Φωτογράφοι κι όχι μόνο, δείξτε το ταλέντο σας

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: Φωτογράφοι (και όχι μονο) δείξτε το ταλέντο σας

Σήμερα είχα λίγο περισσότερο χρόνο να πειραματιστώ με το HDR και ιδού τα αποτελέσματα...

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Φωτογράφοι (και όχι μονο) δείξτε το ταλέντο σας

Σήμερα είχα λίγο περισσότερο χρόνο να πειραματιστώ με το HDR και ιδού τα αποτελέσματα...

νομιζω το παρακανες με το burn, το πρωτο ηταν πολυ καλυτερο :126:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.274
Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογράφοι (και όχι μονο) δείξτε το ταλέντο σας

νομιζω το παρακανες με το burn, το πρωτο ηταν πολυ καλυτερο :126:
Όχι απλώς το παράκανε, το ξέσκισε. Κορεσμός, κόκκος, αφύσικοι τόνοι... Νομίζω ότι η μηχανή έδωσε μια άριστη έκθεση, και μόνο το προσκήνιο κατά τη γνώμη μου, με τα σκιερά του, χρειαζόταν επέμβαση -και εκεί ελαφρά-, ο ουρανός, αφενός μεν ήταν πολύ καλός εξ αρχής, αφετέρου δε η σύνθεση δύο ή περισσοτέρων καρέ σε ουρανό με σύννεφα, πολύ πιθανά θα οδηγήσει σε ghosting ή μείωση οξύτητας εάν υπάρχει λιγάκι αέρας.

Και εννοείται, όταν κάνουμε HDR, προσέχουμε και τον κορεσμό, να μην είναι στο θεό, και τον κόκκο, που βγήκε έντονος στον ουρανό, και ασφαλώς τους τόνους, να μην είναι αφύσικοι -εκτός εάν το θέλουμε έτσι.

Reaction score
33
Σωστά, για να είναι το HDR πετυχημένο -κατά την ταπεινή μου γνώμη- θα πρέπει σε κάποιον τρίτο να είμαι αμφίβολο αν έγινε ή όχι...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.274

Άντε και μία μάκρο από εμένα.
Μια μικρούλα βρωμούσα, (κάποι είδος της πάντως, νομίζω). Μεγέθυνση περίπου 2:1

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.274

Όχι και wow, το δεξί μάτι που απ' το σκόπευτρο μου έμοιαζε εστιασμένο, ήταν πιο κοντά στον φακό και μου βγήκε τελικά φλου, και το φλας μου ήθελε διάχυση γιατί τελικά είναι μάλλον γυαλιστερό το σώμα της βρωμούσας. Μάλλον θα πρέπει να κάνω τον ντούι για το δεύτερο...

Reaction score
33

Όχι και wow, το δεξί μάτι που απ' το σκόπευτρο μου έμοιαζε εστιασμένο, ήταν πιο κοντά στον φακό και μου βγήκε τελικά φλου, και το φλας μου ήθελε διάχυση γιατί τελικά είναι μάλλον γυαλιστερό το σώμα της βρωμούσας. Μάλλον θα πρέπει να κάνω τον ντούι για το δεύτερο...
Παρόλα αυτά είναι εντυπωσιακή! :107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.768
Απάντηση: Re: Φωτογράφοι (και όχι μονο) δείξτε το ταλέντο σας

είδα αυτές τις 2 φωτός σε φουλ ανάλυση. εντυπωσιακή ποσότητα πληροφορίας, άλλο "γράψιμο".

επι τοις ευκαιρίας, η αναλογία πλευρών είναι 4/3, σωστά? χαχαχα, ρε μπας κι είναι από ολύμπους?

τες πα, τα θετικά των φωτογραφιών αυτών είναι άπειρα, είναι απίστευτες φωτός, είναι από άλλο πλανήτη που λέμε...

τι δε μου άρεσε: (λέμε και καμιά βλακεία, ως άσχετοι πάντα, οκ?)

λοιπόν, δε μου άρεσε το πολύ μικρό βάθος πεδίου, σε συνδυασμό με το "μπόκεχ". τι θέλω να πω: το βάθος πεδίου είναι περί τα 15cm, όπου βέβαια όλα φαίνονται πεντακάθαρα, αλλά θα ήθελα μεγαλύτερο βάθος πεδίου, ας πούμε περί τα 50cm. μπρος και πίσω από αυτό, ξεκινάει το φλουτάρισμα. εκεί που είναι καθιστή η κοπέλα, τα μάτια της είναι τέλεια εστιασμένα, ενώ τα μαλλιά της και τα χείλη της φλουτάρουν. αυτό δε μου αρέσει καθόλου, θα ήθελα πχ τα μαλλιά της να είναι τέλεια εστιασμένα. ταυτόχρονα, λόγω μεγάλου "F" υποθέτω, το μπάκγκράουντ δε φλουτάρει "γερά", δε ξεχωρίζει όπως θα ήθελα το θέμα από το υπόλοιπο, και εκεί ακόμα που είναι φλουταρισμένο το τοπίο, στο τέρμα βάθος κήπος δηλαδή, πάλι μπορείς να παρατηρήσεις πολλές λεπτομέρειες από το τοπίο, δε γίνεται δηλαδή εντελώς "τζαζ" ώστε το μάτι να βλέπει μόνο το κυρίως "θέμα" που είναι το ζεύγος με το παιδάκι τους.

Προσωπικά δηλαδή, αν έβγαζα εγώ αυτή τη φωτό, θα προσπαθούσα να είχα βάθος πεδίου ~50cm και πολύ περισσότερο φλουταρισμένο μπακγκράουντ, άλλο "μπόκεχ" που λένε, όπως πχ στη 2η και 3η φωτό εδώ.

Αυτά βέβαια είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη επί του θέματος, και πιθανά ο τυπικός "πελάτης" του γιάννη, ή κι ο ίδιος ο γιάννης φυσικά να έχει άλλες προτιμήσεις, και πολύ πιθανό πιο σωστές από τις δικές μου.... επαναλαμβάνω, είμαι άσχετος στην φωτογραφία.

Reaction score
11.838
Είδα και εγώ τις παραπάνω φωτό σε φουλ ανάλυση. Δε βρίσκω λόγια να περιγράψω. Απλά στο 100% το γράψιμο είναι καταπληκτικό, ο φακός έχει την οξύτητα που χρειάζεται έτσι ώστε να είναι άψογο το αποτέλεσμα. Επίσης οι λεπτομέρειες του υφάσματος στο κουστούμι έχουν αποτυπωθεί απίστευτα. Να υποθέσω ότι ο αισθητήρας χρησιμοποιεί ήπιο έως και καθόλου anti-alising φίλτρο; (με όποιες πονηρές σκέψεις μπορεί να κάνει κανείς για διαφορετική μέθοδο demosaicing, και άλλες κακές λεξούλες όπως super-resolution!)

Όσο για το βάθος πεδίου, Κώστα έχεις δίκιο. Τα μάτια της κυρίας είναι εστιασμένα (και με πολλή λεπτομέρεια) αλλά τα χέρια όχι. Μια επιλογή κλειστότερου διαφράγματος θα είχε ως αποτέλεσμα και καθαρότερο background, πράγμα μη επιθυμητό. Μια η λύση, επιλογή άλλου φακού με 2 φορές τουλάχιστον την εστιακή απόσταση.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.307
Eχετε δικιο απολυτο κυριοι σε ολα αυτα που γραφετε.
Απλα αν θυμαμαι ειχα 50 η 100 το πολυ ASA.
To oποιο σημαινει τη συγκεκριμενη σκοτεινη κ ομιχλωδη ημερα πολυ μικρο διαφραγμα κ επομενως πολυ μικρο βαθος πεδιου.
Περιπου αν θυμαμαι 4-5.6 .
Αντιστοιχα σε dSLR ειναι περιπου 2,8 με 4 με λιγα λογια.

Για να φανουν τελεια οι λεπτομερειες στα θεματα ηθελε περιπου 8-11 f οπου κ ειναι οι max δυνατοτητες του αισθητηρα.
Αλλα μετα το μποκε πισω ειναι ακομα μικροτερο.

Ειναι κ φωτισμενη με studio flash οποτε αυτο μας κανει να μας φαινεται καπως διαφορετικα.
Θα μπορουσα με αλλο φακο (εδω εχω 110mm ) να ξεφονταρω περισσοτερο.
Εγινε σε αλλες φωτο, αφου αν το εκανα λογω πλαγιου καδρου θα ειχα το ενα ατομο τρελλα παραπανω φλου.

Δε συζηταω βεβαια για γραψιμο, πιστοτητα, αναλυση κτλπ, δε χρειαζεται.Απλα στο μεγεθος που απεικονιζετα εδω δε φαινεται τιποτα απ ολα αυτα.
Και παντα η τελικη χρηση ειναι το χαρτι, με τους οποιους περιορισμους να υπολογιζονται για το τελικο αποτελεσμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.768

δε το συζητάμε, στο χαρτί που λες, σε εκτύπωση που πιάνει 2 σελίδες αυτού του τεράστιου "άλμπουμ" που δημιουργείς, εκεί βλέπεις και παθαίνεις το κατιτις σου, είναι προφανές πως οι φωτός βγήκαν από εξαιρετικό εξοπλισμό, κάνει μπαμ.

Reaction score
33
Δυστυχώς όχι!
Εγώ βολεύομαι με ένα golfακι (και καμιά Γκόλφω βεβαίως) :142:

Η φωτό πάντως είναι δικιά μου! :144:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.768

γιατί βρε χαμένε δε πήγες λίγο πιο πίσω να δούμε όλο το αυτοκίνητο?

Reaction score
33

γιατί βρε χαμένε δε πήγες λίγο πιο πίσω να δούμε όλο το αυτοκίνητο?
:142:
Το έχω όλο! Να σκάσεις ΔΕΝ την ανεβάζω! :136:

Edit: πίστεψέ με, δεν γινόταν να βγάλω όλο το αυτοκίνητο... ήταν παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο Du Lac, και δεξιά αριστερά ήταν κάτι χάλια μες τη λάσπη, το κρύβανε....
Για την ιστορία έχει UK πινακίδες (τι άλλο) και είχε στις πόρτες αυτοκόλλητα απο κάποιο mediterranean friendship rally...
Πάνω στα αυτοκόλλητα φαινόταν η διαδρομή: από Μαρόκο---Ισπανία ---Γαλλία--- Ιταλία--- Βαλκάνια--- Ελλάδα--- Τουρκία---Λίβανος---Ισραήλ---Αίγυπτος---Τυνησία--- Ιταλία (φέρρυ για Σικελία)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.768

ε, μα γι'αυτό σε είπα, για να την ανεβάσεις! άντεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.572
Members
38.574
Νεότερο μέλος
Red