Αγορά Sub

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.927
Μετά την ευτυχή κατάληξη της ανανέωσης των ηχείων του hc, και με αφορμή την κριτική που δέχτηκε το καημένο το sub της B&W από τον gstriftos:136:, αποφάσισα την αλλαγή του.

Έτσι, αγνοώντας προσωρινά τις σειρήνες του νέου προβολέα της Sony VPL-VW90 (Αντρέα, κρατάω ακόμα:138:), άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο για sub.

Πάλι μετά από παραπομπή του gstriftos (α, ρε Γιώργο, φωτιές μου άναψες....), βρήκα αυτό:
http://eu.lsound.no/Avdelinger/Prod...ut-Subwoofer---12-woofer-and-525W-100100.aspx

Για να ακούσω γνώμες ή άλλες επιλογές...

Reaction score
15.548
Απάντηση: Αγορά Sub

1 θελεις η 2..:118::138:

Που θα το(α) βαλεις Γιαννη..:118:

Ποιο B&W εχεις..:118:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.927
Το είδα αυτό στο θέμα που άνοιξε ο Στέλιος.

Περιμένω τις εντυπώσεις του και βλέπουμε.

Και με την ευκαιρία, σε ευχαριστώ και πάλι για τις προτάσεις!:126:

Reaction score
15.548

Παντως...εδω μπαινουν πολυ ωραια και 2 sub...

Για σκεψου το και αυτο..

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.927
Κώστα μήπως θα είναι υπερβολή για 20-25 τετραγωνικά?

Και βάζω 3 ακόμα παραμέτρους:

1. οικονομική
2. ....παντόφλας:142:. Δες τι έγραψε ο gstriftos όταν έφερε τον Pioneer για δοκιμή - τάμα το έχει αυτό το παιδί να με κάνει ρόμπα: "Παρόλα αυτά μόλις το παρακάναμε λίγο με το γκάζι χτύπησε συναγερμός απ τους υπόλοιπους κατοίκους του σπιτιού και επανήλθαμε στην τάξη:137: "
3. Τί παραπάνω θα δώσει ένα δεύτερο ίδιο ...τέρας?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

σε περιπου ιδιο χωρο εχω 4 κλιπσακια και πορευομαι

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Αγορά Sub

Κώστα μήπως θα είναι υπερβολή για 20-25 τετραγωνικά?

Και βάζω 3 ακόμα παραμέτρους:

1. οικονομική
2. ....παντόφλας:142:. Δες τι έγραψε ο gstriftos όταν έφερε τον Pioneer για δοκιμή - τάμα το έχει αυτό το παιδί να με κάνει ρόμπα: "Παρόλα αυτά μόλις το παρακάναμε λίγο με το γκάζι χτύπησε συναγερμός απ τους υπόλοιπους κατοίκους του σπιτιού και επανήλθαμε στην τάξη:137: "
3. Τί παραπάνω θα δώσει ένα δεύτερο ίδιο ...τέρας?
1. σαφως θα πας ποιο πανω οικονομικα...αλλα αυτο μπορεις να το κανεις και ποιο μετα..δεν σε κυνηγαει κανεις...
Εαν πας ομως σε 2 sub,δεν χρειαζεται να πας σε μεγαλα sub.

2.Λογικο ειναι.....:137:

3. Ειναι σαν την μουσικη.....
Οταν παιζεις σε χαμηλη ενταση σου λειπει χαμηλα κατι.....

Εσυ που παιζεις νορμαλ η εστω ποιο κατω,θα σε βοηθηση πολυ.
Θα μπορουν τα δυο sub να σου δωσουν καλυτερη ενταση στα χαμηλα στις νορμαλ εντασεις που παιζεις..
Και φυσικα δεν θα ενοχλεις......:126:

αααααα.....!!!!.
Και μενα ο χωρος μου ειναι τα ιδια με εσενα 22 τ.μ.
Και δεν εχω δυο sub.....
Χρειαζεται αλλο ενα ασυζητητι,αλλα δεν εχω τον χωρο να το βαλω.....!!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Ρε σεις τι του λέτε του ανθρώπου;
Τα 2 σαμπ δεν τ αγοράζουμε για να έχουμε καλύτερη αίσθηση στις χαμηλές εντάσεις.Αυτό είναι έυκολο να γίνει μέσω της ισοστάθμισης και των επιπλέον ντεσιμπέλ που μπορούν να δώσουν.Μην αναφερω και τις λειτουργίες που έχουν σχεδόν όλοι οι AV για τόνωση των άκρων σε χαμηλές εντάσεις.
Τα πολλαπλά σαμπ είναι για πειστικότερη αίσθηση χαμηλού ανεξαρτήτως εντάσεων!Και για να αποφύγουμε ενδεχόμενες ακυρώσεις,στην περίπτωση του ενός σαμπ,αλλά θέλουν πολλούς πειραματισμούς και πολλαπλές μετρήσεις για να είμαστε σίγουροι.
Όπότε ξεκινάμε με ένα σαμπ και η απόμενη αγορά είναι κάποιο dedicated μετρικό για χαμηλές συχνότητες(SVS,Οντισι κτλ..).
Υποψήφιο για εμένα θα ήταν αυτό.Sealed σχεδίαση με 2x15'' σε τιμή εξαιρετική και με χαμηλό που σκοτώνει,τουλάχιστον απο όσα έχω διαβάσει και από όσες μετρήσεις έχω δει.Έχει και daisy chain λειτουργεία για να κοτσάρει κάποιος μέχρι 4 αν θελήσει:139:.
Είναι καλύτερο απ το SVS;
Δεν ξέρω γιατί δεν έχω παίξει και δεν έχω κάπου μια αντικειμενική κόντρα μεταξύ τους.Πάντως υπάρχουν αρκετοί στο avsciene που άλλαξαν το SVS και πήραν Epik,ενώ δεν έχει πέσει στην αντόληψη μου το αντίθετο.
Πρός Θεού δεν λέω ότι το SVS είναι κακό sub,αλλά πλέον έχει πολύ σοβαρό ανταγωνισμό.Τουλάχιστον σε επίπεδο απόδωση γιατί σε επίπεδο αισθητικής είναι μπροστά..

Οπότε Γιάννη πάρε όποιο σε τραβήξει περισσότερο(your money εξάλλου) μιας και τα 2 θα είναι υπεραρκετά για αυτό που τα θες.
Αλλά η επόμενη αγορά σου φρόντισε να είναι κάποια αυτόνομη φέτα ισοστάθμισης για sub.Πες σε κάποιους απ τους πυροβολημένους εδω μέσα αν μπορέσουν να σου φέρουν κάποια απ τις φέτες που έχουν για να δείς και εσύ τι μπορούν να κάνουν.
Θα με θυμηθείς:126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Ναι αλλά μιας και με αυτά έχουν ασχοληθεί περισσότερο ο Μάρκου(νομίζω έχει της velodyne),o Σωτήρης και ο Αργύρης περίμενε να σου πούν τα σύν καιπλήν της κάθε μιας..

Reaction score
5.731
Κι όμως, τα δύο sub τα απολαμβάνεις σε μέτριες εντάσεις, όπου έχεις το πιο καθαρό χαμηλό, αφού δεν ζορίζεις το ένα για να φτάσει στην ίδια ένταση. Άσε που πάντα το μονό καταλαβαίνεις τη θέση του, όσο καλά και να το στήσεις. Τα δύο δημιουργούν πιο καλό μέτωπο χαμηλού.

Σε μένα ανοίγω και το 5ο και το 6ο σαμπ ακόμη και σε κοινωνικές ταινίες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Τα Epik Empire κι εγώ λέω να πάρω για τον νέο χώρο που ετοιμάζω. Φυσικά ζευγάρι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

το βελο τα κανεις ολα χειροκινητα , αλλιως δινει μια απλη τυπικη καμπυλη.Βεβαια αν ασχοληθεις καμποσο το κανεις καλο.Το κακο απο την μικρη εμπειρια που εχω ειναι οτι δεν δουλευει παντου.
Το οντισι (για σαμπ) μπορει να μετρησει μεχρι 2 σαμπ σε διαφορετικες θεσεις , αρκει να εχει ξεχωριστες ρυθμισεις ο av Μας.Γαργαλιεται απιστευτα με το φιρμ 2,5 και ανω.Και κοστιζει κανα 1000ρικο , αντιθετα με το φτηνοτερο βελο.
Το φετακι της svs κανει καλη δουλεια , δουλευει με και χωρις το κιτ του οντι, και συντομα θα εχω την ευκαιρια να δοκιμασω ενα .......

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Αγορά Sub

Κι όμως, τα δύο sub τα απολαμβάνεις σε μέτριες εντάσεις, όπου έχεις το πιο καθαρό χαμηλό, αφού δεν ζορίζεις το ένα για να φτάσει στην ίδια ένταση. Άσε που πάντα το μονό καταλαβαίνεις τη θέση του, όσο καλά και να το στήσεις. Τα δύο δημιουργούν πιο καλό μέτωπο χαμηλού.

Σε μένα ανοίγω και το 5ο και το 6ο σαμπ ακόμη και σε κοινωνικές ταινίες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Τα Epik Empire κι εγώ λέω να πάρω για τον νέο χώρο που ετοιμάζω. Φυσικά ζευγάρι.
:444:

Ακριβως γι'αυτο τον λογο προτεινα 2 sub ...

Ειναι καθαρα θεμα καλυτερου χαμηλου σε χαμηλη ενταση....

Βασικο σε οσους βλεπουν ταινιες σε μετριες εντασεις....

Σημασια εχει να κατεβαινουν χαμηλα με καλα db......αυτο θα πληρωσεις...δυστυχως...:133:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

στον πανω χωρο μου
(2,8 x 4) βαζοντας το σαμπ κατω απο το κεντρικο, (15αρι ερθ) το σαμπ δεν μπορουσε να <βρεθει> στον χωρο.
Σε καθε αλλη πιθανη θεση το καταλαβαινες, για ενα μεσο χωρο
25+ τμ καλη λυση ειναι 2 12αρια ή κατι αναλογο

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.927
Re: Απάντηση: Αγορά Sub

Το οντισι (για σαμπ) μπορει να μετρησει μεχρι 2 σαμπ σε διαφορετικες θεσεις , αρκει να εχει ξεχωριστες ρυθμισεις ο av Μας.Γαργαλιεται απιστευτα με το φιρμ 2,5 και ανω.Και κοστιζει κανα 1000ρικο , αντιθετα με το φτηνοτερο βελο.

Ξέρεις αν συνεργάζεται με τον 875? Αν και μου πέφτει λίγο ακριβό...

Το φετακι της svs κανει καλη δουλεια , δουλευει με και χωρις το κιτ του οντι, και συντομα θα εχω την ευκαιρια να δοκιμασω ενα .......

Έχει τύχει να το δοκιμάσεις αυτό?
Αν όχι πότε το βλέπεις?

Reaction score
30.391

Γιάννη , το velodyne sms1 , που εχω εγω είναι αρκετά καλό, και πλήρως παραμετροποιήσιμο, εν, αντιθέσει με το audyssey, το οποίο δουλεύει μόνο αυτόματα και δεν μπορείς να επέμβεις σε τίποτα.Το βελο εχει και αυτόματη λειτουργία, πέραν της χειροκίνητης.Τώρα της svs, είναι το ίδιο με το audyssey, και κάνει τα ιδια πράγματα , πάλι αυτόματα.Ναι υποτίθεται οτι μεράει 2 σαμπς , και υποτίθεται οτι κάνει καλή ισοστάθμιση, αλλά εμένα μου την σπάει , να μην μπορώ να επέμβω.
Αυτό μου την δίνει και με το audyssey γενικότερα, και γι'αυτό και δεν το χρησιμοποιώ στον avp, γιατί μου ξεραίνει εντελώς τον ηχο.
Επίσης το βελο είναι στα μισά λεφτά απο το audyssey, το παίρνεις 500e, μετρητοίς.
Επίσης , εχει έξοδο για 2 σαμπς, απο rca, και 1 απο xlr.
Εγω εχω 2 σαμπς εκατέρωθεν του κεντρικού , σε ίσες αποστάσεις απο την θέση ακρόασης και τα ρυθμίζω άψογα με το βελο.
Α και κάτι ακόμα, το audyssey, δεν εχει έξοδο -είσοδο balanced.
Για οτι άλλο θες εδω είμαι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

γιαννη στην μοναδα του οντι κανεις οπως θες την καμπυλη με το κιτ

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members