Amarra Junior

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Amarra Junior

δηλαδή είναι καλύτερο το amara mini από το jriver-foobar?
Ναι , έχω ετοιμοπόλεμα laptop και windows based και macbook :145:
Το ηχητικό αποτέλεσμα με το amarra με ικανοποιεί περισσότερο
Έχει πιο μαλακό ήχο ( ακούς περισσότερο ) χωρίς φυσικά να υστερεί σε ανάλυση
Τα windows based μου πέφτουν λίγο σκληρά

Reaction score
1.848
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Amarra Junior

δηλαδή με τα υπόλοιπα όλα ίδια κάνει τόσο μεγάλη διαφορά το ένα σετάπ από το άλλο?

Τι σοϊ bit perfect είν'ετούτο?

Άσε, πες ότι δε ρώτησα! :143:

Reaction score
685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Amarra Junior

δηλαδή με τα υπόλοιπα όλα ίδια κάνει τόσο μεγάλη διαφορά το ένα σετάπ από το άλλο?

Τι σοϊ bit perfect είν'ετούτο?

Άσε, πες ότι δε ρώτησα! :143:
Bit perfect και τα δυο αλλά καμία σχέση το πως ακούγονται

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Χρησiμοποιώ foobar και itunes 9 σε windows 7. Dac έχω το weiss 202. To foobar παίζει bitperfect, το itunes όσο και αν το έψαξα / ρώτησα δεν το κατάφερα να παίξει bitperfect. Από ήχο, το foobar είναι καλύτερο (το itunes ακούγεται πιο "σκοτεινό"). Το θέμα τώρα είναι αν αξίζει η επένδυση ενός mac και amara; Από ότι καταλαβαίνω από τα γραφόμενα του Αντώνη, αξίζει. Γκρρ, κι άλλα λεφτά...

Reaction score
10
Σε συγκριτικό που έκανε φίλος με state of the art σύστημα, το foobar/pc ηττήθηκε κατά κράτος σε σχέση με MAC-Amarra. Και τα δύο συστήματα με τις ίδιες συνθήκες και optimized for audio.

Reaction score
1.848
Απάντηση: Re: Amarra Junior

Χρησiμοποιώ foobar και itunes 9 σε windows 7. Dac έχω το weiss 202. To foobar παίζει bitperfect, το itunes όσο και αν το έψαξα / ρώτησα δεν το κατάφερα να παίξει bitperfect. Από ήχο, το foobar είναι καλύτερο (το itunes ακούγεται πιο "σκοτεινό"). Το θέμα τώρα είναι αν αξίζει η επένδυση ενός mac και amara; Από ότι καταλαβαίνω από τα γραφόμενα του Αντώνη, αξίζει. Γκρρ, κι άλλα λεφτά...
πως κατάλαβες ότι το mac δεν έβγαζε bit perfect?

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
To weiss dac202 έρχεται μαζί με δοκιμαστικά tracks, σε διάφορες αναλύσεις, τα οποία τα παίζεις στον υπολογιστή και το dac ελέγχει αν είναι bitperfect ή όχι (υπάρχει σχετική επιλογή στο menu).

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Re: Απάντηση: Re: Amarra Junior

Κάνει ένα resampling o core audio όπως και ο kmixer στα windows
To foobar με τα plugin ( asio , wasapi , ks ) το παρακάμπτει
Το αιτιουνς όχι
Πάντως θεωρητικά και το itunes θα έπρεπε να παρακάμπτει τα κόλπα των windows όταν επιλέγεις "windows audio session" στο setup του quicktime. Παρόλα αυτά δεν περνάει το τεστ του weiss.

Reaction score
685

To weiss dac202 έρχεται μαζί με δοκιμαστικά tracks, σε διάφορες αναλύσεις, τα οποία τα παίζεις στον υπολογιστή και το dac ελέγχει αν είναι bitperfect ή όχι (υπάρχει σχετική επιλογή στο menu).
οταν πηγες στο Quicktime και του δηλωσες να παιζει μεσω του WASAPI (Windows Audio System) το τεστακι που εχει το Weiss δε σου εβγαλε οτι η αναπαραγωγη απο το IΤunes ειναι bit perfect?

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Δήλωσα WASAPI στο quicktime αλλά δεν περνάει το τεστ. Για την ακρίβεια το display του Weiss δείχνει μία 'error' και μία '16 bit', για 16-μπιτο track. Αντίστοιχα με το foobar, το display του Weiss δείχνει σταθερά '16 bit'.

Έχω κάνει και σχετική ερώτηση πρώτα στον αντιπρόσωπο, μετά στον κ. Weiss και τέλος εδώ:
http://www.designwsound.com/dwsblog/?page_id=1720
Οι δύο πρώτοι πρόθυμα βοήθησαν αλλά χωρίς αποτέλεσμα, η τελευταία κρούση δεν είχε ακόμη ανταπόκριση.

Πάντως από οτι φαίνεται η λύση mac είναι μονόδρομος άρα δεν το ψάχνω άλλο με windows.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.805

Πάντως από οτι φαίνεται η λύση mac είναι μονόδρομος άρα δεν το ψάχνω άλλο με windows.
από ότι φαίνεται, η λύση με το foobar είναι μονόδρομος. :144:

αυτό φαίνεται. σωστά? :126:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Amarra Junior

Αντώνη, μπορείς να δώσεις παραπάνω στοιχεία για τα δύο συστήματα και πως συνδέονται με το dac; Έχεις κάνει σύγκριση bitperfect foobar/windows με itunes/amarra/mac;

Reaction score
140
Το λαπτοπ έχει και τα 2 λειτουργικά ( xp & 7 παλιότερα είχε vista )
Η υπεροχή των νεότερων λειτουργικών του μπιλ είναι δεδομένη
Όσοι έχουν ακόμη xp να αναβαθμιστούν γρήγορα
Το πρόγραμμα στα windows είναι φυσικά το foobar φορτωμένο με όλα τα plugin ( ks wasapi asio )
Η σύνδεση γίνεται με firewire

Ωστόσο να πω το εξής , υπάρχει διαφορά μεταξύ windows και mac στον driver του Minerva
Στα windows μπορείς να ρυθμίσεις το Buffer που χρησιμοποιεί ο driver για να στέλνει δεδομένα στο Minerva από 256kb εως 2mb
Στο mac υπάρχει μια επιλογή μόνο που ονομάζεται safe mode και έχει 4 επιλογές που ρυθμίζουν προφανώς το buffer ( normal – safe mode 1 κτλ )

Οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι 100% ότι ο ρυθμός που στέλνουμε τα δεδομένα στο ντακ είναι ίδιος και πιστέψτε με παίζει ρόλο

Και αυτό γιατί πχ το τελευταίο firmware του Minerva απλά δεν ακούγεται
Τσιρίζει , ναι τσιρίζει μόνο και μόνο από την αλλαγή του firmware
Ευτυχώς κρατάω σημειώσεις με τις μεταβολές των drivers αλλά και των firmware οπότε γυρνάω πίσω γρήγορα αν κάτι δεν πάει καλά

Σχετικά με το αμαρα στο μακ , στις προηγούμενες εκδόσεις υπήρχε μια έμφαση στο μεσοχαμηλο πράγμα που είχε παρατηρηθεί και από άλλους χρήστες κυρίως στο computeraudiophile forum
Στην έκδοση 2+ δεν υπάρχει και έχει έρθει πιο κοντά στην απόδοση του puremusic

Με την μέχρι τώρα λοιπόν ενασχόληση μου έχω συμπεράνει ότι περισσότερο επηρεάζεται η ηχητική συμπεριφορά του ντακ από τον driver και δευτερεύοντος από τον player η το λειτουργικό σύστημα

παλιότερα me to benchmark to Usb που είχα ήταν πιο απλά τα πράγματα μιας και το benchmark δεν χρειαζόταν driver οπότε όσες διαφορές προέκυπταν αφορούσαν το λειτουργικό άντε και τον player

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Απλά να αναφέρω οτι το weiss firewire IO για το dac202 και για Windows έχει επιλογή τόσο στο buffer size (64kb έως 4mb) όσο και operation mode (normal, safe mode 1, κλπ). Ποιές ρυθμίσεις προτείνεις;

Reaction score
140
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Απλά να αναφέρω οτι το weiss firewire IO για το dac202 και για Windows έχει επιλογή τόσο στο buffer size (64kb έως 4mb) όσο και operation mode (normal, safe mode 1, κλπ). Ποιές ρυθμίσεις προτείνεις;
Αν έχεις σχετικά σύγχρονο λαπτοπ με πάνω από 3gb μνήμη δοκίμασε μεγάλο buffer 1mb – με ακουστική εκτίμηση το μεγαλύτερο Buffer έχει περισσότερο αέρα ανάμεσα στα όργανα και περισσότερο βάθος
Αναφορικά με το βάθος , ίσως αυτό είναι που γουστάρω στο αμαρα ενώ με foobar είναι πιο στακατος ο ήχος
Εξαρτάται και από το υπόλοιπο setup όμως ( ηχεία – χώρος – οδήγηση κτλ )

Τώρα που χειμωνιάζει θα πάω σαλλονικη στον flash μαζί με το μινέρβα για να κάνουμε α/β με το 202
Θέλω να δω εάν έχει πιο σωματώδη μεσαία το 202 σε σχέση με το μινέρβα μιας και είναι το μόνο ίσως παράπονο που έχω από το μινέρβα
Αλλιώς δεν ψήνομαι για αναβάθμιση ,

Reaction score
5.621
Τώρα που χειμωνιάζει θα πάω σαλλονικη στον flash μαζί με το μινέρβα για να κάνουμε α/β με το 202
Θέλω να δω εάν έχει πιο σωματώδη μεσαία το 202 σε σχέση με το μινέρβα μιας και είναι το μόνο ίσως παράπονο που έχω από το μινέρβα
Αλλιώς δεν ψήνομαι για αναβάθμιση ,
Να κάνω χώρο στο γραφείο δηλαδή. Έχω στημένα τα ATC SCM40 εκεί, με Clearaudio Balance pre/amp.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani