Ε, τον αgλήτη...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
In a situation where proven methodology and technology exists to do objective testing, people will side with subjectivity when:

1)objectivity does not give them the answers they want to hear
2)they have an agenda or interest to protect, or
3)they are incapable of executing objective methods or reading objective results.

Why do I never discuss this issue on the forums? Because there's no winning an argument with someone who is stubborn and uneducated, unaware, or uninformed.
Αυτά και άλλα πολλά... γαργαλιστικά στο παρακάτω άρθρο:
Zaph Audio - Evaluation Myths Busted

[To site έχει περάσει παλιά από την DIY. Όσοι ασχολούνται με ιδιοκατασκευές θα το γνωρίζουν ήδη καθώς διαθέτει αναλυτικότατες μετρήσεις μεγαφώνων και ενδιαφέροντα σχεδιάκια..]

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929
Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

έτσι είναι. δε παλεύεται.

έχει πλάκα ο τύπος πάντως....

Reaction score
1

Αυτά και άλλα πολλά... γαργαλιστικά στο παρακάτω άρθρο:
Zaph Audio - Evaluation Myths Busted

[To site έχει περάσει παλιά από την DIY. Όσοι ασχολούνται με ιδιοκατασκευές θα το γνωρίζουν ήδη καθώς διαθέτει αναλυτικότατες μετρήσεις μεγαφώνων και ενδιαφέροντα σχεδιάκια..]
Πραγματικά ωραίος.. για να δούμε μερικά από αυτά που αναφέρει:

All drivers have faults. Without distortion measurements, improper usage of a driver may cause a person to simply give up and come to the wrong conclusion that a driver is a poor performer. In a case like that, the only poor performer is the designer who failed to work around a driver's faults.

Με λίγα λόγια.. ο σχεδιαστής του ηχείου πρέπει να φροντίσει έτσι το ηχείο να αντιπαρέλθει τα σφάλματα των μονάδων, μιας και "όλες οι μονάδες έχουν σφάλματα" όπως λέει. Και αυτό μόνο για να φτιάξεις ένα αποδεκτό ηχείο, και όχι ηχοσύστημα. Το οποίο ηχείο θα έχει φυσικά σφάλματα.. τα οποία πρέπει να ισορροπήσεις με τα κατάλληλα συνοδά. Έλα όμως που το ίδιο πρόβλημα υπάρχει σε κάθε κρίκο της αλυσίδας, τελικός, προ, πηγή κτλ. Για να κάνεις τις δοκιμές με μουσική, θα πρέπει να έχεις έναν προ, έναν ενισχυτή κτλ, τα οποία να είναι "αναφοράς". Να δέχεσαι πως παίζουν σωστά.. είναι όμως έτσι; Φυσικά και δεν είναι!

During the driver evaluation process, any sort of subjectivity is a bad idea. But on the other hand, subjectivity during the system evaluation process is going to be required.

Άρα λέει πως η υποκειμενικότητα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ όταν εκτιμούμε ένα ηχοσύστημα. (μόνο για ένα μόνο κομμάτι της αλυσίδας, όπως η μονάδα του ηχείου θα μπορούσαμε να είμαστε αντικειμενικοί!)

That's OK. Measurements can tell the truth about a driver but remember that they can't tell you what you like

Άρα λοιπόν το τι μας αρέσει δεν μπορούν να μας το πουν οι μετρήσεις! (Έλα σοβαρά; )

A system design decision can be subjective, but testing and evaluating drivers individually must remain objective.

Ξανατονίζει και ξανατονίζω πως μπορεί να είναι υποκειμενική η επιλογή ηχοσυστήματος, αλλά αντικειμενικά μπορούμε να αξιολογήσουμε μόνο για παράδειγμα τις μονάδες των ηχείων.

What people are really hearing is a system's power response and it's interaction with the room.

Άρα ακούμε το ηχοσύστημα, σαν σύνολο στον χώρο ΜΑΣ! Αλλάζεις χώρο.. πολλά μπορούν να αλλάξουν. Και μην μου αρχίσετε τα περί ενεργής ισοστάθμισης, μιας και αυτή έχει προβλήματα. Με τι όργανα θα μετρήσεις, θα έχουν σφάλματα, θα είναι "αναφοράς"; Εδώ είναι δύσκολο και από θέμα γνώσεων, αλλά και χρημάτων να στήσεις "σωστά" studio (χώρος ποιο "αποστειρωμένος" και ελεγχόμενος), θα στήσεις στον χαοτικό χώρο προσωπικής σου ακρόασης;

Άσε απ' έξω τον χώρο μου, δεν θέλω να μπερδέψω τόσο πολύ τα πράγματα. Μπορείς σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο της επιλογής σου αντικειμενικά να δοκιμάσεις ηχοσυστήματα (και όχι ξεχωριστές μονάδες) να τις αξιολογήσεις και να μας προσφέρεις τα πολύτιμα αντικειμενικά σου συμπεράσματα για το καλύτερο ηχοσύστημα στα 1.500, 5.000, 10.000, 50.000 ευρώ; Θα ήθελα όμως να δοκιμάσεις όλους του δυνατούς συνδυασμούς. Με απλά μαθηματικά, αν πάρεις 10 ηχεία, 10 ενισχυτές και 10 πηγές πας με την μία για 10Χ10Χ10=1000 συνδυασμούς. Φυσικά μπορείς να πάρεις τα καλύτερα από το κάθε τι.. αλλά είσαι αντικειμενικά σίγουρος πως θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα; Επιπλέον είσαι σίγουρος πως δεν θα βγει ο τάδε να πει, φίλε εγώ με 5.000 ευρώ έφτιαξα το δείνα ηχοσύστημα που είναι καλύτερο;

Μόλις τελειώσεις με αυτά μπορείς να ασχοληθείς και με τον καλύτερα αντικειμενικά τρόπο παραγωγής μουσικής.. Γιατί ως γνωστόν αν βάλεις "σκ@τ@" στο ηχοσύστημα σου θα πάρεις "σκ@τ@" στην καλύτερη περίπτωση.. Αν ζούμε μέχρι τότε θα αγοράσουμε το σύστημα που προτείνεις και θα ακούμε από το studio παραγωγής προτείνεις..

Αλήθεια τι μετρητικά όργανα θα χρησιμοποιήσεις; Είσαι σίγουρος πως είναι "αντικειμενικά" τα καλύτερα;

Περιμένω με αγωνία.. Μόνο μην αργείς γιατί όσο περνάει ο χρόνος βγαίνουν νέα ηχεία-ενισχυτές-πηγές στην αγορά και πρέπει να κάνεις και άλλες "αντικειμενικές δοκιμές".

Δεν θέλω να είμαι ισοπεδωτικός, διαφορές προς το καλύτερο υπάρχουν, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί, όταν αυτές δεν είναι αρκούντως μεγάλες.

"Why do I never discuss this issue on the forums? Because there's no winning an argument with someone who is stubborn and uneducated, unaware, or uninformed. (ouch, but I can't think of any less harsh terms at the moment)"

ΥΓ. Έχω μια απορία και θα ήθελα να μου την λύσετε, ο costas EAR και ο Κώστας Φ. που είναι των μετρήσεων, μιας και τα μέτρησαν όλα, έχουν καταλήξει στο ίδιο ηχοσύστημα; Αν πάρω μερικά κομμάτια και πάω στον χώρο τους, θα ακουστούν το ίδιο; Θα ακούσω το αντικειμενικά καλύτερο; Αν όχι ποιος είναι αντικειμενικά ο καλύτερος; Μήπως ο "αντικειμενικά" καλύτερος ήχος στον χώρο τους, ξεχωριστά, αλλάζει από τους ίδιους τουλάχιστον μια φορά τον μήνα... σε "αντικειμενικά" ακόμη καλύτερο.. αντικειμενικά.. αντικειμενικά.. ..... ...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Kαι αφού το χαϊενδ με τη μυθολογία πάνε χέρι-χέρι,ας ρίξουμε μιά ματιά στον ΄΄Πρώτο Κανόνα του Μάγου΄΄:

"Oι άνθρωποι είμαστε ανόητοι...Δεχόμενος την κατάλληλη παρακίνηση σχεδόν οποιοσδήποτε από εμάς θα πιστέψει σχεδόν οτιδήποτε.Επειδή λοιπόν οι άνθρωποι είναι ανόητοι,θα πιστέψουν ένα ψέμα είτε επειδή είναι πρόθυμοι να το αποδεχθούν ως αλήθεια,είτε επειδή φοβούνται ότι θα μπορούσε να είναι αλήθεια.Tα μυαλά των ανθρώπων είναι γεμάτα γνώσεις,γεγονότα και πεποιθήσεις και μολονότι τα περισσότερα εξ αυτών είναι κίβδηλα εξακολουθούν αυτοί να τα θεωρούν αληθινά.Οι άνθρωποι είναι ανόητοι,σπανίως είναι ικανοί να ξεχωρίσουν ένα ψέμα από την αλήθεια παρόλ'αυτά έχουν την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν κι έτσι γίνονται ολοένα πιό επιρρεπείς στο να ξεγελαστούν...Είναι εύκολο να ηγηθείς ανθρώπων όταν αυτοί βρίσκουν έναν ωφέλιμο σκοπό σ'αυτό.Η ίδια η αίσθηση της ωφελιμότητας είναι μακράν πιό σημαντική από την αλήθεια γι αυτούς.Η αλήθεια πραγματικά δεν έχει καμία σημασία μέσα σ'όλο αυτό...Οι άνθρωποι είναι ανόητοι,επιθυμούν να πιστέψουν οπότε το κάνουν..."

Terry Goodkind,"The Sword of Truth:The Wizzard's First Rule"

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Πραγματικά ωραίος..
Χαίρομαι που συμφωνείς κι εσύ μαζί του. :116:

ΥΓ. Έχω μια απορία και θα ήθελα να μου την λύσετε, ο costas EAR και ο Κώστας Φ. που είναι των μετρήσεων, μιας και τα μέτρησαν όλα, έχουν καταλήξει στο ίδιο ηχοσύστημα; Αν πάρω μερικά κομμάτια και πάω στον χώρο τους, θα ακουστούν το ίδιο; Θα ακούσω το αντικειμενικά καλύτερο; Αν όχι ποιος είναι αντικειμενικά ο καλύτερος; Μήπως ο "αντικειμενικά" καλύτερος ήχος στον χώρο τους, ξεχωριστά, αλλάζει από τους ίδιους τουλάχιστον μια φορά τον μήνα... σε "αντικειμενικά" ακόμη καλύτερο.. αντικειμενικά.. αντικειμενικά.. ..... ...
Μπα, εγώ δεν έχω μετρήσει τίποτα.
Ο CostasEAR έχει μετρήσει αρκετά.
Αντικειμενικά καλύτερα παίζει του CostasEAR.

Ελπίζω να σε κάλυψα. :126:

Reaction score
1

Kαι αφού το χαϊενδ με τη μυθολογία πάνε χέρι-χέρι,ας ρίξουμε μιά ματιά στον ΄΄Πρώτο Κανόνα του Μάγου΄΄:

"Oι άνθρωποι είμαστε ανόητοι...Δεχόμενος την κατάλληλη παρακίνηση σχεδόν οποιοσδήποτε από εμάς θα πιστέψει σχεδόν οτιδήποτε.Επειδή λοιπόν οι άνθρωποι είναι ανόητοι,θα πιστέψουν ένα ψέμα είτε επειδή είναι πρόθυμοι να το αποδεχθούν ως αλήθεια,είτε επειδή φοβούνται ότι θα μπορούσε να είναι αλήθεια.Tα μυαλά των ανθρώπων είναι γεμάτα γνώσεις,γεγονότα και πεποιθήσεις και μολονότι τα περισσότερα εξ αυτών είναι κίβδηλα εξακολουθούν αυτοί να τα θεωρούν αληθινά.Οι άνθρωποι είναι ανόητοι,σπανίως είναι ικανοί να ξεχωρίσουν ένα ψέμα από την αλήθεια παρόλ'αυτά έχουν την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν κι έτσι γίνονται ολοένα πιό επιρρεπείς στο να ξεγελαστούν...Είναι εύκολο να ηγηθείς ανθρώπων όταν αυτοί βρίσκουν έναν ωφέλιμο σκοπό σ'αυτό.Η ίδια η αίσθηση της ωφελιμότητας είναι μακράν πιό σημαντική από την αλήθεια γι αυτούς.Η αλήθεια πραγματικά δεν έχει καμία σημασία μέσα σ'όλο αυτό...Οι άνθρωποι είναι ανόητοι,επιθυμούν να πιστέψουν οπότε το κάνουν..."

Terry Goodkind,"The Sword of Truth:The Wizzard's First Rule"
Πολύ ωραία λόγια. Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω πως οι άνθρωποι ψάχνουν όλη τους την ζωή να βρούνε την απόλυτη αλήθεια για να κατανοήσουν τα πάντα γύρω τους.. και αν αυτή δεν υπάρχει.. την "ανακαλύπτουν" δημιουργώντας δικούς τους νόμους και κανόνες και στηριζόμενοι σε αυτούς!

(W1RED στην ηλικία των 12 ετών)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Πολύ ωραία λόγια. Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω πως οι άνθρωποι ψάχνουν όλη τους την ζωή να βρούνε την απόλυτη αλήθεια για να κατανοήσουν τα πάντα γύρω τους.. και αν αυτή δεν υπάρχει.. την "ανακαλύπτουν" δημιουργώντας δικούς τους νόμους και κανόνες και στηριζόμενοι σε αυτούς!
(W1RED στην ηλικία των 12 ετών)
Άμα αυτές οι ιδέες στην ηλικία των 12 δεν μετουσιώθηκαν στην παραγωγή βιβλίων αλλά σε αφοσίωση στη χαϊενδική αναπαραγωγή μουσικής τότε μπράβο,χάσαμε!:126:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Άμα αυτές οι ιδέες στην ηλικία των 12 δεν μετουσιώθηκαν στην παραγωγή βιβλίων αλλά σε αφοσίωση στη χαϊενδική αναπαραγωγή μουσικής τότε μπράβο,χάσαμε!:126:
Αγαπητέ μας Bhutia, γνωρίζουμε οτι δεν είσαι "τυχαίο περιστατικό" αλλά νομίζω ότι με λιγότερη "εισαγγελική" διάθεση θα ήσουν τέλειος.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: To παιγνίδι της σφαγίτιδας με το βαμβάκι...

Αγαπητέ μας Bhutia, γνωρίζουμε οτι δεν είσαι "τυχαίο περιστατικό" αλλά νομίζω ότι με λιγότερη "εισαγγελική" διάθεση θα ήσουν τέλειος.
Aγαπητέ TL αν εκλαμβάνεις ως ΄΄εισαγγελικές΄΄ τις διαθέσεις μου θα έχεις προφανώς κάτι από εισαγγελέα μέσα σου(ψάξε γιά προηγούμενη ζωή σου αν πιστεύεις ότι υπήρξε τέτοια).
Όσο γιά τον περιεχόμενο στην υπογραφή αφορισμό οφείλω να ομολογήσω ότι κανένα περιστατικό εδώ δεν μου φαίνεται ΄΄τυχαίο΄΄,απλά μερικά είμαστε γιά τα...επείγοντα(ιατρική έννοια).

http://el.wikipedia.org/wiki/Εισαγγελέας

Reaction score
1

Έπεσες στην περίπτωση.. δεν κατάλαβες μάλλον αυτό που έγραψα.. αν το ξαναδιαβάσεις γράφει
"...πως οι άνθρωποι ψάχνουν όλη τους την ζωή να βρούνε την απόλυτη αλήθεια για να κατανοήσουν τα πάντα γύρω τους.. και αν αυτή δεν υπάρχει.. την "ανακαλύπτουν" δημιουργώντας δικούς τους νόμους και κανόνες και στηριζόμενοι σε αυτούς!"

Ε να συμπληρώσω πως πολλοί από αυτούς γράφουν και βιβλία για να μεταδώσουν την "αλήθεια" και φυσικά να την κάνουν ποιο "δυνατή".. Οπότε τώρα κατάλαβες πως εσείς (δεν γνωρίζω ποιοι ακριβώς, θα σε παρακαλούσα να μου λύσεις αυτήν την απορία) μπορεί να χάσατε.. αλλά προσωπικά πιστεύω πως είναι πρόβλημα σας.. :144: μαζευτείτε λοιπόν να δείτε τι θα κάνετε για να το λύσετε..

Ελπίζω να κατάλαβες σε τι θέση βρίσκεται η παραγωγή βιβλίων για μένα.. ειδικά όταν με τα βιβλία δεν μπορείς να μπεις σε διάλογο! Επιπλέον, ο άνθρωπος τείνει να αγοράζει βιβλία που τον εκφράζουν και σπάνια μέσα από αυτά γίνονται ανατροπές (Κάτι σαν τους φίλους ένα πράγμα..).

Ας μην είμαστε όμως ισοπεδωτικοί.. έχουν και αυτά την χρησιμότητα τους. Αφήνω σε σένα τον "δικηγόρο υπεράσπισης" να την βρεις και να τα υποστηρίξεις. Πιστεύεις πως θα τα καταφέρεις;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Έπεσες στην περίπτωση.. δεν κατάλαβες μάλλον αυτό που έγραψα.. αν το ξαναδιαβάσεις γράφει
"...πως οι άνθρωποι ψάχνουν όλη τους την ζωή να βρούνε την απόλυτη αλήθεια για να κατανοήσουν τα πάντα γύρω τους.. και αν αυτή δεν υπάρχει.. την "ανακαλύπτουν" δημιουργώντας δικούς τους νόμους και κανόνες και στηριζόμενοι σε αυτούς!"

Ε να συμπληρώσω πως πολλοί από αυτούς γράφουν και βιβλία για να μεταδώσουν την "αλήθεια" και φυσικά να την κάνουν ποιο "δυνατή".. Οπότε τώρα κατάλαβες πως εσείς (δεν γνωρίζω ποιοι ακριβώς, θα σε παρακαλούσα να μου λύσεις αυτήν την απορία) μπορεί να χάσατε.. αλλά προσωπικά πιστεύω πως είναι πρόβλημα σας.. :144: μαζευτείτε λοιπόν να δείτε τι θα κάνετε για να το λύσετε..
Ελπίζω να κατάλαβες σε τι θέση βρίσκεται η παραγωγή βιβλίων για μένα.. ειδικά όταν με τα βιβλία δεν μπορείς να μπεις σε διάλογο! Επιπλέον, ο άνθρωπος τείνει να αγοράζει βιβλία που τον εκφράζουν και σπάνια μέσα από αυτά γίνονται ανατροπές (Κάτι σαν τους φίλους ένα πράγμα..).
Ας μην είμαστε όμως ισοπεδωτικοί.. έχουν και αυτά την χρησιμότητα τους. Αφήνω σε σένα τον "δικηγόρο υπεράσπισης" να την βρεις και να τα υποστηρίξεις. Πιστεύεις πως θα τα καταφέρεις;
Αφού με χρίζεις ΄΄συνήγορο υπεράσπισης΄΄ πιστεύεις σίγουρα ότι θα μπορούσα να επικαλεστώ λόγους γι αυτό...
Σα συνήγορος του χιούμορ πάλι,κάτι θα είχα να πω.Τελικά προσπαθώ να κάνω ό,τι μ'έχουν μάθει,να υπερασπίζομαι τις αλήθειες μου.Δεν είμαι βασιλόπουλο του κόκκινου χαλιού και πιστεύω ότι το ΄΄τέλειο΄΄ γράψιμο δεν είναι ποτέ κυριολεκτικά τέτοιο,αφού ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις απόψεις του άλλου όσο καλά κι αν τις έχει διαβάσει!

Το τι εκθέτει τον καθέναν είναι υποκειμενικό...Άλλος παθαίνει ΄΄υπαρξιακό΄΄ επειδή αποκαλύπτεται πόση ώρα μένει το πρωί στο μπάνιο και άλλος επειδή εκτίθεται η φορολογική του κατάσταση...Και πραγματικά άμα ξεφουρνίσεις μιά χαριτωμένη φράση ή εκθέσεις ένα στιγμιότυπο,αυτό δεν σε κάνει να χρίζεσαι εισαγγελέας ή δικηγόρος αλλά άνθρωπος με χιούμορ.

΄΄Εμείς΄΄ είμαστε όλοι που συμμετέχουμε σ'αυτή τη διαδικτυακή συναλλαγή.Η αλήθεια που περιέχεται σ'ένα βιβλίο ισχυροποιείται από τους αναγνώστες παρά από τους συγγραφείς.Οπότε οι ανατροπές πραγματοποιούνται ουσιαστικά μέσα στους αναγνώστες κι εξαρτώνται από την ψυχοσύνθεση του καθενός,εξ ου και η διαφορετικότητα του νοήματος...:612:

Reaction score
1

Αφού με χρίζεις ΄΄συνήγορο υπεράσπισης΄΄ πιστεύεις σίγουρα ότι θα μπορούσα να επικαλεστώ λόγους γι αυτό...
Σα συνήγορος του χιούμορ πάλι,κάτι θα είχα να πω.Τελικά προσπαθώ να κάνω ό,τι μ'έχουν μάθει,να υπερασπίζομαι τις αλήθειες μου.Δεν είμαι βασιλόπουλο του κόκκινου χαλιού και πιστεύω ότι το ΄΄τέλειο΄΄ γράψιμο δεν είναι ποτέ κυριολεκτικά τέτοιο,αφού ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις απόψεις του άλλου όσο καλά κι αν τις έχει διαβάσει!

Το τι εκθέτει τον καθέναν είναι υποκειμενικό...Άλλος παθαίνει ΄΄υπαρξιακό΄΄ επειδή αποκαλύπτεται πόση ώρα μένει το πρωί στο μπάνιο και άλλος επειδή εκτίθεται η φορολογική του κατάσταση...Και πραγματικά άμα ξεφουρνίσεις μιά χαριτωμένη φράση ή εκθέσεις ένα στιγμιότυπο,αυτό δεν σε κάνει να χρίζεσαι εισαγγελέας ή δικηγόρος αλλά άνθρωπος με χιούμορ.

΄΄Εμείς΄΄ είμαστε όλοι που συμμετέχουμε σ'αυτή τη διαδικτυακή συναλλαγή.Η αλήθεια που περιέχεται σ'ένα βιβλίο ισχυροποιείται από τους αναγνώστες παρά από τους συγγραφείς.Οπότε οι ανατροπές πραγματοποιούνται ουσιαστικά μέσα στους αναγνώστες κι εξαρτώνται από την ψυχοσύνθεση του καθενός,εξ ου και η διαφορετικότητα του νοήματος...:612:
Συμφωνώ σε όλα εκτός από δύο.
Πρώτον δεν σε χρήζω συνήγορο, αλλά δικηγόρο.
Δεύτερον οι αναγνώστες του βιβλίου ισχυροποιούν αυτά που ήδη είναι μέσα τους ή είναι έτοιμοι να πιστέψουν.. και όλοι μαζί αναγνώστες και συγγραφείς είναι ευχαριστημένοι.. που μαζί "ανακάλυψαν την αλήθεια"! Βγάλε συμπέρασμα..

Οπότε ανατροπές δεν υπάρχουν, ούτε καν στην περίπτωση κατά την οποία ο αναγνώστης δίνει την δική του ερμηνεία για αυτά που διαβάζει. Που είδες την ανατροπή, όταν το βιβλίο του λέει κάποια πράγματα.. και αυτός όχι μόνο δεν συγκρούεται με τα πιστεύω του, αλλά αλλοιώνει το νόημα αυτών που διαβάζει, έτσι ώστε να συμβαδίζουν με αυτά ( τα πιστεύω του).

Τώρα αν τα παραπάνω τα είπες με χιουμοριστική διάθεση.. κάνοντας πλάκα.. τότε θα σου σκάσω ένα χαμόγελο :132:

ΥΓ. Μάλλον δεν κάνεις για δικηγόρος. Τώρα που το σκέφτομαι, ούτε και για stand up comedy :136:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Χαίρομαι που συμφωνείς κι εσύ μαζί του. :116:

Μπα, εγώ δεν έχω μετρήσει τίποτα.
Ο CostasEAR έχει μετρήσει αρκετά.
Αντικειμενικά καλύτερα παίζει του CostasEAR.

Ελπίζω να σε κάλυψα. :126:
Ε όχι και με κάλυψες φίλε μου. Για να με καλύψεις πρέπει να κάνεις τις μετρήσεις που λέγαμε και να μου βγάλεις το αντικειμενικά καλύτερο ηχοσύστημα.. έστω και σε μια κατηγορία τιμής.. Μην γίνεσαι αgλήτης και βοήθα την κατάσταση. Άνοιξε μας τα μάτια.. ε συγνώμη τα αυτιά ήθελα να πω..

Επίσης δηλώνεις πως "Αντικειμενικά καλύτερα παίζει του CostasEAR." επειδή έχει κάνει μετρήσεις και εσύ καμία. Πως γνωρίζεις "αντικειμενικά" πως το δικό σου παίζει χειρότερα, από την στιγμή που δεν το μέτρησες; :138: Με έχεις μπερδέψει, είσαι τελικά αντικειμενικός ή όχι; Είσαι υπέρ των μετρήσεων ή όχι.. πως αγοράζεις τα κομμάτια του ηχοσυστήματος σου; Με τα αυτιά.. με τα μάτια, με τις μετρήσεις που έκανε κάποιος, κάπου, κάποτε, σε ένα και μόνο κομμάτι από της αλυσίδας? :139:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Ε όχι και με κάλυψες φίλε μου. Για να με καλύψεις πρέπει να κάνεις τις μετρήσεις που λέγαμε και να μου βγάλεις το αντικειμενικά καλύτερο ηχοσύστημα.. έστω και σε μια κατηγορία τιμής..
Θα πληρωθώ για αυτή τη δουλειά; :142:

Μην γίνεσαι αgλήτης και βοήθα την κατάσταση.
Too late. Είμαι αgλήτης. Ρώτα αυτούς που με ξέρουν καλύτερα.

Άνοιξε μας τα μάτια.. ε συγνώμη τα αυτιά ήθελα να πω..
Ούτε τα μάτια, ούτε τα αυτιά, ούτε μυαλά ανοίγουν - ειδικά από μία ηλικία και μετά.
Αν τα μέλη μας ήταν από 6-16 ετών μπορεί και να έμπαινα στον κόπο.

Επίσης δηλώνεις πως "Αντικειμενικά καλύτερα παίζει του CostasEAR." επειδή έχει κάνει μετρήσεις και εσύ καμία. Πως γνωρίζεις "αντικειμενικά" πως το δικό σου παίζει χειρότερα, από την στιγμή που δεν το μέτρησες;
In other words: "το σύστημα μετράει τέλεια μέχρι αποδείξεως του εναντίου".

Αυτά λέτε μεταξύ σας οι HiEndάδες για να είσαστε "καλυμμένοι" και στο "τεχνοκρατικό" κομμάτι και να κοιμάστε ήσυχα τις νύχτες;

Με έχεις μπερδέψει...
Μπερδεύεσαι εύκολα μάλλον. :136:

... είσαι τελικά αντικειμενικός ή όχι;
Κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα αντικειμενικός - μπορεί όμως να το προσπαθεί.
Όπως μπορεί και να χρησιμοποιεί την αδυναμία επίτευξης του απόλυτου ως άλλοθι για να το ρίχνει στην τρελίτσα (= ο εύκολος δρόμος).

Είσαι υπέρ των μετρήσεων ή όχι.. πως αγοράζεις τα κομμάτια του ηχοσυστήματος σου; Με τα αυτιά.. με τα μάτια ...
Οι περισσότεροι είναι υπέρ θέλω να πιστεύω, έστω κι αν τους δίνουν λίγη σημασία.
Κατά πρέπει να είναι μόνο όσοι έχουν κέρδος από την παραγωγή και πώληση κακοσχεδιασμένων συσκευών.

Αφού σε ενδιαφέρει να μάθεις τόσα πολλά για εμένα (αλήθεια έχεις καμια κόρη της παντριάς; :116:), συνήθως αποφασίζω με τη λογική όταν ψωνίζω μηχανές. Συνήθως. Καμία φορά αποφασίζω και με το... "συναίσθημα".
Το βασικό είναι πως είμαι πάντα σε θέση να ξεχωρίσω τις μεν αγορές από τις δε.

... με τις μετρήσεις που έκανε κάποιος, κάπου, κάποτε, σε ένα και μόνο κομμάτι από της αλυσίδας?
Τον έχω ξεπεράσει τον φόβο του ματσαρίσματος όπως και των... γύφτων που κλέβουν τα παιδιά που δεν τρώνε το φαϊ τους. :142:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Θα πληρωθώ για αυτή τη δουλειά; :142:
Φυσικά.. η ηθική αμοιβή σου θα είναι τεράστια..

Too late. Είμαι αgλήτης. Ρώτα αυτούς που με ξέρουν καλύτερα.
Σε πιστεύω μιας και δεν λέμε ψέματα μεταξύ μας..

Ούτε τα μάτια, ούτε τα αυτιά, ούτε μυαλά ανοίγουν - ειδικά από μία ηλικία και μετά.
Αν τα μέλη μας ήταν από 6-16 ετών μπορεί και να έμπαινα στον κόπο.
Να υποθέσω πως αυτό είναι "γενικά" το target group που έχεις; Διαφωνώ για τις ηλικίες που τα μάτια και το μυαλό είναι ανοιχτό.. αν έχεις όρεξη θα το εξηγήσω.

In other words: "το σύστημα μετράει τέλεια μέχρι αποδείξεως του εναντίου".

Αυτά λέτε μεταξύ σας οι HiEndάδες για να είσαστε "καλυμμένοι" και στο "τεχνοκρατικό" κομμάτι και να κοιμάστε ήσυχα τις νύχτες;
Το πρώτο δεν το έπιασα.. για το δεύτερο ρώτα κάποιον Ηiendά.

Μπερδεύεσαι εύκολα μάλλον. :136:

Κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα αντικειμενικός - μπορεί όμως να το προσπαθεί.
Όπως μπορεί και να χρησιμοποιεί την αδυναμία επίτευξης του απόλυτου ως άλλοθι για να το ρίχνει στην τρελίτσα (= ο εύκολος δρόμος).

Οι περισσότεροι είναι υπέρ θέλω να πιστεύω, έστω κι αν τους δίνουν λίγη σημασία.
Κατά πρέπει να είναι μόνο όσοι έχουν κέρδος από την παραγωγή και πώληση κακοσχεδιασμένων συσκευών.
Συμφωνώ σε όλα
Αφού σε ενδιαφέρει να μάθεις τόσα πολλά για εμένα (αλήθεια έχεις καμια κόρη της παντριάς; :116:),
Ακόμα και αν είχα θα την έδινα σε σένα τον αgλήτη;

συνήθως αποφασίζω με τη λογική όταν ψωνίζω μηχανές. Συνήθως. Καμία φορά αποφασίζω και με το... "συναίσθημα".
Το βασικό είναι πως είμαι πάντα σε θέση να ξεχωρίσω τις μεν αγορές από τις δε.

Τον έχω ξεπεράσει τον φόβο του ματσαρίσματος όπως και των... γύφτων που κλέβουν τα παιδιά που δεν τρώνε το φαϊ τους. :142:
Καλά κάνεις και ψωνίζεις έτσι. Όμως το "ματσάρισμα" στέκει και με μετρήσεις.. και επίσης οι γύφτοι κλέβουν τα παιδιά που είναι αδύνατα και τα βγάζουν να ζητιανεύουν στα φανάρια, μιας και τα χοντρά δεν τα λυπάται κανείς.. οπότε κοίτα να τρως όλο το φαΐ σου.

Επίσης προσπάθησε να διαβάζεις όλο το κείμενο και όχι τις πρώτες γραμμές.. γιατί με αυτά που γράφεις μπορείς να την πατήσεις.. όπως την πάτησες στην αρχή του θέματος.. αλλά και όπως την πάτησε πρόσφατα ένας φίλος.. αν και δεν θυμάμαι ακριβώς που.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Συμφωνώ σε όλα εκτός από δύο.
Πρώτον δεν σε χρήζω συνήγορο, αλλά δικηγόρο.
Δεύτερον οι αναγνώστες του βιβλίου ισχυροποιούν αυτά που ήδη είναι μέσα τους ή είναι έτοιμοι να πιστέψουν.. και όλοι μαζί αναγνώστες και συγγραφείς είναι ευχαριστημένοι.. που μαζί "ανακάλυψαν την αλήθεια"! Βγάλε συμπέρασμα..
Οπότε ανατροπές δεν υπάρχουν, ούτε καν στην περίπτωση κατά την οποία ο αναγνώστης δίνει την δική του ερμηνεία για αυτά που διαβάζει. Που είδες την ανατροπή, όταν το βιβλίο του λέει κάποια πράγματα.. και αυτός όχι μόνο δεν συγκρούεται με τα πιστεύω του, αλλά αλλοιώνει το νόημα αυτών που διαβάζει, έτσι ώστε να συμβαδίζουν με αυτά ( τα πιστεύω του).
Τώρα αν τα παραπάνω τα είπες με χιουμοριστική διάθεση.. κάνοντας πλάκα.. τότε θα σου σκάσω ένα χαμόγελο :132:
ΥΓ. Μάλλον δεν κάνεις για δικηγόρος. Τώρα που το σκέφτομαι, ούτε και για stand up comedy :136:
Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι ΄΄κάνω΄΄ γιά όσα σκέφτονται οι άλλοι να κάνω.Ένας απλός,ταπεινός και μέτριας νόησης είμαι σε όλα,εκτός από την κύρια επιστήμη μου που έχω δηλώσει και κατέχω.Όμως σε τί διαφέρει το κείμενό σου όταν επαναδιατυπώνεις όσα έγραψα;Δηλαδή όντως ανατροπές μπορεί να συμβαίνουν(δίχως βέβαια να είναι υποχρεωτικό) στο μυαλό των αναγνωστών αν είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με τα πιστεύω τους...Μην ξεχνάς πως ανάλογα με το νοητικό μας επίπεδο διαλέγουμε τι βιβλία θα διαβάσουμε,ώστε το περιεχόμενό τους είτε να μας ταιριάζει είτε να μας...ταράζει.Εάν κάποιος μεταλάσσει το νόημα ενός εξαιρετικού λογοτεχνικού έργου κατά το ΄΄δοκούν΄΄ σε τίποτα δεν θίγεται ο ίδιος ο συγγραφέας,απλά εκτίθεται ο παρανοών.

Reaction score
47
Αλήθεια κε Bhutia ποιά είναι η κύρια επιστήμη σας; Γιατί φαίνεται οτι κινείστε με επιτυχία σε πολλά πεδία.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Ε, τον αgλήτη...

Αλήθεια κε Bhutia ποιά είναι η κύρια επιστήμη σας; Γιατί φαίνεται οτι κινείστε με επιτυχία σε πολλά πεδία.
Η κύρια επιστήμη μου είναι η Ιατρική εάν αυτό σε βοηθάει...

Reaction score
47
To είχα καταλάβει. Για Ψυχίατρο σε κόβω. Εύγε για το εύρος των γνώσεων σου, κάτι που δεν είναι καθόλου αυτονόητο ανάμεσα στους συναδέλφους.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead