Εντυπώσεις από το συγκριτικό Runco LS-5 vs Sony VPL VW-85...

Reaction score
31
Απάντηση: Εντυπώσεις από το συγκριτικό Runco LS-5 vs Sony VPL VW-85...

γεια και απο εμενα επειδη δεν ειμαι καλως στον γραπτο λογο
και κανω και πολλα ορθογραφικα λαθοι θα πω οτι μετα την μαχη που ειδα
γα_ω την κριση μεσα γιατι ρε φουστη μου τωρα η κριση
παντως και τα δυο μηχανηματα ηταν φοβερα
διαφορα στα μηχανακια μεγαλη εγω δεν ειδα το ενα ηταν δυνατο απο το αλλο στα σημια
ευχαριστω ολους τον ανδρεα τον βαγγελη τον παναγιωτη τον γιωργο και τα αλλα παιδια
που εξηγησαν πολλα πραγματα και εμαθα καποια πραγματα να ειστε καλα ολοι ευχαριστω πολυ για την εμπειρια

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Ρε φίλε ekos με τρέλανες!

Ότι ήθελα να γράψω τα έγραψες εσύ!!! :111:

Συμφωνώ σε όλα χωρίς καμμία εξαίρεση!

.
Δειτε πως ο χαρακτηριστικος τεμπελης παει να γλυτωσει το "σεντονι":144::137:
Γραψε ρε συ κανενα κατεβατοοοοο!:126:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.345

Αφού έγραψα και το παρακάτω! :107:

Ήθελα μόνο να προσθέσω ότι το σύστημα κίνησης του 85 είναι σαφώς πιο βελτιωμένο από του 80.

abcd

Super Moderator
Reaction score
111.345

Ψιτ,ξύπνα και τον άλλον να βάλει τα βιντεάκια στην σελίδα του AVSite σε facebook και youtube.
Κάποιος τον ξύπνησε! :142:

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 15 (10 μέλη και 5 επισκέπτες)
abcd, gkag, Χρήστος Ακρατόπουλος, ichaltou, loggeo, kyrae21, Zizik, NikosK, panosdhm

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Πόσο βελτιωμένος ήταν ο vw-85 σε σχέση με τον vw-80; Έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης η κατηγορία με τις συμβατικές λάμπες ή μιλάμε για αμελητέες διαφορές;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Συγνώμη παιδιά που δεν ήρθα, αλλά είχα αναπάντεχες επισκέψεις, που μόλις αποχώρησαν
αυτό το λένε και αρμένικη βίζιτα!!!
Πάντως πήρα μια ιδέα περί τίνος πρόκειται, σας ευχαριστούμε όλους που κουραστήκατε για την παρουσίαση!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από το συγκριτικό Runco LS-5 vs Sony VPL VW-85...

Πόσο βελτιωμένος ήταν ο vw-85 σε σχέση με τον vw-80; Έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης η κατηγορία με τις συμβατικές λάμπες ή μιλάμε για αμελητέες διαφορές;

Καταρχήν, ο 85 είναι εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με τον 80 στην αποδιδόμενη φωτεινότητα. Σαφέστατα και μπορεί να φωτίσει μεγαλύτερο κάδρο από τον 80.

Επίσης, από ότι φάνηκε στον έλεγχο του motion judder αλλά και στις ταινίες, το motion flow στο high συμπεριφέρεται καλύτερα στον 85 από ότι στον 80.

Επίσης, στα πατερνάκια για τον έλεγχο του 1:1 pixel mapping, φάνηκε και μία ακόμα διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα: ο 80 δεν περνούσε με επιτυχία το αντίστοιχο πατερνάκι με τις δύο σκακιέρες του AVSforum, ενώ ο 85 κάνει κάτι διαφορετικό: κόβει μεν μία γραμμή από πίξελς στο πάνω μέρος του κάδρου, αλλά απεικονίζει καθαρές τις δύο σκακιέρες στο αντίστοιχο πατερνάκι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χάνει την αντιστοίχηση στα πίξελς. Άρα θα έχει σίγουρα ένα μικρό κλικ καλύτερη ευκρίνεια από τον 80.

Reaction score
152

στις 120"+ τι γινεται;;;

Reaction score
15.548

Mπραβο σας παιδες..

Κριμας που δουλευα...:133:

Ενδιαφερουσες αποψεις μεχρι τωρα....

Επίσης κάτι που ξεχάσαμε να δούμε ήταν το πως παίζουνε οι δυο προβολείς out of the box, όπως δηλαδή θα τους δούνε οι περισσότεροι στην αρχή καθώς δεν ξέρω αν θα έχουν έναν Μανώλη να κάνει της ρυθμίσεις του
Σωστα ....Θα μπορουσε να γινει και αυτο...και ειναι απολυτα λογικο

Τι άρα ρε Ανδρεα.
Τα πατερνάκια είναι για να ρυθμίζουμε και όχι για να αγοράζουμε..
Ή τουλάχιστον ένας οδηγός για να μας δείξουν κάποια χοντρά ελλατώματα.
Απλά,λιτά και κατανοητά άλλο είδαμε στα πατερνάκια και άλλο κατα την ταινία.

Τα πατερνακια ειναι για ρυθμισεις με σταθερη ιριδα Γιωργη...
Το βιντεακι σουπερ Γιωργο...:444:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από το συγκριτικό Runco LS-5 vs Sony VPL VW-85...

...ενώ κάτι που μας παραξένεψε ήταν ότι ενώ και οι δυο είχαν ρυθμιστεί σε 1:1 pixel mapping ο sony εμφάνιζε τα κεφάλια λίγο πιο στρογγυλά ενώ ο runco μακρόστενα :111:
Αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν το αντιλαμβάνομαι. Πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο με pixel mapping 1:1; Κάνει κάποιος φακός παραμορφώσεις; Κι αν ναι ποιός απο τους δύο;

Reaction score
1

Έβαλα και στο αρχικό μήνυμα το link, για να κατεβάσετε όσοι θέλετε τις φωτό και τα δύο βιντεάκια του συγκριτικού, αλλά δυστυχώς δεν δουλεύει, :141: οπότε σας το βάζω εδώ. :123:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από το συγκριτικό Runco LS-5 vs Sony VPL VW-85...

Αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν το αντιλαμβάνομαι. Πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο με pixel mapping 1:1; Κάνει κάποιος φακός παραμορφώσεις; Κι αν ναι ποιός απο τους δύο;

Είναι όντως πολύ παράξενο, και ομολογώ ότι δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Sony παρουσίαζε τα αντικείμενα στο κέντρο της οθόνης πιο στρογγυλεμένα, ενώ ο Runco πιο μακρόστενα. Με τα πρόσωπα των ηθοποιών στο κέντρο της οθόνης, αυτό γινόταν εύκολα αντιληπτό.

Με ένα πατερνάκι με έναν τέλειο κύκλο στο κέντρο της οθόνης διαμέτρου περίπου 50 εκατοστών, πιστεύω ότι θα γινόταν εύκολα αντιληπτό ποιος από τους δύο παραμορφώνει την γεωμετρία του. Βάζεις το πατερνάκι και πιάνεις τη μεζούρα, απλά πράγματα. :126:

Άσε που πιστεύω ότι θα φαινόταν ακόμα και με το μάτι...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Έβαλα και στο αρχικό μήνυμα το link, για να κατεβάσετε όσοι θέλετε τις φωτό και τα δύο βιντεάκια του συγκριτικού, αλλά δυστυχώς δεν δουλεύει, :141: οπότε σας το βάζω εδώ. :123:
Το link είναι το κάτοθι:
http://rapidshare.com/files/424471032/projectors.zip

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από το συγκριτικό Runco LS-5 vs Sony VPL VW-85...

Είναι όντως πολύ παράξενο, και ομολογώ ότι δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Sony παρουσίαζε τα αντικείμενα στο κέντρο της οθόνης πιο στρογγυλεμένα, ενώ ο Runco πιο μακρόστενα. Με τα πρόσωπα των ηθοποιών στο κέντρο της οθόνης, αυτό γινόταν εύκολα αντιληπτό.

Με ένα πατερνάκι με έναν τέλειο κύκλο στο κέντρο της οθόνης διαμέτρου περίπου 50 εκατοστών, πιστεύω ότι θα γινόταν εύκολα αντιληπτό ποιος από τους δύο παραμορφώνει την γεωμετρία του. Βάζεις το πατερνάκι και πιάνεις τη μεζούρα, απλά πράγματα. :126:

Άσε που πιστεύω ότι θα φαινόταν ακόμα και με το μάτι...
Εχεις ξαναδει και εχεις κανει το αναλογο τεστ με το αναλογο πατερνακι.....

Γιατι δεν το βαλατε επι τοπου οταν ειδατε το προβλημα ρε Παναγο.:112:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Εχεις ξαναδει και εχεις κανει το αναλογο τεστ με το αναλογο πατερνακι.....

Γιατι δεν το βαλατε επι τοπου οταν ειδατε το προβλημα ρε Παναγο.:112:
Και οτι ελεγα μεσα μου:"Τι σοι συγκριτικο ειναι αυτο χωρις εναν τσακωμο?":405:

Για να αναψουν λιγο τα αιματα....:144:

Παντως, και για να ειμαι μεσα στο θεμα, ειναι κατι που εχω παρατηρησει
και εγω πολλες φορες με διαφορους προβολεις οταν παιζουν διπλα-διπλα.
Μαλιστα θυμαμαι μια φορα(με τον Πανο η με τον Κωστα) μετρησαμε
διαμετριο για να βρουμε ποιος ηταν ο σωστος(αν δεν με απατα και παλι η μνημη μου
επροκειτο για καποιον παλαιοτερο Benq)

Reaction score
15.548

Παντως, και για να ειμαι μεσα στο θεμα, ειναι κατι που εχω παρατηρησει
και εγω πολλες φορες με διαφορους προβολεις οταν παιζουν διπλα-διπλα.
Μαλιστα θυμαμαι μια φορα(με τον Πανο η με τον Κωστα) μετρησαμε
διαμετριο για να βρουμε ποιος ηταν ο σωστος(αν δεν με απατα και παλι η μνημη μου
επροκειτο για καποιον παλαιοτερο Benq)
Αντριους δεν προκειται περι τσακωμου...

Ξερεις πολυ καλα οτι δεν τσακωνομαι...

Απλα γραφω στεγνα με δυο λεξεις αυτο που ειναι..

Και συνηθως ειμαι ο κακος της παρεας μιας και γραφω στεγνα..

Δεν μου αρεσουν οι πολλες λεξεις .....

Να κατσω να γραψω 1000 λεξεις για να πω ενα πραγμα δεν το εκανα ποτε και ουτε θα το κανω..
Το θεωρω κουραστικο......

Με τον Πανο δεν θα ερθω ποτε σε αντιπαραθεση....μεταφραζει οτι του καπνιση απο μια προταση...ειδικα δικια μου..:142:

Ασε που τωρα μιας και κοιμαται θα βλεπει εφιαλτες με κυκλους και patterns..:405:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Διαβάζοντας τις εντυπώσεις σας(μέχρι στιγμής) από το χθεσινό συγκριτικό δύο συμπεράσματα έβγαλα:

1. Η Sony πέτυχε 'διάνα' με τον 'motion flow' καθώς η βελτίωση στην κίνηση είναι εμφανέστατη,

2.Το 'on-off' έχει τα νούμερα-το 'ansi-contrast' την χάρη.

Reaction score
15.548

Kαι για να τον τσιγλισω λιγο..:405:

Θα επρεπε να τα ειχε τσεκαρη αυτα σαν patternaκιας που ειναι και Συντονιστης κατηγοριας

Staff online

• abcd

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.288
Members
38.675
Νεότερο μέλος
Γιώργος Π