μη σχολιάσω καλύτερα)
2. Δυνατότητα εγγραφών σε δίσκο και timeshift (του ΟΤΕ θα το έχει, οι νέοι δέκτες της Nova όχι αρχικά - θα πουλάνε HD pvr δέκτες αργότερα) σε συνδυασμό με εβδομαδιαίο EPG και προγραμματισμό επαναλαμβανόμενων εγγραφών (για σειρές κτλ)
3. Δυνατότητα multiroom με χαμηλό επιπλέον κόστος. Δε γνωρίζω για τον ΟΤΕ, η Nova σκοπεύει να δώσει μία υπηρεσία multiroom με όνομα multivision αλλά δε ξέρουμε ακόμα στοιχεία.
4. Χαμηλή τιμή αγοράς
5. Δυνατότητα για λήψη DVB-T (του ΟΤΕ μάλλον θα έχει). Όχι απαραίτητο χαρακτηριστικό, αλλά αν το έχει βολεύει να χειρίζεσαι όλα τα κανάλια από ένα PVR δέκτη.

Reaction score
114

Καλωσηρθες,αν και εισαι παλιο μελος.
Ενα απο τα σημαντικα που δεν αναφερεις,ειναι η δυνατοτητα αυτων των δεκτων να χειριζονται diseqc 1.0 - 1.1 - 1.2
αλλιως θα πρεπει να δεχτεις το γεγονος να εισαι 'κολλημενος' σε εναν δορυφορο ???
Eπισης μεγαλη χωρητικοτητα καναλιων, (10.000).

Reaction score
4

Ετσι, ετσι, αν παρουσιαστεί άλλο ένα πακέτο στην αγορά να πάρουμε και άλλο δέκτη και 3ο και 4ο και και και...
να γεμίζουμε δέκτες....

Reaction score
35

Καλωσηρθες,αν και εισαι παλιο μελος.
Ενα απο τα σημαντικα που δεν αναφερεις,ειναι η δυνατοτητα αυτων των δεκτων να χειριζονται diseqc 1.0 - 1.1 - 1.2
αλλιως θα πρεπει να δεχτεις το γεγονος να εισαι 'κολλημενος' σε εναν δορυφορο ???
Eπισης μεγαλη χωρητικοτητα καναλιων, (10.000).
Καλώς σας βρήκα.

Δυστυχώς οι ιδιοκτησιακοί δέκτες σπάνια υποστηρίζουν τις δυνατότητες που αναφέρεις, κυρίως γιατί θέλουν να είναι συνέχεια συνδεδεμένοι με κάποιο αναμεταδότη του πακέτου για το feed του EPG και λοιπών υπηρεσιών (πχ το Anytime του Sky UK). Φυσικά αν τα έχουν είναι ακόμα καλύτερα!

Reaction score
1

Προσωπικά δε με ενοχλεί ο ιδιοκτησιακός δέκτης, αρκεί να προσφέρει:

1. Καλή ποιότητα εικόνας, HDMI σύνδεση, γρήγορα σε απόκριση μενού (του ΟΤΕ θα το έχει, οι νέοι δέκτες της Nova θα είναι έτσι, οι παλιοί ... ας μη σχολιάσω καλύτερα)
2. Δυνατότητα εγγραφών σε δίσκο και timeshift (του ΟΤΕ θα το έχει, οι νέοι δέκτες της Nova όχι αρχικά - θα πουλάνε HD pvr δέκτες αργότερα) σε συνδυασμό με εβδομαδιαίο EPG και προγραμματισμό επαναλαμβανόμενων εγγραφών (για σειρές κτλ)
3. Δυνατότητα multiroom με χαμηλό επιπλέον κόστος. Δε γνωρίζω για τον ΟΤΕ, η Nova σκοπεύει να δώσει μία υπηρεσία multiroom με όνομα multivision αλλά δε ξέρουμε ακόμα στοιχεία.
4. Χαμηλή τιμή αγοράς
5. Δυνατότητα για λήψη DVB-T (του ΟΤΕ μάλλον θα έχει). Όχι απαραίτητο χαρακτηριστικό, αλλά αν το έχει βολεύει να χειρίζεσαι όλα τα κανάλια από ένα PVR δέκτη.

6.χωριτικοτητα καναλιων
7.συνεργασια με μοτερ
8. blind search
9.κατεβασμα χαμηλων και δυσκολων συχνοτητων

χιλια δυο ειναι για να πεις οτι εχεις καλο δεκτη

αραγε θα υπαρχουν τετοια θεματα!!!!

@ malacudi ολα καλα χαθικαμε αλλα θα μου πεις εκει που εχεις μπλεξει :142: τελος παντων να σε βλεπουμε και απο εδω:145:

Reaction score
114

Καλώς σας βρήκα.

Δυστυχώς οι ιδιοκτησιακοί δέκτες σπάνια υποστηρίζουν τις δυνατότητες που αναφέρεις, κυρίως γιατί θέλουν να είναι συνέχεια συνδεδεμένοι με κάποιο αναμεταδότη του πακέτου για το feed του EPG και λοιπών υπηρεσιών (πχ το Anytime του Sky UK). Φυσικά αν τα έχουν είναι ακόμα καλύτερα!
Γνωριζω του λογους που τους βολευει αυτη η 'ακινησια'.
Το θεμα ομως ειναι οτι τα δυο Ελληνικα συνδρομητικα πακετα που υπαρχουν ειναι σε διαφορετικους δορυφορους και μαλιστα σε μεγαλη αποσταση μεταξυ τους ωστε δεν υπαρχει η δυνατοτητα ο ενας απο τους δυο δορυφορους να ειναι κεντρο και ο αλλος παρακεντρα.
Βεβαια θα πρεπει να διασφαλιστει και το γεγονος οτι και οι δυο καρτες θα μπορουν να αναγνωριστουν ειτε απο τον ενα δεκτη ειτε απο τον αλλο των δυο πακετων.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Το θεμα ομως ειναι οτι τα δυο Ελληνικα συνδρομητικα πακετα που υπαρχουν ειναι σε διαφορετικους δορυφορους και μαλιστα σε μεγαλη αποσταση μεταξυ τους ωστε δεν υπαρχει η δυνατοτητα ο ενας απο τους δυο δορυφορους να ειναι κεντρο και ο αλλος παρακεντρα.
Βεβαια θα πρεπει να διασφαλιστει και το γεγονος οτι και οι δυο καρτες θα μπορουν να αναγνωριστουν ειτε απο τον ενα δεκτη ειτε απο τον αλλο των δυο πακετων.
Σωστη η παρατηρηση του johnny78, αν και για λόγους εμπορικής σκοπιμότητας δεν νομίζω να το κάνουν...
Εξάλλου ο ΟΤΕ θα δίνει πακέτο την υπηρεσία του μαζί με την συσκευη και το πιάτο,lnb,καλώδιο σε συσκευασία pizzabox...

Reaction score
114

Ναι το ξερω αυτο.Κατι εχω μαθει για sinuta και sagem ???
Το θεμα ειναι να αποφευχθουν.

Reaction score
1

Καλώς σας βρήκα.

Πάνο καλώς ήλθες εδώ!
Πάντως αν δεν υποστηρίζουν οι δέκτες εντολές diseq, τότε εγώ και πολλοί άλλοι δεν θα μπορούμε να γίνουμε συνδρομητές γιατί η δορυφορική μας εγκατάσταση είναι κεντρική...

Reaction score
35

Πάνο καλώς ήλθες εδώ!
Πάντως αν δεν υποστηρίζουν οι δέκτες εντολές diseq, τότε εγώ και πολλοί άλλοι δεν θα μπορούμε να γίνουμε συνδρομητές γιατί η δορυφορική μας εγκατάσταση είναι κεντρική...
Απλό diseqc (1.0) νομίζω υποστηρίζουν, ποιο προχωρημένα επίπεδα όμως (1.1) ή μοτέρ (1.2, usals) δε πιστεύω να υποστηρίζουν.

Reaction score
0
Εαν ο οτε δεν προσφερει το νεο το καλο το κατι παραπανο δυστηχος θα παει απατος οπος το conxtv ,αν εχει λογικη ,οχι μονο στην τιμη, αλλα και στον τροπο θεασης θελω να δω με ποιο τροπο θα με δελεαση να βαλω ,εστω και 60ποντους,δευτερο πιατο στην ταρατσα μου??????/

Reaction score
114

Αν θυμαμαι καλα,οταν βγηκε ο ΚΑΟΝ για το Digitalb, ηταν 'κλειδωμενος' στις 16*Ε.
Μετα, με αναβαθμιση, και αφου υπηρξαν διαμαρτυριες, 'ξεκλειδωσαν' το diseqc 1.0
Oλα αυτα με μια επιφυλαξη, γιατι δεν μπορω να θυμηθω σιγουρα.
Αν δεν κανω παλι λαθος,γιατι προκειται να το ψαξω,ο δεκτης που παει με το Dolce ,ειναι και αυτος 'κλειδωμενος' η' κατα καποιο τροπο,μονο στις 39*Ε.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7