Ρε παιδιά έκανα πατάτα ή τζάμπα ανησυχώ...;;;

D

damigos

Guest
Καλησπέρα σε όλους...

Μία γρήγορη ερώτηση πρίν τα βάψω μαύρα... Μόλις εγκατέστησα μία plasma LG 60PK950 η οποία τα σπάει από όλες τις απόψεις αλλά έχω την υποψία ότι έκανα μεγάλη πατάτα... Η τηλεόραση είχε μία μεμβράνη μπροστά στο τζάμι σάν αυτοκόλλητο το οποίο άρχισα να το τραβάω σιγά σιγά και έβγαλα κάμποσο αλλά όσο πήγαινε και δυσκόλευε το τράβηγμα... Μετά σκέφτηκα ότι μήπως χρειάζεται τελικά;; Αυτό που διαπιστώνω είναι η επιφάνεια που δέν έχει την μεμβράνη τώρα καθρεφτίζει περισσότερο από την υπόλοιπη.. Μήπως ρε παιδιά χρειάζεται τελικά και την έκανα την πατάτα μου;;; Θα πάρω και στην αντιπροσωπεία αύριο να ρωτήσω αλλά θα εκτιμούσα την βοήθειά σας μέχρι τότε...

Reaction score
4
Απάντηση: Ρε παιδιά έκανα πατάτα ή τζάμπα ανησυχώ...;;;

Καλησπέρα,

στις οδηγείες τι λέει? πρέπει ή όχι να βγει?
Πάντως των πλάσμα σε γενικές γραμμές η επιφάνειά τους είναι άκρως ..ανακλαστική.

D

damigos

Guest
Στις οδηγίες δέν αναφέρει τίποτε... Αλλά μάλλον έπρεπε να μείνει... Το μαύρο είναι καλύτερο εκεί που έχει το φίλμ... Λέτε να μου το αλλάξουν εφόσον δέν λέει τίποτα στο manual; Ήταν σάν οποιαδήποτε προστατευτική μεμβράνη σε κάθε συσκευή!

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.003
Απάντηση: Re: Ρε παιδιά έκανα πατάτα ή τζάμπα ανησυχώ...;;;

Στις οδηγίες δέν αναφέρει τίποτε... Αλλά μάλλον έπρεπε να μείνει... Το μαύρο είναι καλύτερο εκεί που έχει το φίλμ... Λέτε να μου το αλλάξουν εφόσον δέν λέει τίποτα στο manual; Ήταν σάν οποιαδήποτε προστατευτική μεμβράνη σε κάθε συσκευή!
Γιατί προφανώς κάτι τέτοιο ήταν...

Reaction score
1
ενδεικτικά...

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-60PK950-Plasma-TV-60-60PK9506C6000.htm

Στην περιγραφή της τηλεόρασης αναφέρει... στην 6η παράγραφο...

Φίλτρο TruBlack
Για ποιότητα εικόνας που δεν υποβαθμίζεται από τον εξωτερικό φωτισμό, οι νέες Plasma τηλεοράσεις PK950 της LG έρχονται εφοδιασμένες με φίλτρο TruBlack, το οποίο μπλοκάρει τις ανακλάσεις που δημιουργούνται από εξωτερικές πηγές φωτός. Αυτό σημαίνει ότι η τηλεόραση μπορεί να λειτουργήσει άνετα σε φωτεινά περιβάλλοντα διατηρώντας υψηλά το κοντράστ της.
.....

Μήπως... αυτό έβγαλες;

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.003

Από την περιγραφή εδώ, μάλλον από την μέσα μεριά του γυαλιού βρίσκεται αυτό το φίλτρο (πολύ παράξενο να είναι μία μεμβράνη που φεύγει τόσο εύκολα).

http://www.fullhd.gr/2009-08-25-11-...rublack-filter-stops-plasma-reflections-.html

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.955
Εμένα πάλι περίεργα μου φαίνινται και τα 2. Και να βρίσκεται το φίλτρο εξωτερικά, και να υπάρχει μεμβράνη επάνω στην οθόνη (συνήθως υπάρχει στο πλαίσιο γύρω από αυτήν).

Γιατί δεν κάνεις μια ερώτηση στην αντιπροσωπεία?

Reaction score
8

Συνήθως οι προστατευτικές ζελατίνες, αφαιρούνται πολύ εύκολα.:121:

Από την άλλη αν όντως πρόκειτο για φίλτρο, δε θα έπρεπε οι άκρες του να είναι τελείως κρυφές ώστε να μη μπορείς καν να το ξεχωρίσεις ?

D

damigos

Guest
Δυστηχώς πήρα το πρωί την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι είναι το φίλτρο που αφαίρεσα... Ρε παιδιά φαινόταν ακριβώς σάν προστατευτική μεμβράνη!! Καμία κάλυψη!

Ρώτησα εάν με καλύπτει η εγγύηση και μου είπαν "δύσκολα" αλλά θα το πολεμήσω εφόσον δέν το γράφει πουθενά στις οδηγίες. Μου είπαν όμως ότι μπορεί να αντικατασταθεί μόνο η μεμβράνη χωρίς να αλλαχτεί και το τζάμι, σε μία εργάσιμη ημέρα... Θα πετύχει αυτό ή θα βλέπω φουσκάλες;;; Θα επανέλθω με νεότερα...

Reaction score
0
για να μην γράφουμε ανακρίβειες και απλά κάνουμε υποθέσεις....μια φωτογραφία με macro στην άκρη της ζελατίνας που έχεις βγάλει στο σημείο επαφής με την τηλεόραση θα μας λύσει το γρίφο.

Reaction score
4

δεν νομίζω να είναι κάτι το σοβαρό....πιο πολύ με protective film μοιάζει.

Reaction score
0
δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν είναι πολύ καθαρές και δε μπορώ να βγάλω άκρη.

με μια πρώτη ματιά η ζελατίνα μου αφαίρεσες πιάνει και εκτός panel....πάνω στο πλαστικό casing της οθόνης...

όσες τηλεοράσεις έχω δει να έχουν τέτοιες ζελατίνες είναι απλά οι προστατευτικές που σημαίνει οτι δεν έκανες κάτι λάθος.

από την άλλη σαν μορφή ζελατίνας είναι πολύ λεπτότερη και πολύ πιο άψογα τοποθετημένη....συνήθως οι προστατευτικές ζελατίνες είναι κολλημένες πιο απλά και δεν είναι τόσο διαφανείς.

τι να πω......ζήτα από άλλο μέλος με την ίδια τηλεόραση μια φωτογραφία του δικού του κομματιού για σύγκριση.

Reaction score
1

Προστατευτική ζελατίνα είναι φίλε μου. Αλλά αν σου αρέσει το μαύρο που έχει, τότε μην καθαρίσεις την τηλεόραση ποτέ και σε κάνα χρόνο θα επανέλθει το μαύρο που έβλεπες :102:

Μιας και το ξεκίνησες αφαίρεσε την προσεκτικά.

Reaction score
1.845
Απάντηση: Re: Ρε παιδιά έκανα πατάτα ή τζάμπα ανησυχώ...;;;

Δεν χρειάζεται να μαντέψουμε, υπάρχει επίσημη απάντηση:
Δυστηχώς πήρα το πρωί την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι είναι το φίλτρο που αφαίρεσα...
... Θα πετύχει αυτό ή θα βλέπω φουσκάλες;;; Θα επανέλθω με νεότερα...
Δεν θα παραλάβεις αν έχει φουσκάλες, που δεν νομίζω να έχει. Εδώ κοτζάμ καμπυλωτοί υαλοπίνακες αυτοκινήτου δεν έχουν, με τις πρόσθετες φωτομεμβράνες που βάζουμε σε συνεργεία (περίπου) της γειτονιάς. :403:

D

damigos

Guest
Ημέρα 2 και ακόμα καμία απάντηση από την αντιπροσωπεία.. Ξέρει κανείς αυτό που είχε πεί κάποιος φίλος οτι μπορώ να επιστρέψω την τηλεόραση εντός 7 ημερών και να πάρω κάποιο άλλο μοντέλο; Ισχύει για την LG αυτό ή για το κατάστημα που αγοράστηκε; (Saturn Θεσσαλονίκης)

Reaction score
1
Αγαπητέ, είναι προστευτική μεμβράνη για γρατζουνιές κτλ, σιγά μην ειναι το filtro true black, ή ξέρω γώ το φίλτρο deep colours. Έτσι ειναι τα φίλτρα στις μέρες μας?

Μην ανησυχείς, άσε τα placebo, και απόλαυσε το νέο σου απόκτημα!

Reaction score
12

και εγώ συμφωνώ με τον προλαλήσαντα!!!τί πράγματα είναι αυτά που λένε!σιγά μην είναι το filtro true black!θα μας τρελάνουν τα ζώα!

εφόσον πιάνει πάνω στο πλαστικό και δεν ξήλωσες κανένα panel τότε είναι απλά μια μεμβράνη προστασίας απο τα αδιάκριτα χέρια και γρατσουνιές πρίν την βγάλεις από την συσκευασία!

βγάλε την όσες φωτό θές να τις δείχνεις στις αντιπροσωπίες και σε εμάς και βγάλτη όλη να απολάυσεις την τηλεόρασή σου!:) :) :) :)

by the way και εγώ στο Plasmaτάκι μου της panasonic ένα τέτοιο film το έβγαλα την καθαρισα με ένα πανάκι μικροινών και απο τότε καίει αμέτρητες ώρες σε blue ray ταινίες και σε τηλεοπτικά χαζολογήματα του μεσημεριού!;)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.894

Δύσκολο να είναι προστατευτική μεμβράνη συσκευασίας, αυτές αφαιρούνται πανεύκολα και είναι σχεδόν ψεύτικες, κάποιου άλλου είδους προστατευτική μεμβράνη θα πρέπει να είναι. Μπορεί να έχει και οπτικές ιδιότητες, καθόλου απίθανο.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Να πω κάτι, αλλά μη δώσετε ιδιαίτερη βάση γιατί δεν έχω εμπειρία στο θέμα άρα δεν μιλάω σε καμία περίπτωση υπεύθυνα.

Έχω δει λόγω δουλειάς πολλές περιπτώσεις σε άλλα προϊόντα (όχι τηλεοράσεις) που οι μεμβράνες προστασίας για τη μεταφορά δεν ξεκολλάνε με τίποτα αν το προϊόν έχει αποθηκευτεί σε ακατάλληλες συνθήκες όπως υψηλή θερμοκρασία. Μήπως υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κι εδώ κάτι τέτοιο, οπότε πρόκειται για ευθύνη οποιουδήποτε άλλου εκτός από τον ιδιοκτήτη που προσπάθησε να την αφαιρέσει;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.119
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON