Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

Reaction score
59
Ναι καλά, υπάρχουν αίθουσες και "αίθουσες"!!!
Έχουμε τόση μεγάλη εμπειρία από αίθουσες και "αίθουσες" που σε κάποιες το μπάσο μας κτυπάει στο στομάχι και τα πιατίνια μας ρίχνουν σφαλιάρες, οπότε .... τί να συζητάμε!!
Δεν ξέρω πώς ακούγεται η μποτιά σε ένα δωμάτιο από μια ντραμς, έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια τέτοιας εμπειρίας και δεν θυμάμε. ΑΛΛΑ μουσική δεν είναι μια μποτιά, η μουσική είναι κάτι ΠΟΛΥ περισσότερο και ένα ηχείο/σύστημα που σε μαστιγώνει δεν μπορεί να την αναπαραγάγει. Λ.Σ.

Reaction score
59
Δεν έχω αντίρρηση σε αυτά που λες.

Απλά υπάρχουν και άλλοι ήχοι:

[youtube]<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4m48GqaOz90&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4m48GqaOz90&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>[/youtube]
Ευχαριστώ για το βιντεάκι, αλλά δεν ήταν και τίποτε το σπουδαίο από πλευράς δυσκολίας αναπαραγωγής του από ένα σύστημα. Χωρίς αρμονικές μιας καί όλα εκτός των φωνών ήταν συνθ. Τα ηχειάκια του υπολογιστή μου ήταν τέλεια για τέτοιο κομμάτι. Λ.Σ

Reaction score
968
Μη βιάζεσαι τόσο! Άκουσέ το πρώτα από κανονικά ηχεία. (... δώσε και λίγα γκάζια)

Reaction score
59
Μη βιάζεσαι τόσο! Άκουσέ το πρώτα από κανονικά ηχεία. (... δώσε και λίγα γκάζια)
Δεν υπάρχει περίπτωση να το ακούσω από το σύστημά μου, αλλά έχω ακούσει τέτοια μουσική και κατά πολύ απαιτητική μάλιστα. Λ.Σ.

Reaction score
10
Βασικά στα Full Range της Sound Lab, αλλα και στα δύο υβριδικά της.
Εξαρτάται τί εννοεί κανείς με τη λέξη 'μπάσο'. Πουθενά σε καμιά αίθουσα συναυλιών δεν θα αισθανθείς το μπάσο να σε κτυπά στο στομάχι ή στο στήθος. Αν το προτιμάς να αναπαράγεται έτσι από ένα ηχείο/σύστημα, σεβαστό, αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και το ηχείο/σύστημα που δεν το αναπαράγει κατ' αυτόν τον τρόπο δεν θα υστερεί σε τίποτα και δεν επιτρέπεται να βγαίνουν λάθος και γενικευμένα συμπεράσματα. Το γούστο είναι γούστο, αλλά δεν είναι κανόνας. Λ.Σ.
Γεια στο στόμα σου βρε Λουκά, βαρέθηκα να ακούω για μποτιές και για γροθιές στο στομάχι! Εδώ τα συστήματα δεν αναπαράγουν τα βασικά, η μποτιά μας πείραξε. Λες και σε αίθουσες μουσικής ακούς ποτέ τις καρέκλες να τρίζουν. :121:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

Γεια στο στόμα σου βρε Λουκά, βαρέθηκα να ακούω για μποτιές και για γροθιές στο στομάχι! Εδώ τα συστήματα δεν αναπαράγουν τα βασικά, η μποτιά μας πείραξε. Λες και σε αίθουσες μουσικής ακούς ποτέ τις καρέκλες να τρίζουν. :121:
Κοίταξε, τους παίρνεις ένα δάσκαλο. Μαθαίνουν από την αρχή: ντο, ρε, μι...

Άμα δεις και δεν... ζητάς επενδύσεις από Ντουμπάϊ!

:107:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.948
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

Ένα κλειστό sub που δεν έχει τρύπα που να σου θυμίζει .... σαξόφωνο ή τούμπα, πως γίνεται να βγάζει πειστικότερο μπάσο από το επίπεδο δίπολο? (σύμφωνα με τη θεωρία σου πάντα)
το κλειστό σαμπ καταφέρνει μια χαρά να αυξομειώνει την πίεση εντός του χώρου ακρόασης, τι θες ακριβώς να σου εξηγήσω περι τούτου?

εσύ που δεν κατανοείς αυτό που λέω, άστο, κι εξήγησέ μου αυτό που σε ρώτησα, πως γίνεται ένα τυπικό ηχείο με χειρότερη απόκριση από μια μεγάλη πχ μεμβράνη να σου δίνει αυτό που θες και να μη στο δίνει το "πάνελ".

χίαρ αι γουόντ γιου...:126:

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

το κλειστό σαμπ καταφέρνει μια χαρά να αυξομειώνει την πίεση εντός του χώρου ακρόασης, τι θες ακριβώς να σου εξηγήσω περι τούτου?

εσύ που δεν κατανοείς αυτό που λέω, άστο, κι εξήγησέ μου αυτό που σε ρώτησα, πως γίνεται ένα τυπικό ηχείο με χειρότερη απόκριση από μια μεγάλη πχ μεμβράνη να σου δίνει αυτό που θες και να μη στο δίνει το "πάνελ".

χίαρ αι γουόντ γιου...:126:
Δεν κατάλαβα από που προκύπτει ότι το πάνελ βγάζει εκτεταμένες χαμηλές.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Mια απο τις φορες που ακουσα live εννοειται τις 4 εποχες του Βιβαλντι, οι δοξαριες του βιολιου μου τρυπουσαν το στομαχι...:138::138::138::138:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

Του ενος του χτυπαει το στομαχι,του αλλουνου τα σκωτια..........
Δεν ειστε ρε χαϊενταδες.........
Για σπληναντερο σε χασαποταβερνα.........ειστε
Μαζυ θα παμε εννοειται

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

Όποτε είναι ο δρόμος σου κατά δω έλα να ακούσεις πόσο χαμηλά κατεβαίνει ένα ηλεκτροστατικό ηχείο ενός δρόμου. Φυσικά δεν θα σε κτυπήσει στο στήθος δεν θα σπάζουν τα τζάμια, ούτε θα πέσει κανένας τοίχος
Το κακό με ορισμένους φίλους είναι ότι μιλάν πολύ απόλυτα σαν να έχουν δοκιμάσει τα πάντα. Το δε χειρότερο είναι τα γενικά συμπεράσματα που έχουν βγάλει με ελλιπή εμπειρία και το χειρότερο από όλα είναι που δημιουργούν τυχόν λάθος εντυπώσεις σε ορισμένους από τους φίλους που τους διαβάζουν.
Εδώ ανταλάσσουμε τις εμπειρίες μας, εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας. Εξυπακούεται ότι δεν σχολιάζεται το προσωπικό γούστο το οποίο είναι σεβαστό. Λ.Σ.

Reaction score
59
Mια απο τις φορες που ακουσα live εννοειται τις 4 εποχες του Βιβαλντι, οι δοξαριες του βιολιου μου τρυπουσαν το στομαχι...:138::138::138::138:
Από ηχεία τις άκουσες;; Είναι απίθανο ειδικά ο Βιβάλντι και τα βιολιά!!! Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.948
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανά

αμαν ρε συ, αμαν!

μέτρα το κι εσύ! μια χαρά παίζει 30 κύκλους κάθε μεγάλο πάνελ.

τα πολύ μεγάλα πάνελ, παίζουν κι αρκετά πιο κάτω.

τι θες, να παίζει τους 5 κύκλους για να βγάζει "εκτεταμένες χαμηλές"?

εδώ σου λέω πως ηχεία τυπικά, με μεγάφωνα ηλεκτροδυναμικά, που είναι στα -3db στους 45 κύκλους, σε ικανοποιούν περισσότερο, όπως κι επαγγελματικά μεγάλα ΡΑ ηχεία που παίζουν από 50-60 κύκλους και πάνω, ακόμα και με 18' γούφερ που στους 30 κύκλους δε κάνουν κιχ λόγω πχ μηχανικού βραχυκυκλώματος.

θα συννενοηθούμε?

Reaction score
968
Δεν καταλαβαίνω τι λες.
Μετρήσεις σήμερα κάνει και η κουτσή μαρία. Το να κάνεις όμως σωστές μετρήσεις και να τις ερμηνεύσεις - αξιολογήσεις σωστά είναι ολόκληρη επιστήμη (... και τέχνη μαζί).

Και πέραν των αντικειμενικών μετρήσεων είναι και η εντύπωση που προσλαμβάνει κάποιος όταν ακούει με τα ίδια του τα αυτάκια!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανά

Όποτε είναι ο δρόμος σου κατά δω έλα να ακούσεις πόσο χαμηλά κατεβαίνει ένα ηλεκτροστατικό ηχείο ενός δρόμου. Φυσικά δεν θα σε κτυπήσει στο στήθος δεν θα σπάζουν τα τζάμια, ούτε θα πέσει κανένας τοίχος
Το κακό με ορισμένους φίλους είναι ότι μιλάν πολύ απόλυτα σαν να έχουν δοκιμάσει τα πάντα. Το δε χειρότερο είναι τα γενικά συμπεράσματα που έχουν βγάλει με ελλιπή εμπειρία και το χειρότερο από όλα είναι που δημιουργούν τυχόν λάθος εντυπώσεις σε ορισμένους από τους φίλους που τους διαβάζουν.
Εδώ ανταλάσσουμε τις εμπειρίες μας, εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας. Εξυπακούεται ότι δεν σχολιάζεται το προσωπικό γούστο το οποίο είναι σεβαστό. Λ.Σ.
Σίγουρα μπορεί να υπάρχουν και οι εξαιρέσεις σε πολύ καλές/ακριβές η ψαγμένες κατασκευές.

Σαν προφίλ τεχνολογίας εγώ αναφέρθηκα, δηλαδή γενικά, στον μέσο όρο.

:107:

Reaction score
968

Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Για να μην παρεξηγηθώ δεν διαφωνώ σε αυτά που λες.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

...
Βέβαια πάντα υπάρχει και η ψευδαίσθηση της λεγόμενης ατάκας, εφόσον το μπάσο δεν κατεβαίνει εξαιρετικά χαμηλά.
Εμένα το μυαλό μου πάει στο ότι μπορεί να μπερδέψεις τη "ταχύτητα" του ηχείου με εκείνη του χώρου (απόσβεση) και φοβάμαι ότι δεν εννοούμε όλοι το ίδιο... όταν λέμε "αργό".

Reaction score
968
Σωστή επισήμανση. Τώρα μιλάς για την "ταχύτητα απόσβεσης" των ταλαντώσεων (damping factor) είτε του ηχείου είτε του χώρου.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

....

δ) τεχνολογίες (πάνελ) όπου μέρος του φάσματος συχνοτήτων ακούγεται νωρίτερα απο άλλες συχνότητες
...
...
Νομίζω ότι το ίδιο πράγμα πιστεύεις ότι ισχύει και στα ηχεία με ribbon..(αν θυμάμαι καλά), αλλά πάλι δεν κατάλαβα..:117:

Μπορείς να μου το εξηγήσεις τεχνικά...

Ξέρω ότι δεν μπορεί να παίζει πριν να πάρει σήμα...:137:
μετά.., που πάει πιο γρήγορα και τι είναι αυτό ?

Reaction score
968
Αυτό κανονικά δεν πρέπει να ισχύει στα full range ηλεκτροστατικά πανελ. Ισχύει όμως στο έπακρο για τα υβριδικά (πάνελ με ηλεκτροδυναμικό sub). Φαίνεται χαρακτηριστικά στις μετρήσεις βηματικής απόκρισης (step response).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead