Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

Δύσκολο θέμα έχετε ανοίξει.

Άντε και δεν σιωπούμε, αν εμφανιστεί πάλι κανένας RD τι κάνουμε ?
Το έχετε αναλογισθεί ?
:135::135:
Θα τον πάρουμε με τις ντομάτες.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

Για τους νεωτερους....

ο RD περαν απο "κολλημα " του Κωσταυτια ειναι κατι σαν "το πνευμα των Χριστουγεννων"?:120:

sk

Reaction score
501

Άντε για του νεώτερους .....

Ο RD λεει :

... το αν μου αρέσει κάτι, τι θα αγοράσω και πώς περνάω καλά είναι δικό μου θέμα και το ίδιο ισχύει για κάθε άλλον. Δεν τα θεωρώ αυτά θέματα άξια δημόσιας συζήτησης. Άλλο γούστο και άλλο αλήθεια, δηλαδή, αν και ομολογώ ότι η αλήθεια είναι πολύ του γούστου μου...

Οπότε :
... αδιαφόρησα επιδεικτικά για τις υποκειμενικές κρίσεις του Κόλλομς και επικεντρώθηκα στα τεχνικά στοιχεία. Αυτά δηλαδή που είναι επαληθεύσιμα/διαψεύσιμα και που η γνώση τους μπορεί να οδηγήσει όποιον ενδιαφέρεται στο να καταλάβει γιατί ένα μηχάνημα παίζει έτσι και όχι αλλιώς. Με άλλα λόγια, βρίσκω διανοητικά συναρπαστικό το γιατί και όχι το ότι ...

Κι αν αρχίσεις τα «αυτά είναι μαθηματικά και χρειάζεται διάβασμα κ.λ.π.», τότε :
... η γνώση, εν εποχή Internet, βρίσκεται στα ακροδάχτυλα όλων. Αλλά δεν την θέλουν. Διότι δημιουργεί υπαρξιακά ερωτηματα, όπως το: "Είναι δυνατόν να είμαι τόσο ζώον?" Και αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν βολεύει. Πολλώ μάλλον η απάντησή του ...

Για να καταλήξει στο :
... το κοινό είναι αυτό που είναι. Ακόμα και το κατά τεκμήριον πιο "ψαγμένο" (τι ηλίθια λέξη!) κομμάτι του έχει την εξής μία διαφορά από το "μη ψαγμένο": την δοκησισοφία. Συχνά πασπαλισμένη με γερές δόσεις φιλαυτίας. Μετά από ενδελεχείς παρατηρήσεις, έχω συμπεράνει ότι:
• 1. όποιος θέλει να μάθει, θα βρει τον τρόπο, ακόμα και αν το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον του
• 2. όποιος δεν θέλει, δεν υπάρχει κανείς τρόπος να τον μάθεις, ακόμα και αν το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ του
• 3. η μεγάλη πλειοψηφία του "ψαγμένου κοινού" δεν δύναται να μάθει, οπότε το κατά πόσον το θέλει ή δεν το θέλει παρέλκει
Εϊναι θλιβερό πάντως ότι μετά από 4 συναπτούς αιώνες ιδεολογικής κυριαρχίας του ανθρωπισμού και του ορθολογισμού, τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν προσπαθούν καν να ξεφύγουν από τον "μαγικό" τρόπο "σκέψης" που χαρακτηρίζει τα νήπια προσχολικής ηλικίας. Αυτόν που λέει ότι αλήθεια-είναι-αυτό-που-με-βολεύει και αν-μου-πάτε-κόντρα-θα-κρατήσω-την-αναπνοή-μου-μέχρι-να-γίνω-μπλε. Ποιός φταίει? Δεν ξέρω αν φταίει κανείς. Η προσωπική μου ιδεολογία λέει ότι, πάνω απ' όλα, φταίει ο καθένας μόνος του. Aν ζούσαμε στο Μεσαίωνα, θα έφταιγαν αυτοί που πάντα φταίνε: οι άλλοι ...

Κι όλα τα παραπάνω δοσμένα με υπερβολικές δόσεις έπαρσης, εγωπάθειας και φιλαυτίας.

Άντε μετά να τα βγάλεις πέρα ....

Άντε μετά να τα βγάλεις πέρα ....

:142:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Και κατι τελευταιο απο εμενα.
Θα πρεπει να αναλογιστειτε επιτελους την δυναμη που εχετε.
Ισως καποιοι απο εσας δεν το γνωριζουν αλλα, οπου αφορα την
Ελληνικη αγορα,
μπορειτε να "ανεβασετε και να κατεβασετε κυβερνησεις".
Η δυναμη αυτη δεν πρεπει να χρησιμοποιειται με κακια, αλλα ουτε με συναισθηματικα
κριτηρια απεναντι σε φιλους.
Χρησιμοποιειστε την οσο πιο σοφα μπορειτε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Άντε για του νεώτερους.....
...και έχει απόλυτο δίκιο...

Η μοναδική μου ένσταση είναι πως όλα αυτά δεν αφορούν αποκλειστικά τον... "χομπίστα". Δεν θέτει αυτός τους όρους. Η άκρατη υποκειμενικότητα αναδεικνύεται ως το χρυσό δισκοπότηρο του hi fi από αυτούς που το εμπορεύονται. Κι αυτό γίνεται για τρεις προφανείς λόγους. Ο πρώτος, είναι ότι κανένας αντιπρόσωπος δεν έχει αποκλειστικά καλές μηχανές. Εμπορεύεται και μέτριες, καμιά φορά και απαράδεκτες. Υπό ένα ορθολογικό πρίσμα αυτές δεν θα μπορούσαν να πουληθούν ποτέ. Επειδή όμως όλα είναι πιθανά, "στα αυτιά κάποιου" μια απαράδεκτη ή έστω, όχι και τόσο καλή συσκευή, μπορεί να ακουστεί χάρμα και να μοσχοπουληθεί. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το καλό, το καλύτερο και το καλυτερότερο άκουσμα, δεν μπορούν να κοστολογηθούν με ακρίβεια κάτι που συμφέρει όταν διακινείται ένα προϊόν υπερκοστολογημένο. Εάν αντιθέτως, η τιμολογιακή πολιτική των προϊόντων τους, ακολουθούσε τα κατασκευαστικά τους προτερήματα, (δηλαδή τα χαρακτηριστικά τους), τότε ο κάθε κατεργάρης θα καθόταν στον πάγκο του διότι η ίδια η αγορά θα καθόριζε την τιμή λιανικής. Ο τρίτος και ίσως σημαντικότερος λόγος, είναι ότι προβάλλοντας την υποκειμενική κρίση του πελάτη τους, του δίνουν αξία ακόμη κι αν είναι τενεκές ξεγάνωτος, στοιχείο ιδιαιτέρως σημαντικό για την πορεία της... πώλησης. Ο καθένας τελικά, ακριβώς επειδή ακούει, αισθάνεται ικανός κριτής μηχανών. Αυτό είναι το χόμπι μας.

Εφόσον λοιπόν οι ίδιοι οι κατασκευαστές - αντιπρόσωποι προβάλλουν αυτόν τον τρόπο σκέψης, θα πρέπει να κάθονται και να
καταπίνουν οποιαδήποτε κριτική για τα προϊόντα τους, από οποιονδήποτε τα άκουσε, έστω και περαστικός στην έκθεση. Αλλιώς ας αλλάξουν το τροπάριο.

- Ο χρυσός λοιπόν, δεν κρύβεται ούτε στην σιωπή ούτε στην παράθεση υποκειμενικών απόψεων. Την ίδια αξία έχουν...

Όσον αφορά τους βιντεοπροβολείς, θεωρώ ότι η σύγκριση είναι εντελώς αδόκιμη και ότι αυτοί που ασχολούνται με το σπορ, ομιλούν εκ του ασφαλούς, τόσο γιατί τα πράγματα εκεί είναι πολύ πιο εύκολα (μιλάμε για μια συσκευή), όσο και γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για πολλούς από τους παράγοντες που απασχολούν την αντικειμενική προσέγγιση στο audio. Για παράδειγμα το μέγα πρόβλημα του ήχου, δηλαδή το room treatment, δεν έχει επαρκώς αναλυθεί στην εικόνα και δεν λαμβάνεται υπόψη στις δοκιμές. Δεν έχω δει εξάλλου ποτέ σε αντίστοιχο test, μετρήσεις χώρου (δηλαδή κάτι ανεξάρτητο των μηχανών που παίζουν σε αυτόν). Δεν ξέρω εάν υπάρχει και αυτό που στον ήχο λέμε flat. Οι περισσότεροι αρκείστε στο να αναφέρετε ότι το δωμάτιο είναι βαμμένο σκούρο κόκκινο (όπως δηλαδή δεν θα βαφτεί κανέναν σαλόνι σε σπίτι) και ότι έχουμε ακριβή οθόνη προβολής... Οπότε μην μας κάνετε τους καμπόσους. :137: Επιπλέον, τι φαντάζεστε ότι θα ακούγατε, εάν διοργανώνατε μια έκθεση αντίστοιχη με την hi end, όπου σε κάθε δωμάτιο έπαιζαν ένας δυό προβολείς; Μα φυσικά το μακρύ και το κοντό του καθενός. Αυτό που πρέπει να εκτιμηθεί από την σχολή του video, είναι η ανάγκη που νιώθει ο καλός χομπίστας να ξεψαχνίσει την μηχανή με μετρήσεις και να μην ασχοληθεί με τα σχόλια του κάθε παπάρα ριβιούερ. Βεβαίως ξανατονίζω ότι κάτι αντίστοιχο είναι πολλές φορές πιο δύσκολο στον ήχο αλλά τουλάχιστον, ας προσπαθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, όσοι ασχολούνται με τις συγκρίσεις.

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.889

Σε ένα πράγμα διαφωνώ με τον Ανδρέα, οτι ο ήχος είναι υποκειμενικός. Όσο υποκειμενική ειναι η εικόνα, άλλο τόσο είναι και ο ήχος. Η αλήθεια είναι μία (με μικρές παραλλαγές) και ο μπακλαβάς γωνία. Απλά θέλει αυτί, πείρα και μετρήσεις.

H υποκειμενικότητα και οι κολοκυθόπιτες βολεύουν κατασκευαστές, εμπόρους, dealers και όσους συμμετέχουν στο φαύλο κύκλο αλλαγής μηχανημάτων χωρίς τέλος.
χιούστον γουι χέβ ε πρόμπλεμ: συμφωνούμε...:138:

Για τους νεωτερους....

ο RD περαν απο "κολλημα " του Κωσταυτια ειναι κατι σαν "το πνευμα των Χριστουγεννων"?:120:
όχι ακριβώς, αλλά περίπου. είναι ο άνθρωπος που όσα έλεγε τα έλεγε σε λάθος χρόνο (πολύ πριν από τον προβλεπόμενο). σιγά σιγά, ακολουθούμε (όλοι), κι αυτό είναι μια πραγματικότητα, είτε το θέλουν κάπχιοι-κάπχιοι, είτε όχι. :135:

Άντε για του νεώτερους .....

Ο RD λεει :

... το αν μου αρέσει κάτι, τι θα αγοράσω και πώς περνάω καλά είναι δικό μου θέμα και το ίδιο ισχύει για κάθε άλλον. Δεν τα θεωρώ αυτά θέματα άξια δημόσιας συζήτησης. Άλλο γούστο και άλλο αλήθεια, δηλαδή, αν και ομολογώ ότι η αλήθεια είναι πολύ του γούστου μου...

Οπότε :
... αδιαφόρησα επιδεικτικά για τις υποκειμενικές κρίσεις του Κόλλομς και επικεντρώθηκα στα τεχνικά στοιχεία. Αυτά δηλαδή που είναι επαληθεύσιμα/διαψεύσιμα και που η γνώση τους μπορεί να οδηγήσει όποιον ενδιαφέρεται στο να καταλάβει γιατί ένα μηχάνημα παίζει έτσι και όχι αλλιώς. Με άλλα λόγια, βρίσκω διανοητικά συναρπαστικό το γιατί και όχι το ότι ...

Κι αν αρχίσεις τα «αυτά είναι μαθηματικά και χρειάζεται διάβασμα κ.λ.π.», τότε :
... η γνώση, εν εποχή Internet, βρίσκεται στα ακροδάχτυλα όλων. Αλλά δεν την θέλουν. Διότι δημιουργεί υπαρξιακά ερωτηματα, όπως το: "Είναι δυνατόν να είμαι τόσο ζώον?" Και αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν βολεύει. Πολλώ μάλλον η απάντησή του ...

Για να καταλήξει στο :
... το κοινό είναι αυτό που είναι. Ακόμα και το κατά τεκμήριον πιο "ψαγμένο" (τι ηλίθια λέξη!) κομμάτι του έχει την εξής μία διαφορά από το "μη ψαγμένο": την δοκησισοφία. Συχνά πασπαλισμένη με γερές δόσεις φιλαυτίας. Μετά από ενδελεχείς παρατηρήσεις, έχω συμπεράνει ότι:
• 1. όποιος θέλει να μάθει, θα βρει τον τρόπο, ακόμα και αν το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον του
• 2. όποιος δεν θέλει, δεν υπάρχει κανείς τρόπος να τον μάθεις, ακόμα και αν το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ του
• 3. η μεγάλη πλειοψηφία του "ψαγμένου κοινού" δεν δύναται να μάθει, οπότε το κατά πόσον το θέλει ή δεν το θέλει παρέλκει
Εϊναι θλιβερό πάντως ότι μετά από 4 συναπτούς αιώνες ιδεολογικής κυριαρχίας του ανθρωπισμού και του ορθολογισμού, τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν προσπαθούν καν να ξεφύγουν από τον "μαγικό" τρόπο "σκέψης" που χαρακτηρίζει τα νήπια προσχολικής ηλικίας. Αυτόν που λέει ότι αλήθεια-είναι-αυτό-που-με-βολεύει και αν-μου-πάτε-κόντρα-θα-κρατήσω-την-αναπνοή-μου-μέχρι-να-γίνω-μπλε. Ποιός φταίει? Δεν ξέρω αν φταίει κανείς. Η προσωπική μου ιδεολογία λέει ότι, πάνω απ' όλα, φταίει ο καθένας μόνος του. Aν ζούσαμε στο Μεσαίωνα, θα έφταιγαν αυτοί που πάντα φταίνε: οι άλλοι ...
έτσι, α-κρι-βώς. κατευθείαν στο στόχο, κέντρο.:126:

η αφεντομουτσουνάρα μου πχ, όταν έγραφε περί "αξίας της άποψης", ήταν έτη φωτός πίσω από αυτά που ήδη είχε πει ο αρ-ντι... τουλάχιστον συγκλίνω, έστω και καθυστερημένα...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.889

ΙΜΗΟ είναι ωραία ιδέα να ετοιμαστεί ένας χώρος άρτιος ηχητικά στην Θεσσαλονίκη για σοβαρές δοκιμές - μετρήσεις μηχανημάτων, και διάθεση υπάρχει, αλλά μη περιμένετε σημαντική "αναγνώριση" στα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτή τη δουλειά. ο κάθε "γιαννάκης" (α ρε κοτσίδη σε γλωσσο-φάγαμε σήμερα) ασχέτως μετρήσεων θα παίρνει ό,τι ενισχυτή γουστάρει, και θα λέει ότι αυτός που επιλέγει "παίζει καλύτερα, πιο φυσικά, πιο "αναλογικά", ο άλλος παίζει πιο "ψηφιακά"", και πολλοί θα συμφωνούν μαζί του...

θα πέσει γέλιο όμως...

το σημαντικότερο "πρόβλημα" σε μια τέτοια κίνηση, είναι το οικονομικό, καθώς πέραν του κόστους του απαραίτητου "ξενοδοχειακού εξοπλισμού" που θα χρειαστεί αυτός ο χώρος, καθώς και κάποιων PC, η ηχητική "φροντίδα" του δε γίνεται να στοιχίσει κάτω από 3.000 ευρώ, αν θέλουμε δηλαδή να λέμε ότι κάναμε κάτι σωστά, πιο πιθανά κοντά στο τάληρο το βλέπω το έργο, κι αυτό μετά βασάνων.

οπότε, δύσκολο το βλέπω. διζ αρ δι ΔΝΤ τάιμς.

το επόμενο "πρόβλημα" θα είναι τα τυφλά τεστ. θα είναι πρόβλημα σημαντικό, καθώς: πρώτον θα αποδείξει πολλούς "κουφούς" ανάμεσά μας, και δεύτερον διότι θα ξεφτυλίσει εντελώς συσκευές κόστους ανάλογου με οικόπεδο παραθαλάσσιο στην Κέρκυρα....:137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δηλαδή υπάρχει τέτοιος χώρος στην Αθήνα και μας λείπει στην Θεσσαλονίκη;

...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
H σιωπή μας είναι χρυσός γι' αυτούς που ζουν από το hobby (άμεσα ή έμμεσα).

RD we miss you. ;p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.889
Απάντηση: Re: Ειναι η σιωπη ......χρυσος ;

Δηλαδή υπάρχει τέτοιος χώρος στην Αθήνα και μας λείπει στην Θεσσαλονίκη;

...
δεν είπα αυτό.

είναι όμως μια καινοτόμα και πρωτοπόρα σκέψη για φόρουμ που λέει πως ασχολείται με τα του ήχου.

άλλωστε, στα δύσκολα φαίνεται ο καλός καραβοκύρης, όχι όταν είναι λάδι η θάλασσα...

φυσικά, η κατ΄εξοχήν ουσία ενός φόρουμ, είναι ο καθείς να γράφει το μακρύ του και το κοντό του, πλήρως αυθαίρετα, λάτ, χαλαρά.

αν όμως πάμε να δούμε τα πράγματα όπως προσπαθούν κει κάτω να κάνουν σε προβολείς, με καλά πανιά, καλό χώρο και μερικά μετρητικά εργαλεία, δις ιζ δι όνλι γουέι.:126:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
αν και ειναι οπως λεει κι ο σοφος παντα Κωστας πολυ δυσκολο κ θα εχει οντως περιεργα αποτελεσματα ειμαι μεσα για βοηθεια.:116:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

"Να μην χαλασουμε καρδιες" ειναι η συνηθισμενη εξηγηση.Η "να μην χαλασουμε κονε " συμπληρωνω εγω.
Σ' αυτό ακριβώς εμπίπτω εγώ προσωπικά, το ομολογώ δημοσίως, με το ελαφρυντικό (αν υποθέσουμε ότι παίζει κάτι τέτοιο), ότι η συγκεκριμένη συσκευή ενδεχομένως να τελεί υπό αναθεώρηση, (ίσως λόγω και των δικών μου διαμαρτυριών, ίσως όχι, δεν ξέρω). Ίσως, όμως, το πιθανότερο, να μην αναθεωρηθεί τελικά, δεν ξέρω σίγουρα.

Μπήκα πρώτα στο ένα δωμάτιο του συγκεκριμένου εισαγωγέα, και άκουσα κάποια πράγματα. Μετά, κατά δική του προτροπή, πήγα και στο άλλο δωμάτιο που διατηρούσε στην έκθεση, και άκουσα μια άλλη, ομοειδή (και στην τιμή) συσκευή. Η σύγκριση ήταν εντελώς άνιση. Και τότε μπήκα σε σκέψεις. Κοίτα πώς τα φέρνει η τύχη, να εμπορεύεται κάποιος αγγούρια και διαμάντια μαζί. Πώς είναι δυνατό να έχει φύγει από σουηδό κατασκευαστή ένα πράμα που βαφτίστηκε 100.49 και παίζει έτσι, και πώς του έλαχε να το εισάγει ο ίδιος που εισάγει ένα άλλο πράμα, που λέγεται SCM-25A. Και άρχισα να αναρωτιέμαι, καλά, δουλευόμαστε τώρα;

Η εμπειρία που αποκόμισα από την επίσκεψη στα δυό δωμάτια του συγκεκριμένου εισαγωγέα με έβαλε σε σκέψεις, και αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν σε μεγάλη πίκρα και απογοήτευση. Τελικά, για να φτιάχνεις hi-fi, το μόνο που χρειάζεσαι είναι λεφτά. Τίποτε άλλο. Έτσι μού 'ρχεται να κάνω logout και να μη ξανασχοληθώ. Να κάνω κάτι άλλο...

(Το παίδεψα πολύ πριν ποστάρω, είπα να ζητήσω και τη συγκατάθεση του Ζαφειρόπουλου, αλλά τελικά, αν είναι να μου κόψει την καλημέρα, καλύτερα να την κόψει για κάτι τέτοιο, παρά για ο,τιδήποτε άλλο)...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Οταν ποσταρα ειχα κατα νου τα "γατοφαγωμενα",το βιντεακι που αλλαζανε καλωδια ρευματος on the fly,το Bluesky και αλλα τινα.Και βεβαια κατι συναθροισεις σε σπιτια οπου επεσαν σαγονια,χαθηκαν υποληψεις και περιουσιες και βεβαια δεν βγηκαν ποτε παραεξω.
Αν ειμαστε η θελουμε να ειμαστε φορουμ τεχνολογιας αυτα πρεπει να ακουγονται.Χωρις φοβο ,παθος,εμπαθεια.προκαταληψεις και κολιγιες.

Οταν γραφτηκα περισυ θεωρουσα οτι τα Nordost αναλογα με την τιμη τους θα παιζουν αναλογα.Σημερα κοιτωντας την συνθετη μιγαδικη αντισταση τους που ειναι σχεδον ιδια ασχετως τιμης και καπου στον μεσο ορο πολυ θα το σκεφτομουνα να δωσω 200 η 2000 € το μετρο για κατι που μετραει το ιδιο αλλα διαφερει εξωτερικα.Αυτο ειναι κερδος και οφειλεται στο νημα του Κογια για τα καλωδια.

23.000 εγγεγραμμενοι απο 1 € να δωσουμε στηνουμε ενα χωρο τεστ αξιοπρεπεστατο.
Το θελουμε?Το αντεχουμε?Γιατι το AVsite να μην γινει ενα φορουμ δυνατο και διεθνως που τα τεστ του να αποτελουν σημειο αναφορας.Ας ξεφυγουμε απο την μιζερια του ΔΝΤ.
Και τεχνοκρατες εχουμε και γερους DIYδες εχουμε.Ο Σταματακος δηλαδη ειναι καλυτερος?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Manos58;1206023 Δηλαδη προστατευουμε ενα εμπορο η δεν απογοητευουμε ενα φιλο επειδη καποιο μηχανημα δεν ακουγεται καλα? Στο φορουμ οταν κατι ποναει η δεν συμφερει το θαβουμε? Και προς τους υπολοιπους που μας διαβαζουν και ρωτανε τι λεμε? [B said:
"Που να σου εξηγω τωρα"

[/B]Αν δηλαδη το V-dac/Petermeni παιζει παλυτερα απο καποιο χ επωνυμο των 2000 € πρεπει να το θαψουμε?Η ο OTL του Τακη ειναι καλυτερος απο τον Atmaspheare να μην το πουμε?

Το φορουμ ειναι ανταλλαγη γνωμων ελευθερη η τιθεται θεμα "ηθικης ταξης" ;

Και ρωτάω εγώ...
αν τα παραπάνω για τις ιδιοκατασκευές ισχύουν έχει κάποιο νόημα η αναφορά και η σύγκριση με συσκευές του εμπορίου?
Μιλάμε για μηχανήματα που δεν είναι σε παραγωγή άρα δεν μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί και να τα έχει σπίτι του.
Άλλο μια γενική άποψη και άλλο η σύγκριση με τη Χ συσκευή που κοστίζει 2000 ευρώ.
Και ποιος μπορεί να κανονίσει το κόστος ενός μηχανήματος DIY?
Πως μετριούνται οι ώρες που χρειάστηκε για να γίνει?
Θεωρώ πως τα μεγέθη είναι δυσανάλογα και τα συμπεράσματα που θα βγουν λανθασμένα.

Μετά είναι και το άλλο...
Πως εξασφαλίζεται ο αναγνώστης από <<παγίδες>> του τύπου...
Έφτιαξα εγώ μια συσκευή, έγραψα τα καλύτερα για αυτήν και μάζεψα και πέντε κολλητούς μου και είπαν τα ίδια.
Μετά έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα από άτομα που ενδιαφέρθηκαν για το καλό και το φτηνό και κάποιος βρέθηκε με χρήματα στη τσέπη.

Νομίζεται πως δεν έχει συμβεί το παραπάνω και μάλιστα εδώ στην Ελλάδα?:126::126::126:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Και ρωτάω εγώ...
αν τα παραπάνω για τις ιδιοκατασκευές ισχύουν έχει κάποιο νόημα η αναφορά και η σύγκριση με συσκευές του εμπορίου?
Μιλάμε για μηχανήματα που δεν είναι σε παραγωγή άρα δεν μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί και να τα έχει σπίτι του.
Άλλο μια γενική άποψη και άλλο η σύγκριση με τη Χ συσκευή που κοστίζει 2000 ευρώ.
Αν μια βελτιωση με χαμηλο κοστος κανει τοση διαφορα και ανεβαζει κατηγορια ενα προϊον γιατι να μην το γραψουμε.Αμα δε και ο "μαστορας" δωσει και οδηγιες και καταλογο υλικων αφηνει στον καθενα μας να αποφασισει εαν αξιζει το εγχειρημα η οχι.
Αμα υπηρχε και ενα εργαστηριο να τα μετρησει ακομα καλυτερα.Και τοτε το 2χιλιαρο η θα κατεβαινε στα χιλια η θα κατεβαινε στα ταρταρα.

Πως εξασφαλίζεται ο αναγνώστης από <<παγίδες>> του τύπου...
Έφτιαξα εγώ μια συσκευή, έγραψα τα καλύτερα για αυτήν και μάζεψα και πέντε κολλητούς μου και είπαν τα ίδια.
Μετά έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα από άτομα που ενδιαφέρθηκαν για το καλό και το φτηνό και κάποιος βρέθηκε με χρήματα στη τσέπη.
Εξαρταται απο το κυρος του γραφοντος.Το ιδιο και απαραλλαχτο δεν συμβαινει με τα "ειδικα "περιοδικα του χωρου.Υπαρχει συσκευη 5 η 10 χιλιαδων που να παιζει μ@λ@κιες?
Παιζει τοσο καλα οσο η διαφημιστικη της καταχωρηση.Η οχι?

Reaction score
0

Οταν ποσταρα ειχα κατα νου τα "γατοφαγωμενα",το βιντεακι που αλλαζανε καλωδια ρευματος on the fly,το Bluesky και αλλα τινα.Και βεβαια κατι συναθροισεις σε σπιτια οπου επεσαν σαγονια,χαθηκαν υποληψεις και περιουσιες και βεβαια δεν βγηκαν ποτε παραεξω.
Αν ειμαστε η θελουμε να ειμαστε φορουμ τεχνολογιας αυτα πρεπει να ακουγονται.Χωρις φοβο ,παθος,εμπαθεια.προκαταληψεις και κολιγιες.

Οταν γραφτηκα περισυ θεωρουσα οτι τα Nordost αναλογα με την τιμη τους θα παιζουν αναλογα.Σημερα κοιτωντας την συνθετη μιγαδικη αντισταση τους που ειναι σχεδον ιδια ασχετως τιμης και καπου στον μεσο ορο πολυ θα το σκεφτομουνα να δωσω 200 η 2000  το μετρο για κατι που μετραει το ιδιο αλλα διαφερει εξωτερικα.Αυτο ειναι κερδος και οφειλεται στο νημα του Κογια για τα καλωδια.

23.000 εγγεγραμμενοι απο 1  να δωσουμε στηνουμε ενα χωρο τεστ αξιοπρεπεστατο.
Το θελουμε?Το αντεχουμε?Γιατι το AVsite να μην γινει ενα φορουμ δυνατο και διεθνως που τα τεστ του να αποτελουν σημειο αναφορας.Ας ξεφυγουμε απο την μιζερια του ΔΝΤ.
Και τεχνοκρατες εχουμε και γερους DIYδες εχουμε.
Ο Σταματακος δηλαδη ειναι καλυτερος?
Εξαιρετική ιδέα.
Αν αντιμετωπιστεί σοβαρά από ανιδιοτελή (όλο και κάποια θα έχουν απομείνει) μέλη μπορεί να γίνει κάτι πού πρωτοπόρο. Μάλιστα θα έχει τέτοια απήχηση (γνώμη μου) μέσα και έξω ως το μοναδικό σημείο στον πλανήτη που τεστάρονται av μηχανήματα από χομπίστες που δεν έχουν ίδιον όφελος. Η διαφήμιση θα μπορούσε να το συντηρεί. Αυτό όμως πιστεύω θα είναι και το τέλος του γιατί θα εισαχθεί το μικρόβιο της ύποπτης υποκειμενικότητας.

Σκεφτείτε τρόπους που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την αντικειμενικότητα πέραν πάσης αμφιβολίας και μετά ... καθήστε και απολαύστε. Πραγματική διασκέδαση - πέραν απ' το προφανές όφελος στον καταναλωτή.

Να συμπληρώσω τέλος (επαναλαμβάνομαι γιατί μου άρεσε πολύ η αρχική ιδέα) κάποιες σκέψεις στην εξαιρετική ιδέα :
1) Μοναδική πηγή χρηματοδότησης για αρχικές (επιλογή και διαμόρφωση χώρου) και λειτουργικές δαπάνες (ενοίκιο, ΔΕΗ, νερό, τηλ. ADSL κλπ) θα είναι η συνδρομές των μελών.
2) Οποιος είναι μέλος και καταβάλλει συνδρομή δύναται να παρεβρίσκεται (αφού ενημερώσει τους διαχειριστές του χώρου-εγχειρήματος) όποτε το ζητήσει σε οποιοδήποτε συγκέντρωση επιλέξει.
3) Οι συγκεντρώσεις θα οργανώνονται και θα ανακοινώνονται με σκοπό να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή μελών ώστε να επιβεβαιώνονται τα αποτελέσματα πέραν πάσης αμφιβολίας.
4) Θα πρέπει (δυστυχώς γιατί εισάγονται προβλήματα αντικειμενικότητας αλλά και οικονομικά) να υπάρχει σύστημα αναφοράς.
5) Τα υπό εξέταση μηχανήματα (audio) θα εξετάζονται μόνο με τυφλές δοκιμές.
6) Να μπορούν τα μέλη να υποβάλλουν σε δοκιμή (μόνα τους ή σε αντιπαράθεση με άλλα) τα μηχανήματα που θέλουν και έχουν στην κατοχή τους (αγορασμένα, ιδιοκατασκευές ή δανεικα-φίλων κλπ).
Για τους αντιπρόσωπους δεν ξέρω αν θα έπρεπε να έχουν τέτοια δυνατότητα και αυτό άν θα το επιθυμούσαν. Πιθανώς και όχι.

Σκέψεις μόνο και πολύ αρχικές για την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον ... και πλάκα. :142:

Reaction score
4

ενδιαφεροντα πραγματα θιξατε

σιγουρα η αληθεια ειναι καλο να βγαινει στην επιφανεια, αρκει να βγαινει "αχρωματιστη"

και ποσο ευκολα γινεται αυτο ομως...;

παντως το να γινονται συγκριτηκα τεστ απο μελη του φορουμ και να μη γραφοντε οι εντυπωσεις για να μη θιχτουν καποιοι δεν το βρισκω σωστο... φυσικα επιλογη του καθενως ειναι να πει ή να μην πει κατι, αλλα μετα ποιος ο λογος υπαρξης φορουμ αν τα μελη δεν μοιραζονται ειλικρινεις αποψεις/εντυπωσεις/κλπ

η ιδεα του dedicated χωρου του site για δοκιμες κλπ δεν ειναι κακη, αλλα μαλλον θελει ΠΟΛΥ μελετη, προετοιμασια και φυσικα χρηματα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439

Εξαρταται απο το κυρος του γραφοντος.Το ιδιο και απαραλλαχτο δεν συμβαινει με τα "ειδικα "περιοδικα του χωρου.Υπαρχει συσκευη 5 η 10 χιλιαδων που να παιζει μ@λ@κιες?
Παιζει τοσο καλα οσο η διαφημιστικη της καταχωρηση.Η οχι?
Ακριβώς το ίδιο λέω και εγώ Μάνο.
Το κύρος είναι κάτι που σε βοηθάει να ανέβεις αλλά δεν είναι απαραίτητο να συνεχίσεις να το έχεις.
Το χρήμα και το ενδεχόμενο κέρδος εύκολα διαφθείρει και αλλάζει τον άνθρωπο.
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.116
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON