GRYPHON DIABLO & 802D

Reaction score
5.719
εχει ακουσει κανενας τον παραπανω συνδιασμο ?
τι λετε αρκουν τα ρευματα ?
να ... το κανω το ατοπημα ???

Reaction score
6
θα ελεγα να τα ακουσεις πριν τα παρεις,(αν ειναι δυνατον) γιατι τα''μεγαλα '' μηχανηματα μπορει να σε απογειωσουν η να σε απογοητευσουν.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146
Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

Να το κάνεις. Δεν είναι καθόλου ατόπημα.

Reaction score
5.719
εννοειται οτι πρωτα θα τα ακουσω να παιζουν μαζι .
πηγη εχω το hdx της naim

Reaction score
6
Καλη πηγη.

Το θεμα ειναι αν το αποτελεσμα σου αρεσει εσενα.
Ειναι θεμα γουστου και μονο.

Τωρα το τι λεμε εμεις ειναι αλλο θεμα . Τα μηχανηματα καλα ειναι οπως πολλα αλλα. Αυτο δε μου λεει τιποτα ομως.
Εμεις ουτε θα δωσουμε λεφτα οπότε δε μας ποναει, για να λεμε την αληθεια.:126:, ουτε θα ζησουμε μαζι τους οπως εσυ. Εσυ φιλε θα ζησεις και θα τα απολαμβανεις η αν κατι δε παει καλα θα υποφερεις οπως παρα πολλοι σε αυτο το χωρο.

Θελει χρονο και δοκιμες. Μακαρι να τα εφερνες στο χωρο σου και να ζουσες δυο τρεις μερες μαζι τους. Τοτε μονο θα εισαι σιγουρος, ευτυχης η οχι μαζι τους.

Σα συστημα ακουσε το και στο χωρο σου.

Reaction score
5.719
στον χωρο μου θα τα ακουσω αλλα δυστηχως το πολυ για ενα 2ωρο ...

γιαυτο ειμαι στην μπριζα ...

Reaction score
6
στον χωρο μου θα τα ακουσω αλλα δυστηχως το πολυ για ενα 2ωρο ...

γιαυτο ειμαι στην μπριζα ...

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ωρες . Στις 2 ωρες θα εχει ''ερθει στα ισια του ο ενισχυτης''. Θελεις μονο μιση ωρα να στησεις τα ηχεια στο χωρο σου (στο περιπου...) και αλλες 2-3 ωρες τουλαχιστον να ακουσεις με την ησυχια σου, χωρις πιεση.

Επειδη ειναι μια σοβαρη αγορα ζητησε απο τον πωλητη να σου δωσει χρονο. Πιστευω οτι θα καταλαβει και θα στον δωσει.:126:

Reaction score
10
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ωρες . Στις 2 ωρες θα εχει ''ερθει στα ισια του ο ενισχυτης''. Θελεις μονο μιση ωρα να στησεις τα ηχεια στο χωρο σου (στο περιπου...) και αλλες 2-3 ωρες τουλαχιστον να ακουσεις με την ησυχια σου, χωρις πιεση.

Επειδη ειναι μια σοβαρη αγορα ζητησε απο τον πωλητη να σου δωσει χρονο. Πιστευω οτι θα καταλαβει και θα στον δωσει.:126:
Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω... Μην κοιτάς που τα 802 τα αγόρασα με κλειστά μάτια λόγω έρωτα... Πάντως από ρεύματα μια χαρά τον βλέπω τον γκριφων... Πάντως τα 802 ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΙΑ!!!!:626:

Τι χρώμα τα 802D???

Reaction score
777
γειά σου φίλε.απ ότι κατάλαβα έχεις το ηχείο και θές ενισχυτή.
κατα πρώτον τί ενισχυτή είχες πρίν...

κατα δέυτερον ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά.μήν βιάζεσαι.έχεις το χρήμα στην τσέπη οπότε έχεις και τον έλεγχο.θα βρείς ευκαιρίες μήν κανεις βεβιασμένες κινήσεις.θα ακούσεις πολλούς ενισχυτές.πολλά βάτ πολλούς συνδυασμούς κ.τ.λ.

κατα τρίτον.ο ενισχυτής αυτός είναι 2χ250watt και το gain καρφώνει οτι έχει τα ρεύματα για να οδηγήσει το ηχείο.βέβαια δέν θα το φτάσει στα απόλυτα άκρα αλλα θα σε ικανοποιήσει πλήρως.
:126:άκου το όμως.:126:

κατα τέταρτον.πόσο έχει-πόσο τον βρήκες?

Reaction score
777
α ναι...επίσης μπορεί η αγορά να θάβει τα ψηφιακά αλλα άκου τα.προσωπικά μου αρέσουν πολύ και είναι κρίμα να μήν παίξεις και κατα κεί.

Reaction score
372

Η GRYPHON έχει ένα ''δικό'' της ήχο που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι.
Άκουσε τον ενισχυτή όπως σου λέει και ο Νίκος και αποφάσισε αν αρέσει σε σένα και μόνο σε σένα.
Αν έχεις τα λεφτά διαθέσιμα και ο GRYPHON δεν είναι καμμιά φοβερή ευκαιρία, καλό θα ήταν να ακούσεις και άλλους για να μπορέσεις να έχες και άλλες εμπειρίες με τα ηχεία σου, τόσο όσον αφορά την οδήγηση όσο και την αηχητική απόδοση.

Reaction score
4.305

Οι κατοχοι των B&W απο 802 και πανω, εχουν την ψυχολογια οτι τα ηχεια μπορουν να παιξουν οπως κανενα αλλο ηχειο (δεν εχει σημασια αν ειναι σωστο η οχι).

Ορμωμενοι λοιπον απ αυτο, παντα ψαχνουν το κατι καλλυτερο. Η πιο συνιθησμενη κινηση που γινεται ειναι να καταφυγουν σε ισχυρους ενισχυτους. Κατα κανονα και πολυ ακριβους, οπως ο Diablo (κανα δωδεκαρι χιλιαρικα).

Το ζητημα ειναι οταν περασουν 3-4 χρονια αν ο ιδιοκτητης θα θελησει να προσθεσει κι αλλο ισχυ η οχι. Γιατι σιγουρα σε καποια φαση θα του περασει απο το μυαλο, πως θα επαιζαν τα ηχεια μου αν τροφοδοτουνταν απο τον ενισχυτη με διπλασια η τριπλασια ισχυ?

Γι αυτο πιστευω, οτι στην προκειμενη περιπτωση ο ενισχυτης δεν πρεπει απλα να ακουστει, αλλα να υπαρχει διπλα του κι ενας ενισχυτης που να βγαζει τουλαχιστον 500 βατ, οπως κι εναν ισχυρος διακοπτικος. Μονο ετσι ενδεχομενως δεν θα υπαρχουν τυψεις εκ των υστερων, οτι η κινηση αγορας του diablo δεν εγινε "εν θερμω".

Παντως μια λυση του εν λογω ηχειου, ειναι να παιξει ενεργο. Μαλιστα να προσεχτει ιδιαιτερα το κροσοβερ. Δηλαδη αντι να πας σε ενα Behringer 300-400 ευρω, να παρεις ενα με 4-5.000 ευρω! (του αξιζει του ηχειου). Αν του ριξεις και τους διακοπτικους ενισχυτες με συνολικη ισχυ κοντα στα 1.000 βατ, τοτε το πλεον πιθανο με λιγωτερα χρηματα απ οσο κοστιζει ο Diablo θα εχεις αποτελεσμα πολυ ανωτερο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ένα πουλάκι μου είπε ότι η ίδια η b&w προτείνει λύση πολυενίσχυσης με δικά της modules και cross. Εάν ισχύει η τιμή που off the record κυκλοφόρησε, τότε μιλάμε για κελεπούρι πολλών εκατοντάδων βατ. Είναι μανίκι αλλά εγώ στην θέση σου θα το έψαχνα διεξοδικώς μιας και το ηχείο τα θέλει τα γκάζια του.

Παρόλα αυτά, για γήινες καταστάσεις ο Diablo φαίνεται μια χαρά, όπως και ο KRELL που ακούει το φιλαράκι μου στην Κόρινθο.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

εχει ακουσει κανενας τον παραπανω συνδιασμο ?
τι λετε αρκουν τα ρευματα ?
να ... το κανω το ατοπημα ???
Λοιπόν, επειδή βλέπω ότι έχεις ανοίξει αντίστοιχο θέμα και στο avclub, και επειδή εκεί πέρα πετάγονται διάφοροι χαζο-ντιπιέδες και αρχίζουν να σου ζητάνε ανόητες διευκρινίσεις (κοινώς, σε ρωτάνε μ@λ@κίες - μέχρι εκεί φτάνει το άδειο κεφάλι τους), έχω να σου πω τα εξής:

Κατά πρώτον, ο χώρος και ο τρόπος τοποθέτησης των ηχείων σου μέσα σ' αυτόν, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το ποιον ενισχυτή θα διαλέξεις. Ο χώρος και η τοποθέτηση είναι προϋποθέσεις που εγείρονται από το είδος και την τοπολογία του ηχείου. Τα 802 είναι εξαιρετικά ηχεία και με σχεδόν μέγιστη περίθλαση σε όλες τις συχνότητες, οπότε θα ήταν ευχής έργο να τα έχεις τοποθετημένα σε απόσταση κάπου 1,5 - 2 μέτρα από τους πλαϊνούς, και κάπου 3 μέτρα από τον πίσω τοίχο, και να ακούς τα ηχεία από απόσταση 3 μέτρων. Αν είναι έτσι, τότε είσαι ένας από τους ευτυχέστερους κατόχους 802. Από εκεί μετά, μικραίνοντας οι αποστάσεις, δημιουργούνται και παραχωρήσεις στην απόδοση των ηχείων, αλλά χωρίς να έχει επ' αυτού καμιά ευθύνη ο ενισχυτής. Αυτά, όσον αφορά το χώρο. Πάμε παρακάτω.

Κατα δεύτερον, λοιπόν, όσον αφορά την επάρκεια ισχύος του Diablo για την οδήγηση των συγκεκριμένων ηχείων, εάν πιστέψουμε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή (σελίδα 4) - που μάλλον πρέπει να τον πιστέψουμε, αυτός ο ενισχυτής αποδίδει ισχύ 500W στα 4Ω και 800W στα 2Ω. Τούτων δοθέντων, και με λίγα απλούστατα μαθηματικά (τα οποία για τους χαζο-ντιπιέδες είναι τελείως ακαταλαβίστικα, πράγμα φυσιολογικό και αναμενόμενο), μπορεί κάποιος (προφανώς μη χαζο-ντιπιές), να υπολογίσει ότι ο ενισχυτής αυτός είναι σε θέση να παράσχει ισχύ 530W σε φορτίο 3Ω, που είναι η κατώτατη αντίσταση που παρουσιάζει το συγκεκριμένο ηχείο, στο μέρος του φάσματος 70-120Hz, που είναι απαιτητικό από πλευράς ισχύος. Δηλαδή, ο ενισχυτής ξεπερνάει τη δυνατότητα πρόσληψης ισχύος των ηχείων κατά 30W, και επομένως είναι απολύτως επαρκής για να τα οδηγήσει στο όριό τους. (Τα ηχεία πέφτουν στα 3Ω και κάπου στα 700 - 800Hz, αλλά εκεί απορροφούν ισχύ πολύ χαμηλότερη, απ' όση στα μπάσα). Στο συμπέρασμα αυτό συμβάλλει και η αντίσταση εξόδου του ενισχυτή, μόλις 19 χιλιοστά του Ωμ, που είναι πραγματικά εξαίσια, δίνοντας θεωρητικό συντελεστή απόσβεσης (δηλαδή χωρίς να υπολογισθεί η αντίσταση του καλωδίου σύνδεσης του ηχείου) της τάξης του 150.

Πέραν αυτού, όμως, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η αρκετά χαμηλή αντίσταση εισόδου του ενισχυτή, μόλις 8ΚΩ, πράγμα που ενδέχεται να προβληματίσει το στάδιο εξόδου της πηγής, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα κάποια χαλαρότητα στα μπάσα, ενώ παρόμοιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί και όταν το καλώδιο σύνδεσης της πηγής με τον ενισχυτή είναι σχετικά μακρύ.

Συνελόντι ειπείν, και αφού θα έχεις τον ενισχυτή διαθέσιμο προς ακρόαση για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενδείκνυται να τον δοκιμάσεις ως εξής. Βάλε τον πρώτα να παίξει για περίπου μισή ώρα κάτι δυνατό και απαιτητικό, δηλαδή πλούσιο σε μπάσα, ώστε να τον προκαλέσεις να ζεσταθεί πολύ, να φθάσει σχεδόν στο όριό του, και μετά βάλε να ακούσεις κάποια κομμάτια που θέλεις, για να κρίνεις αν έχει το μείγμα παραμορφώσεων που σου αρέσει, δηλαδή αν "σου πάει" ο ήχος του, αφού έχει ζεσταθεί ο ενισχυτής (κάτι που προκαλεί αύξηση των παραμορφώσεων). Και οπωσδήποτε, χρησιμοποίησε κάποιο inrterconnect που να είναι όσο γίνεται πιο κοντό, όχι πάνω από μισό μέτρο. Αν παρατηρήσεις κάποια λέπτυνση στα μπάσα, δεν θα φταίει ο ενισχυτής, αλλά η πηγή που δυσκολεύεται να τον οδηγήσει σωστά, οπότε κρίνε και αποφάσισε.

Αυτά. Να με συγχωρείς για το εριστικό ύφος, το καταλαβαίνω, δεν είμαι κανένας αναίσθητος, αλλά μιας και "από εκεί" δεν μπορώ να γράψω πλέον, στα λέω "από 'δώ", και χωρίς να έχω τον πρόσθετο πονοκέφαλο, μη τυχόν γράψω κάτι που θα θίξει τις μ@λ@κίες των διαφόρων χαζο-ντιπιέδων. Έναντι τέτοιων ηλιθίων, δεν έχω πλέον κανένα έλεος. Και πάλι συγγνώμη...

Reaction score
5.719
χωρος 50 τμ .¨
ακουω περιπου στα 3μ .
αποσταση ηχειων 1,5 περιπου απο τοιχο πισω
μεταξυ τους αποσταση περιπου 2,3 μετρα
1,5 μ απο πλαινο τοιχο .
αυτη την στιγμη παιζω με theta 4*225 (διπλοκαλωδιωση ,διπλοενισχυση )
προ jeff rowland capri .
μου την εχουν δωσει τοσα καλωδια ηχειων , xlr κλπ.

υποψιν οτι ειμαι πιο πολυ του home cinema .πισω ηχεια 805s ,κεντρικο htm2d.

δεκτες ολες οι αποψεις και δεν χρειαζονται συγνωμες απο κανενα .
προσπαθω να βγαλω μια ακρη και να ξεστραβωθω λιγο ...

υποψιν οτι δεν ξερω εαν ειναι ευκαιρια στα λεφτα που δινεται γυρω στο 6αρι...

Reaction score
5.719
κυριε Coyia τα σεβη μου ...
αν οχι η καλυτερη σιγουρα η πιο τεκμυριωμενη απαντηση .

Reaction score
140
Να σου πω και εγω
802 d
χώρος μαλ@κισμενος 5χ5 + ένα σπάσιμο άλλα 12τμ σύνολο 37τμ
μεταξύ τους 2.3μ
από τον πίσω τοίχο περίπου 1 μ
το ένα δεν έχει πλαϊνό τοίχο το άλλο στα 80εκ
θέση ακρόασης στα 3 μ

αν δεν είχα τα 1000asp να συγκρατούν τα 4 γουφερ με τον τρόπο που το κάνουν το χαμηλό θα μου έβγαινε από την μύτη ( χωρίς πλάκα ) και σε οποιαδήποτε στάθμη αυτό

η λύση του ολοκληρωμένου είναι ευχή και κατάρα
αν κάτι πάει στραβά μένει μόνο η πηγή που μπορεί να διορθώσει την κατάσταση

στα σετ προ – τελικού είναι πιο ευέλικτα τα πράγματα

Reaction score
140
Χροιές δεν ξέρω αν έχω

Έχω όμως ταχύτητα – ανάλυση – έλεγχο – μηδενική προβολικοτητα ( σημείο που κατηγορούνται τα b&w ) ατελείωτες στάθμες και άλλα πολλά

Viva ICE!!!

Ps μακη ξέρω ότι ψηνόσουν για τον μεγάλο Jeff Rowland με τα 1000ασπ
Αφού τον γουστάρεις φατσικά παρτον τον μουστη

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.114
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead