themiloc
Επαγγελματίας
- Reaction score
- 257
Μακάρι να είχα το χρόνο να κάνω συγκρίσεις.τα συγκρινατε ποτε εσεις?
Μακάρι να είχα το χρόνο να κάνω συγκρίσεις.τα συγκρινατε ποτε εσεις?
Εννοείται πως έτσι δε βγαίνει κανένα συμπέρασμα.
Αυτά τα συμπεράσματα συζητιώνται όμως Κώστα.
εδώ φιλαράκο μου ένα έχω να σου πω: το βάις θα χρησιμοποιήσει μόνο το 1/3 των δυνατοτήτων μιας κορυφαίας αντιλόπης, διότι έχει δικό του τρόπο που δουλεύει, ενώ το μέτρικ θα χρησιμοποιήσει το 100% των δυνατοτήτων μιας αντιλόπης, διότι είναι πιο "by the book", οπότε αυτό που έχω να πω με βεβαιότητα είναι ότι το μέτρικ με αντιλόπη παραμάσχαλα, δε παλεύεται με τίποτα.μακαρι φιλε, αλλα νομιζω πως το weiss θα το τσακισει...
πολύ σωστά. να μου επιτρέψεις να το συνεχίσω-συμπληρώσω κάπως έτσι:Να πω κι εγώ κάτι μιας και αφορά μηχάνημά μου.
Καμμία αντίρρηση οτι και τα 2 μηχανάκια είναι σπουδαία και μπορεί το metric halo να είναι και καλύτερο από το weiss.
Η απορία που έχω είναι πόσο σοβαρό μπορεί να είναι το να καταλήξει κάποιος σε συμπεράσματα ακούγωντας τα σε διαφορετικά και ανόμοια δωμάτια με άλλα ηχεία, άλλα συνοδά και άλλο πρόγραμμα?
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Επίσης, πραγματικότητα είναι πως σήμερα μας αρέσει περισσότερο, κι αύριο λιγότερο. άει βγάλε άκρη.(Κώστας Φ)Εννοείται πως έτσι δε βγαίνει κανένα συμπέρασμα.(Κώστας Φ)
Αυτά τα συμπεράσματα συζητιώνται όμως Κώστα.
E, αυτό πάντα θα συμβαίνει Κε Θέμη, είτε στο forum είτε στην παρέα είτε στο τηλέφωνο..Αυτά τα συμπεράσματα συζητιώνται όμως Κώστα.
δε μου λετε μιλατε για το Weiss Medea? Πιστευετε πραγματικα οτι το Metric Halo θα παιξει καλύτερα? Οποτε θελετε φερτε το απο το σπιτι για μια ακροασουλα...
A, και να το ακουσουμε και διπλα στο DAC του Houston. Η ζωη μπορει να ειναι γεματη με εκπληξεις που σκανε απο κει που δε το περιμενεις.....
To σύστημα που μπορεί να αναδείξει πραγματικά τις διαφορές δύο dac αυτής της κλάσης πρέπει να είναι εξαιρετικό από όλες τις απόψεις, αλλιώς θα κοιταζόσαστε μεταξύ σας πάλι. Ισοδύναμα θα τα βγάλουμε και αυτά, καταλήγοντας ότι τα ψηφιακά δεν έχουν μεγάλες διαφορές...:142:
Υπάρχουν συνήθως μηχανήματα που έχουν ενα "καλύτερο" η "χειρότερο" ήχο σε κάποιο σύστημα και δίνουν μια διαφορετική τονική ισσοροπία. Από εκεί ξεκινάνε όλες οι διαφορές που ακούμε.χμ, ενώ δε μπορώ να μη σου δώσω "κάποιο δίκιο", προσωπικά πολύ αμφιβάλλω για το αντικειμενικό της ακουστικής κρίσης μου (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε ξέρω τι ακούω), καθώς είμαι πεπεισμένος πως η "συνήθεια" στον ήχο (που σε κάνει να βαριέσαι τα πολλά πρίμα ή τα πολλά μπάσα ή οτιδήποτε) είναι κακός σύμβουλος σε ακροάσεις ενός νέου και (έστω και στο μυαλό σου) "ωραίου", ενώ ταυτόχρονα είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πολλές "αλλαγές" στον ήχο που σε εμένα θα ακουστούν ως σαφείς-σαφέστατες βελτιώσεις, σε πολλούς άλλους θα ακουστούν εντελώς το αντίθετο, λόγω εντελώς διαφορετικών γούστων, προφανώς σεβαστών.
άρα... άσε καλύτερα.
εν πάσει περιπτώσει, αν κανείς κυνηγά τα "σπεκς" με γνώση και διάβασμα, και καταλήξει να ταλανίζεται μεταξύ μέτρικ και βάις, ε, δεν υπάρχει άγχος, ότι και να διαλέξει μια χαρά θα του κάτσει στο τέλος, ενώ είμαι σχεδόν βέβαιος πως με διαφορετικές μουσικές και ηχογραφήσεις μπορεί να έχει και διαφορετικές επιλογές ανάμεσα στα ίδια αυτά 2 μηχανάκια ο ίδιος άνθρωπος.... αν βάλεις και μια κουρτίνα μπροστά, εκεί να δεις γέλιο που θα πέσει...
εν συντομία, τρίχαι κατσαραί.
γι'αυτό θεωρώ λογική την επιλογή μου να μη χρειάζομαι "επιβεβαίωση ακρόασης". Ιδίως με τη σαβούρα ηχογραφήσεων που ακούω σε καθημερινή βάση...
για όνομα, δις!
είσαι γάτα (με πέταλα)Μήπως τα... Magnepan σε έχουν οδηγήσει σε αυτή την αντιμετώπιση ...
οποτε θελεις εισαι ευπροσδεκτος. Μενουμε και κοντα...Ρε σεις ειλικρινά θα ήθελα ν'ακούσω τα συστήματα σας και να μου δείξετε κι εμένα μια φορά αυτές τις διαφορές.
Δεν θα σας βγάλω τρελούς μη φοβάστε! Αλλά προς το παρόν έτσι μου ακούγεστε!:137:
Α και να φέρω μαζί και την πηγή μου για να είμαι σίγουρος.
Τα λέω αυτά γιατί τότε που πήρα το weiss στο σπίτι δεν κατάφερα ν'ακούσω διαφορές οπότε προφανώς κατά τη γνώμη σας κάτι φταίει.
Και να έρθει μαζί και ο Μαρκου με το A1 και τον AVP.:137: