Αυτό το έχετε δει; (συσκευή μείωσης της έντασης στις διαφημίσεις)

Reaction score
3.085
Το MyVolume της αμερικάνικης(?) SRS Labs είναι μια συσκευή, που κάνει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος: Μειώνει αυτόματα την κατά 3 έως 6 dB παραπάνω (ήτοι διπλάσια ως τετραπλάσια) ένταση του ήχου στην τηλεόραση, όταν μπαίνει η διαφήμιση. Στα $129.99.

Συνδέεται μεταξύ set top box και τηλεόρασης με καλώδιο HDMI, αλλά το κακό του είναι ακριβώς αυτό. Δηλαδή δεν βλέπω να μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει σε αυτόνομο τηλεοπτικό δέκτη, όπως οι δικοί μας. Βλέπετε, οι αμερικάνοι χρησιμοποιούν κατά κόρον (ή σχεδόν αποκλειστικά) cable TV, οπότε η ελεύθερη επίγεια μετάδοση λίγο τους απασχολεί.

Στην Ελλάδα και αλλού, θα μπορούσε να βρει εφαρμογή, εφ' όσον το τηλεοπτικό πρόγραμμα παρακολουθείται από άλλον, πλην αυτού της TV, τηλεοπτικό (ή δορυφορικό) δέκτη, π.χ. Nova ή δέκτη Digea/ERT Digital κλπ.

Πάντως εγώ πολύ θα το ήθελα ένα τέτοιο κουτάκι, γιατί πραγματικά που σπάνε τα νεύρα κάθε φορά που ψάχνω έντρομος ο τηλεκοντρόλ να χαμηλώσω την ένταση, όταν μπαίνει διαφήμιση.

Για όσους τυχόν δεν έχουν set top box με HDMI, υπάρχει και το αντίστοιχο σε αναλογική μορφή. Στα $59.99.

Την πληροφορία την πήρα από το Home Theater Magazine του Δεκεμβρίου, που το έχει σε μια από τις πρώτες σελίδες του στα νέα προϊόντα.
-

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Αυτό το έχετε δει; (συσκευή μείωσης της έντασης στις διαφημίσεις)

Aυτό το κάνει και το DOLBY VOLUME, τό οποίο εχουν οι ΗΑRMAN AVR 460/660/760.

Reaction score
1.845

Η Samsung B 650 που έχω, εμπεριέχει ρύθμιση περιοριστή (limiter). Αλλά δυστυχώς μόνο όταν παίζουν τα ηχεία της (πολύ μέτρια παρεμπιπτόντως). Όταν δίνει έξοδο στον ενισχυτή, τζίφος. :406:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Επειδή μου φαίνεται λίγο δύσκολο να κάνει απλώς μείωση όταν μπαίνει διαφήμιση(εκτός και αν στην καλωδιακή στέλνεται μαζί με το σήμα και κάποιος κωδικός που αναγνωρίζει ότι πρόκειτε για διαφημιστικό πρόγραμμα) το πιθανότερο είναι να κάνει leveling σε μια δεδομένη ένταση όποιου προγράμματος και να παρακολουθεί κάποιος.
Αν λειτουργεί μέσω κωδικού που αποστέλεται μαζί με το τηλεοπτικό σήμα τότε είναι άχρηστο εκτός Αμερικής.

Reaction score
3.085
Leveling? Το πιο πιθανόν

Επειδή μου φαίνεται λίγο δύσκολο να κάνει απλώς μείωση όταν μπαίνει διαφήμιση(εκτός και αν στην καλωδιακή στέλνεται μαζί με το σήμα και κάποιος κωδικός που αναγνωρίζει ότι πρόκειτε για διαφημιστικό πρόγραμμα) το πιθανότερο είναι να κάνει leveling σε μια δεδομένη ένταση όποιου προγράμματος και να παρακολουθεί κάποιος.
Αν λειτουργεί μέσω κωδικού που αποστέλεται μαζί με το τηλεοπτικό σήμα τότε είναι άχρηστο εκτός Αμερικής.
Έχεις δίκιο, μάλλον αυτό κάνει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, από ότι λένε στο site τους, δεν το διαθέτουν εκτός ΗΠΑ.
-

Reaction score
3.085

Aυτό το κάνει και το DOLBY VOLUME, τό οποίο εχουν οι ΗΑRMAN AVR 460/660/760.
Σωστά, αλλά αυτό απαιτεί τη λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος AV. Άλλο αυτό κι άλλο να βλέπεις π.χ. "Το Νησί" ή το "Αλ Τσαντίρι" και στη διακοπή να σου παίρνει τ' αυτιά η κάθε π@π@ριά του κάθε πυροβολημένου, που θέλει να σου πουλήσει αυτοκίνητα, αποσμητικά, πίτσες, κινητό, κατάθεση στην τράπεζά του κ.ο.κ.

Γι αυτό μου αρέσει, ως ιδέα. Πόσο μπορεί να έχει εφαρμογή στην Ελλάδα είναι άλλο θέμα.
-

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Καιρός να το βάλουν σε ολους τους Α/V ενισχυτές.
Εμείς οι ''τρελλαμένοι'' που μας αρέσει να βλέπουμε τι-βι με καλό-δυνατό ήχο να γλυτώσουμε κανα εγκεφαλικό.:107:

Reaction score
1.845

... το πιθανότερο είναι να κάνει leveling σε μια δεδομένη ένταση όποιου προγράμματος και να παρακολουθεί κάποιος ...
Η δική μου αυτό ακριβώς κάνει.
Καιρός να το βάλουν σε ολους τους Α/V ενισχυτές.
Εμείς οι ''τρελλαμένοι'' που μας αρέσει να βλέπουμε τι-βι με καλό-δυνατό ήχο να γλυτώσουμε κανα εγκεφαλικό.:107:
Να πραγματοποιηθεί η ευχή άμεσα αν γίνεται. :420:

Reaction score
124
Re: Απάντηση: Αυτό το έχετε δει; (συσκευή μείωσης της έντασης στις διαφημίσεις)

Νομίζω ότι ψάχνει και αναγνωρίζει την διαφορα στον ήχο μεταξύ του προγράμματος και τις διαφήμισης. Λογικά το πρόγραμμα έχει ποιοτικότερο (stereo/dolby) ήχο από την διαφημίση.

Υπάρχουν προγράμματα που βγάζουν τις διαφημίσεις από ένα γραμμένο πρόγραμμα. Έχω δοκιμάσει παλιότερα ένα από αυτά για να βγάλω τις διαφημίσεις από τις εγγραφες μου και είχα πάθει πλακα με το ποσο καλά δούλεψε σε κάποια κανάλια. Σε αλλα δεν δούλεψε καθόλου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112