Φωτογραφική Μηχανή από που?

Reaction score
33
Θέλω να αγοράσω την canon 5d Mk II με τον φακό Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM (σε Kit βέβαια) και από ότι είδα οι τιμές μεταξύ των καταστημάτων είναι περίπου ίδιες.
Η ερώτησή μου είναι από που την αγοράζω? από φωτογραφικό κατάστημα? από το public? Έχει σημασία να έχει εγγύηση της αντιπροσωπείας? ή δεν με πειράζει να είναι και ανεξάρτητη εισαγωγή?
Τα φώτα σας plz.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.426
Απάντηση: Φωτογραφική Μηχανή από που?

Βασικά έχει σημασία να είναι κανονικής εισαγωγής, λόγω της εδώ αντιπροσωπείας.
Σε δυνατό μηχανάκι κοιτάς. Τι έχεις τώρα;

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Φωτογραφική Μηχανή από που?

Βασικά έχει σημασία να είναι κανονικής εισαγωγής, λόγω της εδώ αντιπροσωπείας.
Σε δυνατό μηχανάκι κοιτάς. Τι έχεις τώρα;
Τώρα μια canon IXUS 80, την οποία χρησιμοποιώ για πρόχειρα πράγματα...
Παλαιότερα είχα μια canon ES (film) με φακό 50mm 1.4 και είχα παρατήσει το hobby γιατί καταστρέφανε τις φωτογραφίες οι αυτόματες εκτυπώσεις (και διορθώσεις)....

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.426

Είναι κομματάκι ...απότομη αναβάθμιση, να το πω ευγενικά. Απλώς μου κάνει εντύπωση που θέλεις να πας κατευθείαν σε ένα σετάκι των 2.800 (ίσως και παραπάνω) ευρώ. H Canon ES τι ειναι; Μήπως εννοείς κάποια φιλμάτη EOS;
Φακοί δεν σου έχουν μείνει, να υποθέσω, έτσι;

Δεν λέω, κορυφαίο μοντέλο, αλλά προϋποθέτει και σοβαρή ενασχόληση με το σπορ. Τα μοντέλα με μικρότερους αισθητήρες τα αποκλείεις δηλαδή;

Reaction score
33
H ES είναι φιλματη canon -απίστευτη για την εποχή της- που είχα αγοράσει στις αρχές των 80s στην Αγγλία... Με τον φακό που σου είπα μπορούσες να βγάλεις εξαιρετικές ατμοσφαιρικές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό... απο ένα χρονικό σημείο και μετά όταν βάλανε τα αυτόματα μηχανήματα στα φωτογραφεία που σου κάνανε αυτόματες "διορθώσεις" απλά σου χαλούσανε το hobby....
Είχα ασχοληθεί αρκετά τότε...
Τώρα ναι καταλαβαίνω το μέγεθος της αναβάθμισης αλλά κακά τα ψέματα σαν το FF...
ειδικά με ένα σώμα σαν της 5D MkII που έχει εξαιρετική συμπεριφορά σε χαμηλό φωτισμό...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.090
για δες και στο Adorαμα τις τιμες.Κανε και στον Κουνιο ενα τηλ για προσφορα...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.426

Για ES δεν ξέρω και όσο και να ψάχνω δεν βλέπω να υπάρχει... Μήπως εννοείς την παλιά EF της δεκαετίας του '70 (καμία σχέση με τους φακούς EF) ;
http://en.wikipedia.org/wiki/Canon_EF_camera

Εάν πάντως ξεκινούσα ένα σύστημα από την αρχή, θα κοιτούσα σε όλες τις εταιρείες και τα φορμά (παρ' ότι ο όδιος έχω εδώ και καιρό Canon).
Και η νέα Νίκον, D7000, φαίνεται να τα πάει καλά στο θόρυβο, εάν αυτό είναι το βασικό που σε ενδιαφέρει (που κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε). Περίπου όλες οι μηχανές, του APS φορμά εννοώ, δίνουν τουλάχιστον αξιόλογο 1600iso, πολύ παραπάνω από ό,τι ονειρευόσουν την εποχή του φιλμ.

Reaction score
33
Αν θυμάμαι καλά η EF 1 ήταν το κορυφαίο μοντέλο... η ES 1 το αμέσως επόμενο....
Ούτε εγώ βρήκα κάτι αν και έψαξα στο google...

@ Γιαννη σε ευχαριστώ! θα το κοιτάξω!

Reaction score
33
Με ενδιαφέρει το FF όχι μόνο για το θόρυβο, αλλά και για το βάθος πεδίου ;-)

Αλλιώς και η 7D είναι εξαιρετική (και έχει και κάποια πλεονεκτήματα)

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.426

Εξαιρετική μεν, υπερβολική δε για τον ερασιτέχνη. Τα χρειάζεσαι 8 καρέ το δευτερόλεπτο;

Όσο για το βάθος πεδίου, ισχύει μεν, αλλά αντισταθμίζεται με τη χρήση γρηγορότερων φακών μόνο για μικρό φορμά. Εάν για παράδειγμα αντί του 24-105/4 πάνω στη 5D πάρεις τον εξαιρετικό Tamron 17-50/2.8 σε μικρό σώμα, θα σου δώσει το ίδιο βάθος πεδίου (και 1 στοπ περισσότερο στο φωτόμετρο).

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Φωτογραφική Μηχανή από που?

Εξαιρετική μεν, υπερβολική δε για τον ερασιτέχνη. Τα χρειάζεσαι 8 καρέ το δευτερόλεπτο;

Όσο για το βάθος πεδίου, ισχύει μεν, αλλά αντισταθμίζεται με τη χρήση γρηγορότερων φακών μόνο για μικρό φορμά. Εάν για παράδειγμα αντί του 24-105/4 πάνω στη 5D πάρεις τον εξαιρετικό Tamron 17-50/2.8 σε μικρό σώμα, θα σου δώσει το ίδιο βάθος πεδίου (και 1 στοπ περισσότερο στο φωτόμετρο).
Όχι δεν τα χρειάζομαι τα 8 καρέ...
Το βάθος πεδίου που δίνει η FF είναι που με ενδιαφέρει (μαζί με το θόρυβο) για αυτό σκέφτομαι την 5D (και όχι την 7D)...
H ταμρον βγάζει εξαιρετικούς φακούς αλλά ο 17-50 σε crop σώμα δίνει 27-80, ο 24-105 L είναι ένας εξαιρετικός walk around φακός...

Καταλαβαίνω ότι είναι ίσως τραβηγμένο για τον χομπίστα αλλά να σου πω την αλήθεια είχα όνειρο (ίσως χαζό :203:) μια FF και φυσικά είναι ωραία η αίσθηση να ξέρεις ότι μόνο η ικανότητά σου σε περιορίζει...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.426

Εάν τα έχεις, και τα χρήματα αλλά και τη διάθεση να ασχοληθείς σοβαρά, με τις ευχές μου.

Εννοείται ότι η απόλυτη επιλογή για ποιότητα και έλεγχο του αποτελέσματος είναι το FF (σε λογικά πλαίσια χρημάτων και ευκολίας εννοείται), απλά υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές που πλέον μπορούν να δώσουν άριστα αποτελέσματα, και σε πολύ λιγότερα χρήματα. Στα 2800 που κάνει το πακετάκι που συζητάς, μπορείς να πάρεις ολόκληρο σετάκι σε μικρό σώμα, με στάνταρ ζουμ, υπερευρυγώνιο και τέλε ζουμ που να πετάει.

Reaction score
33
Thanx mate! :107:

Όρεξη έχω, τα χρήματα τα μάζευα καιρό τώρα για αυτό το σκοπό...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.426

Ε αφού τα μάζευες, μην σου βάζω σκέψεις. Εννοείται πως είναι μηχανηματάρα, και σύντομα ελπίζω να πάρω κι εγώ μία (έχω ήδη προίκα φακούς, για!). Και δεν λέει να πέσει η τιμή της αφιλότιμης, 2 χρόνια τώρα.
Να πω την αμαρτία μου, ίσως εάν άρχιζα από λευκή σελίδα, να κοιτούσα και κατά Νίκον μεριά. Έχει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και φέτος ανανέωσε σημαντικά τη γκάμα φακών της.

Reaction score
33
Όντως η nikon έχει βγάλει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, και η canon έχει κάποια πολύ σπαστικά (πχ 3 καρέ στο bracketing, η Nikon δίνει 9), αλλά δεν ξέρω γιατί...είμαι canonακιας...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

+1.

ΙΜΗΟ δε χρειάζεσαι μεγάλο αισθητήρα, θα σε ζορίσει, τζάμπα κι άδικα.

Reaction score
33
Δηλαδή Κώστα λες ότι μια 7d και ο tamron θα είναι καλύτερη επιλογή?
Σε τι θα δυσκολέψει παραπάνω το FF?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.426
Απάντηση: Re: Φωτογραφική Μηχανή από που?

αλλά δεν ξέρω γιατί...είμαι canonακιας...
Εύγε νέε μου! :142:

Τώρα εάν φτάνεις να ψειρίζεις τα πόσα καρέ σου δίνει σε μπράκετινγκ... τι να πω. Τη νέα διαφήμιση με το Σέατ την έχεις δει, που του χαλάει του τύπου η ζώνη τον γιακά; :143:

Υπάρχει και για αυτό το πράγμα κολπάκι, για τη (σπάνια θεωρώ, εμένα πάντως δεν μου χρειάστηκε ποτέ) περίπτωση που θα θελήσεις περισσότερα από 3 καρέ σε μπράκετινγκ (για μπράκετινγκ έκθεσης μιλάμε, γιατί το μπράκετινγκ ισορροπίας λευκού δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα), μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χειροκίνητο πρόγραμμα έκθεσης σε συνδυασμό με τη θέση απομνημόνευσης C1, όπου θα γυρίζεις γρήγορα με το αριστερό χέρι τον περιστροφικό διακόπτη από τη θέση Μ, και θα έχεις 6 καρέ με τον τρόπο αυτό. Ξέρω, πατέντα αλλά...
Εν τω μεταξύ οι κόμπακτ της Canon με το χακαρισμένο φίρμουερ CHDK κάνουν παπάδες: απεριόριστα καρέ όχι μόνο στο κοινό μπράκετινγκ, αλλά και σε μπράκετιγνκ εστίασης παρακαλώ. Τι χρησιμεύει το τελευταίο; Με κάτι ωραία προγραμματάκια στακαρίσματος (πχ helicon focus) μπορεί να μας δώσει λήψεις μάκρο με τρελό βάθος πεδίου.

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφική Μηχανή από που?

Εύγε νέε μου! :142:

Τώρα εάν φτάνεις να ψειρίζεις τα πόσα καρέ σου δίνει σε μπράκετινγκ... τι να πω. Τη νέα διαφήμιση με το Σέατ την έχεις δει, που του χαλάει του τύπου η ζώνη τον γιακά; :143:

Υπάρχει και για αυτό το πράγμα κολπάκι, για τη (σπάνια θεωρώ, εμένα πάντως δεν μου χρειάστηκε ποτέ) περίπτωση που θα θελήσεις περισσότερα από 3 καρέ σε μπράκετινγκ (για μπράκετινγκ έκθεσης μιλάμε, γιατί το μπράκετινγκ ισορροπίας λευκού δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα), μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χειροκίνητο πρόγραμμα έκθεσης σε συνδυασμό με τη θέση απομνημόνευσης C1, όπου θα γυρίζεις γρήγορα με το αριστερό χέρι τον περιστροφικό διακόπτη από τη θέση Μ, και θα έχεις 6 καρέ με τον τρόπο αυτό. Ξέρω, πατέντα αλλά...
Εν τω μεταξύ οι κόμπακτ της Canon με το χακαρισμένο φίρμουερ CHDK κάνουν παπάδες: απεριόριστα καρέ όχι μόνο στο κοινό μπράκετινγκ, αλλά και σε μπράκετιγνκ εστίασης παρακαλώ. Τι χρησιμεύει το τελευταίο; Με κάτι ωραία προγραμματάκια στακαρίσματος (πχ helicon focus) μπορεί να μας δώσει λήψεις μάκρο με τρελό βάθος πεδίου.
Ναι είναι ωραίο κόλπο (bracketing), απλά το ανέφερα σαν σπαστικά της canon όχι της μηχανής γιατί είναι απλούστατο θέμα προγραμματισμού που τον κρατάει για ακριβότερο μοντέλο. Σαν νοοτροπία περισσότερο, όχι σαν ουσία! :107:

Reaction score
173

Παρε την FF...δεν βλεπω σε κατι να σε δυσκολευει ο μεγαλος αισθητηρας... ολες οι μηχανες με τις ιδιες 3 ρυθμισεις φωτεινοτητας λειτουργουν. Τον χειρισμο του DoF θα τον μαθεις γρηγορα, αφου εχεις και προτερη πειρα αλλα και ορεξη να ασχοληθεις.

Το FF απλα, θα σου ανεβασει το κοστος αν αρχισεις να αγοραζεις φακους για εξειδικευμενες χρησεις (ωστε να εκμεταλευθεις και το DoF).

Για καλυτερη τιμη, πρεπει να πας προσωπικα σε αμιγως φωτογραφικα καταστηματα και να κανεις παζαρι. Καλο ειναι να εχει εγγυηση επισημης αντιπροσωπειας αλλα αν η τιμη σε παραεισαγωγη υπερβαινει τα 150-200Ε (που δεν το νομιζω) εγω θα το σκεφτομουνα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.812
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός