Ακούμε μουσική;

Reaction score
1.127
Καλησπέρα σε όλους,είμαι νέο μέλος.Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το θέμα καθώς με έχει προβληματίσει αρκετά.Κάποιοι ακούν μουσική κάνοντας άλλα πράγματα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα η προσοχή τους να εστιάζεται περισσότερο σε αυτό που κάνουν και η μουσική να παίζει απλά ''για παρέα''.Άλλοι πάλι κάθονται απέναντι από τα μηχανήματα τους και κάνουν μονίμως τέστ..(τα μπάσα,τα πρίμα κλπ).Όλοι το έχουμε περάσει αυτό.Το ερώτημα λοιπόν που θέτω ειναι:Τελικά πόσοι από εμάς ακούμε πραγματικά μουσική;

Reaction score
4
Απάντηση: Ακούμε μουσική;

Έλα εύκολο είναι! Μόνο όσοι ακούν κλασσική και τζαζ και ΜΟΝΟΝ από βινύλιο... έτσι για να ξεσκόνισουμε τα κλίσε του HIFI...

A και επίσης μόνον με λάμπα :116:

Πάντως δεν λες ακους ακουω πραγματικα η ψεμματα... ακούω με προσοχή λες, βυ8ιζομαι και απολαμβανω. Αλλα η μουσική σαν όλες τις τέχνες μια μπορεί να είναι ανεπαίσθητη, κοινη, easy listening σε ασανσερ, και απο την άλλη αμεση και δυναμική (σε μια συναυλία metal). Mια θα σου κάνει παρέα και μία θα σε βαστάει με τα αυτια σου προσοχή.
Άμα πάλι ασχολήσε με το χομπι του χαιφαι τοτε πάντα ενα καινουργιο σιντι θα σου είναι τεστ για τα ηχεία και τα υπολοιπα, ακόμα και υποσυνειδητα. Ειμαστε καταραμένοι...:116:

Reaction score
1.127

Θεωρώ ότι όλα τα είδη της μουσικής μπορούν να ακουστούν με συναίσθημα και να σε συγκινήσουν.Φυσικά δεν χρειάζονται λάμπες!!Βοηθάνε βέβαια τα μηχανήματα αλλιώς δεν θα ασχολούμασταν με την υψηλή πιστότητα αλλά είναι μόνο το 30%.Το 70% είναι η διάθεση να δοθείς στο άκουσμα τη δεδομένη στιγμή.Θυμάμαι όταν ήμουν στην εφηβεία και άκουγα από ένα διπλό φορητό κασετόφωνο.Το μυαλό και η ψυχή μου πιο αγνά,καθαρά, δινόμουν 100% στη μουσική.Από την άλλη πάλι σκέφτομαι όταν η μουσική είναι ''ανεπαίσθητη, κοινη, easy listening σε ασανσέρ'' μήπως ''κουράζει'' και είναι καλύτερα να την αποφεύγουμε;

Reaction score
6
Δεν υπάρχουν συμβόλαια στο πως ακούμε, τι ακούμε και γιατί ακούμε μουσική. 1000 τρόποι υπάρχουν, ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής.

Και τι έγινε δηλαδή εάν κάποιος ακούει μουσική την ώρα που απλώνει τη μπουγάδα και δεν κάθεται απέναντι από τα ηχεία?

Τραγουδάτε στο μπάνιο? :138:

Reaction score
1.213

Eγω μερικες φορες νομιζω οτι υπαρχει μια υπερβολη οσο αφορα την ακροαση.:137:

Σε λιγο θα νομιζουμε οτι αυτο

[YOUTUBE]qVCgf6_M7i4[/YOUTUBE]

ειναι κατι σαν αυτο

[YOUTUBE]WveI_vgmPz8[/YOUTUBE]

Mπορει βεβαια να ειμαι εγω ο υπερβολικος :138:

Reaction score
20

Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά:

ετοιμάζομαι ψυχολογικά (βαθειές εισπνοές, προσευχές κ.λπ), μετά ενδυματολογικά (πχ γάντια...), μετά αρματώνομαι (σφουγγαρίστρες, ξεσκονίστρες, κουβάδες, άζαξ κ.λπ), κάνω την τελευταία προσευχή πριν την μάχη όλων των μαχών και βάζω την μουσική για να ξεκινήσω...

και, κοίτα να δεις σύμπτωση!, το πρώτο κομμάτι τυγχάνει (βρε παιδί μου...) και είναι πάντα αυτό:

[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/d2pUC0hsfBk&amp;hl=en_US&amp;fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/d2pUC0hsfBk&amp;hl=en_US&amp;fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

και πάντα όταν το ακούω με παίρνουν τα κλάματα και σιγά και μην ασχολούμαι τώρα με τις σκόνες...

προτιμώ να... δακρύζω και να λασπώνω...
:142::143:

Reaction score
6
Μα τι πράγματα είναι αυτά? Ούτε να τραγουδήσει σωστά μπορεί ούτε ο ήχος του πιάνου είναι όπως πρέπει με το καπάκι κλειστό.... :142:

Η μουσική είναι συναίσθημα πάνω απ' όλα. Είναι όπως αισθάνεσαι την κάθε στιγμή.

Τα υπόλοιπα αφορούν εκείνους που έχουν αποστασιοποιηθεί από την ουσία και ψάχνουν υποκατάστατα.

Κρατήστε τη θέση ακρόασης εσείς και δώστε μου εμένα τα υπόλοιπα... όλο και κάποια στιγμή θα κυλιστώ μπροστά από αυτή... :612:

Reaction score
33

Εγώ πάντως έπαψα να κάνω "audiophile" ακροάσεις απο όταν αγόρασα τα καλώδια ηχείων* από ένα συμφορουμίτη (να είναι καλά ο άνθρωπος και να χαίρεται τα διαμάντια του)!
Πήρα τον ήχο που ήθελα και ακούω μουσική!

*Βλασσούκο ζήηηηλιαααααα :136:

Reaction score
10
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για καλώδια, λάμπες κτλ, αλλά η υπογραφή μου συνεχίζει να ισχύει... Κάθε σιντι που βάζω, είναι σαν να το ακούω για πρώτη φορά, και ας είναι η χιλιοστή...
Βουλιάζω στον καναπέ, φραπεδούμπα ή ποτάκι, τσιγαρούμπα, κλείσιμο ματιών και
ΧΑΣΙΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ....
Άντε καμιά φορά ανοίγει και η κάτω σιαγόνα και φτάνει στο πάτωμα από τον ήχο που ακούω...

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Ακούμε μουσική;

ΧΑΣΙΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ....
Kαταλαβα....

[YOUTUBE]HaAI3jI7uCc[/YOUTUBE]

Πανε οι ...
παλιες καλες εποχες [YOUTUBE]hTWKbfoikeg[/YOUTUBE]

σε πειραζω ....:114:

Reaction score
6
Και όμως... Έχεις δίκιο!!! Γεράσαμε με φαίνεται...
Γερνάνε μόνο εκείνοι που δεν απολαμβάνουν. Και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Όσο απολαμβάνεις μη φοβάσαι τίποτε. :144:

Αν πρόκειται να καταντήσω έτσι να μου λείπει.... :116:
Αγάπη μου μην κουνιέσαι καθόλου και δεν ακούσω το τρομπόνι.... να, να τώρα τώρα.... φτου! Γιατί κουνήθηκες????? :142::142:

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Ακούμε μουσική;

Εγώ πάντως έπαψα να κάνω "audiophile" ακροάσεις απο όταν αγόρασα τα καλώδια ηχείων* από ένα συμφορουμίτη (να είναι καλά ο άνθρωπος και να χαίρεται τα διαμάντια του)!
Πήρα τον ήχο που ήθελα και ακούω μουσική!

*Βλασσούκο ζήηηηλιαααααα :136:
και συ λάμπεις μπαμπη :142:

μια παρατήρηση
όσο περισσότερο υλικό ( βινύλια - τσεντε - φλακια ) έχουμε τοσο λιγότερο δεν ακούμε?
οι πρώτοι μου δίσκοι είχαν αγοραστεί ο καθένας 2-3 φορές , μιας και είχαν λιώσει κυριολεκτικά ( δεν ήταν 200 γραμμαρίων κάτι παλιό foreigner ,scorpions κτλ )
τώρα έχω σφραγισμένα cd που δεν αξιώνω να ανοίξω καν
τα δε φλακια έχουν φτάσει στα 5-6 τερρα οπότε .........

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακούμε μουσική;

τώρα έχω σφραγισμένα cd που δεν αξιώνω να ανοίξω καν
τα δε φλακια έχουν φτάσει στα 5-6 τερρα οπότε .........
Διολου ανησυχητικο το γεγονος.Μαζευει καποιος τωρα που μπορει , για να εχει καβατζα για τις δυσκολες μερες που ερχονται.:137:Και στην αποθηκη μαζευουμε ξυλα για το τζακι ,πρεπει να τα καψουμε ολα μονομιας ? :114:

Reaction score
1.213

Από την άλλη πάλι σκέφτομαι όταν η μουσική είναι ''ανεπαίσθητη, κοινη, easy listening σε ασανσέρ'' μήπως ''κουράζει'' και είναι καλύτερα να την αποφεύγουμε;
Αναλογα την διαθεση της στιγμης, την ηλικια , τον ελευθερο χρονο , την παρεα , τα ερεθισματα , θα ερθουν και οι αναλογοι μουσικοι 'επαναπροσδιορισμοι' .:137:Ποσα απο αυτα που ακουγαμε η βλεπαμε καποτε τωρα δεν μας 'μιλανε΄'...
Βεβαια τα παντα ειναι σχετικα .Οπως φυσικα και ποια θεωρουμε ανεπαισθητη και easy listening μουσικη και ποια οχι . Και επισης τι αποκομιζουμε τελικα απο τι μουσικη και με ποιους αλλους τροπους θελουμε η μπορουμε να το κανουμε.Τι λες και εσυ ? :137:

Reaction score
33
Απάντηση: Re: Ακούμε μουσική;

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για καλώδια, λάμπες κτλ, αλλά η υπογραφή μου συνεχίζει να ισχύει... Κάθε σιντι που βάζω, είναι σαν να το ακούω για πρώτη φορά, και ας είναι η χιλιοστή...
ΧΑΣΙΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ....
Άντε καμιά φορά ανοίγει και η κάτω σιαγόνα και φτάνει στο πάτωμα από τον ήχο που ακούω...
Αχ μωρή τρελοκερκυραία κακίστρω, τα λες αυτά για να ζλέυουμι.... :138:

ΑΑαααΑχ! δεν θα τα πάρω καμιάν φορά τα διαμάντια?

Reaction score
4

Θεωρώ ότι όλα τα είδη της μουσικής μπορούν να ακουστούν με συναίσθημα και να σε συγκινήσουν.Φυσικά δεν χρειάζονται λάμπες!!Βοηθάνε βέβαια τα μηχανήματα αλλιώς δεν θα ασχολούμασταν με την υψηλή πιστότητα αλλά είναι μόνο το 30%.Το 70% είναι η διάθεση να δοθείς στο άκουσμα τη δεδομένη στιγμή.Θυμάμαι όταν ήμουν στην εφηβεία και άκουγα από ένα διπλό φορητό κασετόφωνο.Το μυαλό και η ψυχή μου πιο αγνά,καθαρά, δινόμουν 100% στη μουσική.Από την άλλη πάλι σκέφτομαι όταν η μουσική είναι ''ανεπαίσθητη, κοινη, easy listening σε ασανσέρ'' μήπως ''κουράζει'' και είναι καλύτερα να την αποφεύγουμε;

[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/B9kPIp4MtX0&amp;hl=en_US&amp;fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/B9kPIp4MtX0&amp;hl=en_US&amp;fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Ακούμε μουσική;

Αχ μωρή τρελοκερκυραία κακίστρω, τα λες αυτά για να ζλέυουμι.... :138:

ΑΑαααΑχ! δεν θα τα πάρω καμιάν φορά τα διαμάντια?
Κερνάω μοσχιτο...!!! Πότε είπαμε έρχεσαι????

Πλάκα πλάκα, μόλις πριν από λίγο άκουγα από Rene Aubry το Signes, και αποκοιμήθηκα στον καναπέ... Και με τσύπνησαν κάτι μπουμπουνητά... Όχι, δεν ήταν Αυγουστιάτικη βροχούλα... Ήταν τα 4x8" woofer που άστραψαν και βρόντηξαν!!!!!

Πότε είπαμε έρχεσαι????

Reaction score
33
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ακούμε μουσική;

Κερνάω μοσχιτο...!!! Πότε είπαμε έρχεσαι????
Να είσαι καλά φιλαράκο μου, να απολαμβάνεις τις διαμαντάρες σου! :107:

Reaction score
33

[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/B9kPIp4MtX0&amp;hl=en_US&amp;fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/B9kPIp4MtX0&amp;hl=en_US&amp;fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]
Excellent! :444:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster