Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Reaction score
2.248
Θα κάνω την αρχή εγώ λοιπόν :402:

Turntable: Linn Sondek LP12 - Linn Ittok LVII (Kondo B rewired) - Linn Lingo - Micro Benz ACE-SL

Phono Stage: RCM Sensor

CD Player: Cairn Fog + Theta Digital DS Pro Prime II Β

Pre-Amplifier: Electrocompaniet EC 4.6 B

Power-Amplifiers: 2(two) Cairn K1 HE Face Nord 200W

Speakers: Martin Logan SL-3

Isolator: Xaitas V4 Ref 3.5Kw

Speakers' Cable: MIT Terminator 2 Bi-Wire

Interconnectors:
DAC-Pre, Pre-Power : Monster Cable M1000i-XLR
Tonearm-Phono stage : VDH MC Gold Hybrid Balanced
Phono stage-Pre : Harmonic Photon-XLR

Ολο το σύστημα ακολουθεί την τοπολογία dual mono/balanced (ακόμα και το αναλογικό από την κεφαλή)

Πρόβλημα!!!
Οι τελικοί μου δεν μπορούν να οδηγήσουν τα ηχεία μου

Ασχετα τι γράφει ο κατασκευαστής έχουν ευαισθησία 85db και κατεβαίνουν στα 0.8 ohm

Εχω σκοπό να αγοράσω τον ακόλουθο τελικό που θα μου δώσει τα ρεύματα που χρειάζομαι.

http://www.hegel.com/h4a_technical.htm

Εαν υπάρχει άλλη πρόταση (σε class AB) δοκιμασμένη και οικονομική θα ήθελα να την ακούσω.

Ο χώρος μου είναι 5 x 6.5 μέτρα με έπιπλα κτλ ενώ η θέση ακρόασης είναι σε ισοσκελές τρίγωνο με τα ηχεία σε απόσταση 4 μέτρων μεταξύ τους ακολουθώντας το setup της ML

Η μουσική που ακούω είναι Rock, pop, ethnic κτλ

Reaction score
684
Απάντηση: Να βαλω ενα νεο νημα????

Θα κάνω την αρχή εγώ λοιπόν :402:

Turntable: Linn Sondek LP12 - Linn Ittok LVII (Kondo B rewired) - Linn Lingo - Micro Benz ACE-SL

Phono Stage: RCM Sensor Prelude IC

CD Player: Cairn Fog + Theta Digital DS Pro Prime II Β

Pre-Amplifier: Electrocompaniet EC 4.6 B

Power-Amplifiers: 2(two) Cairn K1 HE Face Nord 200W

Speakers: Martin Logan SL-3

Isolator: Xaitas V4 Ref 3.5Kw

Speakers' Cable: MIT Terminator 2 Bi-Wire

Interconnectors:
DAC-Pre, Pre-Power : Monster Cable M1000i-XLR
Tonearm-Phono stage : VDH MC Gold Hybrid Balanced
Phono stage-Pre : Harmonic Photon-XLR

Ολο το σύστημα ακολουθεί την τοπολογία dual mono/balanced (ακόμα και το αναλογικό από την κεφαλή)

Πρόβλημα!!!
Οι τελικοί μου δεν μπορούν να οδηγήσουν τα ηχεία μου

Ασχετα τι γράφει ο κατασκευαστής έχουν ευαισθησία 85db και κατεβαίνουν στα 0.8 ohm

Εχω σκοπό να αγοράσω τον ακόλουθο τελικό που θα μου δώσει τα ρεύματα που χρειάζομαι.

http://www.hegel.com/h4a_technical.htm

Εαν υπάρχει άλλη πρόταση (σε class AB) δοκιμασμένη και οικονομική θα ήθελα να την ακούσω.

Ο χώρος μου είναι 5 x 6.5 μέτρα με έπιπλα κτλ ενώ η θέση ακρόασης είναι σε ισοσκελές τρίγωνο με τα ηχεία σε απόσταση 4 μέτρων μεταξύ τους ακολουθώντας το setup της ML

Η μουσική που ακούω είναι Rock, pop, ethnic κτλ
να σου προτεινω κατι?

δοκιμασε να βγαλεις τους τελικους πανω απο τον isolator και να τους συνδεσεις κατευθειαν στον τοιχο. Μπορει να παρατηρησεις οτι οι ενισχυτες σου εχουν καλυτερο ελεγχο στα ηχεια...

Reaction score
2.248

να σου προτεινω κατι?

δοκιμασε να βγαλεις τους τελικους πανω απο τον isolator και να τους συνδεσεις κατευθειαν στον τοιχο. Μπορει να παρατηρησεις οτι οι ενισχυτες σου εχουν καλυτερο ελεγχο στα ηχεια...
Το isolator είναι το πιό πρόσφατο κομμάτι στο συστημά μου. Ξεκίνησε με σύνδεση του στα ηχεία μόνο, μετά στο digital, μετά στον pro και παράμεινε έτσι για αρκετό διάστημα. (Ο λόγος ότι φοβόμουν να βάλω και τους τελικούς που τραβάνε πολύ ρεύμα αφού τα πρώτα watts έρχονται σε τάξη Α)
Μετά από μετατροπή έχω όλα τα μηχανήματα σε αυτό και ακούγεται καλύτερα.

Το πρόβλημα είναι τα ηχεία κατεβαίνουν στα 0.8 ohm (1.5 κατά κατασκευαστή)
Πρόσφατα άνοιξα ένα νήμα περί παράλληλης σύνδεσης των τελικών αλλά τα παιδιά μου είπαν ότι θα καούν και το άφησα.....

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=86775

Reaction score
684

Το isolator είναι το πιό πρόσφατο κομμάτι στο συστημά μου. Ξεκίνησε με σύνδεση του στα ηχεία μόνο, μετά στο digital, μετά στον pro και παράμεινε έτσι για αρκετό διάστημα. (Ο λόγος ότι φοβόμουν να βάλω και τους τελικούς που τραβάνε πολύ ρεύμα αφού τα πρώτα watts έρχονται σε τάξη Α)
Μετά από μετατροπή έχω όλα τα μηχανήματα σε αυτό και ακούγεται καλύτερα.

Πρόσφατα άνοιξα ένα νήμα περί παράλληλης σύνδεσης των τελικών αλλά τα παιδιά μου είπαν ότι θα καούν και το άφησα.....

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=86775
ψαξε να βρεις δυο σαν αυτους καινουργιους η μεταχειρισμενους που κατεβαινουν στο 1 Ohm...

http://aaron.hifi.net/intl/no3.html

πολυ δημοφιλεις με Magnepan στο εξωτερικο...

Reaction score
2.248

Να πώ την αλήθεια... με το που είδα το εσωτερικό τους και την τιμή τους (USD 3950 έκαστος) με πάγωσαν.

Για τον Hegel τι γνώμη έχεις?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Απάντηση: Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Το λινκ ειναι νεκρο.

Μετα το καζο του Σ/Κ εγω θα κοιταζα και προς SPL μερια ,τον 2Χ200.
Το site δυστυχως ειναι παμφτωχο σε πληροφοριες αλλα εχουμε τον κατασκευαστη του για καθε πληροφορια-απορια,και σιγουρα για τεστ.
Για σκεψου και αυτη την εκδοχη.......Μην εχουμε τιποτα δραματα.

Reaction score
0

Οταν λες οικονομικο, τι εννοεις? Στην κατηγορια τιμης του Hegel?(ποσο κοστιζει?)

Παντως μην ακουσεις μονο ενα μηχανημα, αν κινηθεις σε υψηλη κατηγορια. Και παντως προσπαθησε να ακουσεις και τον Bryston 4bsst (γυρω στο τεσσαρι καινουργιος) αλλα και τον Plinius sb 301 (αν κινηθεις πιο ψηλα). Ειναι αρκετα διαφορετικοι μεταξυ τους, αλλα και οι δυο εχουν πολυ καλο ηχο, και οδηγησουν με ανεση τα ηχεια σου.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ενδεχομένως να βρεις κάποιον Parasound HCA 3500 σε καλή τιμή.
Είναι καλός ενισχυτής και με μερικές παρεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία γίνεται ακόμα καλύτερος (έχει δώσει τη "συνταγή" κάπου ο ίδιος ο John Curl).

Εδώ το review του Stereophile.
Aντιγράφω από τις μετρήσεις:
With one channel driven, the Parasound amplifier proved a powerhouse under these conditions: 441W was available into 8 ohms (fig.9, black trace), 854W into 4 ohms (red), 1538W into 2 ohms (blue), and a whopping 2230W into 1 ohm (green), this last figure equivalent to a peak burst current of 47.25A!
Kοίτα ακόμα τον Usher R2.5... Είναι βασισμένος σε σχέδιο του Pass (βελτίωση πάνω στα παλιά Threshold/Stasis ενισχυτικά, αν τα θυμάσαι), σταθερός μέχρι το 1Ω, 50 κιλά βάρος, 26 εξόδου ανά κανάλι κ.ο.κ. με τιμή γύρω στα 2,5 χιλιάρικα. Στο ίδιο κοστολόγιο περίπου βγαίνουν και δύο από τους μικρότερους R-1.5. Τώρα είδα ότι υπάρχει και ο R-3.0 αλλά δεν ξέρω πόσο έχει.
Όλοι είναι παραλλαγή στο ίδιο βασικό σχέδιο.

Επίσης γνωρίζω την "αγάπη" σου για τους ClassD, αλλά αν έχεις πρόσβαση σε ζευγάρι Hypex 700HG-HxR θα σου πρότεινα να τα δοκιμάσεις, αρκεί να σου αρέσει το απόλυτα διάφανο και αχρωμάτιστο αποτέλεσμα από τους τελικούς σου. Τα μονομπλόκ θα σου βγούν περί τα 2000 ευρώ.

Reaction score
2.248

Ο Hegel είναι κοντά στα 5900-6000 καινούργιος. στα 3500-3700 δεύτερο χέρι
Για καινούργιο δεν το σκέφτομαι καν.
Ετσι όπως έγιναν τα πράγματα σήμερα με τα οικονομικά αρχίζω και απομακρύνομαι καθημερινά και από την αγορά του.... σαν μεταχειρισμένο.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Από την άλλη αν πιάνουν τα χέρια σου, ή έχεις φίλους που ασχολούνται, αξίζει να δεις και τον A75 του Nelson Pass... Με 70Α στα 0.1Ω δε θα σε χαλάσει. ;p

Reaction score
29.921

Να πω και εγω κάτι , γιώργο , υπάρχει ενας earthqake cinnova grande , στις αγγελίες , στα 2000. Είναι 2χ330/8, 2χ600/4 , ρίξε του μια ματιά.Δεν είναι κακό μηχανάκι.
Βέβαια είναι πολυκάναλος , για την ακρίβεια είναι 7χ330, 7χ600, αλλά δεν νομίζω να σε χαλάσει και τόσο αυτό.O Argi τον πουλάει.

Reaction score
250

...............

.......
Το πρόβλημα σου ΔΕΝ είναι αυτό !!!!!! Τα ηχεία σου "κατεβαίνουν" πράγματι στο 1 Ω περίπου . Αυτό όμως γίνεται στις πολύ υψηλές συχνότητες . Κατά συνέπεια δεν χρειάζεσαι απαραίτητα ενισχυτή με ιδανικές δυνατότητες οδήγησης χαμηλών φορτίων και παροχής "πολλών ρευμάτων" !

Το πρόβλημα με τα ηχεία αυτά είναι η χωρητική τους φύση . Αυτή "αποδιοργανώνει" τους περισσότερους ενισχυτές. Άλλοι αποσταθεροποιούνται έντονα και "παίζουν" κουκουρούκου και άλλοι λιγότερο έντονα. Αυτό όμως αρκεί για να μην παίζει ο ενισχυτής υπό βέλτιστες για αυτόν συνθήκες. Δείχνει έτσι να έχει αδυναμία οδήγησης και συμπεριφέρεται σαν "μικρότερος" από τις προδιαγραφές του . Ταυτόχρονα επηρεάζονται και τα ηχητικά του "χαρακτηριστικά" . Είναι σύνηθες φαινόμενο ένας ενισχυτής 300 Watt/8 ohm και με παροχή peak ρεύματος πάνω από 100 Α να ξεσκίζει ένα μαγνητοστατικό των 80db/w/m και να κωλώνει σε ένα ηλεκτροστατικό των 89/db/w/m (δείχνοντας ταυτόχρονα μέτριο ηχητικό χαρακτήρα).

Οι ενισχυτές που ενδείκνυνται για ηλεκτροστατικά έχουν ιδανική διαχείριση "τάσης" και όχι "ρευμάτων". Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ από τον Sanders τον άνθρωπο που είχε ιδρύσει την Martin Logan και "έφτιαξε" τα δικά σου ηχεία:http://www.sanderssoundsystems.com/products/amplifiers/magtech-amp

Αν μένεις Αθήνα έλα να σου δώσω να δοκιμάσεις κάποιον ενισχυτή για να εκμαιεύσεις μόνος σου συμπεράσματα .Μην αγοράσεις τίποτε αν δεν το δοκιμάσεις. Ελάχιστοι από αυτούς που προτείνουν σχετικές λύσεις έχουν επαρκή εμπειρία από μακρόχρονη και αποτελεσματική χρήση ηλεκτροστατικών ηχείων !

Reaction score
2
Μιας και είσαι ο πρώτος που ουσιαστικά συμφωνεί με το ποστ που ηθελα να βάλω και το συνεχίζει.... με άλλα λόγια

σαν αρχή

και μόνο αν σκοπός είναι η ανταλλαγή απόψεων για να βοηθήσουμαι ο ενας τον άλλον

εγώ προτείνω να πετάξεις το ιsolator απο το σύστημα σου
καταστρέφει ολο το ηχητικό αποτέλεσμα

Reaction score
2.248

Το πρόβλημα όντως είναι στις υψηλές συχνότητες. Με έχει προβληματίσει αρκετά και πολλές φορές έφτασα στο σημείο να τα αλλάξω με κάποια μαγνητοστατικά (PCM - Proac) αλλά όταν έφτανα στην ακρόαση μου έλειπε η σκηνική παρουσία και οι μεσαίες τους.
Ψάχνοντας τους τελευταίους μήνες βρήκα έναν ενισχυτή που υποσχόταν ότι μπορεί με την προσθήκη ενός κιτ πυκνωτών 97000μf ανά κανάλι να τα οδηγήσει

http://www.icairn.com/old/Site2005-2010en/Products/Mea500/Mea500.html

Δυστυχός η cairn έμεινε χωρίς αντιπρόσωπο εν Ελλάδι και μερικά mails που στάλθηκαν στην Γαλλία για τον συγκεκριμένο class A δεν απαντήθηκαν.

Είμαι Αθήνα και σας ευχαριστώ πολύ :107:

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Μιας και είσαι ο πρώτος που ουσιαστικά συμφωνεί με το ποστ που ηθελα να βάλω και το συνεχίζει.... με άλλα λόγια

σαν αρχή

και μόνο αν σκοπός είναι η ανταλλαγή απόψεων για να βοηθήσουμαι ο ενας τον άλλον

εγώ προτείνω να πετάξεις το ιsolator απο το σύστημα σου
καταστρέφει ολο το ηχητικό αποτέλεσμα
Στη πραγματικότητα δεν είναι isolator. Είναι generator όπως μου εξήγησαν μερικά παιδιά από εδώ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.425
Members
38.558
Νεότερο μέλος
173panos