ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Reaction score
39
Εξοπλίστηκα με οθόνη 104’’ και σιγά σιγά πρέπει να αποφασίσω για τον προβολέα και μέχρι τώρα έχω 2 εναλλακτικές στο μυαλό μου.

1) Να πληρώσω ένα 2χίλιαρο για έναν εκ των Optoma HD82 και BenQ W6000

2) Να πάω σε μία οικονομική επιλογή με τα μισά χρήματα όπως BenQW1000 ή Optoma HD20. Και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον, δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένος με τους προβολείς (δεν είχα μέχρι τώρα), με την έννοια ότι δεν έχω έμπειρο μάτι και κατά συνέπεια πιστεύω ότι και με τους φθηνούς τη δουλειά μου θα την κάνω μια χαρά. Και δεύτερον, θα μπορώ πιο άνετα σε 2-3 χρόνια να πάρω την απόφαση να τον αλλάξω με κάτι καλό που θα κυκλοφορεί τότε, όταν ενδεχομένως οι 3D θα είναι εξελιγμένοι και προσιτοί κτλ...

Ωστόσο είναι δεδομένο ότι αν μπορούσα άμεσα να έχω 3D, θα το ήθελα. Και είδα και τα παρακάτω θέματα εδώ το πρώτο και εδώ το δεύτερο για ένα εξάρτημα της Optoma, το 3D-XL. Μάλλον είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα μια και αναφέρει ότι υπάρχουν 14 συμβατά μοντέλα της Optoma αλλά προς το παρόν αποκαλύπτει μόνο τον HD67 (720p). Αν κατάλαβα καλά, προϋπόθεση είναι τα 120Hz και δεν ξέρω αν κάνουμε δουλειά και με τους 1080p.

Ποια είναι η γνώμη σας; Τι λέτε να κάνω;

Reaction score
55
Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Είσαι πολύ καλά πληροφορημένος. Όντως θα κάνεις μιά χαρά τη δουλειά σου και με τους φθηνούς βιντεοπροβολείς και μάλιστα θα εντυπωσιαστείς. Κάποια στιγμή θα αναβαθμίσεις βέβαια, αφού θα κολλήσεις το μικρόβιο. Τώρα , ως προς την συμβαότητα με 3D , δεν ξέρω κάποιον οικονομικό 1080p βιντεοπροβολέα, κάποιος άλλος ίσως σε διαφωτίσει, αν και μπορείς να το ψάξεις και στο google.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.557

...δεν έχω έμπειρο μάτι και κατά συνέπεια πιστεύω ότι και με τους φθηνούς τη δουλειά μου θα την κάνω μια χαρά.

Κι άμα αποκτήσεις εμπειρία γρήγορα, τι κάνεις μετά; :121:

Άρα σου προτείνω να πάρεις κατευθείαν κάποιο μοντέλο των 2000€,

που μπορείς να ζήσεις άνετα μαζί του για 2-3 χρόνια.

Για 3d είναι νομίζω νωρίς ακόμα, αφού δεν έχουμε σχεδόν καθόλου υλικό!

Reaction score
205

αναμεσα σε epson 3500 και optoma hd20 ποιον να διαλεξω? ο optoma 300 euro φθηνοτερος. αλλα απο εικονα?

Reaction score
55
Αν θες ευκρίνεια optoma και με τα φοβερά χρώματα των dlp. (Επειδή είναι φθηνός υστερεί στην απόδοση του μαύρου, κατά τα άλλα πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σου).

Reaction score
3

Η τελική σου επιλογή θα πρέπει να γίνει με βάσει τα εξής:
1. Πόσες ώρες θα τον χρησιμοποιείς.
2. Σε τι ποσοστό θα βλέπεις 3d.
3. Κατά πόσο θα έχεις την οικονομική δυνατότητα να τον αλλάζεις κάθε χ χρόνια (4-5 κατά τη γνώμη μου).

Αφού κάτσεις και σκεφτείς τα παραπάνω, θα μπορέσεις να κάνεις μια σωστή επιλογή.
Εγώ πάντως αυτό έκανα, όταν τον πήρα πριν 4 χρόνια.
Καλορίζικος, όποιον κι αν αποφασίσεις.

Και φυσικά, να ζητήσεις να δεις την εικόνα του πριν τον πάρεις.

Reaction score
55
Άλλη μια οικονομική λύση, λίγο ακριβότερη, αλλά με άπαιχτη εικόνα : Infocus X10.
Τιμές στο skroutz.gr από 1.184. Είναι βέβαια μεγάλος σε μέγεθος, αλλά μπορείς να δεις άνετα 150 ίντσες. Από ευκρίνεια βλέπεις κυριολεκτικά ψύλλο στα άχυρα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.805
Δες και κρίνε. Τα μάτια σου θα σου πούν τι πρέπει να κάνεις.
Άποψη μου:
Πάρε κάτι φθηνό και πυροβολείς σε 3-4 χρόνια που οι τιμές των led θα προσγειωθούν στη πραγματικότητα (και ενδεχομένως η σαπουνόφουσκα του 3d θα έχει σπάσει).

Reaction score
55
Νομίζω πως αν ο φίλος panos-corfu είχε τη δυνατότητα να δει, δε θα ρώταγε.
Την ίδια απάντηση με σένα ,έδωσα φίλε loggeo σε κάποιον άλλο στο φόρουμ,αλλά όπως πολύ σωστά μου επισημανε ο Μ.Μελίδης , δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να δουν, οπότε μετράνε οι δικές μας αποψεις, όσο υποκειμενικές και αν είναι.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Την ίδια απάντηση με σένα ,έδωσα φίλε loggeo σε κάποιον άλλο στο φόρουμ,αλλά όπως πολύ σωστά μου επισημανε ο Μ.Μελίδης , δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να δουν, οπότε μετράνε οι δικές μας αποψεις, όσο υποκειμενικές και αν είναι.

Ναι, έτσι είναι δυστυχώς. Το σωστό είναι ο κάθε υποψήφιος αγοραστής να κρίνει με τα δικά του μάτια και μόνο, αυτός θα πληρώσει για να αγοράσει τον προβολέα, και τα δικά του μάτια θα τον απολαμβάνουν, αλλά και θα τον κρίνουν ταυτόχρονα.

Από την άλλη μεριά όμως, δεν μπορούμε και να κρύβουμε την πραγματικότητα. Στην επαρχία τα εξειδικευμένα καταστήματα είναι ελάχιστα και οι πιθανότητες να δει κάποιος προβολείς στημένους σε σύγκριση, είναι περίπου μηδαμινές. :203:

Επίσης, ακόμα και όταν συμβαίνει αυτό σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα, ο πωλητής αν καταλάβει ότι έχει απέναντί του έναν υποψήφιο πελάτη που δεν έχει καθόλου γνώσεις, μπορεί πανεύκολα αν φυσικά το θελήσει, με μερικές ρυθμίσεις να καταστρέψει παντελώς την εικόνα ενός προβολέα, ενώ μπορεί αντίθετα να κάνει την εικόνα ενός άλλου προβολέα να μοιάζει πολύ καλύτερη.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

1) Να πληρώσω ένα 2χίλιαρο για έναν εκ των Optoma HD82 και BenQ W6000

Ποια είναι η γνώμη σας; Τι λέτε να κάνω;
Δεν έρχεσαι από δω μια βόλτα το Σαββ/κο να δεις από κοντά και όση ώρα θες τον BenQ W6000
για να βγάλεις την δική σου γνώμη-να δεις αν σου κάνει,αν ταιριάζει σε αυτό που θέλεις;;;

Να δεις ένα από τους καλύτερους dlp εκπροσώπους σ'αυτήν την κατηγορία τιμής,
αν και πιστεύω ότι σ'αυτές τις ίντσες(οριακά) ο '82' είναι καλύτερος:137:

Reaction score
39
Re: Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Δεν έρχεσαι από δω μια βόλτα το Σαββ/κο να δεις από κοντά και όση ώρα θες τον BenQ W6000
για να βγάλεις την δική σου γνώμη-να δεις αν σου κάνει,αν ταιριάζει σε αυτό που θέλεις;;;

Να δεις ένα από τους καλύτερους dlp εκπροσώπους σ'αυτήν την κατηγορία τιμής,
αν και πιστεύω ότι σ'αυτές τις ίντσες(οριακά) ο '82' είναι καλύτερος:137:
Ευχαριστώ για την πολυ όμορφη πρόταση!

Υπάρχει περίπτωση να έρθω το επόμενο Σαββατοκύριακο έτσι και αλλιώς στα μέρη σου (αν δεν ανέβω Αθήνα για το ντέρμπυ).
Αν θυμάμαι καλά στο υπέροχο thread με την παρουσίαση του χώρου σου, είσαι γαύρος και πλακωνώσουν με τον Αντρέα. Το πολύ πολύ να δούμε το ματσάκι παρέα :116:

Όπως και να 'χει και σε περίπτωση που θα είμαι Ιεράπετρα, θα επικοινωνήσουμε μέσω pm, αν σε βολεύει και εσένα να βρεθούμε.
Ευχαριστώ και πάλι..

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Ευχαριστώ για την πολυ όμορφη πρόταση!

Υπάρχει περίπτωση να έρθω το επόμενο Σαββατοκύριακο έτσι και αλλιώς στα μέρη σου (αν δεν ανέβω Αθήνα για το ντέρμπυ).
Αν θυμάμαι καλά στο υπέροχο thread με την παρουσίαση του χώρου σου, είσαι γαύρος και πλακωνώσουν με τον Αντρέα. Το πολύ πολύ να δούμε το ματσάκι παρέα :116:

Όπως και να 'χει και σε περίπτωση που θα είμαι Ιεράπετρα, θα επικοινωνήσουμε μέσω pm, αν σε βολεύει και εσένα να βρεθούμε.
Ευχαριστώ και πάλι..
Παρακαλώ!!!

Το επόμενο Σαββ/κο θα είμαι στην Αθήνα για την έκθεση και με την ευκαιρία για να δω Ολυμπιακός-Αρης.

Είμαι γαύρος ναι:626:αλλά να πλακωθώ με τον Ανδρέα απλά δεν γίνεται-εσύ κλέβεις εκκλησία;;;:142:

Όταν έρθεις-όπως λες π.μ για τα περεταίρω:605:

Reaction score
39
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Παρακαλώ!!!

Το επόμενο Σαββ/κο θα είμαι στην Αθήνα για την έκθεση και με την ευκαιρία για να δω Ολυμπιακός-Αρης.

Είμαι γαύρος ναι:626:αλλά να πλακωθώ με τον Ανδρέα απλά δεν γίνεται-εσύ κλέβεις εκκλησία;;;:142:

Όταν έρθεις-όπως λες π.μ για τα περεταίρω:605:

Να πλακωθείς με τον Αντρέα σε επίπεδο χαβαλέ-καζούρας εννοούσα...

Και όσον αφορά τα σαββατοκύριακα τα μπέρδεψα ελαφρώς. Το μεθεπόμενο (αυτό του ντέρμπυ) παίζει να είμαι Ιεράπετρα.
Θα τα πούμε...:615:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Να πλακωθείς με τον Αντρέα σε επίπεδο χαβαλέ-καζούρας εννοούσα...

Και όσον αφορά τα σαββατοκύριακα τα μπέρδεψα ελαφρώς. Το μεθεπόμενο (αυτό του ντέρμπυ) παίζει να είμαι Ιεράπετρα.
Θα τα πούμε...:615:
Το κατάλαβα μην ανησυχείς:137:

Να κρατάς και blue-ray δισκάκια δικά σου άν θέλεις που να τα ξέρεις καλά,
πατερνάκια εγώ δεν βάζω στο player-μόνο αν έρθει ο Βαγγέλης για σοβαρό calibration:142:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.805
Φίλτατε ούτε έγω είχα τη δυνατότητα να δω πριν αγοράσω (επαρχία είμαι). Έκανα ένα δύο ταξίδια βεβαίως, αλλά και πάλι δεν είναι το ίδιο. Άλλο να βλέπεις έναν καλιμπραρισμένο προτζέκτορα σε ιδανικές συνθήκες κι άλλο να τον βλέπεις στο σαλόνι σου αρίθμιστο. Γενικώς είναι πάρα πολλά που εμπλέκονται.
Πάρολα αυτά όταν κάποιος βρίσκεται σε 1 δίλλημα που διαφοροποιείται κατά ενός ή και περισσότερων χιλιάδων ευρώ, οφείλεις να του πεις να το τσεκάρει πρώτα μόνος του. Καλές είναι οι γνώμες των τρίτων, αλλά διάολε μιλάμε για 2 και 3 χιλιάδες ευρώ. Να μη γουστάρεις αυτό που πήρες μετά απο τόσα έξοδα;
Σε αυτή την περίπτωση παραθέτω την εναλλακτική μου άποψη, η οποία δεν άπτεται τόσο στην πραγματική διαφορά στην ποιότητα εικόνας, αλλά στην εκτίμηση της αγοράς (απο τη δική μου οπτική γωνία).
Θα ήταν ενδιαφέρον ένα γκάλοπ του στυλ "πότε σκοπεύετε να αλλάξετε προτζέκτορα".
Τα πιο έμπειρα μέλη με τι συχνότητα αλλάζουν προτζέκτορα δηλαδή; Τι περιμένουν και υπο ποιές προϋποθέσεις θα πήγαιναν σε κάτι καινούριο;

Reaction score
20

Καλησπερα σε ολους.
θελω να αγορασω εναν οπτομα HD200χ, και θελω να τον βάλω σε μια θέση στην οποια δεν ειναι καθετα ο προβολέας στην οθονη αλλα πλαγια, δηλ. υπο γωνία περίπου 60 μοιρων.αυτο θα επηρεασει το αποτελεσμα προβολης?Επίσης δεν εχει vertcical η horizontal κινηση ο φακος.Ευχαριστω.

Reaction score
39
Τελικά πήρα τον 82. Δεν έχω προλάβει να τον επεξεργαστω ακόμα. Μόνο ένα bluray είδα (Knowing). Εικόνα πολύ καλή, ωστόσο παρουσίαζε συχνά ένα "παιξιμο" στη φωτεινότητα ειδικά σε σκοτεινά πλάνα. Το φαινόμενο γινόταν ιδιαίτερα αισθητό στους υπότιτλους που κάποιες φορές φαινόταν λευκοί και λαμπεροί (όταν ανέβαινε η φωτεινότητα) και άλλες φορές πιο γκρίζοι. Δεν κρύβω ότι ήταν ενοχλητικό. Από ότι έχω διαβάσει πρέπει να είναι το θέμα της δυναμικής ίριδας. Δεν βρήκα πάντως κάτι να απενεργοποιήσω στο μενού.

Μπορεί κάποιος να μου πει ποιες είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις που μπορώ να έχω στο μηχάνημα;

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.362
Members
38.689
Νεότερο μέλος
s channel