ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Reaction score
0
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Ο τύπος υπολογισμού συχνότητας συντονισμού βραχίονα-κεφαλής είναι: rf = 159 / sqrt ((eff. mass + cart weight + fastener weight) * (compliance)) και αν είναι σωστά τα στοιχεία που βρήκα και οι πράξεις που έκανα για eff.mass του βραχίονα στο project 8.5gr, βάρος κεφαλής 8.5gr, και compiliance 5 για την denon 106 η συχνότητα βγαίνει πολύ ψηλά (17hz) μια που το ιδανικό είναι 8-12hz.
Επαλήθευσε και εσύ φίλε μου, μια και τα στοιχεία τα βρήκα μέσω google στα γρήγορα, και αν ισχύουν θα πρότεινα να ξεχάσεις το συνδυασμό project-denon 106 αλλά και όποιον σου τον πρότεινε.

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Ο τύπος υπολογισμού συχνότητας συντονισμού βραχίονα-κεφαλής είναι: rf = 159 / sqrt ((eff. mass + cart weight + fastener weight) * (compliance)) και αν είναι σωστά τα στοιχεία που βρήκα και οι πράξεις που έκανα για eff.mass του βραχίονα στο project 8.5gr, βάρος κεφαλής 8.5gr, και compiliance 5 για την denon 106 η συχνότητα βγαίνει πολύ ψηλά (17hz) μια που το ιδανικό είναι 8-12hz.
Επαλήθευσε και εσύ φίλε μου, μια και τα στοιχεία τα βρήκα μέσω google στα γρήγορα, και αν ισχύουν θα πρότεινα να ξεχάσεις το συνδυασμό project-denon 106 αλλά και όποιον σου τον πρότεινε.
Φοβερή πληροφόρηση σ ευχαριστώ πολύ!!!
Και πια κεφαλή θα ταίριαζε στο Project εαν υποθέσουμε οτι καταλήγουμε στο συγκεκριμένο πικάπ? Μέχρι 200 ευρώ το πολύ σε MC, μη ξεφύγουμε...

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT

[YOUTUBE]toGHsmu9-Gs[/YOUTUBE]

:107:
Με βάζεις στην πρίζα να πάω να βάλω το CD και είναι ιεροσυλία μιας και μιλάμε για πικάπ!!!!!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.665
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPE

Πήγα να κλείσω το Technics, αν και δεν αρνήθηκε την επιλογή μου στο συγκεκριμένο προιόν και ήταν πολύ θετικός, μου πρότινε να πάρω το Project δεδομένου του πολύ καλύτερου βραχίονα.
Η σχεδίαση του Technics είναι 40 ετών καθώς και τα υλικά του.
Βέβαια, δεν είμαι σύμφωνος με αυτήν την άποψη... Αφού έχεις μια συνταγή "απαιχτη" και ολόσωστη γιατί να την αλλάξεις??
Απλά έχω σοβαρό ενδιασμό στο βραχίονα, γιατί την ίδια ακριβώς άποψη την είχε και το κατ/μα "Αποθήκη" (www.homecinema.gr).
Θα ήθελα πολύ λόγω κατασκευής και στιβαρής ποιότητας το Technics, αλλά όταν τα μαγαζιά που ασχολούντε με το Hi-Fi, ακούν αυτήν την επιλογή για σύστημα Hi-Fi, κάνουν σα να κρατούν το σταυρό στο χέρι για να διώξουν τον ...εωσφόρο!!!!
Κοίτα, δύο ενδεχόμενα υπάρχουν. Είτε έπεσες σε άσχετους μαγαζάτορες, είτε -το πλέον πιθανό- δεν είχαν διαθέσιμο το Technics, αφού είναι πλέον εκτός παραγωγής.

(Πάλι καλά που δεν σου είπαν ότι το Technics το φτιάχνουν τίποτα νεφελίμ και οπαδοί του 666... :204: )

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Και πια κεφαλή θα ταίριαζε στο Project εαν υποθέσουμε οτι καταλήγουμε στο συγκεκριμένο πικάπ? Μέχρι 200 ευρώ το πολύ σε MC, μη ξεφύγουμε...
Φίλε μου μη γνωρίζοντας τιμές και τι κεφαλές παίζουν έξω, μια και με το αναλογικό σπορ έχω χρόνια να ασχοληθώ, δεν μπορώ να σου απαντήσω.
Πάντως σε γενικές γραμμές έχε υπόψιν σου ότι η denon 160 είναι πιο κοντά στο βραχίονα του project με βάρος 4,8gr και ενδοτικότητα (Compliance) 10.
Ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.theanalogdept.com/cartridge___arm_matching.htm για να καταλάβεις τι γίνετε.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Όταν εργαλείο και μουσική ταυτίζονται απόλυτα!

Και το χρυσό: (για όσους τυχόν δεν το ξέρουν).

[YOUTUBE]aRGxLrlOGrk&feature=related[/YOUTUBE]

Ανεπανάληπτο!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPE

... αφού είναι πλέον εκτός παραγωγής
Στο Αμέρικα διατίθεται ακόμα! (Αποθέματα;).

http://www2.panasonic.com/consumer-electronics/shop/Audio/Technics-DJ/Technics-Analog-Turntables.list.75042_11002_7000000000000005702

Και εκεί που όλοι οι Βασιλιάδες κάνουνε παρέα:

http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/290229/module/general/compare/productsCategory.html

Bρε μπας και είναι απλά, (διαδυκτιακές), φήμες;

:111:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.278

Σίγουρα υπάρχουν αποθέματα , και μερικές ανεπιβεβαίωτες φήμες οτι κατόπιν παραγγελιών , θα ξαναρχίσει η παραγωγή του για κάποιο διάστημα , μέχρι , να καλυφθούν οι ανάγκες.
Τέλος πάντων , εγω θα σου πρότεινα το sl 1200 με κλειστά μάτια, το εχω απο το 92 , αντικατέστησε ενα luxman pd 280 , έπαιξε με διάφορες κεφαλές πέραν της στανταρ ortofon om 30,όπως stanton 680, 681, 681 eee, 881, 981, 981mkii, 500, 500el, ortofon mc 30 supreme, mc 10- mc 20 , ortofon contrapunct c, b, ortofon jubilee, κα .Ειδικά η jubilee μου άρεσε ιδιαίτερα αλλά και οι kontrapunct, όμως μου έβγαιναν πολύ ακριβές και ήθελα και άλλο phono η step up/.Aπο το καλοκαίρι εχω την denon dl 304 , η οποία αντικατ΄'εστησε την 160 high mc.Εγω θα πρότεινα συνδυασμό sl- 304 , αλλά μια και λες για μειωμένο budget (θα το μετανειώσεις κάποια στιγμή) δες τον συνδυασμό sl- 160.
Tον εχω δουλέψει και αν και η 160 (denon), δεν είναι 304 , απο την άλλη ταιριάζει εξαιρετικά με τον βραχίονα του sl , και εχει ικανή έξοδο να οδηγήσει ενα απλό phono stage.Δεν ξέρω που είσαι αλλά αν θες μπορείς να πάρεις μια γεύση απο το δικό μου αν σε φέρει ο δρόμος.Υπάρχουν και άλλοι εδω με τον συνδυασμό sl-304 , πχ geomiat , που λογικά θα μιλήσει μόλις το δει.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=27961
Αυτο για να κανεις υπολογισμους μονος σου.Μπαρμπα Κογιας ο παμμεγιστος.

Σχετικα με το πικαπ τωρα.Το Technics εχει θεοποιηθει.Οχι αδικα για αυτα που κανει.
Ειναι τερας αξιοπιστιας,παιζει υπο γωνια(ασχετο αλλα θεαματικο),παρουσιαζει εκπληκτικη αναισθησια σε αναδραση(παιζουν γομαρια διπλα του και δεν μπουμαρει),εχει VTA, βρισκεις ανταλλακτικα στο πανερι(φτηνα και τα παντα)(αφου δεν χαλαει?)εχει Look δικο του,εχει ανταλλακτικο shell κεφαλης(2 κεφαλες για οτι γουσταρεις).
Αν το Προτζεκτ ειναι αναρτησης θα αγοραζα αυτο.
Γιατι ? Γιατι στο φινιρισμα ελιας ειναι πανεμορφο,εχει ενα πολυ καλο βραχιονα και γιατι δεν υπαρχουν καποια παλια κομματια (Heybrokk TT2,Ariston,Systemdeck) πλεον

Reaction score
1.815

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=27961
Αυτο για να κανεις υπολογισμους μονος σου.Μπαρμπα Κογιας ο παμμεγιστος.

Σχετικα με το πικαπ τωρα.Το Technics εχει θεοποιηθει.Οχι αδικα για αυτα που κανει.
Ειναι τερας αξιοπιστιας,παιζει υπο γωνια(ασχετο αλλα θεαματικο),παρουσιαζει εκπληκτικη αναισθησια σε αναδραση(παιζουν γομαρια διπλα του και δεν μπουμαρει),εχει VTA, βρισκεις ανταλλακτικα στο πανερι(φτηνα και τα παντα)(αφου δεν χαλαει?)εχει Look δικο του,εχει ανταλλακτικο shell κεφαλης(2 κεφαλες για οτι γουσταρεις).
Αν το Προτζεκτ ειναι αναρτησης θα αγοραζα αυτο.
Γιατι ? Γιατι στο φινιρισμα ελιας ειναι πανεμορφο,εχει ενα πολυ καλο βραχιονα και γιατι δεν υπαρχουν καποια παλια κομματια (Heybrokk TT2,Ariston,Systemdeck) πλεον
Εεεεεμμ!! Εδώ σε θέλω!!!!
Κι εγώ στο ίδιο μήκος κύματος είμαι μαζί σου!
Είδες που μπερδεύεσαι με την επιλογή?? Εχω φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να επιλέξω πιο από τα δυο να πάρω! Μήπως να το ρίξω σε κλήρο αφού και τα δυο μηχανήματα είναι άψογα??
Κανείς από το forum δεν έχει αντίρρηση για το Project αν και εκθιάζουν το Technics.
Ουφφ μπερδεύτηκα πάλι ρε παίδες....

Reaction score
1.815
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT

Κοίτα, δύο ενδεχόμενα υπάρχουν. Είτε έπεσες σε άσχετους μαγαζάτορες, είτε -το πλέον πιθανό- δεν είχαν διαθέσιμο το Technics, αφού είναι πλέον εκτός παραγωγής.

(Πάλι καλά που δεν σου είπαν ότι το Technics το φτιάχνουν τίποτα νεφελίμ και οπαδοί του 666... :204: )
Χαχαχαχα!! Φίλε να σου πω το εξής. Και τα δυο καταστήματα είναι στο χώρο για πάνω από 35 χρόνια. Οπότε δεν παίζει να είναι άσχετοι κάτι τις παραπάνω γνωρίζουν!
Το Technics υπάρχει διαθέσιμο και στα δυο, καθώς και το Project, οπότε ούτε αυτή η άποψη αφορά τα συγκεκριμένα μαγαζιά.
Και βέβαια δεν αφορά η επισήμανση "περι εωσφόρου" τους συγκεκριμένους δεδομένου οτι ήταν θετικοί και στην αγορά του Technics. Υπάρχουν 3-4 καταστήματα ακόμα τα οποία έγιναν "ζομπι" όταν άκουσαν για τον Ιάπωνα κολλοσό!!
Κάπου βέβαια νομίζω οτι υπάρχει ένα μικρό δίκιο στο βραχίονα, γιατί ακολουθεί την ίδια σχεδίαση εδώ και 40 χρόνια. Μήπως έπρεπε να υπάρχει και μια έκδοση ειδικά και audiophile κολλημένους??
Μ' αρέσει ο Γιαπωνέζος αλλά γουστάρω και τον Projectάκια...

D

deleted user 10898

Guest
φιλε ντελαμοστρε με αρεσεις.
"Για σένα έχω μιλήσει σε καιρούς παλιούς
Με σοφές παραμάνες και μ' αντάρτες απόμαχους"
επειδη με εμπλεξε λοιπον αυτος ο "παλιοχαρακτηρας" ο καραβελ και επειδη δεν εχω γνωση ουδεμια για τα αναλογικα, μην ακους τι θα σου πω...
Technicks ή project perspex.
το γιατι θα στο πουν οι ειδικοι... (κατι ειπε ο μανος μου φαινεται...)

Reaction score
11

Mε το ΤECHNICS υπάρχουν άπειρες επιλογές και πολλές εταιρείες που προσφέρουν λύσεις όπως η Αμερικάνικη KAB που ήδη ποστάρησα.

Πάντως εγώ όταν βρέθηκα στο πρόβλημα, πριν σαράντα χρόνια, έτσι ξηγήθηκα:

Μία από τις εκλεκτότερες, διαχρονικά, επιλογές!

Τελικά, μετά σαράντα χρόνια, πιστεύω πως δεν ήταν απαραίτητο. Σήμερα δεν θα το έκανα
αν και το δικό μου το ORIGINAL είχε κατώτερο του σημερινού βραχίονα!

(EPA 120).

Reaction score
1.815
φιλε ντελαμοστρε με αρεσεις.
"Για σένα έχω μιλήσει σε καιρούς παλιούς
Με σοφές παραμάνες και μ' αντάρτες απόμαχους"
επειδη με εμπλεξε λοιπον αυτος ο "παλιοχαρακτηρας" ο καραβελ και επειδη δεν εχω γνωση ουδεμια για τα αναλογικα, μην ακους τι θα σου πω...
Technicks ή project perspex.
το γιατι θα στο πουν οι ειδικοι... (κατι ειπε ο μανος μου φαινεται...)
Χμμμμ όποτε διαβάζω Ελύτη ανατριχιάζω, το ίδιο έπαθα και τώρα που διάβασα το "προηγούμενο" κομμάτι από την υπογραφή μου!
Στα δικά μας τώρα... το Project perspex ανεβαίνει κατηγορία τιμής και δε με παίρνει... Τελικά, όλοι μιλάτε τόσο "απόλυτα" για τον Ιάπωνα που στο τέλος θα με κάνετε να νιώθω ενοχές και ντροπή που κοιτάω κλεφτά το Project!:126:

Reaction score
1.815

Αν τελικά επιμένεις για project, μόλις έπεσε το μάτι μου στις Μ.Α..

Για δες τι σου βρήκα:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=88196

Είμαι της "κλασσικής σχεδίασης" και ότι "μοντερνίζει" μου τη σπάει... Ασε που ξεφεύγει από το budjet μου και η κυρά θα με καρατομίσει (Είναι καλό κορίτσι δε θα πει τίποτα αστειεύομαι!)
Δε θέλω να μπλέξω με μετατροπές δεν υπάρχει και λόγος! Αν είναι να πάρω το Technics, θα το πάρω και θα είμαι ευχαριστημένος γι αυτό που είναι... δε θέλω να το κάνω το μηχάνημα καραγκιόζη! Εξ' άλλου είναι όμορφος και ο βραχίονάς του.. καλός κακός εαν το αποφασίσω αυτός θα είναι.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Αφου τα οικονομικα ειναι σαν την ελληνικη οικονομια παρε το Technics.
Τα καλα κοριτσια δεν τα στεναχωρουμε.:114:
Μονο κατι ψεματακια τους λεμε "Κοιτα γλυκια μου τι πηρα με 280 € μονο,ευκαιρια "
Δεν θα το μετανοιωσεις.Πλατο-βραχιονας ειναι μια χαρα.Τα κανουν ολα (ρυθμισεις) αξιοπρεπεστατα.
Σε καμμια 20-30-50+ χρονια τα ξαναλεμε

ΥΓ (Και να σκεφτεις δεν το εχω.....μηπως πρεπει να παρω και εγω ενα τετχιο για να δικαιουμαι (δια) να ομιλω)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Σας προλαβα:137::116::142:
Οχι ρε δεν θα το παρω.Εχω το Heybrook TT2 και κατι τετοια πικαπακια τα εχει για πρωινο

Reaction score
11

Αφου τα οικονομικα ειναι σαν την ελληνικη οικονομια παρε το Technics.
Σε καμμια 20-30-50+ χρονια τα ξαναλεμε
Αυτό το τελευταίο μπορεί να ειπωθεί μόνο για το TECHNICS! (Άντε και για το δικό σου το πως το λεν...).

Από το 1975 παίζει το δικό μου άψογα όπως την πρώτη μέρα χωρίς ποτέ να ζητήσει το παραμικρό.

Μία σταγόνα λάδι του βάζω κάθε... 10 χρόνια όπως λέει ο κατασκευαστής, και αυτό επειδή εγώ θέλω να ... ξοδεύω για να το συντηρώ! Έχει καταναλώσει τέσσερις σταγόνες λάδι από την ώρα που ξεκίνησε να δουλεύει όταν ακόμα ήμουν παιδί! (Και όταν ακόμα είμαι, εδώ που τα λέμε).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.609
Members
38.470
Νεότερο μέλος
Minas Notaras