Αποστάσεις ηχείων από την θέση ακρόασης.

Reaction score
0
Καλημέρα είμαι καινούριος στο avsait μου το συστήσανε με τα καλύτερα λόγια.

Θα ήθελα οποί κατέχουν αν έχετε το χρόνο να με βοηθούσατε σε κάποιους προβληματισμούς που έχω

Μετά από μια ριζική ανακαίνιση που έχω κάνει στο σπίτι μου έχει έρθει η ώρα να συνδέσω το Home cinema επιτέλους έχω κατεβάσει σχετικές Φώτο και από dts και από dolby και διαπιστώνω ότι τα καλώδια τα έχω προ τοποθετήσει κάτω από το ξύλινο δάπεδο σε τέλειες αναλογίες μηρών που ικανοποιούν και της δυο προδιαγραφές o προβληματισμός μου είναι οι αποστάσεις των ηχείων από την θέση ακρόασης.

οι διαστάσεις του σαλονιού είναι μήκος 9,10m και πλάτος 8,30m (+αλλά 20m2 κουζίνα που έχει έναν ανοιχτό τοίχο προς το σαλόνι) αλλά η εγκατάσταση είναι στην δεξιά μεριά του χώρου και καταλαμβάνει μήκος 9,10m και πλάτος 4,80m. Τώρα οι αποστάσεις των ηχείων σε ευθεία από το κεντρικό σημείο ακρόασης είναι (4,30m τα front L + R και 4,1m το center) , ( 2,10m τα surround L + R) και (4,30m τα back surround L + R)

α) τα πίσω ηχεία μήπως είναι παρά πολύ μακριά και δεν θα ακούγονται σωστά η καθόλου? πρέπει να προσέξω κάτι στης ρυθμίσεις των πίσω?

Β) όλα τα ηχεία εκτός του surround L έχουν πίσω τοίχο, επίσης το (front Right και το back Right) είναι σε γωνία τοίχου αινώ το (front Left και το back Left) πίσω τους ίσιο τοίχο μήπως εξορισμού της ακουστικής του χώρου θα έχω πρόβλημα και θα έχω από όλη την δεξιά πλευρά διαφορετικό ήχο τι προτείνεται?

Όλα τα ηχεία που χρησιμοποιώ είναι η σειρά Wharfedale Diamond 8 μπροστά 2Χ150w και όλα τα άλλα 120W και το sub ένα Yamaha 515

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Reaction score
384
Απάντηση: Αποστάσεις ηχείων από την θέση ακρόασης.

Καλως ηρθες στο φορουμ.:126:
Βασικα το πρωτο και πιο σημαντικο πραγμα σε ο,τι κανεις ειναι να συνειδητοποιησεις οτι βρισκεσαι σε ενα σαλονι, πισω σου βρισκεται ενας φουρνος και ενα ψυγειο, αρα μερικες παραχωρησεις ειναι αναγκαιες. :137:
Οσον αφορα τις αποστασεις των ηχειων, ο ενισχυτης σου διαθετει ρυθμισεις για την χρονικη καθυστερηση, ωστε ολα τα ηχεια να 'πυροβολουν' ταυτοχρονα στη θεση ακροασης. Λογω των διαφορετικων αποστασεων τωρα θα κανεις και τις αναλογες ρυθμισεις στις εντασεις των ηχειων αυτων, ωστε να ακουγονται το ιδιο δυνατα.
Απο τη στιγμη που ο χωρος δεν ειναι συμμετρικος οι ανακλασεις τις δεξιας μεριας θα ειναι διαφορετικες απο αυτες τις αριστερης, και σιγουρα το ολο envelopment θα διαφερει.
Οπως σου ειπα ομως και πιο πριν, εισαι σε σαλονι.:142:

Reaction score
15.548

1) Eγω θα ελεγα να πας στην ζωγραφικη και να κανεις μια κατοψη οπως ειναι ο χωρος σου και που θα μπουν τα μηχανηματα.

2) Ποιον ενισχυτη εχεις

3) Τι ηχεια εχεις

4) Αν υπαρχει προβολεας με οθονη ....η TV

Μετα θα εχεις και ποιο ολοκληρωμενες προτασεις.....

Και φυσικα εαν υπαρχει θεμα αναβαθμισης καποιου μηχανημτος στο κοντινο μελλον......

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

3) Τι ηχεια εχεις
Όλα τα ηχεία που χρησιμοποιώ είναι η σειρά Wharfedale Diamond 8 μπροστά 2Χ150w και όλα τα άλλα 120W και το sub ένα Yamaha 515
Κώστα ανα 3 γραμμές διαβάζεις;:137:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.670
Re: Απάντηση: Αποστάσεις ηχείων από την θέση ακρόασης.

1) Eγω θα ελεγα να πας στην ζωγραφικη και να κανεις μια κατοψη οπως ειναι ο χωρος σου και που θα μπουν τα μηχανηματα.

αυτή είναι η κάτοψη
Φίλε μου, "έγραψες" με τη ζωγραφική:111:

Αν θελήσω καμμιά κάτοψη, μπορείς να το αναλάβεις?:136:

Reaction score
33
Αυτό είναι autocad, δεν είναι ζωγραφική. (μάλλον επάνω έχει και το cadware)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Δεν είναι τραγικές οι αποστάσεις.Τι θέμα όμως είναι κατά πόσο καλή είναι η ισοστάθμιση που μπορεί να κάνει ο ενισχυτής σου.
Ευχής έργον θα ήταν αν μπορέσεις να βρείς ένα ντεμπισελόμετρο και να φέρεις τις εντάσεις ίδιες σε όλα τα ηχεία με τόνους 80Hz και 1Khz για αρχή.

Reaction score
0

Δεν είναι τραγικές οι αποστάσεις.Τι θέμα όμως είναι κατά πόσο καλή είναι η ισοστάθμιση που μπορεί να κάνει ο ενισχυτής σου.
Ευχής έργον θα ήταν αν μπορέσεις να βρείς ένα ντεμπισελόμετρο και να φέρεις τις εντάσεις ίδιες σε όλα τα ηχεία με τόνους 80Hz και 1Khz για αρχή.
Ίδη έχω μπει στη διαδικασία και ρωτάω γνωστούς και φίλους ποιος θα μου δανείσει…

Ίδη έχω μπει στη διαδικασία και ρωτάω γνωστούς και φίλους ποιος θα μου δανείσει…
Όντως Autocad σκέτο είναι
αλήθεια ο χώρος δεξιά που είναι ένα μικρό ανοιχτό γραφείο και η κουζίνα αριστερά , επίσης ανοιχτή προς το σαλόνι πως σου φαίνονται όσον αφορά την ακουστική ?
:118:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.941
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm