Νέες συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.576
Re: Απάντηση: Νέες συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία

Για να έχουν μεγαλύτερη κερδοφορία θα πρέπει να υπερδιπλασιάσουν τους συνδρομητές (σε ενδεχόμενη μείωση στο μισό της συνδρομής). Κρίνοντας και από τον αριθμό πελατών συνδρομητικών πακέτων σε άλλες χώρες, το πάνω όριο για την Ελλάδα είναι το 1 εκατομύριο. Οπότε ο υπερδιπλασιασμός κινείται στα όρια ανάπτυξης του χώρου και εν μέσω κρίσης είναι μάλλον ουτοπικό να στοχεύει κανείς σε τέτοια νούμερα.

Είναι εύκολο να ζητάς μείωση των τιμών και να λες για βραχυπρόθεσμη ζημία. Όταν είσαι διευθυντής όμως λογοδοτείς στους μετόχους. Και οι μέτοχοι δε θέλουν ούτε βραχυπρόθεσμη ζημία, ούτε καν μείωση κερδοφορίας.
Τότε, μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις την τιμολογιακή πολιτική της ίδιας εταιρίας στην Κύπρο?

Πόσους κατοίκους έχει? Λιγότερους από 800.000.

Για εξήγησέ μου λοιπόν αυτό:
http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/it/215630

22,5 ευρώ το full pack!!!

Τωρινή τιμή 33,17 ευρώ!!!

Πόσο είπαμε ότι έχει το full pack στην Ελλάδα? Ποοοοοόσσσοοοοοο?????

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.609
Απάντηση: Νέες συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία

Μα γιατί συγκρίνεις εμάς με τους κύπριους;

Εμείς είμαστε μ@λ@κες!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.576
Δηλαδή όποτε το ακούω, να γυρίζω να δω ποιός μου μιλάει?:142::142::142:

Γιατί είμαι και συνδρομητής - συνειδητοποιημένος τρομάρα μου...:141:

Reaction score
35
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέες συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία

Τότε, μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις την τιμολογιακή πολιτική της ίδιας εταιρίας στην Κύπρο?
Φυσικά και μπορώ. Στην Κύπρο η Nova έχει αποτύχει. Έχει 25-30.000 συνδρομητές. Πρόσφατα έριξε πολύ τις τιμές μήπως και καταφέρει να αυξήσει τη συνδρομητική βάση. Τα αθλητικά γεγονότα στην Κύπρο τα έχουν άλλα πακέτα (LTV κυρίως) που δραστηροποιούνται σε cable/iptv.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.576
Αν λοιπόν κατάλαβα καλά, από τα γραφόμενά σου, πρέπει να συμβαίνουν - συμβούν τα εξής:
1. Πρέπει να αποτύχει η Nova στην Ελλάδα για να δούμε άσπρη μέρα.
2. Μην πετύχει η Nova Κύπρου γιατί την γ@...
3. Η Nova Κύπρου έχει άλλους διευθυντές, μετόχους. Τους αλλάζουμε?
4. Ποιά είναι η εργασιακή σου σχέση με τη Nova(πλάκα κάνω, αλλά...)

Reaction score
7.038
Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέες συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία

Μα εσύ ρε μάστορη αφήνεις πέντε ευρά μπουρμπουάρ στην ταβέρνα και αγοράζεις 1 ευρώ το ματσάκι το μαϊντανό.
Μη μιλήσω για λιόσπορους.
Για άντε πάρτε να δείτε τιμούλα....
Δεν θα στο φορέσουνε το μανίκι μετά οι κάθε νόβες?
Είναι αυτό που λένε : " φτου γαμώ το λακούβα, πάλι θα πέσω μέσα".
Πάντα με πολύ φιλικό τόνο το μήνυμά μου:105:

Reaction score
0

Πραγματικα υπαρχει καποιος που δεν πιστευει οτι αν η Nova ριξει την τιμη της δεν θα παρει παραπανο συνδρομητες;
Αλλα γιατι να το κανουν αυτο οταν υπαρχουν τα θυματα που καθονται και πληρωνουν.
Οταν τους ρωτησανε αν θα ριξουνε την τιμη για φετος λογο "κρισης" δεν χρειαζεται να σας πω πια ηταν η απαντηση.
Εγω προσωπικα ημουν συνδρομητης απο την πρωτη μερα που ξεκινησε , με filmnet box στην αρχη και μετα δορυφορικα .
Φετος το καλοκαιρι ειπα πια οχι αλλο . Δεν παει να δινουμε σχεδον 60€ το μηνα .
Αν ηταν η συνδρομη σε λογικα πλαισια ( 30€ ) θα συνεχιζα να την πληρωνα γιατι προτιμω να βλεπω κατι νομιμα παρα να παω στο παρανομο.
Αλλα απο εδω και εμπρος υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες , κινητο πιατο να εχεις και οτι θελεις το βλεπεις ( και το ελληνικο ποδοσφαιρο ) .

Reaction score
35

Πραγματικα υπαρχει καποιος που δεν πιστευει οτι αν η Nova ριξει την τιμη της δεν θα παρει παραπανο συνδρομητες;
Αλλα γιατι να το κανουν αυτο οταν υπαρχουν τα θυματα που καθονται και πληρωνουν.
Όταν αναφέρεσαι σε "θύματα", να μιλάς για τον εαυτό σου. Ούτε αισθάνομαι ούτε είμαι θύμα.

Φυσικά και αν ρίξει την τιμή στο μισό θα ανέβουν οι συνδρομητές. Δε θα ανέβουν όμως τουλάχιστο στο διπλάσιο ή και παραπάνω ώστε να έχει την ίδια η και περισσότερη κερδοφορία. Η εταιρεία έχει σκοπό το κέρδος και όχι να δώσει "άρτο και θεάματα" στο λαό.

Reaction score
35
Απάντηση: Re: Νέες συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία

Αν λοιπόν κατάλαβα καλά, από τα γραφόμενά σου, πρέπει να συμβαίνουν - συμβούν τα εξής:
1. Πρέπει να αποτύχει η Nova στην Ελλάδα για να δούμε άσπρη μέρα.
2. Μην πετύχει η Nova Κύπρου γιατί την γ@...
3. Η Nova Κύπρου έχει άλλους διευθυντές, μετόχους. Τους αλλάζουμε?
4. Ποιά είναι η εργασιακή σου σχέση με τη Nova(πλάκα κάνω, αλλά...)
Εγώ κάνω μία οικονομική ανάλυση, από την οπτική πλευρά του διεθυντή της εταιρείας Nova. Αν θέλουμε να λαϊκίζουμε, μπορώ και εγώ να λαϊκίσω.

Η nova κύπρου λοιπόν με μόλις 30.000 συνδρομητές και με κύκλο εργασιών που την βάζει μέσα, έχει δύο επιλογές. Να κυρήξει πτώχευση ή να κάνει κινήσεις που ίσως της ανεβάσουν το μερίδιο στην αγορά και καταφέρει να ισοσκελήσει τον ισολογισμό της ή και να φέρει κέρδη.

Η nova ελλάδος έχει κέρδη, συνεπώς θα ήταν κουτό εκ μέρους τους να "πειραματιστούν" με μείωση τιμής στο μισό.

Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, αυτοί που διευθύνουν τέτοιες εταιρείες δεν είναι άσχετοι. Ξέρουν ότι πρώτο μέλημά τους είναι η διατήρηση της κερδοφορίας, και όχι να δώσουν "τσάμπα νόβα στο λαό".

Όσο για το 4, η μόνη σχέση που έχω με τη Nova είναι πως είμαι πελάτης τους.

edit: Επιπλέον η σύγκριση των δύο πακέτων (nova hellas και nova cyprus) είναι άστοχη. Η nova κύπρου δεν έχει το ίδιο περιεχόμενο (πχ δεν έχει Europa Leuague και Champions League).

Reaction score
0

Όταν αναφέρεσαι σε "θύματα", να μιλάς για τον εαυτό σου. Ούτε αισθάνομαι ούτε είμαι θύμα.

Φυσικά και αν ρίξει την τιμή στο μισό θα ανέβουν οι συνδρομητές. Δε θα ανέβουν όμως τουλάχιστο στο διπλάσιο ή και παραπάνω ώστε να έχει την ίδια η και περισσότερη κερδοφορία. Η εταιρεία έχει σκοπό το κέρδος και όχι να δώσει "άρτο και θεάματα" στο λαό.
Εννοειται μιλουσα για τον εαυτο μου , εσυ γιατι το πηρες προσωπικα οταν δεν εκανα quote σε μυνημα σου .
Για ηρεμησε λιγο.

Reaction score
114

Οπως ειναι τα πραγματα και με μια μονο συνδρομη δεν μπορει καποιος να ειναι καλυμμενος.
Ειδικα οταν μιλαμε για αθλητικα γεγονοτα.
Παντως αν γινοταν εστω και μια μικρη διαφημιση, και δεν ηταν κοινο μυστικο μεταξυ των ατομων του φορουμ, οτι υπαρχει ενα ακομα πακετο που δειχνει εστω το Ελληνικο πρωταθλημα,αλλα και το Αγγλικο και καποια αλλα αθλητικα γεγοντα, και μιλαω για το Tring,που κοστιζει 220Ε, δεν ξερω αν θα εκοβε συνδρομητες απο εκει η' θα ειχε νεους.
Μαλλον και απο τα δυο.
Αλλο ενα κοινο μυστικο ειναι τα ερωτικα καναλια.
Ενα ποσοστο πανω απο το 40% που ασχολειται με την Δορυφορικη,εχει και σαν στοχο αυτο.
Το Tring το συμπεριλαμβανει στην αρχικη τιμη του και οχι εξτρα.
Τα αλλα καναλια απευθυνονται σε αυτους που γνωριζουν την Αγγλικη γλωσσα και σιγουρα σε αυτον τον τομεα δεν εχει ιδιαιτερη επιτυχια.
Βεβαια,δεν μπορει να υπολογιστει και ο αριθμος αυτων που πραγματικα βλεπουν ταινιες απο τα συνδρομητικα και οχι απο dvd εφημεριδων,περιοδικων,videoclub και 'κατεβασματα' απο το internet.

Reaction score
35

Εννοειται μιλουσα για τον εαυτο μου , εσυ γιατι το πηρες προσωπικα οταν δεν εκανα quote σε μυνημα σου .
Για ηρεμησε λιγο.
Φίλε μου, η φράση σου "Αλλα γιατι να το κανουν αυτο οταν υπαρχουν τα θυματα που καθονται και πληρωνουν." είναι γενική και αόριστη. Δε φαίνεται από τα γραφόμενά σου ότι αναφέρεσαι στον εαυτό σου αλλά σε όλους όσους "κάθονται και πληρώνουν". Αφού λοιπόν το ξεκαθάρισες ότι θεωρείς τον εαυτό σου και μόνο τον εαυτό σου θύμα, όλα ΟΚ.

Εγώ δε θεωρώ κανέναν που πληρώνει τη Nova θύμα (ούτε εσένα). Η Nova είναι μία υπηρεσία με μία τιμή. Όποιος θέλει την πληρώνει. Δεν ανάγκασαν κανέναν να πάρει με το ζόρι Nova. Οπότε ο χαρακτηρισμός "θύμα" είναι άκυρος και άστοχος.

Αυτός που πληρώνει τον καφέ 5 ευρώ είναι θύμα;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.609

Εγώ δε θεωρώ κανέναν που πληρώνει τη Nova θύμα (ούτε εσένα). Η Nova είναι μία υπηρεσία με μία τιμή. Όποιος θέλει την πληρώνει. Δεν ανάγκασαν κανέναν να πάρει με το ζόρι Nova. Οπότε ο χαρακτηρισμός "θύμα" είναι άκυρος και άστοχος.

Αυτός που πληρώνει τον καφέ 5 ευρώ είναι θύμα;
Ο ορισμός ενός πελάτη ως "θύματος" βγαίνει από πολλούς αυθόρμητα όταν βλέπουν ότι για ένα προϊόν, που συνήθως ενδιαφέρονται, υπάρχει μεγάλη αποδοχή (από τα "θύματα") χωρίς πολλούς ενδοιασμούς. Το κύριο σημείο αντιπαράθεσης είναι η τιμή. Το "θύμα" προκαλεί ένα επιπλέον κακό: Στηρίζει την υψηλή τιμή, γιατί όσο υπάρχει πελατεία δεν υπάρχει λόγος μείωσής της.

Το θέμα της τιμής όμως δεν έχει αρχή και τέλος. Κάποιος λέει ότι αν η Nova αντί για 60€ στοίχιζε 40€ θα την έβαζε. Άλλος δίνει μέχρι 30€. Ο καθένας πιστεύει ότι η σωστή τιμή είναι αυτή που βρίσκεται κοντά στο όριο που μπορεί να διαθέσει. Άλλος τη θέλει τζάμπα λέγοντας "Έλα μωρέ, τόσα λεφτά βγάζουν εγώ θα τους βλάψω;".

Η όποια όμως εταιρεία βγάζει στην αγορά ένα προϊόν ενδιαφέρεται πρωτίστως για την κερδοφορία της, όπως πολύ σωστά είπε και ο malakudi. Και έχει γίνει η σχετική έρευνα για τον αριθμό πελατών που θα της την εξασφαλίσει (για όσο χρονικό διάστημα είναι εφικτό).

Και το πιο ακραίο είναι όταν μερικοί περιμένουν τη στιγμή που θα κλείσει μια εταιρεία για να χαρούν και να πουν "Σας τα λέγαμε εμείς, καλά να πάθει!", λες και είναι μέτοχοι του ανταγωνισμού...

Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν. Το ίδιο φαινόμενο υπάρχει σε πληθώρα καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, από την Apple και τη Microsoft μέχρι τη Vodafone και τη Forthnet.

Reaction score
1.844

Ο χαρακτηρισμός θύματα είναι βαρύς και καλύτερα να χρησιμοποιείται κάποιος άλλος μετριοπαθέστερος.

Π.χ κορόιδα! :142:

Τεσπα καθένας κουμαντάρει την τσέπη του. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα αδιαμφισβήτητο. Ότι ακριβώς γα τις ίδιες υπηρεσίες η εν λόγω εταιρία σε άλλη χώρα, πλουσιότερη, χρεώνει τα μισά λεφτά. Επομένως κάτι σάπιο υπάρχει στην καταναλωτική συνείδηση του "περήφανου" Έλληνα. :203:

Ένας που δύσκολα θα βάλει NOVA, ακόμα και αν η τιμή πέσει στο τάλληρο. :403:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.609

Τεσπα καθένας κουμαντάρει την τσέπη του.
Αυτό ισχύει.

Αν όμως δεν του φτάνουν να αποκτήσει κάτι που θέλει, δεν χρειάζεται να αρχίσει το θάψιμο. Μπορεί να μην ασχολείται. Κάποιοι άλλοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα το χαίρονται.

Reaction score
35

Τεσπα καθένας κουμαντάρει την τσέπη του. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα αδιαμφισβήτητο. Ότι ακριβώς γα τις ίδιες υπηρεσίες η εν λόγω εταιρία σε άλλη χώρα, πλουσιότερη, χρεώνει τα μισά λεφτά.
Κάνεις λάθος, δε παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες σε μισή τιμή. Η Nova Κύπρου δεν έχει κανένα από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που έχει η Nova ελλάδος (Champions League, Europa League).

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.576
Να διευκρινίσω λοιπόν και πάλι ότι είμαι συνδρομητής στη Nova, από τότε που έκλεισε το μπουκέτο του Alpha (αλήθεια, το θυμάστε κι αυτό?....)
Αυτό όμως δεν αναιρεί την ικανότητα κρίσης, και συνειρμών. Και θα ήταν άστοχο να συγκρίνουμε υπηρεσίες στις οποίες μια εταιρία (Nova στη συγκεκριμμένη περίπτωση) διαθέτει σε αποκλειστικότητα (Superleague), με εταιρίες που παρέχουν το ίδιο προϊόν (OTE-Forthnet ή Cosmote-Vodafone για παράδειγμα).
Όσο για την διάθεση από τη Nova του Champions League και Europa League στην... εξευτελιστική τιμή των 28 ευρώ/μήνα (όπως προκύπτει σαν διαφορά τιμής σε σχέση πάντα με τη Nova Κύπρου), να θυμίσω πως αυτά μεταδίδονται ΕΛΕΥΘΕΡΑ από τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια.:126:

Agg

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Νέες συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία

Το κυπριακο πακετο δεν δειχνει τα ελληνικα επιγεια καναλια (MEGA, ANT1 κτλ) τα οποία δεν γνωρίζω τι απαιτησεις ( σε χρημα) αξιώνουν απο τη NOVA.
Ισως (και) εδω να οφείλεται η διαφορα στη τιμη.

Reaction score
35
Απάντηση: Re: Νέες συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία

Όσο για την διάθεση από τη Nova του Champions League και Europa League στην... εξευτελιστική τιμή των 28 ευρώ/μήνα (όπως προκύπτει σαν διαφορά τιμής σε σχέση πάντα με τη Nova Κύπρου), να θυμίσω πως αυτά μεταδίδονται ΕΛΕΥΘΕΡΑ από τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια.:126:
Ελεύθερα σε άθλια ποιότητα εικόνας (4:3 πετσοκομμένο). Δε ξέρω αν δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή μόνο από τα δικαιώματα αυτών των δύο διοργανώσεων ή αν μέρος οφείλεται και στα επίγεια κανάλια, ή απλά στην προσπάθειά της η Nova κύπρου να μαζέψει συνδρομητές μήπως και σωθεί (γιατί όσο είναι με ζημίες οδεύει προς το κλείσιμο). Η ουσία είναι πως δεν είναι το ίδιο προϊόν με τη Nova Ελλάδος, όπως λανθασμένα ισχυρίστηκε παραπάνω ο φίλος.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.576
Re: Απάντηση: Re: Νέες συλλήψεις για δορυφορική πειρατεία

Ελεύθερα σε άθλια ποιότητα εικόνας (4:3 πετσοκομμένο). Δε ξέρω αν δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή μόνο από τα δικαιώματα αυτών των δύο διοργανώσεων ή αν μέρος οφείλεται και στα επίγεια κανάλια, ή απλά στην προσπάθειά της η Nova κύπρου να μαζέψει συνδρομητές μήπως και σωθεί (γιατί όσο είναι με ζημίες οδεύει προς το κλείσιμο). Η ουσία είναι πως δεν είναι το ίδιο προϊόν με τη Nova Ελλάδος, όπως λανθασμένα ισχυρίστηκε παραπάνω ο φίλος.
Βοήθησέ με να καταλάβω κάτι: αν θελήσω να δω τους αγώνες Champions ή Europa League των ελληνικών ομάδων, από πού θα τα δω στη Nova, και σε τί ποιότητα?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis