Είπα να πάρω μια Olympus E-450 με 299€ να κάνω μερικές απόπειρες για «καλλιτεχνικές» λήψεις. Επειδή όμως θα’θελα να έχει και video, στράφηκα προς την PEN E-PL1 kit 14-42 η οποία με +8GB +Θήκη +Μπαταρία έρχεται στα 516€, σχεδόν όσο και η Ε-620 14-42 με +μπαταρία(529€) που πάλι δεν έχει video. Δεν ξέρω όμως βασικά πράγματα όπως :
1. πως αξιολογώ έναν αισθητήρα…
2. πως θα ξέρω την πτώση της απόδοσης στο χαμηλό φωτισμό που με ενδιαφέρει κατά 60%…
3. πόσος είναι ο 14άρης ευρυγώνιος στην «άλλη» διάσταση (28άρης; Στις περισσότερες compact το 28 είναι 28 ή 14; )…και ο 16άρης της Nex-3 πόσος είναι; Μήπως όμως μου κάνει και ο 18-55 που δίνουν όλοι στα ΚΙΤ?
4. κατά πόσο είναι αντιληπτές οι διαφορές στην ποιότητα των φωτογραφιών σε ένα απλό monitor υπολογιστή…
και πολλά ακόμη…
Προτεραιότητές μου είναι η ταχύτητα μεταξύ των λήψεων και φυσικά η ποιότητα (για την κατηγορία - και όχι μόνο) αλλά και η όποια δυνατότητα αναβάθμισης.
Τι λέτε, να ξεφύγω απ’τα 299€ ή να μείνω εκεί και βλέπουμε;
(την DSC-717 που πρόσφατα «κληρονόμησα» δεν έχω προλάβει να την μάθω ακόμη…)
1. πως αξιολογώ έναν αισθητήρα…
2. πως θα ξέρω την πτώση της απόδοσης στο χαμηλό φωτισμό που με ενδιαφέρει κατά 60%…
3. πόσος είναι ο 14άρης ευρυγώνιος στην «άλλη» διάσταση (28άρης; Στις περισσότερες compact το 28 είναι 28 ή 14; )…και ο 16άρης της Nex-3 πόσος είναι; Μήπως όμως μου κάνει και ο 18-55 που δίνουν όλοι στα ΚΙΤ?
4. κατά πόσο είναι αντιληπτές οι διαφορές στην ποιότητα των φωτογραφιών σε ένα απλό monitor υπολογιστή…
και πολλά ακόμη…
Προτεραιότητές μου είναι η ταχύτητα μεταξύ των λήψεων και φυσικά η ποιότητα (για την κατηγορία - και όχι μόνο) αλλά και η όποια δυνατότητα αναβάθμισης.
Τι λέτε, να ξεφύγω απ’τα 299€ ή να μείνω εκεί και βλέπουμε;
(την DSC-717 που πρόσφατα «κληρονόμησα» δεν έχω προλάβει να την μάθω ακόμη…)