Rega upgrades

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Τωρα που καλοκαιριασε και λειπουν οι ντιτζιτοφρικουλες εις τας διακοπας των ,εμεις οι καλοι ανθρωποι,των αναλογικων βρε ας συζητησουμε ενα θεματακι.
Αυτος ο Ρεγκας ,ο βραχιονας,εχει πολλους φιλους (και οχτρους βεβαια) και πολυ συζητηση γινεται για τις αναβαθμισεις που παιρνει.
Κυκλοφορει σε πολλες εκδοσεις μαμισιες(100,251,301,700,1000) αλλα και πολλες ΟΕΜ με διαφορα ονοματα και αντιστοιχα πολλες βελτιωσεις.
1)Το αντιβαρο πισω ας πουμε.Techno weight /Mitchell,Eκκεντρα βαριδια για χαμηλο κεντρο βαρους(Expressimmo),Origin live ,Audio origami κλπ
2)Καλωδιωσεις εσωτερικες και εξωτερικες γνωστων εταιρειων
3)Γυαλισματα,ελαφροματα
4)Διαφορα κιτ για ρυθμιση VTA

Εχει επιχειρησει κανεις τιποτα απο ολα αυτα?Ειδε καποια διαφορα αξια λογου?
Εγω εχω παραγγειλει στον γνωστο καλο τορναδορο ενα εκκεντρο βαριδι και το αντιστοιχο αξονακι για να πειραματιστω με τον RB 301 που εχω σ ενα παλιο και καλο Heybrook TT2.Για χαμηλωμα του κεντρου βαρους. Mου εχει υποσχεθει οτι μεχρι την Πεμπτη θα το εχω.Οψομεθα.
Ο Πετερμενης που μιλησαμε με παρωτρυνε για αυτην την προσπαθεια. Αλλωστε μονο 40 € κοστιζει το βαριδιον.~100 αν αγοραστει απο φιρμα.Και ο τορναδορος που λεω εγγυαται ακριβεια 1/10 χιλ.Και ακριβως το ιδιο βαρος 135 gr.

Ας μιλησουν οσοι εχουν προσωπικη εμπειρια.

ΥΓ.Βλασση σκασε (απο το κακο σου που δεν εχεις πικαπ)

Reaction score
2.248
Απάντηση: Rega upgrades

Φίλε Μάνο για να μην μίλαμε για Κόντο και Κάρντας ανακαλωδιώσεις (που ναι μεν καλές αλλά ακριβές) η καλύτερη και φτηνότερη αναβάθμηση είναι το βαρίδι.
Θα έφτιαχνα ένα βαρίδι μετά δύο δαχτυλιδίων να ζυγιάζω κεφαλές από 6-12gr με τόσο βάρος ώστε το βαρίδι να είναι οοοσο πιο κοντά γίνετε στο pivot μου

Ελάφρωμα δεν θά έκανα... εκτός πια και εάν αυτή η κεφαλή που έχω αξίζει για να χαλάσω ένα βραχίονα. (Προσωπικά δεν παντρεύομαι κεφαλές)

Ενα καλό κιτ για ρύθμιση VTA σου έχω εδώ. :102:
http://www.clearaudio.de/eng/z_iz_vtalifter.html

Ολα αυτά φυσικά στο πλαίσιο ότι κάνουμε το χόμπι μας και το διασκεδάζουμε... Επειδή άμα μαζέψεις όλα τα ευρά από αναβαθμίσεις θα δεις στο τέλος ότι άξιζε να πάρεις έναν άλλο καλύτερο βραχίονα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Επειδή άμα μαζέψεις όλα τα ευρά από αναβαθμίσεις θα δεις στο τέλος ότι άξιζε να πάρεις έναν άλλο καλύτερο βραχίονα.
Eτσι ακριβως.Με την διαφορα οτι η αναβαθμιση ειναι μεσα στο αιμα μας(Πολυμηχανος Οδυσσεας).Μας τρωει να αποδειξουμε οτι κατι καλυτερο μπορουμε να κανουμε.
Και η χαρα της δημιουργιας ειναι σαρακι.(Φτιαχνοντας ενα ενισχυτη,Το Στραντιβαρι του φτωχου κλπ)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το καινουργιο αξονακι με το εκκεντρο αντιβαρο ηρθαν
[/IMG]
και τοποθετηθηκαν ηδη.
Μια πρωτη εντυπωση ειναι οτι το μπασο εσφιξε.Επιφυλασσομαι για πιο αναλυτικες ακροασεις
Κοστος 40 €

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Οταν συζηταγαμε για ζυγισματα ο Petermeni επεστησε την προσοχη μας για το τελειο αλφαδιασμα του πικαπ.Εγω ειμαι καλος μαθητης και ακουω τον Δασκαλο παντα.
Γι'αυτο και εφτιαξα αυτα
[/IMG]
Δεν νομιζω οτι χρειαζονται περεταιρω εξηγησεις.3 σημεια οριζουν ενα επιπεδο.
Κοστος 20 χ 3 = 60 €

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.076
Kι εμενα εχει κατι τετοια για βαση το πικαπ μου αλλα δε ρυθμιζονται σε υψος..Σκεφτομαι να κανω καινουρια βαση με γρανιτη κ απο κατω τετοια να αλφαδιαστει κ πανω στην ολη βαση-κατασκευη να κατσει το πλατω.

Και το ολο θεμα ειναι ενδιαφερον , εχω ενα Rega 250 αλλα οπως προειπαν καλυτερα να τα σκασουμε να παμε κατευθειαν σε αλλο καλυτερο ετοιμο βραχιονα...

Reaction score
1.379
Nα προσθεσω και τον Jeff http://www.audiomods.co.uk/ στη λιστα με Rega upgrades/d.i.y. kits. Οι βραχιονες του εχουν πολυ μελετη και κοστιζουν...τιποτα αν συγκριθουν με την Origin Live. Εχει υποδειγματικο After sales support (προσωπικη εμπειρια), απανταει αναλυτικα σε emails και τροποποιει τους βραχιονες του ετσι ωστε να ταιριαζει στο πικαπ και στη κεφαλη του χρηστη.

Αξιζει μια κουβεντα μαζι του. Βλεπω οτι σιγα-σιγα γινεται γνωστος και αποκτα dealers οποτε μπορει οι τιμες να αρχισουν να ανεβαινουν.

Reaction score
3.967

Φίλος έκανε αλλαγή καλωδίωσης, ακούμπησε 250 Ε κ κατόπιν ακούμπησε το κεφάλι του στα χέρια του γιά πολλές ώρες μπας κ ακούσει διαφορά.:126:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Τους κεραταδες.Εφαγε 2 ωρες ο τορναδορος για να το φτιαξει.ειναι σιγουρο οτι στην Clearaudio θα χρειαζονται 10 λεπτα λογω βιομηχανικης παραγωγης.Κοστος υλικου 1-2 €
Τα συμπερασματα δικα σας.
Τα ποδαρακια θα τα τοποθετησω οταν αγορασω την νεα κεφαλη Denon 160.To καλοπαιδο ο Γιαννης Μαρκου μου εχει υποσχεθει μια μολις...........ερθει το κονε του.
Το αντιβαρο βγηκε 93 γρ.Λιγο ελαφρυ.Ζυγιζει μια κεφαλη 4,5 γρ περιπου στην μεση της διαδρομης.Θα το ηθελα πιο κοντα στο πιβοτ.Εννοειτε οτι εχω βαλει τον ρυθμιστη βαρους του βραχιονα στο 3+ γρ για να απομονωσω το ελατηριο που εχει μεσα .Θα προσθεσω 10 γρ στον αξονα. Η ακομα καλυτερα θα κανω διαφορα βαρακια σαν κολαρο που θα δουλευουν σαν προσθετα αντιβαρα.Συνεννοηθηκα ηδη και το απογευμα θα ειναι ετοιμο

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Διαβασα σε διαφορετικα νηματα οτι επειδη ειναι με ελατηριο η VTF οταν το εχεις στο 0 εχει -3 γρ δυναμη και στο 3 + μηδενιζει την επιδραση του στο βραχιονα.Προτεινουν να μηδενιστει γιατι το ελατηριο οταν ειναι υπο ταση επηρεαζει την καθαροτητα του ηχου Origin live το καταργει και ζυγιζεις με ζυγαρια το βαρος αναγνωσης
Εχω που εχω την ζυγαρια ,ας πιασει τοπο.
Ηρθαν και τα αντιβαρα
[/IMG]
Χρησιμοποιησα των 12 γρ και το κεντρικο ειναι πλεον 4χιλ αποσταση απο το πιβοτ.Ιδανικη ρυθμιση συμφωνα με τους γνωριζοντες.
Αναμεινατε εντυπωσεις συντομα.Και φωτο επισης

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

[/IMG]

Αυτη ειναι φωτο για να Κρελλιαστεις.
Οχι τα ξεδιαντροπα που δειχνουν στο αλλο ποστ συνεχεια

Reaction score
2.248

Μάνο στο 0 έχεις το bias όπως βλέπω.
Το VTF που το έχεις?

Reaction score
2.248

Καλά είναι κούκλα :102: Αυτά είναι πλατό !!! :446:
Την χαμηλή gold φοράει?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Dynavector 50x mc ,2 mv 10ετιας.
VTF =3 Ζυγισμα με ζυγαρια και αντιβαρο.Προτρακτορ 2 σημειων της Heybrook(Vinyl Engine)
Βαρος αναγνωσης 1,5 γρ
Antiskating περιπου στην μεση της διαδρομης του.Σε γυαλινο δισκο ισορροπει στη μεση.Εξω τραβαει εξω στο τελος τραβαει μεσα Πολυ ηπια αλλα τραβαει.Rega ειναι.Καλυτερα δεν γινεται.Τουλαχιστον οχι απο μενα

Reaction score
5.863

Οταν συζηταγαμε για ζυγισματα ο Petermeni επεστησε την προσοχη μας για το τελειο αλφαδιασμα του πικαπ.Εγω ειμαι καλος μαθητης και ακουω τον Δασκαλο παντα.
Γι'αυτο και εφτιαξα αυτα
[/IMG]
Δεν νομιζω οτι χρειαζονται περεταιρω εξηγησεις.3 σημεια οριζουν ενα επιπεδο.
Κοστος 20 χ 3 = 60 €
Mανο αυτα πως τα βλεπεις,με 30 ευρω.
http://cgi.ebay.co.uk/HIGH-QUALITY-...&otn=3&po=LVI&ps=63&clkid=6473578187074968986

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88