Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Reaction score
250
Απάντηση: Να βαλω ενα νεο νημα????

Το πρόβλημα σου ΔΕΝ είναι αυτό !!!!!! Τα ηχεία σου "κατεβαίνουν" πράγματι στο 1 Ω περίπου . Αυτό όμως γίνεται στις πολύ υψηλές συχνότητες . Κατά συνέπεια δεν χρειάζεσαι απαραίτητα ενισχυτή με ιδανικές δυνατότητες οδήγησης χαμηλών φορτίων και παροχής "πολλών ρευμάτων" !

Το πρόβλημα με τα ηχεία αυτά είναι η χωρητική τους φύση . Αυτή "αποδιοργανώνει" τους περισσότερους ενισχυτές. Άλλοι αποσταθεροποιούνται έντονα και "παίζουν" κουκουρούκου και άλλοι λιγότερο έντονα. Αυτό όμως αρκεί για να μην παίζει ο ενισχυτής υπό βέλτιστες για αυτόν συνθήκες. Δείχνει έτσι να έχει αδυναμία οδήγησης και συμπεριφέρεται σαν "μικρότερος" από τις προδιαγραφές του . Ταυτόχρονα επηρεάζονται και τα ηχητικά του "χαρακτηριστικά" . Είναι σύνηθες φαινόμενο ένας ενισχυτής 300 Watt/8 ohm και με παροχή peak ρεύματος πάνω από 100 Α να ξεσκίζει ένα μαγνητοστατικό των 80db/w/m και να κωλώνει σε ένα ηλεκτροστατικό των 89/db/w/m (δείχνοντας ταυτόχρονα μέτριο ηχητικό χαρακτήρα).

Οι ενισχυτές που ενδείκνυνται για ηλεκτροστατικά έχουν ιδανική διαχείριση "τάσης" και όχι "ρευμάτων". Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ από τον Sanders τον άνθρωπο που είχε ιδρύσει την Martin Logan και "έφτιαξε" τα δικά σου ηχεία:http://www.sanderssoundsystems.com/products/amplifiers/magtech-amp

Αν μένεις Αθήνα έλα να σου δώσω να δοκιμάσεις κάποιον ενισχυτή για να εκμαιεύσεις μόνος σου συμπεράσματα .Μην αγοράσεις τίποτε αν δεν το δοκιμάσεις. Ελάχιστοι από αυτούς που προτείνουν σχετικές λύσεις έχουν επαρκή εμπειρία από μακρόχρονη και αποτελεσματική χρήση ηλεκτροστατικών ηχείων !

ζητώ συγνώμη για ένα σημαντικό λάθος που έκανα . Ταυτόχρονα ευχαριστώ θερμά τον φίλο Βασίλη Χουρμουζιάδη που το αντελήφθη και μου έστειλε το παρακάτω προσωπικό μήνυμα :

Βασίλης Χουρμουζιάδης said:
Βασίλη καλησπέρα,

Μια διορθωσούλα στο κατά τα λοιπά έξοχο post που αφορά την οδήγηση των Martin-Logan.

O Roger Sanders δεν έχει, ούτε είχε σχέση με την Martin-Logan.

O ιδρυτής της Martin-Logan είναι ο Gayle Martin Sanders.

Διαβολική συμπτωση !

Συνονόματοι και εμβληματικές φυσιογνωμίες στον χώρο των ηλέκτροστατικών.

Καλό βράδι...

Φιλικά

Βασίλης

Ελπίζω κάποια στιγμή να κατηφορίσω προς Αθήνα μεριά να τα πούμε απο κοντά....

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Το απλό που έχουν
Δεν ξέρω τα ενισχυτικά σου αλλά φαντάζομαι
οτι μέσα απο το απλό καλώδιο και το isolator του ΧΑΙΤΑS
το αποτέλεσμα είναι σίγουρα σκατά!!!!!
μην ψαχνεσαι για ενισχυτή πρίν διορθώσεις αυτά τα αδύνατα σημεία

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Στη πραγματικότητα δεν είναι isolator. Είναι generator όπως μου εξήγησαν μερικά παιδιά από εδώ.
στην πραγματικότητα μια μ@λ@κία είναι αλλά θα το καταλάβεις στο μέλλον

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Δεν ξέρω τα ενισχυτικά σου αλλά φαντάζομαι
οτι μέσα απο το απλό καλώδιο και το isolator του ΧΑΙΤΑS
το αποτέλεσμα είναι σίγουρα σκατά!!!!!
μην ψαχνεσαι για ενισχυτή πρίν διορθώσεις αυτά τα αδύνατα σημεία
Βλέπεις το δένδρο και μάλιστα από 10 χιλιόμετρα απόσταση και χάνεις το δάσος . Επαναλαμβάνω ! Αν ο ενισχυτής του GeoVaz δεν είναι ικανός λόγω διαχείρισης τάσης να οδηγήσει επαρκώς ηλεκτροστατικά-χωρητικά φορτία (πρόβλημα που επιτείνεται από την χρήση καλωδίων μεγάλης χωρητικότητας) και έχει έστω και ελάχιστο πρόβλημα σταθερότητας τότε ΔΕΝ ευθύνεται κανένα καλώδιο τροφοδοσίας και καμία χρήση του οποιουδήποτε isolator.

Ένας από τους καλύτερους ενισχυτές για χρήση σε ηλεκτροστατικά ήταν ο Sanyo P55 . Το καλώδιο τροφοδοσίας του ήταν καλώδιο για πορτατιφ.....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Geovaz σόρρυ που θα στην μπώ απότομα και στον ενικό(έχασα και την ευκαιρία να σε γνωρίσω εκ του σύνεγγυς στην Κόρινθο) αλλά όταν μιλάει ο Τσαντουλής για ηλεκτροστατικά(και δη Martin Logan) το 99% της ελληνικής audio κοινότητας πρέπει να κάνει την πάπια και να βάραει προσοχές.Ό,τι και να ακούσεις για καλώδια isolators,regenators κτλ ξέχασε τα και ξαναδιάβασε κατα γράμμα το κατοθι:

Το πρόβλημα σου ΔΕΝ είναι αυτό !!!!!! Τα ηχεία σου "κατεβαίνουν" πράγματι στο 1 Ω περίπου . Αυτό όμως γίνεται στις πολύ υψηλές συχνότητες . Κατά συνέπεια δεν χρειάζεσαι απαραίτητα ενισχυτή με ιδανικές δυνατότητες οδήγησης χαμηλών φορτίων και παροχής "πολλών ρευμάτων" !

Το πρόβλημα με τα ηχεία αυτά είναι η χωρητική τους φύση . Αυτή "αποδιοργανώνει" τους περισσότερους ενισχυτές. Άλλοι αποσταθεροποιούνται έντονα και "παίζουν" κουκουρούκου και άλλοι λιγότερο έντονα. Αυτό όμως αρκεί για να μην παίζει ο ενισχυτής υπό βέλτιστες για αυτόν συνθήκες. Δείχνει έτσι να έχει αδυναμία οδήγησης και συμπεριφέρεται σαν "μικρότερος" από τις προδιαγραφές του . Ταυτόχρονα επηρεάζονται και τα ηχητικά του "χαρακτηριστικά" . Είναι σύνηθες φαινόμενο ένας ενισχυτής 300 Watt/8 ohm και με παροχή peak ρεύματος πάνω από 100 Α να ξεσκίζει ένα μαγνητοστατικό των 80db/w/m και να κωλώνει σε ένα ηλεκτροστατικό των 89/db/w/m (δείχνοντας ταυτόχρονα μέτριο ηχητικό χαρακτήρα).

Οι ενισχυτές που ενδείκνυνται για ηλεκτροστατικά έχουν ιδανική διαχείριση "τάσης" και όχι "ρευμάτων". Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ από τον Sanders:http://www.sanderssoundsystems.com/products/amplifiers/magtech-amp

Αν μένεις Αθήνα έλα να σου δώσω να δοκιμάσεις κάποιον ενισχυτή για να εκμαιεύσεις μόνος σου συμπεράσματα .Μην αγοράσεις τίποτε αν δεν το δοκιμάσεις. Ελάχιστοι από αυτούς που προτείνουν σχετικές λύσεις έχουν επαρκή εμπειρία από μακρόχρονη και αποτελεσματική χρήση ηλεκτροστατικών ηχείων !

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Βλέπεις το δένδρο και μάλιστα από 10 χιλιόμετρα απόσταση και χάνεις το δάσος . Επαναλαμβάνω ! Αν ο ενισχυτής του GeoVaz δεν είναι ικανός λόγω διαχείρισης τάσης να οδηγήσει επαρκώς ηλεκτροστατικά-χωρητικά φορτία (πρόβλημα που επιτείνεται από την χρήση καλωδίων μεγάλης χωρητικότητας) και έχει έστω και ελάχιστο πρόβλημα σταθερότητας τότε ΔΕΝ ευθύνεται κανένα καλώδιο τροφοδοσίας και καμία χρήση του οποιουδήποτε isolator.

Ένας από τους καλύτερους ενισχυτές για χρήση σε ηλεκτροστατικά ήταν ο Sanyo P55 . Το καλώδιο τροφοδοσίας του ήταν καλώδιο για πορτατιφ.....
Σαν κατοχος ενισχυτων ξέρεις καλύτερα απο εμένα μερικά πράγματα
αλλά μπακαλίστικα θα σου πω οτι δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα για το ποσο καλός ή κακός είναι ενας ενισχυτής ηχητικά μεσα απο τον χαιτα και καλώδια τροφοδοσίας της πλάκας
Τώρα για τον sanyo p 55 που λές για την εποχή του ήταν πραγματικά μεγάλο μηχάμημα τότε

Εσυ πιστευεις οτι αν ο φίλος αγοράσει τον P 55 θα λύσει τα προβλήματά του

Reaction score
2.248
Απάντηση: Χρειάζομαι αναβάθμιση?

Θα επισκευτώ τον κο Τσαντουλή να δοκιμάσω έναν ενισχυτή που θα μου προτείνει με και χωρίς το xaitas και ελπίζω να ηρεμήσω με τα ενισχυτικά για να ασχοληθώ με άλλα (αφού στιασιό δεν έχουμε)

Σας ευχαριστώ πολύ :144:

Reaction score
6
Geovaz,

Δεν υπαρχει αλλος που να ξερει τα Martin LOGAN οσο ο φιλος μας Βασιλης Τσαντουλης. Τον ξερω απο τη δεκαετια του 80 που ημουν για χρονια αντιπροσωπος της M.L. εως το 2.000.Δεν του εχει ξεφυγει μοντελο που να μην το ξερει απεξω.

Του εχω απολυτη εμπιστοσυνη σε οτι υποδειξει.

Παλιος χαιφιντελας , γνωστης,αξιοπιστος,εμπειρος,ξερει τι λει,εχει αποψη, ειναι εντιμος και ευγενης.

Σπανια περιπτωση ''ανθρωπου''που κοσμει το χωρο μας.

Reaction score
684

Να πώ την αλήθεια... με το που είδα το εσωτερικό τους και την τιμή τους (USD 3950 έκαστος) με πάγωσαν.

Για τον Hegel τι γνώμη έχεις?
δυστυχως για τον Hegel δεν εχω αποψη.

Τα 3950$ του Aaron Millennium δεν εχουν σχεση με την Ευρωπαικη τιμη (2500 Εuros) και κυριως καμια σχεση με την τιμη που θα μπορουσες να τον βρεις μεταχειρισμενο....

ρωτα τον flash για περισσοτερες πληροφοριες...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.212

(...)

Το πρόβλημα είναι τα ηχεία κατεβαίνουν στα 0.8 ohm (1.5 κατά κατασκευαστή)
Πρόσφατα άνοιξα ένα νήμα περί παράλληλης σύνδεσης των τελικών αλλά τα παιδιά μου είπαν ότι θα καούν και το άφησα.....

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=86775
Όχι όλα τα παιδιά! Μη μας βάζεις όλους στον ίδιο κουβά. Εγώ δεν είπα ότι θα καεί, είπα ότι θα δουλέψει. Απλώς, χάριν λόγων ηθικής τάξεως, δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα. Συγγνώμη για τη σφήνα. Συνεχίστε...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.020

Όχι όλα τα παιδιά! Μη μας βάζεις όλους στον ίδιο κουβά. Εγώ δεν είπα ότι θα καεί, είπα ότι θα δουλέψει. Απλώς, χάριν λόγων ηθικής τάξεως, δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα. Συγγνώμη για τη σφήνα. Συνεχίστε...

:612:

Reaction score
2.248

Ναι ο κος Κόγιας είπε ότι θα δουλέψει αλλά λιγοψύχησα και δεν το έκανα.

Reaction score
372

Οι ενισχυτές που ενδείκνυνται για ηλεκτροστατικά έχουν ιδανική διαχείριση "τάσης" και όχι "ρευμάτων". Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ από τον Sanders τον άνθρωπο που είχε ιδρύσει την Martin Logan και "έφτιαξε" τα δικά σου ηχεία:http://www.sanderssoundsystems.com/products/amplifiers/magtech-amp

Φίλε GeoVaz και η δική μου εμπειρία με ηλεκτροστατικά (έχουν περάσει 3 Martin Logan από το σπίτι μου) είναι ακριβώς ίδια με του Βασίλη.

Άκουσε τον και δε θα χάσεις. Ειδικά αφού είναι διατεθειμένος να σε βοηθήσει.

Reaction score
2.248

@ κος Τσαντουλής Βασίλης
Μία απορία μου σχετική με τους ενισχυτές DC για τα ηλεκτροστατικά ηχεία.
Σε περίπτωση που στο μέλλον αποφασίσω να περάσω σε μαγνητοστατικά ηχεία (που δεν το βλέπω... αλλά λέμε) αυτοί οι ενισχυτές μπορούν να τα οδηγήσουν ικανοποιητικά ή θα χρειαστεί να αγοράσω άλλους τελικούς ?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

@ κος Τσαντουλής Βασίλης
Μία απορία μου σχετική με τους ενισχυτές DC για τα ηλεκτροστατικά ηχεία.
Σε περίπτωση που στο μέλλον αποφασίσω να περάσω σε μαγνητοστατικά ηχεία (που δεν το βλέπω... αλλά λέμε) αυτοί οι ενισχυτές μπορούν να τα οδηγήσουν ικανοποιητικά ή θα χρειαστεί να αγοράσω άλλους τελικούς ?
Διακρίνω "δάκτυλο" Κωσταυτιά... :143:

Reaction score
2.248

Ο incognito είχε το πάλαι ποτέ Martin Logan Questz :138:
Αλλά γνώμη δεν.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.430
Members
38.558