Φωτογραφική Μηχανή από που?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.515
Απάντηση: Re: Φωτογραφική Μηχανή από που?

πάντως βρε παιδιά δεν έχω δει μια φωτογραφία απο crop camera που να φτάνει την καθαρότητα και την έκφραση μιας FF...
Εδώ νομίζω υπερβάλλεις.
Με την ίδια λογική θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν έχει δει φωτογραφία από τρέχον μοντέλο ψηφιακής FF μηχανής που να φτάνει την ποιότητα του αρχείου μιας ψηφιακής πλάτης μεσαίου φορμά, κάτι το οποίο επίσης είναι υπερβολή.

Για να καταλάβεις τον βαθμό υπερβολής, προ 2ετίας το luminous landscape έκανε σύγκριση της κόμπακτ Canon G10 με ψηφιακή Hasselblad 39 μεγαπίξελ.

http://www.luminous-landscape.com/reviews/kidding.shtml

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφική Μηχανή από που?

Ναι μεν, αλλά ξεχνάς ότι η 5D2 ρίχνει χαλαρά 2 στοπ σε οποιαδήποτε Ολύμπους. Εκεί δηλαδή που στη μηχανή σου φωτογραφίζεις σε f/4 στα 800iso, στη 5D2 ανεβάζεις στα 3200 και f/8, με το ίδιο βάθος πεδίου (εννοείται με φακό ίδιας κάλυψης, πχ 50ρης σε Ολύμπους, 100ρης σε ΦΦ) και καλύτερο τελικό αποτέλεσμα (ίσως όχι per pixel, που και εκεί παίζεται, αλλά σίγουρα σε συνολικό αποτέλεσμα, μη ξεχνάμε τα σχεδόν διπλάσια mp).

Επίσης, ξεχνάς ότι το όριο ανάλυσης από την περίθλαση, που στις 12ρες Olympus έρχεται κάπου σε f/7.1, ενώ στη 5D2 μετά το f/11 και στη Νικον D700 μετά το f/14 (εάν θυμάμαι καλά).
Πρόσθεσε και στα στοπ που κερδίζεις με το IS ;-)

Reaction score
33

Εδώ νομίζω υπερβάλλεις.
Με την ίδια λογική θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν έχει δει φωτογραφία από τρέχον μοντέλο ψηφιακής FF μηχανής που να φτάνει την ποιότητα του αρχείου μιας ψηφιακής πλάτης μεσαίου φορμά, κάτι το οποίο επίσης είναι υπερβολή.

Για να καταλάβεις τον βαθμό υπερβολής, προ 2ετίας το luminous landscape έκανε σύγκριση της κόμπακτ Canon G10 με ψηφιακή Hasselblad 39 μεγαπίξελ.

E! υπερβάλλω από τον ενθουσιασμό μου.... παιδί είμαι και 'γω :107:

WOW για το τεστ! :111:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.155
Καλα ας μην ειμαστε κ υπερβολικοι ομως κ απ την αλλη πλευρα...
Μη παμε να τον πεταξουμε τον εξοπλισμο μας δηλαδηνα παρουμε μια G10...:137:

Εκτος κι αν στην Phase One και στην Ηasselblad ειναι ασχετοι η δεν ξερουν μαρκετινγκ.:126:

Reaction score
27.049

Εδώ νομίζω υπερβάλλεις.

ΧΑ-ΧΑ ΚΑΛΟΟΟΟΟΟ!!!! Ν ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΤΕΣ ΕΝΙΟΤΕ.

Reaction score
27.049

Εκτος κι αν στην Phase One και στην Ηasselblad ειναι ασχετοι η δεν ξερουν μαρκετινγκ.:126:
ΣΥΜΦΩΝΟΙ. ΚΑΛΟ ΟΜΩΣ ΕΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΠΩΣ Σ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ -ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ- ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.515

Εννοείται όχι βρε αδερφέ, φανταζόμουν ότι θα γινόταν αντιληπτό το πού το πήγαινα. Όταν ο άνθρωπος λέει ότι επαγγελματίες του χώρου και δεν ξεχώριζαν εύκολα σε εκτυπώσεις 33x47 εκ. ποια ήταν από τη G10 και ποια από τη Hasselblad, καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να πούμε έτσι εύκολα ότι δεν μπορούμε να δούμε αποτελέσματα από μηχανή APS σε σχέση με μηχανή FF (που τις χωρίζει απλώς ένα σκαλί διαφορά, από άποψη μεγέθους αισθητήρα).

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.515
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφική Μηχανή από που?

παντως λεω να αλλαξω σπορ, τελευταια μ αρεσει πολυ να φωτο γραφιζω κανα πιπινι...Τι βαθος πεδιου κ εστιαση κ FF και f και πρασινα αλογα, ακαταλαβιστικα μου φαινονται.
Αλλα σπορ....:137::137::137:
ναι ναι λέγε.... αλλά πού να ψαρώσει το πιπίνι με τη G10.
Ενώ με τη Hassy, ε; Τσσσσ...!!! :142:

Reaction score
1
Η ποιότητα είναι ένα θέμα, δεν είναι όμως το μόνο.
Το πιο βασικό είναι να σου δώσει την κατάλληλη στιγμή, την κατάλληλη φωτογραφία, όπως την έχεις στο μυαλό σου.

Και παλαιότερα δλδ, το φίλμ ήταν ίδια, δεν έπαυαν όμως τα σώματα να είχαν από 50ευρώ ώς 1500ευρώ. Το φίλμ ήταν ίδιο, και ο φακός ενδεχομένως ίδιος. Το σώμα δεν έπαυε να παίζει η τιμή του, χωρίς να έχει να κάνει σε τίποτα απολύτως με την ποιότητα της φωτογραφίας.

Με λίγα λόγια, καλή η σύγκριση έτσι χαριτολογώντας με την g10, αλλά από εκεί και πέρα... είναι σαν να βάζουμε ένα smartaki και μια ferrari στην πόλη, και να λέμε... να κοίτα ίδια ώρα κάνεις να πάς την δουλειά σου, δεν βλέπεις διαφορά!

Τώρα για την διαφορά μέταξυ aps-c και ff, δεν φαίνεται εύκολα, είναι όμως εκεί. Αξίζει την διαφορά χρημάτων... μμμμ, δεν ξέρω, ο καθένας τα ζυγίζει αλλιώς. Για εμένα αξίζει, αλλά να θυμάστε πως η διαφορά χρημάτων μετά συνεχίζεται σε κάθε βήμα σας, και στους φακούς. Δεν είναι τόσο απλά, άντε δίνω 600-700ευρώ παραπάνω για σώμα και καθάρισα.
Και συνεχίζεται και στο βάρος της φωτογραφικής σας τσάντας, που μπορεί τώρα να σας φαίνεται χαζό αντί-κίνητρο, αλλά εγώ πάααααρα πολλές φορές, επειδή με κουράζει, σκέφτομαι... "που να τα κουβαλάω όλα τώρα..."

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.515

Και παλαιότερα δλδ, το φίλμ ήταν ίδια, δεν έπαυαν όμως τα σώματα να είχαν από 50ευρώ ώς 1500ευρώ. Το φίλμ ήταν ίδιο, και ο φακός ενδεχομένως ίδιος.
Αμ τι λες! Η επιλογή φιλμ και εάν έπαιζε ρόλο. Μεγαλύτερο και από τη διαφορά που έκανε ένας άριστος σε σχέση με έναν απλώς καλό φακό. Το σώμα -μεταξύ σωματων του ιδίου φορμά εννοείται- δεν έπαιζε ρόλο στη ποιότητα του αποτελέσματος (αλλά τεράστιο στην επίτευξη της λήψης)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.155
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφική Μηχανή από που?

ναι ναι λέγε.... αλλά πού να ψαρώσει το πιπίνι με τη G10.
Ενώ με τη Hassy, ε; Τσσσσ...!!! :142:
Μπουχαχααχαχαχ!!!!!!:142::142:

(εχεις μεγαλα περιθωρια επιτυχιας...στηηηη φωτογραφηση:137:)

Reaction score
1

Αμ τι λες! Η επιλογή φιλμ και εάν έπαιζε ρόλο. Μεγαλύτερο και από τη διαφορά που έκανε ένας άριστος σε σχέση με έναν απλώς καλό φακό. Το σώμα -μεταξύ σωματων του ιδίου φορμά εννοείται- δεν έπαιζε ρόλο στη ποιότητα του αποτελέσματος (αλλά τεράστιο στην επίτευξη της λήψης)
Δεν το διατύπωσα καλά.
Φυσικά και το φίλμ έκανε διαφορά,
Αλλά το ίδιο φίλμ, σε σώμα των 100ευρώ και των 2000ευρώ, έβγαζε την ίδια φωτογραφία ακριβώς εφόσον είχες τον ίδιο φακό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.844
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτογραφική Μηχανή από που?

Μπουχαχααχαχαχ!!!!!!

(εχεις μεγαλα περιθωρια επιτυχιας...στηηηη φωτογραφηση)
μεγάλα περιθώρια επιτυχίας γενικώς και αδιακρίτως...

Reaction score
33
Που είχαμε μείνει? Α ναι στον παλιοabessalom που μου έβαλε ιδέες για nikon D700!!! :141:

Αλλά όχι! Όσα καλά και να έχει η D700 (autofocus, white balance etc) εγώ δεν βλέπω την ίδια καθαρότητα στις φωτός με αυτές που δίνει η 5D...
Βλέπεις εσύ κάτι τέτχιο abessalom?

Reaction score
33
Όλα καλά!
Μπορεί όμως να απαντήσει στο post #96
Η αλλιώς η nikon D700 φαίνεται λογικότερη επιλογή αλλά η 5d MK II στα μάτια μου φαίνεται να δίνει καθαρότερες φωτογραφίες?
Τι λέτε?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.515
Απάντηση: Φωτογραφική Μηχανή από που?

Φυσικά η 5D2 θα δίνει λεπτομερέστερες φωτογραφίες και μεγαλύτερες εκτυπώσεις από τη D700, μια και έχει αισθητήρα με 75% περισσότερα πίξελς. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις εξαιρετικές φωτογραφίες από τη D700 (όπως το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για την πρώτη Canon 5D).
H Canon έχει επιπλέον το video, για κάποιους γέρνει αποφασιστικά την πλάστιγγα, ενώ εμένα ας πούμε δεν με ενδιαφέρει, γιατί έχω φωτογραφικές και όχι κινηματογραφικές ανησυχίες και σίγουρα δεν προσφέρεται για να τραβήξεις πλάνα από τα γεννέθλια ή την ορκωμοσία του παιδιού σου. Φυσικά οι δύο Canon, 5D2 & 7D, έχουν αναδειχθεί σε κινηματογραφικά εργαλεία και τα χρησιμοποιούν μάλιστα και αρκετοί επαγγελματίες του χώρου.

Η D700 οδεύει προς αντικατάσταση, μάλλον τον Μάρτιο έρχεται η D800, η οποία θα έχει τα διπλάσια, όπως λέγεται, πίξελς. Σκέψου επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν επιλέγεις μεταξύ δύο σωμάτων, αλλά, εφόσον έχεις σκοπό να το δεις σοβαρά το πράγμα, παντρεύεσαι ένα σύστημα. Για σκέψου και πού θα κινηθείς αργότερα στην επιλογή φακών, δες τι προσφέρει η μεν και τι η δε εταιρεία. Choose wisely.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.515

Όλα καλά!
Μπορεί όμως να απαντήσει στο post #96
Για πες λίγο τι έλεγε το ποστ 96, γιατί είδα ότι το νήμα διχοτομήθηκε.

Πάντως βρε παιδιά. Όταν λέμε για σώματα με καλά πιασίματα, εννοούμε φωτογραφικά σώματα, τουτέστιν σώματα φωτογραφικών μηχανών με γενναιόδωρα γκριπ, και όταν καμαρώνουμε μεγάλα ανοίγματα και οπές, είναι προφανές πως μιλούμε για φακούς μεγάλου διαφράγματος.

Και εάν μας ακούσετε την άνοιξη που έρχεται να περιγράφουμε τη "νέα 24ρα της Νίκον" ως "τρελό μωρό" να ξέρετε πως θα εννοούμε μεγκαπίξελς, και ότι δεν είμαστε πορνόγεροι.

Reaction score
33
Νομίζω ότι πάω για canon. Η D 700 έχει κάποια σημαντικά προτερήματα (Autofocus, auto ISO σε manual mode κλπ), όμως η 5D νομίζω έχει την ποιότητα φωτό που με συγκίνησε εξ'αρχής...
Το video που τραβάει η 5d είναι απίστευτο, μπορείς να πειραματιστείς σοβαρά και να βγάλεις πολύ δημιουργικότητα εκεί, αλλά και εμένα πρωτίστως η φωτογραφία με ενδιαφέρει!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.515
Απάντηση: Φωτογραφική Μηχανή από που?

Να σκεφτείς και πώς θα κινηθείς από άποψη φακών στο μονοπάτι που διαλέγεις.
Πρώτα λες πως παίρνεις τον 24-105, μετά; Σε ενδιαφέρει το υπερευρυγώνιο, κάτω από τα 24mm, άκρο;
Εκεί η Canon (για ζουμ φακούς μιλάμε, υπάρχουν και σταθεροί, αλλά και ακριβοί είναι και μάλλον εξειδικευμένοι για να κινηθείς εκεί) έχει προς το παρόν τον 16-35/2.8L ΙΙ (που ανταγωνίζεται, αλλά είναι μάλλον ελαφρώς υποδεέστερος, του Nikon 17-35/2.8) και τον 17-40/4L, ο οποίος δεν μπορεί να φτάσει τους παραπάνω (βέβαια είναι σημαντικά φθηνότερος). Η Nikon αντίθετα, έχει τον ολοκαίνουργιο 16-35/4 VR, τον 17-35 που είπαμε παραπάνω, και τον απίστευτο 14-24/2.8. Υποτίθεται ότι η Canon ετοιμάζει εδώ και καιρό μια απάντηση.
Επίσης στους γρήγορους στανταρ ζουμ, η Canon εδώ και καιρό ετοιμάζει υποτίθεται αντικαταστάτη του 24-70/2.8L, ενώ ο αντίστοιχος της Νικον σφυρίζει.
Και στους ζουμ υπάρχουν διαφορές, υπέρ της Canon στη λιγάκι πιο φθηνή κατηγορία (φακός σαν τον 70-200/4Lis απλά δεν υπάρχει). Θέλει λιγάκι σκέψη η επιλογή.
Προσωπικώς θα περίμενα να δω τι πράμα θα είναι ο αντικαταστάτης της D700, και εάν κάνει καμία κίνηση η Canon που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αναγκάζεται να ρίχνει στην αγορά μοντέλα με καλύτερα χαρακτηριστικά, μόνο και μόνο από τις κινήσεις της Νικον. Λέγεται, για παράδειγμα, ότι η 5DmkII αρχικά ήταν να βγει με αισθητήρα 16mp και ενδεχομένως δίχως βίντεο, αλλά έβγαλε η Nikon τη D700 και ξανακάθισαν στο τραπέζι οι σχεδιαστές της Canon (γι' αυτό και τα πάρα πολλά βρεφικά προβλήματα με το βίντεο, το φιρμουερ, τις "μαύρες κουκίδες" κλπ)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss