GRYPHON DIABLO & 802D

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

Φιλε μου ...ειπα και γω να γραψω το κατι τις μου αλλα ο ΜΑΣΤΡΟΚΟΓΙΑΣ στα εγραψε τοσο κατανοητα και τοσο ορθολογιστικα οπου τα πολλα λογια ειλικρινα περιτευουν.....εχει εναν ερωτα ο μπαγασας με τα 800 γενικα και το εχει ψαξει το θεμα θα ελεγα αρκετα εμπεριστατωμενα!!!!!

Ετσι για να κανω και γω λιγο την μαγκια μου θα ηθελα να σου πω λιγα πραγματακια ορμωμενος και γω απο την αναλογη μπινταμπλουγιου καψουρα μιας και ζω με τον ηχο της εδω και 8 χρονια(802 Nautilus).

Tα 802 D ειναι για μενα ηχεια με πολυ μεγαλο ,ζυγισμενο και ρεαλιστικο ηχο...παιζουν μουσικη χωρις να χαιδευουν αυτακια και σε αφηνουν να ταξδεψεις χωρις ορια στην μουσικη νιρβανα.
Οντας ποιο ευκολα σαν φορτια απο τα δικα μου 802.....και ισως ποιο καλοκουρδισμενα απο τους τεχνικους ξεφευγοντας απο τον εν μερει ποιο μονιτορε χαρακτηρα που εχουν τα Ναυτιλια....

Ομως και δω το θεμα της ισχυος για μενα ειναι ενας ιδανικος παρτενερ για αυτα τα ηχεια....

Η ισχυς απο δυο μονομπλοκια (για μενα 2χ400 watt) η και απο εναν δικαναλο 2χ400 θα ηταν ιδανικοτερα σαν παρτενερ για αυτο το ηχειο.....
Ναι μπορει ο Gryphon να τα παιξει -το πιστευω--ομως με μεγαλυτερα ενισχυτικα πιστεψε με ...ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙς ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΧΕΙΟ ΣΟΥ !!
Ειναι ηχεια πολυ φιλοτιμα στα πολλα αλλα ποιοτικα Watts...

ακου και αλλες μηχανες ...μην βιαστεις.....ασε την χαρα σου να ερθει μετα απο σωστη ενισχυτικη επιλογη!!!!!!!!

Reaction score
1.832

άσχετο, τα 800ρια όσες φορές και αν τα άκουσα δε με αρέσανε ρε γαμώτη....

άκουσα τα 802d σε σπίτι με τελικό έναν ταπεινό usher και με άρεσε πιο πολύ...

τυχαίο? μπορεί!

Reaction score
81

Οι κατοχοι των B&W απο 802 και πανω, εχουν την ψυχολογια οτι τα ηχεια μπορουν να παιξουν οπως κανενα αλλο ηχειο (δεν εχει σημασια αν ειναι σωστο η οχι).
Βασίλη μου κάνει εντύπωση ο ισχυρισμός σου. Από όσους κατόχους 802Ν, 802D, 800N και 800D γνωρίζω ( δεν γνωρίζω και λίγους.... ) απολύτως κανείς δεν έχει την αίσθηση ότι το ηχείο τους είναι η Δευτέρα Παρουσία προσωποποιημένη.

Παντως μια λυση του εν λογω ηχειου, ειναι να παιξει ενεργο. Μαλιστα να προσεχτει ιδιαιτερα το κροσοβερ. Δηλαδη αντι να πας σε ενα Behringer 300-400 ευρω, να παρεις ενα με 4-5.000 ευρω! (του αξιζει του ηχειου). Αν του ριξεις και τους διακοπτικους ενισχυτες με συνολικη ισχυ κοντα στα 1.000 βατ, τοτε το πλεον πιθανο με λιγωτερα χρηματα απ οσο κοστιζει ο Diablo θα εχεις αποτελεσμα πολυ ανωτερο.
Η πρόταση αυτή εμπεριέχει "κινδύνους" οι οποίοι έχουν συζητηθεί σε παλαιότερο νήμα ( ακύρωση εγγύησης, ποιός θα ρυθμίσει ένα ενεργό 802 και πώς )

άσχετο, τα 800ρια όσες φορές και αν τα άκουσα δε με αρέσανε ρε γαμώτη....

άκουσα τα 802d σε σπίτι με τελικό έναν ταπεινό usher και με άρεσε πιο πολύ...

τυχαίο? μπορεί!
Τυχαίο.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

Βασίλη μου κάνει εντύπωση ο ισχυρισμός σου. Από όσους κατόχους 802Ν, 802D, 800N και 800D γνωρίζω ( δεν γνωρίζω και λίγους.... ) απολύτως κανείς δεν έχει την αίσθηση ότι το ηχείο τους είναι η Δευτέρα Παρουσία προσωποποιημένη.
Και όμως ΕΙΝΑΙ!!!!!!!:137:

Reaction score
2

Αλλο πραγμα η μεγιστη συνεχομενη ισχυς κι αλλο η στιγμιαια που μπορει να ειναι πολυ μεγαλυτερη. Μην το ξεχνας αυτο καθως αντεχουν πολυ μεγαλυτερη στιγμιαια ισχυ απο αυτη του DIABLO. Απο εκει και περα παιζει ρολο και σε τι σταθμες ακους γενικα πραγμα που καθοριζει την τελικη επιλογη σου. Αν δεν ακουσεις μονος σου τοτε δεν χρειαζεσαι τιποτα παραπερα απο τα φυλαδια. Ας ψωνιζουμε ολοι ετσι τοτε...γαμω τις συμβουλες μου μεσα.

Reaction score
2

Λοιπόν, επειδή βλέπω ότι έχεις ανοίξει αντίστοιχο θέμα και στο avclub, και επειδή εκεί πέρα πετάγονται διάφοροι χαζο-ντιπιέδες και αρχίζουν να σου ζητάνε ανόητες διευκρινίσεις (κοινώς, σε ρωτάνε μ@λ@κίες - μέχρι εκεί φτάνει το άδειο κεφάλι τους), έχω να σου πω τα εξής:

Κατά πρώτον, ο χώρος και ο τρόπος τοποθέτησης των ηχείων σου μέσα σ' αυτόν, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το ποιον ενισχυτή θα διαλέξεις. Ο χώρος και η τοποθέτηση είναι προϋποθέσεις που εγείρονται από το είδος και την τοπολογία του ηχείου. Τα 802 είναι εξαιρετικά ηχεία και με σχεδόν μέγιστη περίθλαση σε όλες τις συχνότητες, οπότε θα ήταν ευχής έργο να τα έχεις τοποθετημένα σε απόσταση κάπου 1,5 - 2 μέτρα από τους πλαϊνούς, και κάπου 3 μέτρα από τον πίσω τοίχο, και να ακούς τα ηχεία από απόσταση 3 μέτρων. Αν είναι έτσι, τότε είσαι ένας από τους ευτυχέστερους κατόχους 802. Από εκεί μετά, μικραίνοντας οι αποστάσεις, δημιουργούνται και παραχωρήσεις στην απόδοση των ηχείων, αλλά χωρίς να έχει επ' αυτού καμιά ευθύνη ο ενισχυτής. Αυτά, όσον αφορά το χώρο. Πάμε παρακάτω.

Κατα δεύτερον, λοιπόν, όσον αφορά την επάρκεια ισχύος του Diablo για την οδήγηση των συγκεκριμένων ηχείων, εάν πιστέψουμε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή (σελίδα 4) - που μάλλον πρέπει να τον πιστέψουμε, αυτός ο ενισχυτής αποδίδει ισχύ 500W στα 4Ω και 800W στα 2Ω. Τούτων δοθέντων, και με λίγα απλούστατα μαθηματικά (τα οποία για τους χαζο-ντιπιέδες είναι τελείως ακαταλαβίστικα, πράγμα φυσιολογικό και αναμενόμενο), μπορεί κάποιος (προφανώς μη χαζο-ντιπιές), να υπολογίσει ότι ο ενισχυτής αυτός είναι σε θέση να παράσχει ισχύ 530W σε φορτίο 3Ω, που είναι η κατώτατη αντίσταση που παρουσιάζει το συγκεκριμένο ηχείο, στο μέρος του φάσματος 70-120Hz, που είναι απαιτητικό από πλευράς ισχύος. Δηλαδή, ο ενισχυτής ξεπερνάει τη δυνατότητα πρόσληψης ισχύος των ηχείων κατά 30W, και επομένως είναι απολύτως επαρκής για να τα οδηγήσει στο όριό τους. (Τα ηχεία πέφτουν στα 3Ω και κάπου στα 700 - 800Hz, αλλά εκεί απορροφούν ισχύ πολύ χαμηλότερη, απ' όση στα μπάσα). Στο συμπέρασμα αυτό συμβάλλει και η αντίσταση εξόδου του ενισχυτή, μόλις 19 χιλιοστά του Ωμ, που είναι πραγματικά εξαίσια, δίνοντας θεωρητικό συντελεστή απόσβεσης (δηλαδή χωρίς να υπολογισθεί η αντίσταση του καλωδίου σύνδεσης του ηχείου) της τάξης του 150.

Πέραν αυτού, όμως, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η αρκετά χαμηλή αντίσταση εισόδου του ενισχυτή, μόλις 8ΚΩ, πράγμα που ενδέχεται να προβληματίσει το στάδιο εξόδου της πηγής, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα κάποια χαλαρότητα στα μπάσα, ενώ παρόμοιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί και όταν το καλώδιο σύνδεσης της πηγής με τον ενισχυτή είναι σχετικά μακρύ.

Συνελόντι ειπείν, και αφού θα έχεις τον ενισχυτή διαθέσιμο προς ακρόαση για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενδείκνυται να τον δοκιμάσεις ως εξής. Βάλε τον πρώτα να παίξει για περίπου μισή ώρα κάτι δυνατό και απαιτητικό, δηλαδή πλούσιο σε μπάσα, ώστε να τον προκαλέσεις να ζεσταθεί πολύ, να φθάσει σχεδόν στο όριό του, και μετά βάλε να ακούσεις κάποια κομμάτια που θέλεις, για να κρίνεις αν έχει το μείγμα παραμορφώσεων που σου αρέσει, δηλαδή αν "σου πάει" ο ήχος του, αφού έχει ζεσταθεί ο ενισχυτής (κάτι που προκαλεί αύξηση των παραμορφώσεων). Και οπωσδήποτε, χρησιμοποίησε κάποιο inrterconnect που να είναι όσο γίνεται πιο κοντό, όχι πάνω από μισό μέτρο. Αν παρατηρήσεις κάποια λέπτυνση στα μπάσα, δεν θα φταίει ο ενισχυτής, αλλά η πηγή που δυσκολεύεται να τον οδηγήσει σωστά, οπότε κρίνε και αποφάσισε.

Αυτά. Να με συγχωρείς για το εριστικό ύφος, το καταλαβαίνω, δεν είμαι κανένας αναίσθητος, αλλά μιας και "από εκεί" δεν μπορώ να γράψω πλέον, στα λέω "από 'δώ", και χωρίς να έχω τον πρόσθετο πονοκέφαλο, μη τυχόν γράψω κάτι που θα θίξει τις μ@λ@κίες των διαφόρων χαζο-ντιπιέδων. Έναντι τέτοιων ηλιθίων, δεν έχω πλέον κανένα έλεος. Και πάλι συγγνώμη...
Αυτη η συμπεριφορα δεν χρειαζεται και δεν σε τιμαει αγαπητε.

Reaction score
4.305

Συνονοματε, τα Β&W θυμιζουν κατι απο Τιρα Μολα :142:. Φαινεται οτι οσο ασχολεισαι μαζι τους τοσο σε δινουν, εκτιμουν την προσφορα σου. Και φυσικα ολοι ειναι περηφανοι για τα ηχεια που εχουν, αλλα οι πιο φανατικοι ειναι των 800 και 802. Κανενα κακο δεν υπαρχει σ αυτο. (Αλλωστε γιατι να το κρυψω, κι εγω παρολο που εχω τα 704, μου ειναι δυσκολο να πιστεψω πως στα χρηματα τους υπαρχει κατι καλυτερο και μαλιστα ταιζοντας το καλα, ανεβαινει πολυ ψηλα το ηχειο)

Πες για παραδειγμα τον Βλασση ν αλαξει ηχειο :141:, εχεις γινει αυτοματα ο χειροτερος εχθρος του.

Οπωσδηποτε και η μετατροπη ενος παθητικου ηχειου σε ενεργο δεν ειναι ευκολη υποθεση. Το φορουμ ομως με τους ανθρωπους του, εχει δωσει πολλες φορες λυση σε πραγματα που εκ των προτερων φανταζουν βουνο στον αδαη.

Ο Νικολας κατι ενδιαφερον πεταξε. Ισως θα πρεπει να του δοθει μεγαλυτερη προσοχη.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.151

Αλλο πραγμα η μεγιστη συνεχομενη ισχυς κι αλλο η στιγμιαια που μπορει να ειναι πολυ μεγαλυτερη. Μην το ξεχνας αυτο καθως αντεχουν πολυ μεγαλυτερη στιγμιαια ισχυ απο αυτη του DIABLO. Απο εκει και περα παιζει ρολο και σε τι σταθμες ακους γενικα πραγμα που καθοριζει την τελικη επιλογη σου. Αν δεν ακουσεις μονος σου τοτε δεν χρειαζεσαι τιποτα παραπερα απο τα φυλαδια. Ας ψωνιζουμε ολοι ετσι τοτε...γαμω τις συμβουλες μου μεσα.
Ο τρόπος μέτρησης της συνεχούς ισχύος είναι κοινός και για τα ηχεία, και για τους ενισχυτές. Ειδικά όσον αφορά τους ισχυρούς ενισχυτές όπως ο εν προκειμένω, είναι απολύτως σίγουρο πως αυτός είναι σε θέση να παράσχει πολύ μεγαλύτερη στιγμιαία ισχύ, ασχέτως τί έχει προνοήσει ο κατασκευαστής του για να τον προστατεύσει από καταστροφική υπεροδήγηση, έστω και στιγμιαία. Αυτά, όσον αφορά τα 802 που "αντεχουν πολυ μεγαλυτερη στιγμιαια ισχυ απο αυτη του DIABLO", και άλλα παραμύθια.

Άιντε, που μου μάθατε και πιπιλάτε και τη στιγμιαία ισχύ...

Reaction score
777
να ρωτήσω κάτι?το παρών ηχείο μπορεί να δεχτεί εως 500 βάτ ισχύ.ουσιαστικά λοιπόν αυτό είναι παραπάνω απο τα 250 του diablo.
άρα αν κανείς τον πάρει θα ξέρει οτι το ηχείο έχει να δώσει και κάτι παραπάνω.

αν και ο ενισχυτής δίνει και παραπάνω με παραμόρφωση.σωστά?

Reaction score
11

(14:40) Ρε παιδιά 13 μέλη γράφει πως παρακολουθούν και 13 μετράω! Που πήγαν τα κρυφά;

:111:

(14:48) o.k στρώσαμε! 15-14 !

:107:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

Λάθος.
σύμφωνα με το προηγούμενο σου κείμενο ο ενισχυτής "ταιριάζει" στο ηχείο διότι στην ελάχιστη αντίσταση του (3ωμ) έχει την κατάλληλη ισχύ (530w) να το οδηγήσει έναντι της ονομαστικής που είναι 500.
όμως αυτό εννοεί με το 500watt?εγώ ήξερα οτι είναι η ισχύς που καίγεται το ηχείο μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: GRYPHON DIABLO & 802D

να ρωτήσω κάτι?το παρόν (με όμικρον δάσκαλε!) ηχείο μπορεί να δεχτεί εως 500 βάτ ισχύ.ουσιαστικά λοιπόν αυτό είναι παραπάνω απο τα 250 του diablo.
άρα αν κανείς τον πάρει θα ξέρει οτι το ηχείο έχει να δώσει και κάτι παραπάνω.

αν και ο ενισχυτής δίνει και παραπάνω με παραμόρφωση.σωστά?
Αφού και τα δύο δίνουν το κάτι παραπάνω, εντάξει!

Νομίζω;

:111:

Reaction score
5.722
οντως ειχα βαλει στο ματι τον 312 της jeff rowland αλλα δεν εκατσε .
πολλα τα λεφτα ...
γενικα ψαχνω κατι καλο σε μεγαλο τελικο αλλα δεν καθεται ...

ελεγα μηπως με μεγαλο ολοκληρωμενο ηρεμησω λιγο γιατι ολο το χερι στην τσεπη βαζω !

η πλακα ειναι οτι θελω να κανω αναβαθμιση στον β/π μου αλλα ολο αλλου τα δινω !

Reaction score
11

οντως ειχα βαλει στο ματι τον 312 της jeff rowland αλλα δεν εκατσε .
πολλα τα λεφτα ...
γενικα ψαχνω κατι καλο σε μεγαλο τελικο αλλα δεν καθεται ...

ελεγα μηπως με μεγαλο ολοκληρωμενο ηρεμησω λιγο γιατι ολο το χερι στην τσεπη βαζω !

η πλακα ειναι οτι θελω να κανω αναβαθμιση στον β/π μου αλλα ολο αλλου τα δινω !

Καλέ μου άνθρωπε!

Τέτοια εποχή, που καταστρέφονται και κλείνουν επιχειρήσεις, (γενικά), και του χώρου, (ιδιαίτερα), συζητάς για λεφτά που έχεις και δεν δίνεις και, (ίσως), και αν και εφ΄ όσον, θα δώσεις;

Φέρε παιδί μου εδώ γρήγορα το παραδάκι και θα σε βρούμε εμείς καλό πράμα!

:142:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

...
Eάν πραγματικά επιθυμείς να σταματήσεις αυτή την τακτική,σκοπός δεν είναι αγοράζεις συσκευή της οποίας ο ήχος θα σου ΄΄γυαλίζει΄΄ (απ'όσες περγαμηνές και να συνοδεύεται) την εκάστοτε παρούσα στιγμή,αλλά να βάλεις κάτω το μυαλό σου και ν'αναλογιστείς κατά πόσο θα ΄΄καλυφθείς΄΄ γιά μιά χρονική περίοδο λ.χ.5-6 χρόνων από τώρα...

Χροιές δεν ξέρω αν έχω
Έχω όμως ταχύτητα – ανάλυση – έλεγχο – μηδενική προβολικοτητα ( σημείο που κατηγορούνται τα b&w ) ατελείωτες στάθμες και άλλα πολλά...
Μα η ΄΄μεγάλη πλάκα΄΄ είναι ότι γιά να έχεις και χροιές (σε ό,τι αφορά την απόδοση ευρείας γκάμας ακουστικών οργάνων ή/και μεγάλων συνόλων από αυτά) χρειάζεσαι οπωσδήποτε τα παραπάνω περισσότερο από οποιαδήποτε εύθραυστη ΄΄ντελικατέτσα΄΄-κατά πως θα λεγαν και οι...χαϊενδόπληκτοι.

Reaction score
11

...αλλά να βάλεις κάτω το μυαλό σου και ν'αναλογιστείς κατά πόσο θα ΄΄καλυφθείς΄΄ γιά μιά χρονική περίοδο λ.χ.5-6 χρόνων από τώρα...
Η, αν λέγεσαι "caravelle", με ένα επί πλέον μηδενικό!

Ήτοι:

50-60 χρόνων από τώρα...

:142:

Reaction score
5.722
Re: Απάντηση: Re: GRYPHON DIABLO & 802D

Eάν πραγματικά επιθυμείς να σταματήσεις αυτή την τακτική,σκοπός δεν είναι αγοράζεις συσκευή της οποίας ο ήχος θα σου ΄΄γυαλίζει΄΄ (απ'όσες περγαμηνές και να συνοδεύεται) την εκάστοτε παρούσα στιγμή,αλλά να βάλεις κάτω το μυαλό σου και ν'αναλογιστείς κατά πόσο θα ΄΄καλυφθείς΄΄ γιά μιά χρονική περίοδο λ.χ.5-6 χρόνων από τώρα...

μα αυτο θελω να κανω !

οταν επαιζα με 1*225 στο ηχειο γενικα δεν !
τωρα παιζει πολυ καλα αλλα θελω κατι καλυτερο ωστε να ξεμπερδευω .
θελω να ξεφυγω απο τα πολλα καλωδια ρε παιδι μου ...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.128
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead