specs and ''specs''

Reaction score
13
Κοιτάζοντας κάποιους πολυκάναλους, ''έπεσα'' πάνω στον pioneer vsx-520. Επειδή ξεψάχνισα λίγο το μάνιουαλ, για να δω τις δυνατότητές του, διαπίστωσα ότι το ΄'αμερικάνικο' μάνιουαλ αναφέρει ισχύ 80 βατ/κανάλι από 20ΗΖ-20ΚΗΖ στα 8ωμ. Αυτό μου έκανε εντύπωση, γιατί θυμόμουν ότι το προηγούμενο μοντέλο στις ίδιες προδιαγραφές έδινε 100 βατ.
Ανοίγοντας όμως το 'ευρωπα'ι'κό' μάνιουαλ είδα ότι η ισχύς παραμένει στα 100 βατ.
Τί γίνεται τώρα εδώ; Τί είδους ασυμφωνίες είναι αυτές για τον ίδιο ενισχυτή της ίδιας εταιρίας; Μήπως κάποιο από τα δύο μάνιουαλ έχει λάθος;
Και, εν κατακλείδι, μπορεί το καινούργιο μοντέλο μιας εταιρίας να είναι πιο 'αδύναμο' για λόγους κόστους;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: specs and ''specs''

συνηθως καθε ευρωπαικο ειναι λιγο δυνατοτερο.
καποιες φορες η ισχυη θυσιαζεται εν οψη αλλων πραγματων

κατα τα αλλα αυτα τα ρευματα ειναι για να γεμιζουν σελιδες
στην ριαλ λαιφ τα πραματα ειναι αλλιως

πχ ο 876 της ονκιο ειναι πιο ψοφιος απο τον μπαμπα 875

οσο για τους ψηφιακους πιονερους θα ηθελα να εβαζα διπλα τους ενα 2011 να δω πιο κανει τι .

Reaction score
968
Έχει σημασία πόσα κανάλια οδηγούνται ταυτόχρονα, 1, 2, 3, .... ? Η ισχύς ανά κανάλι πέφτει όσο πιο πολλά οδηγούνται μαζί.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σωστα αλλα ο ανυποψιαστος νομιζει οτι καθε ολοκληρωμενος μπορει να οδηγει με ιδια ισχυη ολα τα καναλια.

Reaction score
13

Πάντως το US-CANADA manual αναφέρει επακριβώς: ''Continuous average power outpout of 80 watts per channel, min., at 8 ohms, from 20hz to 20.000hz, with no more than 0.08% total harmonic distortion.
Front(stereo)......................80W+80W.''

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: specs and ''specs''

Πάντως το US-CANADA manual αναφέρει επακριβώς: ''Continuous average power outpout of 80 watts per channel, min., at 8 ohms, from 20hz to 20.000hz, with no more than 0.08% total harmonic distortion.
Front(stereo)......................80W+80W.''
Channels driven ?....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

στα all channel driven τι κανει
οχι σε ενα ή δυο

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Όποιος έχει μετρικο που να δουλεύει σε πολυκάναλο θα μπορέσει να μας λύσει πολλές απορίες απο εβδομαδας..

Reaction score
968
για 2x80 w δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν έπεφτε στα 50 w ανα κανάλι σε all chan. driven!

Reaction score
13

Πού να ξέρω ρε παιδιά για πόσα κανάλια ταυτόχρονα μιλάει; Δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο. Τελικά αυτοί οι καινούργιοι pioneer είναι ψηφιακοί; Πολύ μικρό βάρος βλέπω...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

θα ανοιξω ενα θεματακι να δουμε καποια πραματα

Reaction score
968
Re: Απάντηση: specs and ''specs''

Πού να ξέρω ρε παιδιά για πόσα κανάλια ταυτόχρονα μιλάει; Δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο. Τελικά αυτοί οι καινούργιοι pioneer είναι ψηφιακοί; Πολύ μικρό βάρος βλέπω...
Στο λέει συγκαλυμένα όμως:

Front(stereo)......................80W+80W.

δηλαδή 2x80!

Reaction score
0

Αν σε -στερεο- ειναι 2x80W σε 5.1 ποσο θα κατεβει 32watt ανα καναλι; :108:

Reaction score
1.213

Περίπου.
Εδώ τα 134 , γίνονται 42 στα 7 κανάλια...
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=2321&cat_id=32

Μηπως υπαρχει καποιο site που να εχει συγκεντρωμενες τετοιου ειδους συγκριτικες μετρησεις (σε 1-2-ολα τα καναλια ) διαφορων μοντελων-φιρμων ? Εχεις Νικο και συμφορουμιτες υποψη σου κατι ?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Μηπως υπαρχει καποιο site που να εχει συγκεντρωμενες τετοιου ειδους συγκριτικες μετρησεις (σε 1-2-ολα τα καναλια ) διαφορων μοντελων-φιρμων ? Εχεις Νικο και συμφορουμιτες υποψη σου κατι ?

Δεν εχω κάτι συγκεντρωτικό , αλλά να πώ τι , κατα την γνώμη μου, πρέπει να προσέχουμε.

Η ισχύς να είναι:
Στα 8Ω.
Σε όλο το φάσμα συχνοτήτων δηλ. 20ΗΖ-20ΚΗΖ .
Με όλα τα κανάλια οδηγούμενα.

Reaction score
13

Παλαιότερα, απ΄οτι θυμάμαι, το homecinemachoice ισχυριζόταν ότι έκανε στα τεστ μετρήσεις με δύο ή περισσότερα κανάλια, παραμορφώσεις κλπ, καθώς και την μέτρηση ''firewall'', η οποία δεν είχα καταλάβει τί ακριβώς ήταν. Αν μπορούσε να βρεί κάνείς κάποιες παλαιότερες δοκιμές, θα μας ''φώτιζε'' ιδιαίτερα...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αν και εχω πανω απο 120 τευχη , απο οσο θυμαμαι ολες οι συσκευες ειναι μουσιακες.Το τι βγαζει ο καθε ενισχυτακος το ξερει μονο ο Θεος,
αντε και ο ιδιος ο ενισχυτης .

Reaction score
433

βρισκει κανεις τις μετρησεις του onkyo 808? οσο εψαξα δεν βρηκα κατι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo