Καλη ταινια, καλη εικονα

Reaction score
5
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Psycho 1960

Εικονα ηχος:As good as it gets :137:

Video: VC-1 Video / 32244 kbps / 1080p / 23.976 fps
Audio: English / DTS-HD Master Audio / 5.1 / 48 kHz / 3692 kbps / 24-bit

IMDB βαθμολογια:8,7

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Kατι μου θυμιζει, κατι μου θυμιζει...
Μεχρι που βρηκα την λιστα των Αμερικανικων ταινιων που το εχουν
ανιγραψει η κοπιαρει στην ψυχρα.:121:

Ενα εγκλημα.
Τεσσερεις διαφορετικες εκδοχες απο τεσσερεις μαρτυρες.
Μια αληθεια!
Ποια ομως?

Το αριστουργημα του Kurosawa συμπληρωνειi 60 ετη ζωης ηδη
και αν και προκειται για ταινια-σταθμο δεν βλεπω τον λογο
γιατι θα πρεπει να αγοραστει στην blu ray εκδοχη του
οντας ασπρομαυρο και σε 4:3 καδρο.
Οποτε εαν το εχετε σε DVD ηδη, δεν υπαρχει λογος.
Εαν οχι, δεν βλεπω τον λογο να μην το προμηθευτειτε καθως
πρεπει να υπαρχει υποχρεωτικα στην ταινιοθηκη σας.

Για εικονα και ηχο φυσικα δεν θα κανουμε συζητηση, η χρηση
ομως του Bolero στο soundtrack σε μιια ταινια που αφορα
την αρχαια Ιαπωνια αν και ξενιζει αρχικα , ταιριαζει απολυτα.

Διακρισεις

IMDB βαθμολογια:8,4

(To μηνυμα αισιδοξιας ως προς την καλη πλευρα της ανθρωπινης
φυσης, στην σκηνη με το μωρο του τελους, θα μπορουσε να βρει
αναφορες στην αναγεννηση της Ιαπωνιας μετα την ταπεινωτικη
ηττα της στον πολεμο απο τους "καλους" Αμερικανους, οι οποιοι
παρεπιπτοντως την φιλεψαν και με δυο ατομικες βομβες για να εχει
να θυμαται.
Ισως και τα επειπια του Rashomon(πυλης) να αντιπροσωπευουν
ακριβως την ιδια την Ιαπωνια.Μην ξεχνατε πως η χρονια ειναι μολις
το 1950)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.584

ε, όχι και κλασική, ρημέηκ είναι ......
Ρημέηκ, ξερημέηκ είναι ταινιάρα και η ερμηνεία του Πατσίνο είναι μοναδική και μνημειώδης.
Την θεωρώ μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει και μάλιστα πολλάκις.
Και τώρα το περιμένω να το πάρω σε δισκάκι bluray.

Και το Cape Fear του Μάρτιν Σκορτσέσε ήταν ρημέηκ, αλλά δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο το ορίτζιναλ.
Μέρα με τη νύχτα υπέρ του δεύτερου.

Reaction score
5

You Only Live Twice (1967)

Τι δεν σας αρεσει ο Bond?Μηπως εχετε ερθει σε πολυ στενη επαφη με την θηλυκη πλευρα του εαυτου σας?:137:

Ως φανατικος οπαδος του πρακτορα 007 εχω ολες τις εκδοσεις σε BD που εχουν βγει εως τωρα.Σε αναμονη των υπολοιπων (μα τι περιμενουν?) επεσα πανω σε αυτη.

Ειναι απο το Ιαπωνικο δικτυο WOWOW που θεωρειται απο τα καλυτερα (24.00 Mbps bitrate)

Οσο αφορα την εικονα:

για αυτο μου εκανε εντυπωση στην αρχη ποσο καλη ηταν.

Οσο για τον ηχο ναι ηταν ντουμπλαρισμενο στα γιαπωνεζικα για ονομα του Θεου.Ας ειναι καλα το DTS track απο το DVD.

Απο το ιδιο δικτυο υπαρχουν ακομα τα
You Only Live Twice
On Her Majesty's Secret Service :607:

Περισσοτερα για αυτα μια αλλη στιγμη.

Video: MPG2 1920x1080 29.97fps 24.00 Mbps (20.48 Mbps Average)
Audio: DTS 48000Hz 6ch

IMDB βαθμολογια:7.0

Reaction score
5

The Man Who Would Be King 1975

Απο τις καλυτερες ταινιες του John Huston.
Εικονα και ηχος οντως εξαιρετικα αν και θα προτιμουσα λιγο υψηλοτερο bitrate.

Video: 1920x1080i50 OAR h.264
Audio: English DD5.1 384kbps

IMDB βαθμολογια:8.0

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Ας υποθεσουμε πως υπαρχει καποιος αναμεσα μας που δεν εχει
δει την περιφημη ταινια του Κιουμπρικ
Ξεκιναει λοιπον μετα απο τις παροτρυνσεις μας και το μονο
που παρακολουθει ειναι τα ματια του Τζακ Νικολσον.
Ακομα και αυτο απο μονο του θα ηταν αρκετο ανακαλυπτοντας
μια μεγαλη ερμηνεια απο εναν κορυφαιο ηθοποιο.Η μηπως τα ειπα
αναποδα?

Σε καθε περιπτωση ακομα και εκεινοι που εχουν δει την ταινια
απειρες φορες(εκει ανηκω και εγω) και μαλιστα
διαθετουν ηδη την ταινια σε αλλο φορμα(προσωπικα το ειχα σε
LD και το εχω ακομα σε DVD, οπως ολες τις ταινιες του Κιουμπρικ)
θα εντυπωσιαστουν με την εικονα και τον ηχο.
Προσεξτε τις παροναμικες σκηνες απο το ελικοπτερο, η το
close up του μαυρου μαγειρα οταν βρισκεται στο σπιτι του
στο Μαιαμι.Wow!!!

Ψυχολογικο θριλερ ολκης, με αθανατες ατακες και σκηνες
που επηρρεασαν καταπινες υλοποιησεις.
Α-π-α-ρ-α-ι-τ-η-τ-ο για ολες τις ταινιοθηκες!!!

IMDB βαθμολογια:8,5

Reaction score
1

Προχτές είδα ένα αρκετά δυνατό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας σχετικά με το χρόνο (όχι το Donnie Darko) και το οποίο με ενθουσίασε. Δυστυχώς δεν υπάρχει σε hd format :110: οπότε ίσως γράψω σε άλλο thread.

Είπα λοιπόν χτές να δώ πάλι μία από τις πλέον cult ταινίες επιστημονικής φαντασίας σχετικά με τα ταξίδια στο χρόνο, και μία από τις αγαπημένες μου ταινίες γενικά, το Donnie Darko.

Ειλικρινά πιστέυω ότι λίγοι εδω μέσα δεν θα έχουν δεί τη ταινία αυτή και θα τους παροτρύνω, άν υπάρχουν, να τη δούνε οπωσδήποτε, έστω κι αν δε τρελαίνονται με scifi ταινίες μυστηρίου.

8.3 στο imdb και θέση 127 στις αγαπημένες ταινίες ever, πλειάδα από γνωστούς ηθοποιούς του Hollywood κι ένα σενάριο πανέξυπνο όσο και στρυφνό. Συνδυάζει με απίστευτο τρόπο το μυστήριο, με το σουρεαλισμό, τον επιστημονικό αλλά και φιλοσοφικό προβληματισμό χωρίς να κουράζει.
Μία πραγματική ταινία πρόκληση, ένας γρίφος!

Η εικόνα του bluray δεν εντυπωσιάζει κι είναι σχετικά θολή και με κόκο, αλλά σίγουρα καλύτερη από το dvd. Ο ήχος σε κάπως καλύτερη κατάσταση...

imdb:8.3

JL_

Reaction score
19
Πρόκειται για την ταινία που ενέπνευσε τους δημιουργούς του Lost, τουλάχιστον εδώ η παραμύθα πλασσάρεται πιο έξυπνα και διαρκεί μόνο 2 ώρες αντί για 6 χρόνια.

Προτιμήστε την Director's Cut εκδοχή...

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Πρόκειται για την ταινία που ενέπνευσε τους δημιουργούς του Lost, τουλάχιστον εδώ η παραμύθα πλασσάρεται πιο έξυπνα και διαρκεί μόνο 2 ώρες αντί για 6 χρόνια.

Προτιμήστε την Director's Cut εκδοχή...
Πλασσαρεται πιο εξυπνα? Ποιος αυτος ο αχταρμας?

Αργο πολυ αργο 2 ωρες και βαλε και στο τελος δεν καταλαβα και τι ακριβως εγινε.

Προσωπικα what a horrible waste of my precious time :141:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.237

Μα δεν καταλαβαίνεις κι εσύ πως ταινία με budget 4.500.000 $, έστω και το 2001, θα προσπαθήσει να τα βγάλει πέρα με μπλα-μπλα, μηνύματα και ερωτήματα; :137:

Reaction score
1.458

Με τον Christopher Lee ως Dracula :105: έχουν κυκλοφορήσει οι ταινίες του σε blu ray?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Πλασσαρεται πιο εξυπνα? Ποιος αυτος ο αχταρμας?

Εμ βεβαια, αν δεν ειναι Τρινιτα που να το καταλαβουμε..:405:

Reaction score
5

Μα δεν καταλαβαίνεις κι εσύ πως ταινία με budget 4.500.000 $, έστω και το 2001, θα προσπαθήσει να τα βγάλει πέρα με μπλα-μπλα, μηνύματα και ερωτήματα; :137:
Εμ τα ηθελε και εμενα ο κ.................:144:

Reaction score
1.213

Καιρό στην ουρά αναμονής αλλά δεν τρελαινόμουν να τη δώ. Τελικά ήταν πολύ καλύτερη απ ότι περίμενα.
Η πραγματική ιστορία μίας Σομαλής κοπέλας που μετά από κάποια τραγικά γεγονότα που της συνέβησαν όταν ήταν μικρή(δε θα επεκταθώ) έγινε μοντέλο και εν συνεχεία, στα 38 της τώρα, πρέσβυρα του ΟΗΕ.

Η ιστορία έχει αρκετό ενδιαφέρον, προβληματίζει, συγκινεί(πάλι έκλαιγε η παρέα μου :102:), πληροφορεί για πράγματα που εγώ ειλικρινά δεν τα γνώριζα και με σόκαραν. Καμία σχέση με χλυδές του μόντελινγκ και ιστορίες πώς η 'ηθαγενής Σομαλή έγινε δυτικός άνθρωπος'.

Αρκετά καλογυρισμένη ταινία, με εξαιρετικό soundtrack και όμορφα τοπία από τη Σομαλία.

Η εικόνα σε κάδρο 16:9 μου άρεσε πολύ.

Imdb: 7.0
Μου αρεσε.Και μονο που προκειται για πραγματικη ιστορια αρκει για να σου κινησει το ενδιαφερον..

Reaction score
1.458

Μου αρεσε.Και μονο που προκειται για πραγματικη ιστορια αρκει για να σου κινησει το ενδιαφερον..
Μου άρεσε κι εμένα,αν και την είδα σε dvd έκδοση, η εικόνα ήταν πολύ καλή με ωραία χρώματα.
Πραγματικά ωραία ιστορία!

Reaction score
20

Επιτρέπεται ένα off topic για να γελάσουμε λίγο?

Η ταινία ειναι η BloodRayne και δεν την έχω δει...
Με τον σχετικό ψιλο-θόρυβο που είχε κάνει την εψαξα στο imdb και έπεσα πάνω στην παρακάτω review από ένα εγγλεζο, την οποία και κράτησα να διαβάζω όταν έχω διάθεση για κάτι αλαφρύ...

http://www.imdb.com/title/tt0383222/
βαθμολογία 2.7/10 20,018 votes εζ οφ 14 Αυγ 2010

Author: glennsouthall from United Kingdom
A Must See!!!, 1 May 2006

Just kidding... just kidding!! Why, after wasting nearly 2 hours of my life watching this trash, should I waste another hour or so dissing this movie, when everything about it has already been killed stone dead by previous reviewers? Because, dear friends, I am so excited I just had to share with you my delight at finding the "worst cameo of all time", so magnificent in its awfulness that it could (with sheer effort of will) only be equalled, but never beaten.

It was Sunday. Raining. What the hell, "Bloodrayne" sounded good. Hmmm, Masden, Kingsley, Zane... can't be so bad.

After around 20 minutes or so of this "crowning turd" of a movie my "intellectual defence mechanism" automatically kicked-in and took my mind away to my next vacation, what to have for dinner, and the contents of my Partner's trousers. Sailing away on a sea of serenity (did I actually fall asleep?) I thought myself immune and totally protected from the train wreck of a movie unfolding on the other side of my eyelids. But then... wait! What's this? Snippets of dialogue totally unconnected with the Tequilla Sunrise I was drinking began to pervade my mind. Slowly at first, but growing in intensity. Warily, fearful that I may inadvertently catch another glimpse of Ben Kingsley's excruciating acting/staring, I opened one eye. Was I seeing/hearing things? I pulled myself up in the chair and opened the other eye (after assuring myself that Kingsley was nowhere to be seen). There, in front of me... what can never be described by a thousand monkeys on a thousand typewriters for a thousand years. The root canal work of movie making, the Xanadu of awfulness... Meatloaf trying to character-act.

I checked out the other movie-goers... hmmm, not many left... and they were all, very much like myself, staring wide eyed and open mouthed at witnessing the birth of a legend. Seriously, it was like watching the first moon landing all over again. This is one piece of crap for man... a whole turd for mankind.

I am sorry that I go on a little, but I cannot find words to describe the cameo piece by Meatloaf, in fact probably such words do not exist -they must be invented -"discrapungent"- try that one. I can only try to capture the magnificent awfulness by describing the effect that it had on myself and, I suspect, the other viewers.

If you haven't seen it (and I beg you all to do so) cut along to any cinema brave enough to show it and set your alarm clock for around 50 minutes. If you have trouble sleeping at the beginning, don't worry, Ben Kingsley will stare you into blessed catatonia... trust me.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.801