Ikon 6 ή CM7

Reaction score
0
Ενδιαφερομαι για δυο Front ηχεια.Εχω καταληξει στα Dali Ikon 6 καθως και τα B&W CM7.Τα ηχεια θα χρηιμοποιηθουν κατα 60% για ηχο και 40% για ταινιες.Ο ενισχυτης που θα τα οδηγησει ειναι ο Η/Κ AVR 355.Ο χωρος που θα τα φιλοξενησει ειναι ορθογωνιος 3Χ6,5 + 2,5Χ4.H αποσταση ακροασης ειναι περιπου 4m.Θα ηθελα τη γνωμη σας,σχεδον κατ'αποκλειστικα για αυτα τα δυο ηχεια,γιατι θα ξαναχασω τη μπαλα στο ψαξιμο.Με ενδιαφερει το ποσο κοντα μπορω να φερω το καθενα στον τοιχο,αν θα μπουμαρουν,αν θα οδηγηθουν σωστα απο τον Η/Κ,κλπ...Ευχαριστω προκαταβολικα για τη βοηθεια σας

Reaction score
50
Τα ηχεία έχουν οπή bass reflex φαντάζομαι; Σε ποια μεριά; Αν είναι από την πίσω μεριά μια απόσταση από τον τοίχο τη χρειάζεσαι (βέβαια παίζει και να κλείσεις την οπή με κάποιο υλικό, με αντίστοιχη αλλαγή στο ηχητικό αποτέλεσμα).

Επίσης, πόσο μακριά μπορείς να τοποθετήσεις τα ηχεία από τους τοίχους; Αν έχεις αέρα 1 μέτρο τουλάχιστον λογικά θα είσαι ok.

Τώρα, σχετικά με τα ηχεία που προτείνεις, τα Ikon που είχα ακούσει μου άρεσαν πολύ μπορώ να πω. Για τα CM7 δεν έχω άποψη (δεν τα έχω ακούσει). Προφανώς πρέπει να τ' ακούσεις κι εσύ...

Reaction score
4
Απάντηση: Ikon 6 ή CM7

σαν γενικα all-around ηχεια τα CM7 στα σιγουρα... αλλα μου φαινεται ειναι και καπως ακριβοτερα

Reaction score
0

Tα Ikon εχουν την οπη μπροστα.Για τα CM7 δε γνωριζω.Πιστευετε οτι ειναι εφικτο να παιξουν σωστα σε αυτο το χωρο και με αυτον τον ενισχυτη?Παντως μακρυα απο τον τοιχο δε με παιρνει να τα στησω.Θα ειναι σε γωνια με περιπου 35 εκ. απο τον καθε τοιχο...

Reaction score
0

To γεγονος οτι τα Ikon εχουν αντισταση 6 Ωμ τι σημαινει?Μηπως ζορισουν παραπανω τον ενισχυτη?

Reaction score
50
Εν γένει όσο μικρότερη η αντίσταση τόσο πιο "δύσκολο" το ηχείο. Αυτό βέβαια είναι σχετικό γιατί η αντίσταση δε μένει σταθερή κατά τη λειτουργία του ηχείου, ενώ και το εύρος διακύμανσης της αντίστασης καθορίζει σε εξίσου μεγάλο βαθμό (αν όχι μεγαλύτερο) το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ένα ηχείο (μικρότερη διακύμανση -> ευκολότερο ηχείο).

Επίσης έχει μεγάλη σημασία και πώς μετράει η κάθε εταιρία την ονομαστική αντίσταση του ηχείου. Π.χ. μπορεί για ένα ηχείο να ανακοινώνεται ονομαστική αντίσταση 6 Ohm και να είναι η ελάχιστη αντίσταση του ηχείου με παράλληλα μικρή διακύμανση. Μια άλλη εταιρία μπορεί ν' ανακοινώνει αντίσταση 8 Ohm η οποία όμως να είναι η "μέση" αντίσταση, η οποία, με μεγάλη διακύμανση, να πέφτει μέχρι και 4 Ohm. Σε μια τέτοια περίπτωση, το πρώτο ηχείο είναι σαφώς ευκολότερο απ' το δεύτερο (τυχαία και τα δυο παραδείγματα). Θέλω να πω, η ονομαστική αντίσταση είναι ενδεικτική και πολλές φορές δε δίνει ακριβώς τις πληροφορίες που θα θέλαμε.

Για να μην το κουράζω περισσότερο, τα 6 Ohm δεν είναι και ιδιαίτερα μικρή αντίσταση. Άσε που και ο 355 έχει με το παραπάνω αποθέματα ισχύος, οπότε δε νομίζω να ζοριστεί ιδιαίτερα.

Κάτι άλλο, για ποια Ikon μιλάς συγκεκριμένα; Επίσης, πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου, δεν κατάλαβα ακριβώς;

Reaction score
0

Κατ'αρχην ευχαριστω πολυ για την επεξηγηση περι ωμικης αντιστασης.Αναφερομαι στα Ikon 6.Ο χωρος μου ειναι ενα ορθογωνιο με πλευρες 3Χ6,5 περιπου και απο τη μια πλευρα (την απεναντι απο αυτη που θα στηθουν τα ηχεια) συνδεεται,μεσω ενος μικρου χωρισματος με εναν χωρο επισης ορθογωνιο (10 τετ.μ.) σχηματιζοντας ενα Γ.Και κατι αλλο.To CM7 που εχει το Flowport πισω,ποσο πρεπει να απεχει απο τον τοιχο για να αποδιδει σωστα?

Reaction score
50
Ε, τώρα αυτό είναι πολύ σχετικό. Νομίζω ότι κατά βάση εμπειρικά μπορείς να καθορίσεις κάτι τέτοιο. Θα μου πεις εσύ θες να ξέρεις πριν πειραματιστείς... Μήπως ένα τηλεφωνάκι στην αντιπροσωπεία (και μια επίσκεψη ακόμα καλύτερα) να σου έλυνε μερικές απορίες; Αν το'χουν κάπου στημένο μπορείς να κάνεις και μερικές δοκιμές επιτόπου...

Reaction score
0

Τελικα αποδειχτηκα πολυ πιστος στην αποφαση μου και παρηγγειλα τα Dali Lektor 2,6,LCR!!!Μολις τα στησω θα σας ενημερωσω για το αποτελεσμα..

Reaction score
0

Ευχαριστω πολυ..Και για τις ευχες και για την βοηθεια..Θα ενημερωσω για εντυπωσεις

Reaction score
0

Λοιπόν...Έπειτα από περίπου 3 μήνες ολοκληρωμένου συστήματος,επιστρέφω..Κατ-αρχήν,τα Lektor 6,είναι εκπληκτικά ηχεία...Φοβερα μεσαία,πολύ καθαρες ψηλές..Λίγο χαλαρό μπάσο,αλλά ασήμαντο μπροστά στον ήχο που παίρνεις συνολικά.Επίσης πολύ καλά κ τα Lektor 2.Όσο αφορά τώρα το LCR,έχω θέμα.Για αρκετό καιρό είχα συνδεδεμένο μόνο αυτό κ τα 2άρια,καθότι τα 6άρια τα αγόρασα μετά.Δεν καταλάβαινα κάτι άσχημο.Ώσπου έβαλα κ τα 6άρια.Μέχρι να στρώσουν αυτά,όλα καλά.Αλλά από τη στιγμή που έστρωσαν,το κεντρικό μου δίνει την αίσθηση ότι παίζει αισθητά πιο χαμηλά..Φταίει το κακό ταίριασμα?Ή μήπως το γεγονός ότι τα μεν 6,2 είναι 6 ωμ ενώ τα LCR είναι 8 ωμ?Η ρύθμιση έχει γίνει αυτόματα μέσω του μικρόφωνου του 355.Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Λοιπόν...Έπειτα από περίπου 3 μήνες ολοκληρωμένου συστήματος,επιστρέφω..Κατ-αρχήν,τα Lektor 6,είναι εκπληκτικά ηχεία...Φοβερα μεσαία,πολύ καθαρες ψηλές..Λίγο χαλαρό μπάσο,αλλά ασήμαντο μπροστά στον ήχο που παίρνεις συνολικά.Επίσης πολύ καλά κ τα Lektor 2.Όσο αφορά τώρα το LCR,έχω θέμα.Για αρκετό καιρό είχα συνδεδεμένο μόνο αυτό κ τα 2άρια,καθότι τα 6άρια τα αγόρασα μετά.Δεν καταλάβαινα κάτι άσχημο.Ώσπου έβαλα κ τα 6άρια.Μέχρι να στρώσουν αυτά,όλα καλά.Αλλά από τη στιγμή που έστρωσαν,το κεντρικό μου δίνει την αίσθηση ότι παίζει αισθητά πιο χαμηλά..Φταίει το κακό ταίριασμα?Ή μήπως το γεγονός ότι τα μεν 6,2 είναι 6 ωμ ενώ τα LCR είναι 8 ωμ?Η ρύθμιση έχει γίνει αυτόματα μέσω του μικρόφωνου του 355.Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Μπορεις να το ρυθμισεις μεσω του πολυκαναλου ενισχυτη (οχι με αυτοματο τροπο ομως)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.414
Members
38.696
Νεότερο μέλος
Spiromag