ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Η dl 160 κινητού πηνίου, αλλά έχει υψηλή έξοδο κ οδηγείται άνετα απο απλό phono stage.

Η 103 δεν γνωρίζω, ξέρω ότι για κάποιους είναι θρυλικό μοντέλο κ ότι θέλει πολύ βάρος ανάγνωσης, γεγονός αποτρεπτικό για την υγεία των βινυλίων (μάλλον), επιθυμητό για επαγγελματική χρήση όπου το μεγάλο βάρος αποτρέπει κολλήματα κ πηδηματάκια σε πολυχρησιμοποιημένους δίσκους.
1)Για ελλειπτικές βελόνες έχει αποδειχτεί πως το βάρος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1,5 gr, γιατί η παραμόρφωση από ελαστική γίνεται πλαστική. (Φθορά του δίσκου). Σε άλλα προφίλ, μεγαλύτερης επιφάνειας επαφής, μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο.

2)Με την χρήση WD-40, καθαρίζουμε και κάνουμε λειτουργικούς και με ελάχιστο θόρυβο επιφανείας, παλαιούς δίσκους, χωρίς να χρειάζεται η αύξηση του βάρους η με πολύ μικρή αύξηση του βάρους. Το χρησιμοποιούσαν οι ραδιοσταθμοί στην Αμερική όταν έπαιζαν βινύλιο. Το έχω δοκιμάσει με άριστα αποτελέσματα.

:107:

Reaction score
3.987
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

1)Για ελλειπτικές βελόνες έχει αποδειχτεί πως το βάρος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1,5 gr, γιατί η παραμόρφωση από ελαστική γίνεται πλαστική. (Φθορά του δίσκου). Σε άλλα προφίλ, μεγαλύτερης επιφάνειας επαφής, μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο.

2)Με την χρήση WD-40, καθαρίζουμε και κάνουμε λειτουργικούς και με ελάχιστο θόρυβο επιφανείας, παλαιούς δίσκους, χωρίς να χρειάζεται η αύξηση του βάρους η με πολύ μικρή αύξηση του βάρους. Το χρησιμοποιούσαν οι ραδιοσταθμοί στην Αμερική όταν έπαιζαν βινύλιο. Το έχω δοκιμάσει με άριστα αποτελέσματα.
Αυτή χρειάζεται 2,5γρ!!! τι λίγο παραπάνω:142::142:

Το Ζητούμενο είναι ο φίλος μας να πάρει κάτι αξιόλογο που δεν θα τον προβληματίσει σε πρώτη φάση.

Νομίζω ότι η 160 ή κάτι αντίστοιχο, του κάνει.
Η 103 τον ρίχνει σε βαθειά νερά.:126:

Reaction score
2.248
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Ο ενσωματωμένος προενισχυτής φωνογραφικής που έχει ο προ σου δεν είναι παραμετροποιήσιμος και σε δεσμεύει στην επιλογή κεφαλής όσο αφορά τα ηλεκτρικά της specs.

MM 2.5mv / 47 Kohms
MC 160μV / 220 Ohms

Την ντένον και την σουμίκο την άκουσες με άλλο phono stage. Να έχεις υπόψην σου ότι ο ήχος που θα πάρεις με το δικό σου stage θα είναι διαφορετικός.
Προσπάθησε οι κεφαλές που θα επιλέξεις να έχουν τάση εξόδου κοντά στην ευαισθησία εισόδου του phono stage σου.

Αυτά

Reaction score
11

Αυτή χρειάζεται 2,5γρ!!! τι λίγο παραπάνω

Το Ζητούμενο είναι ο φίλος μας να πάρει κάτι αξιόλογο που δεν θα τον προβληματίσει σε πρώτη φάση.

Νομίζω ότι η 160 ή κάτι αντίστοιχο, του κάνει.
Η 103 τον ρίχνει σε βαθειά νερά.
1)Είναι μέρος της απόλαυσης να χρησιμοποιείς τους δίσκους σου, έχοντας την αίσθηση του απαλού αγγίγματος μιας hightech ακίδας που θα αφήσει άφθαρτο τον δίσκο, και όχι του σκαψίματος κάποιου εκσκαφέα βινύλιου.

2)Πότε επιτέλους θα μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά το "quote";:)142:).

Reaction score
3.987

.............................................................

Τιν τούτ?:111:

Reaction score
11

.............................................................

Τιν τούτ?:111:
Γκίθενες σα πέρα κάτου δεξά που λέει: "QUOTE"

Reaction score
249

Τα 160μV δεν ειναι 0,16 mV;
Δεν απαιτει ταση απο εκει και πανω;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Η 160 εχει εξοδο 1,6 mV.Μπαινει σε εισοδο ΜΜ.Καραντι.Βαρος αναγνωσης 1,6gr ±0,2
Η 103 ειναι χαμηλοεξοδη.

Reaction score
249

οπως αναφερει ο γκεοβαζ το φονο εχει εισοδο 0,16 οποτε η 103 με τα 0,3 θα επρεπε να παιζει

Reaction score
2.248

Τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά της ντένον 103 ταιριάζουν με αυτά της εισόδου MC του ονκιο αλλά η κεφαλή δεν ταιριάζει με τον βραχίονα του τεκνικς, καθώς η συχνότητα συντονισμού συνέργειας βραχίονα/κεφαλής βγαίνει στα 14.5 ΗΖ
(Το ιδανικό είναι μεταξύ 8-12 ΗΖ)

Οπότε δεν κάνει

Πια κάνει?
#89 αν συμφωνήσει και ο κος Κόγιας (λόγο ανοιχτού κελύφους και παρεμβολών)

Reaction score
2.248

Η ντενον 160 ταιριάζει με τον βραχίονα του τεκνικς αλλά δεν ταιριάζει με τον προενισχυτή φωνογραφικής του ονκιο, καθώς φορτώνεται στα 47 kohms και έτσι είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσεις την ΜΜ είσοδο του προενισχυτή.

Η ΜΜ είσοδος έχει ευαισθησία 2.5mV..... η 160 βγάζει 1.6mV.... άρα πάπαλα και αυτή δεν κάνει.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Που εστιαζεις το προβλημα Γεωργιε?
Μηπως δεν χρειαζεται τοσο απολυτο matching? Σε σχεση και με τα χρηματα παντα

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά της ντένον 103 ταιριάζουν με αυτά της εισόδου MC του ονκιο αλλά η κεφαλή δεν ταιριάζει με τον βραχίονα του τεκνικς, καθώς η συχνότητα συντονισμού συνέργειας βραχίονα/κεφαλής βγαίνει στα 14.5 ΗΖ
(Το ιδανικό είναι μεταξύ 8-12 ΗΖ)

Οπότε δεν κάνει

Πια κάνει?
#89 αν συμφωνήσει και ο κος Κόγιας (λόγο ανοιχτού κελύφους και παρεμβολών)
Καλησπερούδια στο παρεάκι κι από μένα!
Τώρα ανεμαζώχτηκα που λεν και οι φίλοι μου οι Κρήτες!
Για το θέμα της κεφαλής δηλαδή προτείνεις την Sumico Blue Evo?? Αυτή ρε μαμώτο κάνει και τα διπλά μπικικί....

Reaction score
2.248

Που εστιαζεις το προβλημα Γεωργιε?
Μηπως δεν χρειαζεται τοσο απολυτο matching? Σε σχεση και με τα χρηματα παντα
Θα ακούγεται σιγά Μανό. Αμα υπολειπόταν μερικά μV λες δεν βαριέσαι θα ανεβάσω το volume. Αλλά υπολείπεται 1mV και ΙΜΗΟ δεν θα έχει καλή οδήγηση.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

off topic
Μηπως ξερεις-μπορεις να βρεις την ευαισθησια του Dared?Στα μισα του ποτενσιομετρου αρχιζει να φωναζει....αισθητα.Denon 160 εχω και ΜΜ την παιζω την κεφαλη(......του πικαπ κοπροσκυλα ολοι σας)

Reaction score
1.817

off topic
Μηπως ξερεις-μπορεις να βρεις την ευαισθησια του Dared?Στα μισα του ποτενσιομετρου αρχιζει να φωναζει....αισθητα.Denon 160 εχω και ΜΜ την παιζω την κεφαλη(......του πικαπ κοπροσκυλα ολοι σας)
Χαχχαχαα! Τώρα εγώ φταίω να σε χαρακτηρίσω "πονηρό μυαλό"??
Πάντως... κι εμένα εκεί πηγε το δικό μου!:107:

Reaction score
1.817

Θα ακούγεται σιγά Μανό. Αμα υπολειπόταν μερικά μV λες δεν βαριέσαι θα ανεβάσω το volume. Αλλά υπολείπεται 1mV και ΙΜΗΟ δεν θα έχει καλή οδήγηση.
Δηλαδή για να το ξεκαθαρίσω.. τι χαρακτηριστικά κεφαλής ψάχνουμε με το συνδυασμό μου??
Απάντησε όμως πρώτα στο Mano για το δικό του θέμα please...

Reaction score
2.248

Καλησπερούδια στο παρεάκι κι από μένα!
Τώρα ανεμαζώχτηκα που λεν και οι φίλοι μου οι Κρήτες!
Για το θέμα της κεφαλής δηλαδή προτείνεις την Sumico Blue Evo?? Αυτή ρε μαμώτο κάνει και τα διπλά μπικικί....
Και η blue point κάνει και η Blue evo με τα 2.5mV.
Η evo όμως είναι πολύ καλύτερη με το μόνο πρόβλημα ότι δεν έχει κέλυφος και είναι επιρρεπής στις Η/Μ παρεμβολές.
Δηλαδή μακριά από καλώδια TV, ρεύματος, τροφοδοτικά κτλ.

Δεν την έχω ακούσει σε direct drive πλατό και δεν μπορώ να έχω γνώμη. Ισως κάποιος άλλος φίλος που την έχει σε DD να γνωρίζει καλύτερα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Reaction score
2.248

off topic
Κοίτα αυτό Μάνο

http://www.kabusa.com/pregain.htm

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.071
Members
38.645
Νεότερο μέλος
Alkimos